Δευτεροβάθμια

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές! Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών καταδικάζει τη προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών από το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο ΕΠΑΛ και το Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας.

Με μεθόδους που θύμιζαν άλλες εποχές, μέσα στη νύχτα και μετά από εντολή του εισαγγελέα, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο συλλαμβάνοντας τους μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα σχολεία τους, περιφρουρώντας τον αγώνα τους, ενώ συνέλαβαν και έναν από τους γονείς που συμπαραστέκονταν στο δίκαιο αγώνα των παιδιών.

Το “έγκλημα” για το οποίο συνελήφθησαν οι μαθητές ήταν η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος της ολόπλευρης μόρφωσης, σε σχολεία σύγχρονα κι αξιοπρεπή με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και βιβλία.

Συγκέντρωση στις 21 Οκτώβρη στο υπουργείο Παιδείας κόντρα στις ελλείψεις και τις περικοπές

Αγωνιστικό ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας, μεθαύριο Παρασκευή, 21 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ., έχουν δώσει μαθητές από ΕΠΑΛ όλης της Αττικής, αλλά και από σχολεία της Δυτικής Αθήνας.

Παράλληλα, οι μαθητές προετοιμάζονται πανελλαδικά για αγωνιστικό ξεσηκωμό στις 7 Νοέμβρη, με καταλήψεις και συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις και στην Αθήνα, όπου το αγωνιστικό ραντεβού που έχει δώσει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αττικής είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι καταργήσεις δεκάδων τμημάτων των ΕΠΑΛ που χαρακτηρίζονται ως ολιγομελή, αλλά και οι τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, όπως σε εκπαιδευτικούς, υποδομές, βιβλία ειδικοτήτων κ.ά

Στάση εργασίας και κάλεσμα για την κινητοποίηση έχει αποφασίσει και Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας.Μαζί στη κινητοποίηση καλούν τους συναδέλφους των ειδικοτήτων οι Σύλλογοι "Σεφέρης" και "Σωκράτης".

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Με αγώνα μαζικό – μαχητικό η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού απάντησε στην τρομοκρατία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την μαζική και μαχητική συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στο συλλαλητήριο που οργάνωσε από κοινού με την Ένωση Γονέων, στο Αργοστόλι, ενάντια στο μαθητοδικείο και για την ανάδειξη των προβλημάτων της παιδείας. Με το συλλαλητήριο αυτό κορυφώνονται οι δράσεις αλληλεγγύης που ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, όταν δόθηκαν σε τέσσερις μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σάμης οι κλήσεις για το δικαστήριο. Σημειώνουμε πως με αίτημα την αθώωση των μαθητών αλλά και με διεκδικήσεις για κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για σύγχρονες – ασφαλείς υποδομές, ενάντια στις περικοπές τμημάτων αλλά και ενάντια στο «νέο σχολείο» που επαναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στα σχολικά συγκροτήματα της Ιθάκης, της Σάμης και του Αργοστολίου.

Ήταν μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Νομό. Κι αυτό παρά το άγριο «χέρι» που προσπάθησε να βάλει η κυβέρνηση και ο διοικητικός μηχανισμός που την υπηρετεί στην επαφή της ΕΛΜΕ-ΚΙ με τους μαθητές. Τις μέρες που προηγήθηκαν της μεγάλης κινητοποίησης υπήρξαν ανακοινώσεις που έχυναν δηλητήριο απέναντι στην ΕΛΜΕ και το ταξικό κίνημα και καλούσαν τους μαθητές να «περιφρονήσουν τις τρύπιες σημαίες»!!! Την ίδια τη μέρα της κινητοποίησης διευθυντές – στελέχη της διοίκησης, οι οποίοι αναδείχθηκαν ή συνεχίζουν με τις ευλογίες και της τωρινής συγκυβέρνησης, πήγαν τα σχολεία τους εκδρομή ή άλλοι, όπως κατάγγειλαν οι μαθητές, τους απειλούσαν με αποβολές. Επίσης, υπήρξαν απειλές για απουσίες ακόμη και σε ώρες καθηγητών που δεν έκαναν μάθημα (επειδή συμμετείχαν στην τρίωρη στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ και στην κινητοποίηση). Τέλος, είναι ενδεικτική η πρωτοφανής παρουσία αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων στο χώρο της συγκέντρωσης, που αποχώρησαν μετά από παρέμβαση της οργανωτικής επιτροπής.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδας: Με καθυστέρηση ενός μήνα ξεκίνησε το πλήρες ωράριο του 1ου Γυμνασίου

Σαν «πύργος από τραπουλόχαρτα» καταρρέουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας ότι φέτος η σχολική χρονιά αρχίζει χωρίς προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από αρκετές περιπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδας ότι αν και το εκπαιδευτικό έτος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα σχεδόν μήνα, τα παιδιά τους μόλις τώρα ξεκίνησαν πλήρες ωράριο.

Όπως καταγγέλλουν, «με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, περίπου στο 1/3 των τμημάτων του σχολείου, είτε δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία των Μαθηματικών είτε αυτή γίνεται από εκπαιδευτικούς άλλους ειδικοτήτων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας στις 25 Αυγούστου». Ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το μάθημα των Μαθηματικών να διδάσκεται από καθηγητές Φυσικής, Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής κλπ. καθώς έτσι όχι μόνο υποβαθμίζεται σοβαρά η ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας, αλλά εκτίθενται και αξιόλογοι εκπαιδευτικοί αυτών των ειδικοτήτων οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης-ΑΠΥΣΔΕ επικυρώνουν τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση συναδέλφου από το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Συνάδελφοι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ευρωπαϊκού Σχολείου (ΣΕΠ), εργαζόμενοι,

 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σας ενημερώνει και σας καλεί να ορθώσετε τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη φίμωση των «ενοχλητικών φωνών». Να καταδικάσετε την απόλυση του συναδέλφου Καραγιώργου Πάνου, εκπαιδευτικού και πρωτοπόρου συνδικαλιστή επί 3 χρόνια στο ΣΕΠ. Απόλυση στην οποία συμπαραστάτες αποδεικνύονται ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), οι αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ, καθώς και οι στυλοβάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, Εκπαιδευτική Προοπτική Κοινωνικό Δίκτυο (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) - Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΑΣΚΕ) - Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΗΣ 

ΟΛΜΕ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  5  ΟΚΤΩΒΡΗ

Από  11π.μ.  έως  2.οομ.μ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ  Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ  11:30΄ π.μ.  και  στις  παραστάσεις  διαμαρτυρίας  που  θα  ακολουθήσουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

     Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει δεκάδες τμήματα των ΕΠΑΛ σε ολόκληρη τη χώρα.  Στο  ΕΠΑΛ  της  Κω , κλείνει  τέσσερα  από  τα  έξι τμήματα  ειδικοτήτων  στην  Β΄ τάξη.  Εξέλιξη  που  θα  οδηγήσει  το  ΕΠΑΛ  σε  άμεση  συρρίκνωση .

Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Να μην τους το επιτρέψουμε!!!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Παράσταση Διαμαρτυρίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους αναπληρωτές, να πλαισιώσουν την παράσταση που οργανώνει

την Τετάρτη 5 Οκτώβρη

και ώρα 1.30 το μεσημέρι

στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς (πρώην Νομαρχία),

προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα της σίτισης, της στέγασης και της έκπτωσης στη μετακίνηση των συναδέλφων.

Θα ακολουθήσει παρέμβαση στη ΔΔΕ του Νομού ενάντια στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις που πανελλαδικά προωθούνται στα ΕΠΑΛ και για το σύνολο των εκπαιδευτικών προβλημάτων (κενά, ελαστικοποίηση συναδέλφων κοκ).

ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Καταγγελία για την περικοπή τμημάτων στα σχολεία της Ζακύνθου-παράσταση διαμαρτυρίας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με βάση την οποία περικόπτονται τμήματα σε σχολεία της Ζακύνθου.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ υλοποιώντας την πολιτική του 3ου Μνημονίου και στον τομέα της εκπαίδευσης συρρικνώνει τον αριθμό τμημάτων των σχολείων με αρνητικά αποτελέσματα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στη λειτουργία των σχολείων και στο ωράριο και τις διαθέσεις των συναδέλφων.

 

Το κλείσιμο των τμημάτων αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου “εξορθολογισμού” στην Παιδεία με τις περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αμοργού: Τα κενά στην εκπαίδευση δεν καλύπτονται με λόγια !

Mε σύνθημα "6 χρόνια αρκετά, .... δεν θα γίνουνε 7!", οι γονείς του Γυμνασίου Αμοργού, σήμερα 3 Οκτωβρίου 2016, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού διαμαρτυρήθηκαν , διότι παρότι υπάρχει οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής οι μαθητές για 6 (έξι) συνεχόμενα χρόνια δεν διδάσκονται Γυμναστική .

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης, από το 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δήλωνε στα ΜΜΕ: «Δίνουμε προτεραιότητα στην άθληση και στο μάθημα της φυσικής αγωγής, που αποτελεί όχι απλά μια επέτειο, αλλά υπενθύμιση μιας καλής καθημερινότητας» σημειώνοντας δε: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες από φέτος ώστε να είναι αυτή η δραστηριότητα πιο ουσιαστική, να μην είναι ένα απλώς μάθημα αλλά να είναι μια δραστηριότητα, η οποία θα βάλει τα παιδιά σε έναν νέο τρόπο ζωής, σε μια άσκηση δια βίου.»

Οι παραπάνω δηλώσεις ακούγονται ως κακόγουστο ανέκδοτο, δεδομένου ότι τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, στερούνται  καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ενώ υπάρχει οργανική θέση.

Πέραν τούτου και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι φετινή σχολική χρονιά 2016-17 ξεκίνησε με όλους τους εκπαιδευτικούς στην θέση τους, στην Αμοργό βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα .    

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, διότι έφτασε Οκτώβρης  και  τα διδακτικά κενά της Β/θμιας εκπαίδευσης, στέλνουν τα παιδιά μας «στο δρόμο» .

Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Ζ' ΕΛΜΕ: Για την παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΠΑΛ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από τα ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, Καισαριανής και Ζωγράφου. Απαίτησαν να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα των σχολείων τους και να μη μετακινηθεί κανένας μαθητής σε άλλο σχολείο. Συγκεκριμένα δεν εγκρίθηκε η λειτουργία 3 τμημάτων στο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης (Ηλεκτρολόγων, Βοηθών Νοσηλευτή και Κομμωτικής Τέχνης), 1 στο ΕΠΑΛ Καισαριανής (Τεχνικού Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών) και 1 στο ΕΠΑΛ Ζωγράφου (Βοηθών Νοσηλευτή) - όλων της Γ΄ τάξης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής τούς παρέπεμψε στο Υπουργείο Παιδείας και στη συνάντηση Υπουργού Παιδείας - ΟΛΜΕ, που έχει οριστεί την Τετάρτη 5 Οκτώβρη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑΛ συνεχίζουν τον αγώνα τους και καλούν όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στη συγκέντρωση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ 1.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ.

Εκατοντάδες μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ή να εγκαταλείψουν τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους!

Όλοι τη Τετάρτη 5-10-2016, μαθητές, εκπαιδευτικοί στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και στην παιδεία δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας (αρ. πρωτ: Φ12/159571/Δ4/28-09-2016) σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ επιβάλει νέο “τσεκούρι” στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ.

Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει δεκάδες τμήματα όχι μόνο σε όλη την Αττική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μόνο στην Αττική έκλεισαν 60 τμήματα ειδικοτήτων στη Γ’ και τη Δ’ τάξη, στο Πειραιά κλείνουν 5 τομείς και 7 τμήματα ειδικοτήτων με αρκετά από αυτά να βρίσκονται στα νησιά, 3 τμήματα στην Ηλιούπολη, 3 τμήματα στη Δ’ Αθήνας. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα (π.χ. 14 τμήματα στα Δωδεκάνησα στη συντριπτική πλειοψηφία τους καταργούνται οι τομείς, 9 τμήματα στην Αν. Θεσ/νίκη, 4 τμήματα στην Αχαΐα κλπ).

Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ της 1-10-2016

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, ο εργαζόμενος λαός πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του, γιατί έρχεται νέα επίθεση δίχως τέλος στα δικαιώματα του. Παρόλο που κάποιος συνάδελφος είπε ότι δεν ζούμε σε κανονικές καταστάσεις, στην πραγματικότητα η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, για το κεφάλαιο είναι μια αναγκαία κατάσταση που θέλει να γίνει ακόμα πιο μόνιμη, επιδιώκοντας να βγει από τη βαθιά κρίση του. Ενώ την εξαετία 2009 – 2015 ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει συνολικά 6 μισθούς το χρόνο, κι με την φοροληστεία η συνολική μείωση ξεπερνάει το 60%, ο ΣΕΒ ζητά 180.000 απολύσεις στο Δημόσιο, ζητά να ξεμπερδέψει πλήρως το αστικό κράτος από το Ασφαλιστικό βάρος, ζητά φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους παντού. Μάλιστα είπε ότι με όποια ανάπτυξη η ανεργία θα παραμείνει για μισό αιώνα πάνω από διψήφια νούμερα και για αυτό προτείνει τα προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας για πάντα.

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποδέχονται την στρατηγική της ΕΕ ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας. Κρύβουν ότι η όποια αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας απαιτεί Μνημόνια Διαρκείας, θα στηριχθεί στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, σε νέα αφαίρεση του εισοδήματος του λαού. Επιδιώκουν να ξεπεράσουν την κρίση τους, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα πιο βαθιά κρίση, σκάβουν ένα βαθύ λάκκο για τους εργαζόμενους, της φτώχειας, της ανεργίας και του πολέμου.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τον κόφτη στα ΕΠΑΛ του Πειραιά

Η ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας

την Τετάρτη 5/10/2016 στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:30!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΔΙΝΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ "ΚΟΦΤΗ" ΣΕ 12 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

(5 από τα οποία βρίσκονται στα νησιά) 

            Με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (αρ. πρωτ: Φ12/159571/Δ4/28-09-2016 και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης (Φ.22.1/14487/26-09-2016) έκλεισαν 12 τμήματα των ΕΠΑΛ του Πειραιά από τη Β, τη Γ και τη Δ' τάξη (Εσπερινά).

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου

Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου, Τετάρτη 28/9, 11πμ  

 

Αύριο, Τετάρτη 28/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση, θα συζητηθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή και υπηρεσιακά στελέχη εκπαίδευσης η απόλυση συναδέλφου αναπληρωτή από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, για συνδικαλιστικούς λόγους, ένα κρούσμα αυταρχισμού που αποτελεί δείγμα γραφής του Υπουργείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης για το πώς θα πάει η νέα σχολική χρονιά.

Μετά την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής, που κάλεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και στην οποία ανταποκρίθηκαν πλήθος εργατικών σωματείων, κατατέθηκαν ψηφίσματα υπέρ της επαναπρόσληψης του συναδέλφου από: την πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΕΠ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά την επανεξέταση του ζητήματος.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τις περικοπές των ωρών

Όλοι και όλες στην παράσταση διαµαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17) την Τρίτη 27/9 στις 14:00.
Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/9 13:15 (σχ. συγκρότημα Τζαβέλλα).

Η κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών. Στο τέλος της προηγούµενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ µε το λεγόµενο “νέου τύπου δηµοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ, µείωσε 90 ώρες διδασκαλίας τη βδοµάδα (συνολικά). Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθµίζοντας έτσι τη λειτουργία τους και την συντήρησή τους (γεγονός που δεν αφορά µόνο το µάθηµα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιµοποιούνταν σε πληθώρα µαθηµάτων και δραστηριοτήτων). Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δηµιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) "υπεράριθµων" πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!

 

Και σα να µην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγµα, έκοψαν πριν λίγες µέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι µαθητές µας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!

Πρόταση προς τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων

Δυναμώνουμε την πάλη για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα και δυσκολίες για το σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η λαϊκή οικογένεια μαζί με το βάρος της φοροκαταιγίδας, της απληρωσιάς και της ανασφάλειας έχει να αντιμετωπίσει και το βραχνά της «δωρεάν παιδείας».

Για όλα αυτά είναι ανάγκη να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε, να οργανώσουμε την αγωνιστική διεκδίκηση! Δεν ξεκινάμε από το μηδέν! Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι παρακαταθήκη! Η κοινή δράση, η συμμαχία, εργαζόμενων, ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας, γυναικών, οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, δείχνουν ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν κράτος, κυβέρνηση αλλά και συνδικαλιστικές τους ηγεσίες.

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών συνεχίζεται – δυναμώνει! Καμιά απογοήτευση – Καμία αναμονή!

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Όταν οι ανακοινώσεις επιχειρούν να κρύψουν την απραξία

Σε αγαστή συνεργασία η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση (Παρεμβάσεις) στην ΕΛΜΕ και το ΔΣ του ΣΕΠΕ (μετά από πρόταση των Παρεμβάσεων) έβγαλαν σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώσεις καταδίκης ενάντια στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας. Μας καταγγέλλουν ότι λέμε ψέματα για τη στάση τους απέναντι στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης αναφορικά με το περιστατικό στην Κεφαλονιά.

Για να δούμε όμως:

Είναι ψέμα το περιστατικό με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης;;;

Είναι ψέμα ότι γνώριζαν το περιστατικό ήδη από την ημέρα του Αγιασμού (Δευτέρα 12/09);;;

Είναι ψέμα ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει συγκεκριμένο καταμερισμό και ρόλο και επίσης υλοποιεί συγκεκριμένη πολιτική;;; (Να γιατί το ΠΑΜΕ έχει θέσει εδώ και χρόνια το ζήτημα διαγραφής από τα σωματεία των στελεχών εκπαίδευσης)

Είναι ψέμα ότι οι δυνάμεις που μας καταγγέλλουν δεν πήραν καμία απολύτως πρωτοβουλία απέναντι στο ζήτημα;;;;

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου ΕΕΠ και ΕΒΠ ,μόνιμοι και αναπληρωτές σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2:00 μ.μ

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. (Λεωφ.Γεωργικής Σχολής 65, κτίριο ZEDA )

Ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ε.Β.Π, που ζουν από πρώτο χέρι την αγωνία γονέων και μαθητών των ΣΜΕΑΕ και των εξειδικευμένων μορφών εκπαιδευτικής υποστήριξης (παράλληλη στήριξη), την ανυπαρξία στελέχωσης όλων των δομών της ειδικής αγωγής και την ελλειπή μετακίνηση των μαθητών. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να μένουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σπίτι. Εκ μέρους των έγκλειστων αυτών μαθητών διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε:

  • Την άμεση εξέταση των ενστάσεων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ από τον ΑΣΕΠ όπως ορίζει η εγκύκλιος πρόσληψης τους.

  • Την άμεση στελέχωση με προσωπικό ΕΕΠ και ΕΒΠ ταυτόχρονα των ΣΜΕΑΕ των ΕΔΕΑΥ ΚΕΔΔΥ και Παράλληλη Στήριξη.

Παναττική Γραμματεία: Που το πάει η κυβέρνηση με τους πληροφορικούς;;;

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το λεγόμενο “νέου τύπου δημοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ,, κόβοντας 90 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα (συνολικά). Ανάμεσά τους, και ώρες Πληροφορικής φυσικά!

Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθμίζοντας έτσι τη λειτουργία τους (γεγονός που δεν αφορά μόνο το μάθημα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιμοποιούνταν σε πληθώρα μαθημάτων και δραστηριοτήτων)

Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) "υπεράριθμων" πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!

Και σα να μην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγμα, έκοψαν πριν λίγες μέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι μαθητές μας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!

Ταυτόχρονα, έβαλαν "κόφτη" και στον αριθμό των τμημάτων στα ξενόγλωσσα τμήματα, αρχικά στην Α΄ Γυμνασίου και πριν λίγες μέρες και στη Β' και στη Γ' Γυμνασίου! Τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια προγραμματισμού, γυρίζοντας το μάθημα πολλά χρόνια πίσω.

Ένα ερώτημα υπάρχει τις τελευταίες μέρες στα χείλη, στο μυαλό όλων των συναδέλφων:

Πού το πάει τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Syndicate content