Δευτεροβάθμια

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών: Απαιτούμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς!

Ανάλογες αποφάσεις για ανάλογες δράσεις σε κάθε περιοχή έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Γ' Αθήνας, Πειραιά, Γ΄ Δυτικης Αττικής, Νότιας Αθήνας (παρ), ΣΤ' Αθήνας, Ε΄ Ανατολικής Αττικής, Β΄ Δυτικής Αττικής, Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Κέρκυρας

ΣΕΠΕ: "Γ. Σεφέρης", "Ο Θουκιδίδης", "Ρόζα Ιμβριώτη", "Σωκράτης", "Μ. Παπαμαύρος", "Αλ. Δελμούζος" (παρ), Παλαιού Φαλήρου, "Ν. Πλουμπίδης" (σχετ. απόφαση), Σαλαμίνας (σχετ. απόφαση), "Αδαμάντιος Κοραής", Καβάλας, Πάτρας, Ιωαννίνων, 

Πρωτοβουλίες Αναπληρωτών - Ωρομισθίων: Ρόδου, Ηρακλείου


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

Καλούμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές:

  • Συμμετοχή στην Ημέρα Πανελλαδική Δράσης στις 23 Φλεβάρη, (στην Αθήνα στις 2 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.) με αίτημα:

  • «Μαζικοί – Μόνιμοι Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών». 

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους για τους αναπληρωτές! Χιλιάδες είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι, πίσω από ένα υπολογιστή για να δούμε εάν και πότε θα έρθει η σειρά μας να εργαστούμε για 4ή 5 μήνες. Η ζωή μας μας είναι γεμάτη ανασφάλεια και άγχος για το αν θα έχουμε δουλειά και του χρόνου. Χιλιάδες συνάδελφοι μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή απολυμένοι μετά τις περσινές Υπουργικές Αποφάσεις για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και τις αλλαγές σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ! Είχαμε περικοπές μισθού λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε συνέχεια των αλλαγών του μισθολογίου. Έχουμε μπροστά μας τις αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, όπου θα χρειαστεί να δουλεύουμε σε όποια δομή κρίνει ο ΟΑΕΔ για να μη χάσουμε το επίδομα.

Πανελλαδική Γραμματεία: Οι απειλές και η τρομοκράτηση δε θα περάσουν!!

Τις τελευταίες ημέρες σε κάποιες περιοχές (Πέραμα, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη) και σε ορισμένα σχολεία, που εμπλέκονται με την υποδοχή προσφυγόπουλων, παρατηρούνται διαφόρων ειδών απειλές και επιθέσεις από δήθεν «αγανακτισμένους γονείς» ενάντια σε εκπαιδευτικούς.

Μας προβληματίζουν αυτά τα περιστατικά. Δεν τα θεωρούμε μεμονωμένα ούτε θεωρούμε ότι προέρχονται από απλούς γονείς, που πραγματικά ανησυχούν για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών, μέσα από τους συλλόγους και τις ενώσεις, βρέθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, από κοινού με τα εργατικά συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Τα περιστατικά αυτά αποτελούν μια ακόμα «επιχείρηση» παρεμπόδισης της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, όπως στο Ικόνιο και αλλού. Αφού δεν πέρασε η κατά μέτωπο επίθεση με πρωτεργάτες τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, αφού βρήκαν μπροστά τους τείχος, αφού τα προσφυγόπουλα ξεκίνησαν τα μαθήματά τους, επιχειρούν τώρα να συνεχίσουν με άλλο τρόπο να ρίχνουν το δηλητήριό τους και να τρομοκρατούν.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Οι εκπαιδευτικοί, ως παιδαγωγοί της νέας γενιάς, μορφώνουν και θα μορφώσουν όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φύλο, χρώμα και θρησκεία. Μπορούν μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα να απομονώσουν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που γεννά την προσφυγιά, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει νερό στο μύλο των αντιδραστικών αντιλήψεων και πρακτικών.

Δήλωση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2017, πραγματοποιήθηκε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας «Για το σχολείο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά όλου του κόσμου» από μαθητές από πολλά σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν μεταξύ άλλων ενάντια στα νέα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, όπως η μεταφορά της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων, η κατάργηση της επαναληπτικής εξέτασης, η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, το επικείμενο κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, το συνολικό τοπίο που έχει διαμορφώσει η πολιτική των μνημονίων στα σχολεία και στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και Υπουργείο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη των παιδιών αυτών. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη δεν υπάρχει, τα κενά παραμένουν, οι μαθητές στοιβάζονται σε 27αρια τμήματα στις κατευθύνσεις, ενώ ακόμα και τώρα τα βιβλία της Γ’ Λυκείου σε ορισμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ (π.χ. Ναυτικά) δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία.

Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους μαθητές μας, αλλά αφορούν συνολικά τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία τους και όλους τους εργαζόμενους γονείς. Η πολιτική αυτή που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην εκπαίδευση, η οποία υποβαθμίζει την παιδαγωγική διαδικασία χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι η ίδια πολιτική που ενόψει της 2ης αξιολόγησης, για την οποία κόπτονται να ολοκληρωθεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αποτελειώνει ότι δικαίωμα έχει μείνει όρθιο για τους εργαζόμενους.

Μια αναγκαία απάντηση στις Παρεμβάσεις Δ.Ε. για τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια

Η ηγεσία των Παρεμβάσεων, με άρθρο συνδικαλιστών της και με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, κατηγορεί το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και τους υπόλοιπους «φορείς της Λαϊκής Συμμαχίας», όπως λένε, ότι στηρίζουμε τις θεματικές εβδομάδες στα Γυμνάσια, γιατί όπως ισχυρίζονται…θέλουμε να κάνουμε «ταξική προπαγάνδα» στους μαθητές…!!

Τέτοια αντιδραστικά επιχειρήματα τα έχουμε ακούσει από όλες τις κυβερνήσεις που γνωρίσαμε!

Είναι βαθιά επικίνδυνη η αντίληψη, που αναπαράγει η ηγεσία των Παρεμβάσεων, και λέει ότι, ο εκπαιδευτικός δεν είναι ειδικός, δεν μπορεί να πάρει θέση απέναντι σε ζητήματα όπως π.χ. των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της διατροφής και της αγωγής υγείας κλπ.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που δεν αντιλαμβάνονται το ρολό τους μόνο ως κρατικοί υπάλληλοι επιφορτισμένοι να διδάξουν απλώς καλά το αντικείμενό τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στη δράση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.: «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Αποφάσεις συμμετοχής στην πρωτοβουλία έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Ρόζα Ιμβριώτη"

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης

Προς τα Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Εκπαιδευτικούς

Καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και καθημερινά χιλιάδες παιδιά του πολέμου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να «μιλήσουμε» στους μαθητές μας!

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και των ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη δράση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. με θέμα "ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ" (βλ. eedye.gr).

Μέσα από τη δράση αυτή, να καλέσουμε τους μαθητές μας «να σκεφτούν τους άλλους» με την τέχνη τους, με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), που διανύει ήδη το 61ο έτος ζωής και δράσης, απευθύνεται σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές και μας καλεί συλλογικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά "ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ", πρόσφυγες αλλά κι ανθρώπους της διπλανής πόρτας!

Η δράση αυτή είναι συνέχεια των δύο προηγούμενων που διοργάνωσε η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., για τις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς: «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη» το 2015 και «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» το 2016. Σ' αυτές, με ευαισθησία οι μαθητές αποτύπωσαν στα έργα τους (ζωγραφική, κείμενα, κολλάζ, βίντεο κλπ.) το όνειρο για μια ζωή ειρηνική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις.

Η συζήτηση για τα κριτήρια των δήθεν μόνιμων διορισμών είναι παγίδα της κυβέρνησης!

Να μην πέσουν σ΄ αυτή οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι αναπληρωτές !!

Η κοροϊδία της κυβέρνησης δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο!!

Προσβάλλει την αξιοπρέπειά και τη νοημοσύνη των χιλιάδων αναπληρωτών, των μαθητών και των οικογενειών τους, που βιώνουν τα αποτελέσματα της αδιοριστίας, των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας συνεχίζει το γνωστό παραμύθι των δήθεν μόνιμων διορισμών. Δε δεσμεύεται όμως ούτε για έναν, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάνω από 30.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας! Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε συλλογικά για την οργάνωση την πάλη μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζεται πυρετωδώς για νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων! Προετοιμάζει μεγάλη μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μέτρα και μόνιμο κόφτη και μετά το 2019.

Τέρμα πια με την κοροϊδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «δίκαιης ανάπτυξης»!

Τέρμα πια με την αναμονή, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία!

Τώρα μέσα από το συλλογικό αγώνα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, με ενότητα όλων των εργαζομένων και συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Τα αντιλαϊκά παζάρια που δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία για να κλείσει η 2η αξιολόγηση έχουν ένα μόνο στόχο: Να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μέτρων των 3ου Μνημονίου, να γονατίσουν το λαϊκό κίνημα.

Για την αναμοριοδότηση των σχολείων και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, μετά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση (ΠΔ 111/2016 -τροποποίηση του ΠΔ 39/1998), έχει ανοίξει ένας «κύκλος» συζητήσεων σχετικά με το ζήτημα της κατάταξης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κατηγορίες μετάθεσης – μοριοδότησης.

Καλούνται οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να υποβάλουν προτάσεις για τη μοριοδότηση των σχολείων, τις οποίες θα καταθέσουν στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Οι προτάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα αποσταλούν στο Υπουργείο.

Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Η, όποια, καινούρια μοριοδότηση θα προκύψει, αντικειμενικά, δε θα αφορά τις μεταθέσεις της επόμενης χρονιάς (2017 – 2018). Το κατεπείγον της όλης διαδικασίας και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, στα οποία καλούνται οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ να καταθέσουν προτάσεις, προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τις πραγματικές στοχεύσεις του Υπουργείου, για τους αληθινούς λόγους που ανοίγει αυτό το θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Τοποθέτηση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ για το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας στα ΕΠΑΛ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, με τις οδηγίες που έδωσε για την υλοποίηση του σχεδίου «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας», κάνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση εφαρμογής της «μαθητείας» στα ΕΠΑΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (βλ. ν. 4186/2013).

Μέσα από τις οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο προβλέπεται:

  1. Από το σχολικό έτος 2016-2017 να ξεκινήσει η υλοποίηση μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

  2. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας θα υπάρχει συνδυασμός εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας (4 ημέρες) και μαθημάτων ειδικότητας στο σχολείο (1 μέρα).

  3. Μετά την ολοκλήρωση της μαθητείας προβλέπονται εξετάσεις πιστοποίησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την λήψη πτυχίου ειδικότητας επιπέδου 5.

  4. Η αμοιβή των μαθητών θα είναι στο 75% του βασικού μισθού (δηλ 17,12€). Τα 11€ θα επιδοτούνται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ και τα υπόλοιπα θα τα καλύπτει ο εργοδότης.

  5. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Δ.Ε., οι διευθυντές των ΕΠΑΛ και των Ε.Κ θα έχουν αποφασιστικό ρόλο στην αναζήτηση επιχειρήσεων ή φορέων με τους οποίους θα συνάψει συμφωνίες το σχολείο. Αντίστοιχα τα σχολεία θα αναλαμβάνουν και τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά ζητήματα οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος.

  6. Ορίζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το σχολείο για να έχει το δικαίωμα οργάνωση τους έτους μαθητείας καθώς και ποιοι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τις συμπτύξεις τμημάτων

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΜΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

(ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ)! 

Μετά από αφόρητες πιέσεις, ανοιχτές και συγκαλυμμένες απειλές του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σύμπτυξη τμημάτων Γερμανικών στο 1ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας, παρά την αντίθετη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου και της ΕΛΜΕ Πειραιά. Ο στόχος ήταν να "εξοικονομηθούν" 10 ώρες, ώστε να διατεθεί συνάδελφος και σε διπλανό σχολείο (3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας), όπου από τις αρχές Σεπτέμβρη δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία ώρα μάθημα Γερμανικών! Σημειώνουμε ότι τα τμήματα των Γερμανικών (τα οποία η Διοίκηση βάφτισε το Φεβρουάριο "ολιγομελή" γιατί κάποια είχαν 1 ή 2 παιδιά λιγότερα από το κατώτερο όριο) είχαν εγκριθεί τον Σεπτέμβριο. Οι μαθητές δε του διπλανού σχολείου δεν θα διδάσκονται το μάθημα των Γερμανικών, όπως προβλέπεται από το αναλυτικό πρόγραμμα (2 ώρες τη βδομάδα), αλλά μόνο μία.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Σχέδιο Απόφασης για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση νόμου με νέο πακέτο ρυθμίσεων για την εκπαίδευση. Οι ρυθμίσεις αυτές όχι μόνο δεν έρχονται να λύσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά αντίθετα υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματά των εκπαιδευτικών.

Συνεχίζεται η ίδια πρακτική που φέρνει επιμέρους και αποσπασματικές ρυθμίσεις, πακέτα ρυθμίσεων με ετερόκλιτα στοιχεία.

Βεβαίως, κοινός παρανομαστής όλων αυτών των ρυθμίσεων είναι η εφαρμογή του "δημοσιονομικού κόφτη" και στην Εκπαίδευση, ο περιβόητος "εξορθολογισμός", δηλαδή το τσεκούρωμα δαπανών, αλλά κι ο αντιεκπαιδευτικός προσανατολισμός, που επιβάλει η στρατηγική της Ε.Ε. και οι επιταγές του ΟΟΣΑ και σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζει το 3ο μνημόνιο. Το οποίο κάνει σαφή αναφορά σε στόχους για την εκπαιδευτική πολιτική και δεν περιορίζονται μόνο σε δημοσιονομικά μέτρα αλλά και σε παρεμβάσεις γενικότερου χαρακτήρα.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά σε συναδέλφους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους για τους συναδέλφους αναπληρωτές! Το καθεστώς της ομηρίας και της ανασφάλειας συνεχίζεται και ενισχύεται. Εργασία μακρυά από τις εστίες των εκπαιδευτικών για 4 και 5 μήνες, με κουτσουρεμένους μισθούς. Την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή απολυμένοι μετά τις περσινές Υπουργικές Αποφάσεις για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και τις αλλαγές σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ!

Το αίτημα για μαζικούς διορισμούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία καθώς και η διεκδίκηση ενός σχολείου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες είναι κοινή για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε σύσκεψη-συζήτηση την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 17:00, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Κολοκοτρώνη 6, τηλ. 210.41.24.810). 

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Πρόσθετες δυσκολίες στη φοίτηση των σπουδαστών στα ναυτικά ΕΠΑΛ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη συνέχιση της υποβάθμισης των ναυτικών Επαγγελματικών Λυκείων, κάτι που αφορά άμεσα και το ΕΠΑΛ Ιθάκης. Οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με πρόσθετες δυσκολίες στη φοίτησή τους, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει τη δυνατότητα που είχαν - λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος - να δίνουν εξετάσεις για τα πτυχία τους χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία στη σχολή.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Να κοπούν «με το μαχαίρι» τα κηρύγματα μίσους από κληρικούς σε μαθητές

Είναι απαράδεκτο μαθητές σχολείων του Νομού να δέχονται τη μέρα των τριών ιεραρχών κηρύγματα μίσους σε εκκλησίες, με αναπαραγωγή αντιδραστικών στοιχείων πολιτικής επιχειρηματολογίας περί «επικίνδυνων μουσουλμάνων που σφάζουν χριστιανούς» και άλλα συναφή. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση μαθητές από άλλα δόγματα, θρησκεύματα ή γενικότερα άλλες ιδεολογικές πεποιθήσεις αφού, ως γνωστόν, η συνήθης πρακτική είναι τα σχολεία συγκροτημένα, με το σύνολο των μαθητών τους, να προσέρχονται στον εκκλησιασμό. Ακόμη και ορθόδοξοι μαθητές, που έχουν διαπαιδαγωγηθεί από τις οικογένειές τους στο «αγαπάτε αλλήλους», καταδίκασαν το φαινόμενο. Πολύ περισσότερο αντέδρασαν μια σειρά εκπαιδευτικοί των σχολείων, οι οποίοι - ως οφείλουν - καλλιεργούν την αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των μαθητών, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη φυλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 21 ΦΛΕΒΑΡΗ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Γ. Σεφέρης", "Σωκράτης", Α' Αθήνας, "Ρόζα Ιμβριώτη", "Αργύριος Μοσχίδης"

ΕΛΜΕ: Γ' Αθήνας

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 21 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα στην Ομόνοια, 6.30 μμ

Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά  στο λαιμό της εργατικής λαικής οικογένειας.  Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Για τις εξελίξεις στο μάθημα των ξένων γλωσσών


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Με την τελευταία Υπουργική Απόφαση για το νέου τύπου Ολοήμερο Σχολείο, καταργήθηκε από το σχολικό έτος 2016-17 το δικαίωμα επιλογής Β' Ξένης Γλώσσας. Από μια - συνήθως μικρή – πλειοψηφία των προτιμήσεων των μαθητών ανά τμήμα καθορίστηκε να διδάσκεται στα παιδιά της Ε’ Δημοτικού μόνο μία γλώσσα, ή η Γαλλική ή η Γερμανική. 

Με αυτή την τακτική το φαινόμενο θα επεκταθεί μελλοντικά και στα Γυμνάσια, αφού οι μαθητές του δημοτικού που αναγκάστηκαν να διδαχθούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα, κάποια διαφορετική από την επιλογή τους , λογικά θα προτιμήσουν να επιλέξουν και Γυμνάσιο της περιοχής με την ίδια Β' ξένη γλώσσα.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Για τη σύσκεψη των αναπληρωτών - ωρομισθίων εκπαιδευτικών

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 23 /2 / 2017 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ.

Την Τρίτη 14 του Φλεβάρη 2017, μετά από πρόσκληση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ μαζική σύσκεψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην οποία συζητήθηκε η οργάνωση της δράσης και η επιτυχία της κινητοποίησης στις 23του Φλεβάρη 2017 στις 2 μ.μ. μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από αναπληρωτές και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και ΕΛΜΕ που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 23ης Φλεβάρη (συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Πειραιά, ΣΤ ΕΛΜΕ, ΕΛΜΕ Β ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ και οι ΣΕΠΕ: Γ. Σεφέρης, Σωκράτης, Παπαμαύρος, Ιμβριώτη, Έλλη Αλεξίου, Πρόοδος).

Α.Σ.Ε. Στην Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Για τις υπεραριθμίες στα ΕΠΑΛ

Απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις στην Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής το ψήφισμα της ΑΣΕ ενάντια στις προσπάθειες Κυβέρνησης-Διοίκησης για αύξηση των υπεραριθμίων στα ΕΠΑΛ!

Οι Δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης για άλλη μια φορά υλοποιώντας εντολές Υπουργείου και Περιφέρειας ζητούν από τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ να δηλώσουν "αριθμό παρακολουθούντων μαθητών" και "πλεονάζουσες ώρες" κατ' εφαρμογή της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης 103539/Δ4/24-06-2016 για τα ΕΠΑΛ. Σκοπός είναι το "κόψιμο" του 2ου εκπαιδευτικού από τα εργαστήρια και η μετακίνηση συναδέλφων στη μέση της χρονιάς.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού που ξεκινά από φέτος πρέπει να εμποδιστεί, να μείνει στα χαρτιά. Του χρόνου, όταν θα γενικευτεί η εφαρμογή του, θα προχωρήσουν και σε κλείσιμο τμημάτων, δεν θα περιοριστούν στην προσπάθεια να μετακινήσουν το 2ο καθηγητή από τα εργαστήρια. Για το λόγο αυτό, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) κατέθεσε ψήφισμα στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής με το οποίο καλεί:

Υποδοχή προσφυγόπουλων στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Δραπετσώνας

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Συγκινητική υποδοχή είχαν ετοιμάσει οι καθηγητές, μαθητές και γονείς στο 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο Δραπετσώνας στα 30 περίπου προσφυγόπουλα 13-15 ετών που θα φοιτούσαν στη ΔΥΕΠ του σχολείου το απόγευμα. Η χορωδία του σχολείου τους υποδέχτηκε με το " we are the world ", ενώ μοιράστηκαν και δώρα από τους Έλληνες μαθητές στα προσφυγόπουλα. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περάματος- Κερατσινίου, η Λαϊκή επιτροπή Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολειά μας!

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική υποδοχή των παιδιών του πολέμου στο Γυμνάσιο Αγ. Αθανάσιου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 2μμ.  

Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. 

Διεκδικούμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα.

Το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κλπ. Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτιση τους.

Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα από προσφυγιά και μετανάστευση.

Απομονώνουμε την εγκληματική  ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους ψευτοπατριώτες σκόπιμα  βλέπουν τον εχθρό στα μάτια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τους γονείς τους να απομονώσουν το ρατσιστικό-φασιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται μεθοδευμένα.

Γνήσια πατριωτική στάση είναι η αλληλεγγύη των λαών.

                                                                               Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και στα σχολεία μας!

Syndicate content