Δευτεροβάθμια

Πανελλαδική Γραμματεία: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΙΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χωρίς σταματημό υλοποιεί το 3ο πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, ταυτόχρονα και με τα δύο προηγούμενα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - Ε.Ε. - κεφαλαίου που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που τσακίζουν το λαό μας μέσω της φοροληστείας, που παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτική. Τις προηγούμενες μέρες ψήφισε στη Βουλή καινούρια προαπαιτούμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα δόση των 2 δις, αλλά και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πανελλαδική Γραμματεία: Ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα Δημόσια ΙΕΚ!

Ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα Δημόσια ΙΕΚ!

Να καλυφθούν όλα τα κενά!

Κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ να μην κλείσει!

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα Δημόσια ΙΕΚ παραμένουν κλειστά ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν από την 1 Οκτώβρη.

Χιλιάδες σπουδαστές σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν λειτουργούν τα ΙΕΚ, στα οποία ταυτόχρονα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, εργαστήρια και βιβλία.

Το Υπουργείο για να μπαλώσει τα χιλιάδες κενά που έχει αφήσει στα Δημόσια ΙΕΚ συγχωνεύει και κλείνει τμήματα των ΕΠΑΛ δημιουργώντας έτσι με τεχνητό τρόπο πλεονάζων προσωπικό το οποίο το μετακινεί υποχρεωτικά από περιοχή σε περιοχή. (π.χ. Αττική, Αχαΐα, Κεφαλονιά και αλλού).

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτο το έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για λήψη μέτρων ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις απειλές που ακούστηκαν σε σχολείο του Νομού ότι «πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας». Μόνιμη επωδός ότι η «κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή λειτουργίας των σχολείων συνιστά αξιόποινη πράξη και διώκεται αυτεπάγγελτα έχοντας σαν τιμωρία ποινή φυλάκισης 6 μήνες έως 5 έτη». Φθάσαμε στη Θεσσαλονίκη να ενημερώνονται οι γονείς ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους - μαθητές από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων».

Έτσι απαντά το κράτος και οι μηχανισμοί του στις διεκδικήσεις για αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στην παιδεία που παράγουν οι πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ - κεφαλαίου. Κι αυτά έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες πολύμορφες πιέσεις και εκβιασμούς, στην προσπάθεια για εμπόδια στην επαφή μαθητών – ΕΛΜΕ, στην ιδεολογική χειραγώγηση, προκειμένου να κρατούν τη νέα γενιά υποταγμένη. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη διότι όχι μόνο δεν αποτρέπει αυτές τις παρεμβάσεις αλλά και διατηρεί σε ισχύ τη διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και κυρώθηκε με το νόμο 2811/2000, και που οδήγησε εκατοντάδες μαθητές στα «μαθητοδικεία» όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Παρασκευή 27/11:

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές,

μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου. Στη σύσκεψη πέρα από την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή και την ΕΛΜΕ, συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση - προστασία, η δρομολόγηση σύγχρονων ασφαλών υποδομών, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές. Τονίστηκε ότι σήμερα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο συνολικά η αντιλαϊκή – φιλομονοπωλιακή πολιτική που στερεί όλα τα δικαιώματα στο όνομα της ανάπτυξης, μαζί και το δικαίωμα για μόρφωση σε συνθήκες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει συνειδητή προσπάθεια αποχαρακτηρισμού, χαρακτηρίζει τη δυστυχία των κοντέινερς και των αστέγων ως «προνόμιο». Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συνεχίζει να προκαλεί με περικοπές τμημάτων, τομέων, υλοποιώντας αυτή την πολιτική.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν την κατασκευή δεύτερου Λυκείου στη Μεταμόρφωση

Το πάγιο, εδώ και δεκαετίες, αίτημα για την κατασκευή δεύτερου Λυκείου, στη Μεταμόρφωση, βρέθηκε στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι μαθητές του Λυκείου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της λεωφόρου Τατοΐου.
Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, που μέσα από μαζικές διαδικασίες από την αρχή της χρονιάς έχει προχωρήσει σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, της τοπικής ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχει στηρίξει το αίτημα για ανέγερση σχολείου.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο Δημαρχείο και τους δρόμους της Μεταμόρφωσης, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.
500 μαθητές σε ένα κτίριο για 200

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Πετούν στο δρόμο μαθητές – εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Αργοστολίου!!!

Συναγερμός:

Πετούν στο δρόμο μαθητές – εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Αργοστολίου!!!

Δίνουμε απάντηση – δυναμώνουμε τον αγώνα!!!

Την ώρα που οι μαθητές της Βόρειας Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας μετρούν τις πληγές τους από τον πρόσφατο σεισμό, που νέα σχολεία χαρακτηρίζεται «κόκκινα», που οι μαθητές κινητοποιούνται αναδεικνύοντας ασφαλείας – ελλείψεων προσωπικού κοκ, που τα σχολεία της Ιθάκης είναι όλα κλειστά γιατί δεν έχουν γίνει οι έλεγχοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων χτυπούν ξανά. Ο κ. Γκούσης στις 19/11 αποφασίζει και διατάσει την κατάργηση της Ομάδας Προσανατολισμού (Α’ Τάξη) Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής – Κομμωτικής, καθώς και την κατάργηση της ειδικότητας (Β’ Τάξη) Βοηθού Ακτινολογικών Εργαστηρίων στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Έτσι η συγκυβέρνηση και ο εντολοδόχος της στην Περιφερειακή Διεύθυνση καταργούν συνολικά τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Πετούν στο δρόμο μαθητές και το μοναδικό καθηγητή της διαθεσιμότητας που επέστρεψε και τον στελέχωνε!!! Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων καταργήσεων ολιγομελών τμημάτων στο σεισμόπληκτο Νομό. Αποδεικνύεται η συνέχεια των πολιτικών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με θύμα το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά. «Πριν αλέκτωρ λαλήσει» επιβεβαιώνεται η ΕΛΜΕ-ΚΙ, ότι θα υπάρχει κλιμάκωση στις περικοπές τμημάτων και όσα άλλα επισημαίνονταν στην καταγγελία της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ για τον κ. Γκούση.

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Οι ΕΛΜΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την Πέμπτη 19/11/15 πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων (ξενόγλωσσων, μαθημάτων επιλογής, ΕΠΑΛ) στα σχολεία της Β/θμιας Επαίδευσης.

Ως ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και στην  παρέμβασή μας θέσαμε τα εξής ζητήματα :

1. Nα εγκριθεί η λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων όλων των Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ με στόχο να στηριχθούν οι μαθητές και τα ΕΠΑΛ. Ιδιαίτερα μετά την επαναλειτουργία των καταργημένων ειδικοτήτων χρειάζεται σοβαρή στήριξη αυτών των τμημάτων από την Α’ Λυκείου ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα τμήματα και τις επόμενες χρονιές.  

2. Επίσης να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε τρόπο (εξασφάλιση απρόσκοπτης μεταφοράς, ενός γεύματος για όλα τα παιδιά κλπ) ώστε να περιορίζεται η μαθητική διαρροή μέσα σε συνθήκες φτώχειας που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες.

3. Να καλυφθούν τώρα τα ΟΛΑ τα κενά που απομένουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Κάτω τα χέρια από τους αγώνες – κάτω τα χέρια από τους μαθητές!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία. Πάνω από 100 συνάδελφοι κατάθεσαν μεροκάματο στον απεργιακό αγώνα, σχολεία έκλεισαν τελείως (πχ 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου), ενώ άλλα κατέγραψαν ποσοστά σχεδόν καθολικής συμμετοχής. Μαζική ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Αναπληρωτές συνάδελφοι αψήφησαν κυβερνητικούς και άλλους εκβιασμούς να μη δηλώσουν απεργία. Ο κλάδος συσπειρωμένος, με το μπλοκ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, διαδήλωσε δίπλα στους μαθητές του και το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα. Πάνω από 100 μαθητές στο Νομό, μέχρι τέλους, διαδήλωσαν συγκροτημένα δίπλα στην εργατική τάξη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι την ώρα της γενικής απεργίας εκδηλώθηκαν ορισμένα απαράδεκτα φαινόμενα, που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν. Την ώρα που κάποιοι συνάδελφοι «ματώνουν», είναι τουλάχιστον θέμα σεβασμού απέναντι σε όσους απεργούν να μη γίνονται συμπτύξεις ωραρίων. Δεν είναι δυνατό μέρα απεργίας να πραγματοποιούνται σχολικές εκδηλώσεις. Δεν είναι δυνατόν μέρα απεργίας να μπαίνουν διαγωνίσματα και να ασκούνται εκβιασμοί σε μαθητές, που αποφάσισαν συμμετοχή στην κινητοποίηση, ότι «αν δεν γράψουν το διαγώνισμα θα γράψουν δυσκολότερα την επόμενη φορά»!!!  Δεν είναι δυνατόν να «ανοίγουν» θέματα περί της δυνατότητας επαφής της ΕΛΜΕ-ΚΙ με τους μαθητές. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προπαγάνδα ενάντια στην κινητοποίηση. Δεν είναι δυνατόν τα 15μελή που οργάνωναν την κάθοδο των μαθητών με συλλογικές διαδικασίες να ακούν πως «διαλύουν το σχολείο»!!! Δεν είναι δυνατόν να στέλνονται απουσιολόγοι να μετρούν ποιοι είναι στη συγκέντρωση και να συμπληρώνουν απουσιολόγια. Δεν είναι δυνατόν σε δημοσιοποιημένες ανακοινώσεις στελεχών να ονοματίζεται το λαϊκό κίνημα «λύκος» και να «ξορκίζονται» οι μαθητικοί αγώνες!!!

Αιδώς Αργείοι»!!!!

Σ.Ε.Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πέρασαν 16 χρόνια από το σεισμό του 1999 και στο Μενίδι τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα σε λυόμενες αίθουσες.

Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο τα σχολικά κτήρια που αποτελούνται από λυόμενες κατασκευές εξ’ ολοκλήρου ή που έχουν προστεθεί λυόμενες αίθουσες για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε σχολική στέγη.

Ο Σύλλογός μας τα τελευταία χρόνια σε κάθε συνάντηση με τις Δημοτικές αρχές της πόλης μας έθετε επιτακτικά την ανάγκη για το κτίσιμο σχολείων.

Οι ανάγκες μεγάλωναν και οι προσθήκες λυόμενων ήταν η αγαπημένη λύση όλων.

 Οι τελευταίες  πλημμύρες  έδειξαν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει .

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Με αγώνες καταχτάμε το δικαίωμα σε αντισεισμική θωράκιση και σύγχρονα ασφαλή σχολεία!!!

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση για τη διεκδίκηση μέτρων που αφορούν τους παλιούς και νέους σεισμόπληκτους, τον ουσιαστικό έλεγχο, τη θωράκιση των σχολείων, τις σύγχρονες ασφαλείς υποδομές. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι από την Ένωση Γονέων, το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμποροεπαγγελματικό, την ΠΑΣΕΒΕ, το 15μελές του ΓΕΛ Ληξουρίου και την ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση που έγινε με τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Κεφαλονιάς - παρουσία μαθητών από διάφορα σχολεία, γονέων, εκπαιδευτικών - οι μαζικοί φορείς απαίτησαν λύσεις και πολιτικές που θα βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και των παιδιών του και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν αδυναμία να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδη ζητήματα (πχ κατακρημνίσεις ογκόλιθων από τη λιθιά του προαύλιου στο Δημοτικό Δειλινάτων). Αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, στην οικονομική δυσπραγία, ενώ δεν απαντούσαν σε ζητήματα όπως πχ για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων διάθεσε τα ταμιακά διαθέσιμα στην κυβέρνηση. Ειδικότερα για τις υποδομές και τα μέτρα που αφορούν τα σεισμόπληκτα σχολεία, με όλες τις επιπλέον επιβαρύνσεις από τις πλημμύρες και τους νέους σεισμούς, εντοπίζεται οπισθοδρόμηση ακόμη και από την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν πριν λίγους μήνες. Οι μελέτες για την αποκατάσταση των σχολείων και η πρόσθετη που έχει ζητηθεί από τον ΟΣΚ για το νέο συγκρότημα στο Ληξούρι εκκρεμούν, ενώ τα χρήματα των κωδικών για αυτά και άλλα έργα δόθηκαν στους δανειστές.

Πανελλαδική Γραμματεία: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΜΝΗΜΗ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Αγαπητέ Μαθητή, Μαθήτρια

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θα γιορτάσουμε τη μέρα που οι φοιτητές, ο λαός ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Τι ήταν όμως η Χούντα;

Την 21η Απριλίου του 1967 αξιωματικοί του Στρατού κατέλαβαν την κυβέρνηση με τη βία, με τα όπλα. Φυλάκισαν, εξόρισαν χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Απαγόρευσαν με νόμο τα Συνδικάτα των Εργαζομένων και τις Απεργίες, κυνήγησαν και βασάνισαν όσους πάλευαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των μαθητών. Επέβαλαν καθεστώς τρομοκρατίας και διώξεων.

Ποιος στήριξε το πραξικόπημα της Χούντας;

Το πραξικόπημα δεν ήταν έργο κάποιων "τρελών". Οι Χουντικοί είχαν "πλάτες", δεν ήρθαν από μόνοι τους.

Τούς στήριξαν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτοί που και σήμερα ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, τους γονείς σου για ένα κομμάτι ψωμί. Ήθελαν να επιβάλλουν "σιγή νεκροταφείου", ώστε να πάψει να αγωνίζεται ο λαός ενάντια στην εκμετάλλευση.

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Τέρμα τα επικίνδυνα παιχνίδια των Παρεμβάσεων

Με το γνωστό σε όλους καιροσκοπισμό τους, και μπροστά στο κυνήγι ψήφων για τις εκλογές των ΕΛΜΕ, ξαναχτύπησε η παράταξη των Παρεμβάσεων. Τα «αριστερά» δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ, παρασυρμένοι από το μένος τους εναντίον του ΠΑΜΕ, αποθρασύνθηκαν πέρα από το συνηθισμένο τους όριο και προχώρησαν σε κατασκευασμένη ψευδή καταγγελία για δήθεν μη υλοποίηση απόφασης γενικής συνέλευσης στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπου η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) είναι πρώτη σε ψήφους δύναμη. Για το υποτιθέμενο γεγονός δείχνουν ως υπεύθυνο το ΠΑΜΕ, με υποστήριξη και άλλων παρατάξεων. Γιατί δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός;

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας, να τονίσουμε ότι στη συνέλευση,  προτάθηκε από τον εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων η συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε υποτιθέμενη σύσκεψη που καλούσαν  οι δέκα σύλλογοι δασκάλων της Θεσσαλονίκης. Προφανώς,  ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή μας σε σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων, όμως με μια προϋπόθεση.  Με δεδομένο ότι πολλές φορές με προφορικές προσκλήσεις για δήθεν συσκέψεις κάποιων πρωτοβάθμιων σωματείων, όχι συγκεκριμένων σωματείων με αποφάσεις, αλλά γενικά σωματείων, βρεθήκαμε σε μαζώξεις στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πολιτικού φορέα των Παρεμβάσεων), τέθηκε από εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ ως προϋπόθεση ότι  η συμμετοχή  της ΕΛΜΕ θα οριστικοποιούνταν και θα δημοσιοποιούνταν μόνο εφόσον υπήρχε ανακοίνωση σύσκεψης από τους συλλόγους δασκάλων, τους οποίους επικαλέστηκαν οι Παρεμβάσεις.  Τέτοια ανακοίνωση ή πρόσκληση δεν υπήρξε ποτέ. Η Α΄ ΕΛΜΕ έλαβε μια ανακοίνωση μόνο από έναν  διδασκαλικό σύλλογο από τους δέκα και προφανώς δεν υπήρχε κάποιος λόγος για σύσκεψη της  ΕΛΜΕ με ένα διδασκαλικό σύλλογο.

Γιάννενα: Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Γενικής Ανακύκλωσης» από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Μόλις έγινε γνωστό στα σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων και η σημερινή επίθεση της εργοδοσίας με ΜΑΤ απέναντι στους απεργούς εργάτες της «Γενικής Ανακύκλωσης», οι μαθητές του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου πραγματοποίησαν συνέλευση. Οι μαθητές, κάποιοι από αυτούς παιδιά εργατών της «Δωδώνης», της «Πίνδου», του «Νιτσιάκου», συνέταξαν επιστολή με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, ενώ αποφάσισαν να μαζέψουν τρόφιμα για τους απεργούς, καθώς και να συμμετάσχουν στο πλευρό τους στην αυριανή απεργία.
Στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Απεργοί εργάτες του εργοστασίου Ανακύκλωσης,
Είμαστε πολύ περήφανοι για το δίκαιο αγώνα που κάνετε για να βγάλετε το μεροκάματό σας και να ζήσετε τίμια. Καταλαβαίνουμε πώς ζείτε και πόσο κουράγιο θέλει αυτό που κάνετε γιατί και εμείς γονείς εργάτες έχουμε. Να ξέρετε ότι όπως εσείς σηκώνετε κεφάλι και σας στέλνουνε τα ΜΑΤ, το ίδιο σύστημα τρομοκρατεί και στέλνει εισαγγελείς σε εμάς τους μαθητές.
Στεκόμαστε στο πλευρό σας. Είστε φωτεινό παράδειγμα για μας που τόσες ημέρες δεν λυγίζετε και ελπίζουμε όταν μεγαλώσουμε να γίνουμε αγωνιστές σαν κι εσάς. Από αύριο θα ξεκινήσουμε να μαζεύουμε ό,τι μπορούμε από τρόφιμα, γιατί θέλουμε να συνεχίσετε. Αύριο θα προσπαθήσουμε, παρ' όλη την τρομοκρατία που δεχόμαστε, να είμαστε στην απεργία στο πλευρό σας».

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων

12 Νοέμβρη Απεργούμε! Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

Εργατικό-λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 12 Νοέμβρη κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!

Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην Γενική Πανεργατική Πανελλαδική απεργία.

Νεκρώνουμε τα πάντα!

  • Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη. Επαναφορά της 13η και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

  • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν. ΟΧΙ στην περικοπή κατά 50% του «μερίσματος» του ΜΤΠΥ που αποτελεί προαναγγελία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων.

  • Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

  • Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

  • Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.

  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!

Σ.Ε.Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»: Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Απλήρωτοι παραμένουν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί έως τώρα!  Οι συνάδελφοι με τον πενιχρό μισθό που ορίζει η σύμβασή τους ήδη έχουν φτάσει στα όριά τους. Από την ημερομηνία πρόσληψής τους δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ στην τσέπη τους. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, αν αναλογιστούμε ότι ενοίκια και έξοδα μετακίνησης τρέχουν!

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνουν ότι από το Υπουργείο δεν έχει δοθεί καμία εντολή πληρωμής. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι συμβαίνει τελικά με τα χρήματα για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Γιατί δεν καταβάλλονται στην ώρα τους!

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Ανατολικών Συνοικιών: Για το ΕΠΑΛ Ηλιούπολης

Η Επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει την κοινή δράση μαθητών, καθηγητών και γονιών του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, που με τον πολύμορφο, συνεχή και επίμονο αγώνα τους διεκδίκησαν και πέτυχαν  την επαναλειτουργία του τμήματος των Ψυκτικών της Β΄ τάξης.

Καλούμε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τους αγώνες τους για το δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα σχολείο που μορφώνει, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια της 12ης Νοέμβρη θα είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται τα παραπάνω, θα είναι η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                                     ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σ.Ε.Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»: Επικίνδυνοι σχεδιασμοί για την Ειδική Αγωγή

Οι τελευταίες δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας, την 1η Οκτώβρη, στη συνάντηση με φορείς της Ειδικής Αγωγής στο υπουργείο Παιδείας, ότι «Μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε Ειδικής και Γενικής Αγωγής (!) και αυτό δεν αφορά μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά σε αλλαγή της νοοτροπίας» ,ενισχύει τους φόβους μας για επικίνδυνους σχεδιασμούς για την ειδική αγωγή ,αλλά και τη λειτουργία συνολικότερα των σχολείων.

Στις 6 οκτώβρη, ο νέος υπουργός Παιδείας επανήλθε στο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής, πιο συγκεκριμένος και αποκαλυπτικός αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, είπε:

«Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία ενός τουλάχιστον Ειδικού Σχολείου ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης»! ( ο Πειραιάς, που αποτελεί μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διαθέτει τώρα 9 Ειδικά Σχολεία μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση -χωρίς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η Θεσσαλονίκη έχει πάνω από 10 Ειδικά Σχολεία, η Πάτρα 7).  «Επίσης, ο εκσυγχρονισμός των συναφών δομών υποστήριξης και των διαφοροποιημένων και εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ένταξης των παιδιών με προβλήματα σε κάθε σχολείο». Και παρακάτω: «Το σύστημα αυτό θα βασίζεται σ' ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που σκοπεύουμε άμεσα να νομοθετήσουμε».

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

Απλήρωτοι παραμένουν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί έως τώρα!  Οι συνάδελφοι με τον πενιχρό μισθό που ορίζει η σύμβασή τους ήδη έχουν φτάσει στα όριά τους. Από την ημερομηνία πρόσληψής τους δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ στην τσέπη τους. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, αν αναλογιστούμε ότι ενοίκια και έξοδα μετακίνησης τρέχουν!

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνουν ότι από το Υπουργείο δεν έχει δοθεί καμία εντολή πληρωμής. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι συμβαίνει τελικά με τα χρήματα για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Γιατί δεν καταβάλλονται στην ώρα τους!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που αφήνει απλήρωτους τους αναπληρωτές, πληρώνει κανονικά τις "υποχρεώσεις" προς το ΔΝΤ και την ΕΕ, ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες φορτώνοντας τα βάρη και πάλι στις δικές μας πλάτες, εξαπολύει φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, προετοιμάζει την έναρξη πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, υλοποιεί με ταχύτητα, χωρίς ανάσα, το 3ο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο.

Σ.Ε.Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε, εχθές Δευτέρα 9/11, η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους Αναπληρωτές, οι οποίοι, από την ημερομηνία πρόσληψής τους, δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ στην τσέπη τους.

 

Ο Υπουργός παιδείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του σωματείου ότι, σήμερα Τρίτη 10/11, θα πληρωθούν οι αναπληρωτές της Α’ φάσης που προσλήφθηκαν μέσω του τακτικού προϋπολογισμού. Αναφορικά με τους Αναπληρωτές, των οποίων η πρόσληψη έγινε μέσω άλλων προγραμμάτων, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει δώσει την έγκριση και ότι τα Υπουργεία, που εμπλέκονται, τρέχουν τη διαδικασία πληρωμής. Όταν του ζητήθηκε να ορίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής, η απάντηση που έδωσε είναι ότι δεν την γνωρίζει...!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Απάντηση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Όταν η αλήθεια για τις εγκρίσεις ολιγομελών τμημάτων στην Κεφαλονιά παραποιείται ασύστολα…

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γκούσης προκαλεί για μια ακόμη φορά, προκειμένου να υπερασπισθεί τη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που υπηρετεί. Ο κ. Γκούσης, ο οποίος δεν έχει καν επισκεφτεί το Νομό για να δει σε τι συνθήκες λειτουργούν τα σχολεία, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως ενέκρινε κάποια τμήματα λόγω «ευαισθησίας» και έκανε περικοπές σε τρία σχολεία λόγω του ότι τα τμήματα αυτά «δεν ήταν αναγκαία». Λέει ψέματα και για το ένα ζήτημα και για το άλλο.

Κάποια ολιγομελή τμήματα είχαν εγκριθεί στο Νομό – όπως και παντού - ακόμη και πριν τους σεισμούς. Τότε, επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όταν ο πρώην Διευθυντής εκπαίδευσης επιχειρούσε περικοπές, η ΕΛΜΕ–ΚΙ διεκδικούσε να μη γίνουν και με πάνδημη στήριξη δεν έγιναν. Τώρα, με όλες τις πληγές από τους σεισμούς ανοιχτές, μιλάμε για έγκριση συνολικά λιγότερων ολιγομελών τμημάτων. Τότε ο κ. Γκούσης ήταν συνδικαλιστής και αλληλέγγυος. Τώρα ο κ. Γκούσης είναι εντεταλμένος στο ρόλο του «Προκρούστη», που θα πρέπει να κόψει ότι δεν χωρά στις περιοριστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Φθάνει να εμφανίζει ως ευεργεσία ότι εγκρίνει 20μελή τμήματα στα ανθυγιεινά κοντέινερς, στα οποία στεγάζεται το 90% των σχολείων του Νομού μετά τους σεισμούς!!! Κρύβει ότι αυτά δεν χωρούν - με τις προδιαγραφές του ΟΣΚ - πάνω από 20 μαθητές το καθένα. Κρύβει ότι αυτή τη στιγμή στο Νομό σε αίθουσες που είναι κανονικών διαστάσεων στοιβάζονται τώρα μέχρι 32 μαθητές (πχ αγγλικά – προχωρημένων στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου)!!! Φθάνει να ονοματίσει – στιγματίσει τα σχολεία του Ληξουρίου και το ΓΕΛ Πάστρας για τις εγκρίσεις, κάνοντας δήθεν ότι αναγνωρίζει «τις δυσμενείς εκπαιδευτικές συνθήκες που επικρατούν εκεί»!!!  Μιλά ανερυθρίαστα για την πιο σεισμόπληκτη περιοχή του Νομού (Ληξούρι – Παλική) στην οποία δεν έχει γίνει τίποτε που να βελτιώνει την κατάσταση. Μιλά για την Πάστρα, της οποίας το ΓΕΛ είναι όλο σε κοντέινερς και της οποίας το Γυμνάσιο, μέχρι πριν λίγο, δεν διέθετε άλλο εκπαιδευτικό πέρα από τη Διευθύντρια.

Syndicate content