Δευτεροβάθμια

8 Μάρτη, τιμάμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν Ε.Ε. και κυβερνήσεις!

Εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, μετανάστρια, νέα γυναίκα

 Η 8η Μάρτη : 
 • Είναι η φωνή της φάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες στο εξαντλητικότους ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες !
 • Είναι η φωνή της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν και των σοσιαλιστριών της Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη του 1910, που τίμησαν τις ιστορικές διαδηλώσεις των αμερικανίδων εργατριών, αφιερώνοντας τη μέρα αυτή στις εργαζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου και στον αγώνα τους!
 • Είναι η φωνή η δική μας, η φωνή όλων των γυναικών που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας!
 8η Μάρτη 2015 : Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει! 
Μας λένε ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, άρα δεν πρέπει να την αμφισβητούμε, δηλαδή να δεχόμαστε με «αξιοπρέπεια» τα δεσμά της. 
Έχουμε συνείδηση ότι ο εργαζόμενος λαός παράγει όλο το πλούτο. Δεν ανεχόμαστε την εκμετάλλευση και την καταπίεση!
Μαχητικά διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού, αλλά των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους.
 • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
  • Πλήρης, δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους.
 • Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.
  • Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε Αμεα, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.
 • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
 • Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.
  • Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι, με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως Αργία.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στις 26-2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση μετά το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας.

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης κινήθηκε στα ήδη γνωστά πλαίσια της κατεύθυνσης για το "λιτό βίο" και της προσαρμογή της στις δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία, για διατήρηση του αντιλαϊκού πλαισίου των Μνημονίων, της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ.

Η ηγεσία του Υπουργείου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε αίτημα που συνδεόταν με την ανάκτηση των απωλειών των εκπαιδευτικών. Είπε χαρακτηριστικά "δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για μισθολογικές αυξήσεις ή οτιδήποτε άλλο".

Για το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης ο Υπουργός ουσιαστικά υπήρξε αρνητικός, ενώ ούτε λόγος για το θέμα της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού, για την ανάκτηση απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ. Το πλαίσιο συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, των Μνημονίων, παλιών και νέων ήταν ολοφάνερο σε όλες τις τοποθετήσεις του Υπουργού και του αναπληρωτή Υπουργού, αφού ακόμα και το αίτημα, προεκλογική δέσμευση, για την επαναφορά του ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα, παρέμεινε στις καλένδες, αφού θα σήμαινε "νέους διορισμούς και χρήματα δεν μπορούν να δοθούν". 

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας για την Παιδεία από Ενώσεις Γονέων και Συλλόγους Εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, 14 Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Με συνθήματα «Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου» και «Ανάγκη του λαού η δωρεάν Παιδεία, χρήματα όχι για τις τράπεζες, αλλά για την Παιδεία» κατήγγειλαν την πολιτική που υποβαθμίζει και συνεχώς εμπορευματοποιεί τη μόρφωση.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήραν πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι, για να αποτελέσει η 26η Φλεβάρη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης Γονιών, Εκπαιδευτικών και Μαθητών και απαιτούν την παροχή ενός γεύματος σε όλα τα παιδιά, δωρεάν μεταφορά των μαθητών και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, με ευθύνη του κράτους.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν ότι όσον αφορά τη σίτιση των παιδιών θα υπάρχει το επόμενο διάστημα συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών για να δοθεί λύση. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι θα συνεχίσει την πίεση ώστε να βρεθούν έξω από τα σχολεία όσοι επιχειρούν να πουλήσουν φιλανθρωπία.

Όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών και με δεδομένο ότι στην Αττική υπάρχουν άγονα δρομολόγια που στις 28 Φλεβάρη λήγουν οι παρατάσεις αρκετών συμβάσεων, ενημερώθηκαν ότι κατατέθηκε σήμερα τροπολογία για παράταση των συμβάσεων αυτών. Η αντιπροσωπεία των γονιών και των εκπαιδευτικών τόνισαν ωστόσο ότι αυτό δεν δίνει οριστική λύση στο θέμα γιατί με τους όρους της ΚΥ,Α η οποία διέπει τις συμβάσεις, πολλά παιδιά μένουν εκτός δωρεάν μεταφοράς και απαίτησαν αποκλειστικά κρατικό φορέα μεταφορών.

Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε αναρμόδια για το θέμα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ!

Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη.

Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η πολυεθνική ΚΟΚΑ –ΚΟΛΑ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους έχει το θράσος να  εμφανίζεται ως «κοινωνικά ευαίσθητη» μερεμετίζοντας κάποια σχολεία με την άδεια της πολιτείας  και τη βοήθεια πολλών δημάρχων, όπως της Θεσσαλονίκης, του Ευόσμου - Κορδελιού, της Πυλαίας - Χορτιάτη, του Ωραιοκάστρου, του Παύλου Μελά κ.α. (πρόκειται για το πρόγραμμα της COCA-COLA-3E «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», που συντόνισε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας).

Ο ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ. ΟΛΜΕ: ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Ενημερωτικό για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 17-2-2015

Δυο λόγια για τη σημασία της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου

Η Γενική Συνέλευση ενός σωματείου, μίας ΕΛΜΕ αποτελεί μία πολύ ουσιαστική διαδικασία, ίσως την πιο σημαντική, στη ζωή ενός συνδικάτου.

Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις (π.χ. τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου για το νέο μισθολόγιο και την αξιολόγηση, για το γεγονός ότι δεν δεσμεύτηκε πως θα γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους όλοι οι διαθέσιμοι και προπαντός οι 250 απολυμένοι του Δημοσίου από τους Οργανισμούς κ.α.).

Στη Γενική Συνέλευση μπορεί και πρέπει ο κάθε συνάδελφος να πει τη γνώμη του, να κρίνει τη Διοίκηση του σωματείου του και της Ομοσπονδίας του.

Παραδόθηκε το υλικό της καμπάνιας «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σε μια όμορφη και σεμνή τελετή με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας η σημαντική υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, πρέσβης της Παλαιστίνης, ο Γ. Μαυρίκος εκ μέρους της ΠΣΟ, η Χρυσούλα Λαμπούδη εκ μέρους της FISE, ο εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων ΕργατώνΜοχάμεντ Ικνέμπι και πολλοί εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών που στήριξαν την καμπάνια.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της πρωτοβουλίας, η οποία επεκτείνεται και πέρα από την παροχή υλικής βοήθειας στους μαθητές της Παλαιστίνης, καθώς στέλνει στα δοκιμαζόμενα παιδιά το μήνυμα ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά και στο ισραηλινό κράτος και όσους στηρίζουν την επιθετική και βάρβαρη πολιτική του μήνυμα καταδίκης.

Σημειώθηκε ότι είναι μια πρωτοβουλία με διεθνή αντίκτυπο, που δείχνει το κύρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και ότι θα βρει συνέχεια με ανάλογες δράσεις διεθνιστική αλληλεγγύης.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Ακολουθούν βίντεο από την εκδήλωση

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής για τη μεταφορά των μαθητών

Υπόμνημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατέθεσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο τους, απαιτώντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο τους παρουσιάζεται όλο και πιο οξυμένο.

Ιδίως μετά τον "Καλλικράτη", αλλά και την εφαρμογή του αυτόνομου, αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς γίνεται συστηματική προσπάθεια να μετακυλιστεί η ευθύνη, άρα και το κόστος της μεταφοράς στους γονείς.

Από το 2009 η μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται με παρατάσεις των συμβάσεων των διαγωνισμών. Συμβάσεις που συνήθως λήγουν στο τέλος Φεβρουαρίου ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Έτσι και φέτος στις 28/2/2015 στην Περιφέρεια Αττικής λήγουν οι συμβάσεις για 900 δρομολόγια.

ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την προηγουμένη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την διαδέχτηκε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Όμως μαζί με την παλιά κυβέρνηση δεν έφυγαν και τα προβλήματά μας. Αυτά είναι εδώ και μεγαλώνουν. Πριν από όλα είναι εδώ ο βασικός και κύριος αντίπαλός μας:

Η Ε.Ε., οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι απαιτήσεις τους για μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, τα Μνημόνια Διαρκείας, οι ματωμένοι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα κ.α.

Είναι εδώ όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

 • Είναι εδώ οι μισθοί πείνας, οι τεράστιες απώλειες στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο εφάπαξ.
 • Είναι εδώ τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, οι άδειες από χρήματα σχολικές επιτροπές
 • Είναι εδώ τα παιδιά που προσπαθούν να πάνε στο σχολείο χωρίς να υπάρχει πούλμαν, με ευθύνη κι έξοδα των γονιών τους
 • Είναι εδώ τα 27-28αρια τμήματα, τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν, τα ευρωπαϊκά προγράμματα που διαλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σκέψη του παιδιού
 • Είναι εδώ οι επιχειρηματίες, που βγάζουν κέρδος από το αγαθό της υγείας και της παιδείας, απομυζούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα
 • Παραμένουν σε ισχύ οι καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά είχε ταχθεί με ανακοίνωση της το 2011 κατά της ψήφισης και της δημιουργίας  των Πρότυπων σχολείων. Στα τρία χρόνια λειτουργίας τους δικαίωσαν πλήρως την κριτική και την αντίθεσή μας ( βλ. παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση).

Τα πρότυπα σχολεία, αποκομμένα και αποσπασμένα εκπαιδευτικά-διοικητικά-χωροταξικά από τη δημόσια εκπαίδευση, συμβολίζουν τον ταξικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος. Οι εξετάσεις εισαγωγής αντιστρατεύονται ευθέως την ανάγκη και την υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει  ενιαία δημόσια δωρεάν 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και έχουν ως αποτέλεσμα να ξεφυτρώσουν νέα φροντιστήρια και νέα βάρη στη τσέπη των εργαζομένων. Ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια ,χωρίς όμως αποτέλεσμα, να  αποτελέσουν  το όχημα για τη γενίκευση της αξιολόγησης και της κατάργησης των οργανικών θέσεων.

Με αφορμή την εξαγγελία του νέου Υπουργού παιδείας για κατάργηση του θεσμού των Πρότυπων σχολείων και την αναίρεση της στη συνέχεια, αλλά και τις  απαράδεκτες παρεμβάσεις της ΔΕΠΣ και συγκροτημάτων του τύπου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά επανέρχεται στο θέμα και διεκδικεί:

 1. Να καταργηθεί  τώρα ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων ( ΠΠΣ) και  οι εξετάσεις επιλογής, καθώς και συνολικά ο  νόμος 3966/11.
 2. Δημιουργία Πειραματικών σχολείων, χωρίς εξετάσεις ή άλλες διαδικασίες επιλογής (π.χ. επιδόσεις).
 3. Οργανικές θέσεις, μετά από αίτηση τους, στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ΠΠΣ  : α) στο σχολείο του ΠΠΣ που υπηρετούν  β) σε σχολείο του ΠΥΣΔΕ που ανήκει το ΠΠΣ ή επιστροφή με οργανική στο ΠΥΣΔΕ προέλευσης. Ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα  στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν με οργανική στα πρώην Πειραματικά και την έχασαν  λόγω  της δημιουργίας των ΠΠΣ, να γυρίσουν, αν το επιθυμούν, στο σχολείο  τους.

26 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής δράσης Γονιών - Εκπαιδευτικών - Μαθητών

Σωματεία εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην Μέρα Πανελλαδικής Δράσης

 1. ΕΛΜΕ Πειραιά
 2. ΕΛΜΕ Ε' Αθήνας
 3. ΕΛΜΕ Γ΄ Αθήνας
 4. ΕΛΜΕ Ε' Αν. Αττικής
 5. ΕΛΜΕ Α' Δυτ. Αττικής
 6. ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης
 7. ΕΛΜΕ Β' Ανατολικής Αττικής
 8. ΕΛΜΕ Α-Γ Αθήνας
 9. ΕΛΜΕ Ζ' Αθήνας
 10. Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης
 11. Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης
 12. ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας
 1. ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου"
 2. ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης"
 3. ΣΕΠΕ "Σωκράτης"
 4. ΣΕΠΕ Π. Φαλήρου
 5. ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης"
 6. ΣΕΠΕ Μακρυγιάννης
 7. ΣΕΠΕ Ηλιούπολης
 8. ΣΕΠΕ "Πλουμπίδης"
 9. ΣΕΠΕ "Δελμούζος"
 10. ΣΕΠΕ "Θουκυδίδης"
 11. ΣΕΠΕ Ηρακλείου
 12. ΣΕΠΕ "Περικλής"
 13. Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
 14. ΑΣΓΜΕ
 15. Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ραφήνας
 16. Σύλλογος Γονέων Λυκείου Πικερμίου

Η ΑΣΓΜΕ  χαιρετίζει την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιών σωματείων και συλλόγων γονέων να αποτελέσει η  26 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής δράσης γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών με κύρια αιτήματα :

 • Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά
 • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους   μαθητές με ευθύνη του κράτους
 • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας. Σχεδόν 25.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιασθεί. Χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής , είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Στον 21ο αιώνα είναι άμεση ανάγκη και σαφής δυνατότητα να σιτίζονται όλοι οι μαθητές στο σχολείο.

Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας. Αυτή η Ε.Ε. και να πού πάνε τα περιβόητα κονδύλιά της!

ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Καταγγελία της επέμβασης της κυβέρνησης της Τουρκίας κατ’ εντολή των βιομηχάνων ενάντια στην απεργία των μεταλλεργατών

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, απαγόρευσε την δίκαιη απεργία των χιλιάδων μεταλλεργατών της Τουρκίας που αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.
Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες είχαν κατέβει σε απεργία σε 19 εργοστάσια από τις 29 Γενάρη και προετοίμαζαν την κλιμάκωση της με την επέκταση της σε ακόμη 18 εργοστάσια τις επόμενες ημέρες, η Τουρκική Κυβέρνηση υπηρετώντας προκλητικά τα συμφέροντα των βιομηχάνων προχώρησε σε απαγόρευση της απεργίας αξιοποιώντας νόμο που ακολούθησε τη χούντα του 1980, μέσω του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει για 2 μήνες μια απεργία όταν συντρέχουν λόγοι «εθνικής ασφάλειας»!
Κάτω από την ίδια λογική, οι Ελληνικές κυβερνήσεις πολλές φορές προσπάθησαν να μπλοκάρουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κοινή συνισταμένη ήταν πάντοτε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών, τα οποία βαφτίζονται «εθνικά συμφέροντα». Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεταλλεργάτες στην Ελλάδα, οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι δάσκαλοι, ακόμα και οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια διότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Ανοιχτή επιστολή προς τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς: «Διδασκόμαστε και διδάσκουμε την ιστορία της ΕΠΟΝ»

Για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Συνάδελφοι

Στις 23 Φλεβάρη 1943, ιδρύθηκε η θρυλική ΕΠΟΝ, η μεγαλύτερη νεολαιίστικη οργάνωση της χώρας.

Μπροστά σε αυτή την επέτειο, καλούμε κάθε εκπαιδευτικό που σέβεται το λειτούργημά του, την αποστολή του απέναντι στη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών του, να οργανώσει το μάθημα του έτσι ώστε να μιλήσει για την ιστορία της ΕΠΟΝ, τα κατορθώματά της, τα διδάγματα του σήμερα. Καλούμε επίσης τους Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών, τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Διδασκόντων σε κάθε σχολείο, να οργανώσουν πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες αφιερωμένες στην ΕΠΟΝ (επισκέψεις σε μουσεία, σε τόπους θυσίας της περιοχής, να καλέσουν τις παππούδες και τις γιαγιάδες που αποτελούν ζωντανή πηγή μαρτυρίας, κ.α.)

***

Η ΕΠΟΝ ήταν στενά συνδεδεμένη με την ύπαρξη του ΕΑΜ. Στα σπλάχνα της ανδρώθηκαν χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Γαλουχήθηκαν με τα ιδανικά μιας ελεύθερης πατρίδας, ενάντια σε κάθε ξένο κατακτητή. Πολέμησαν, με το όπλο στο χέρι, στην πρώτη γραμμή κατά των χιτλερικών και φασιστών κατακτητών. Στάθηκαν με αυτοθυσία, μπροστά στα τανκς των Εγγλέζων το Δεκέμβρη του '44. Αγωνίστηκαν - κάτω από βαριά παρανομία - για την εξάπλωση των προοδευτικών ιδεών, των αγωνιστικών αξιών για τη ζωή, με έναν πρωτοφανή εκδοτικό οργασμό και μια πρωτόγνωρη πολιτιστική ανάπτυξη.

Στο ιδρυτικό κείμενο της ΕΠΟΝ αναφέρονται «οι βασικοί σκοποί που πρέπει να περιέχονται στο καταστατικό της ΕΠΟΝ»:

«α. Η εθνική απελευθέρωση με βάση την ακεραιότητα της Ελλάδας. β. Η εξόντωση του φασισμού τώρα και στο μέλλον και με οποιαδήποτε μορφή και αν παρουσιαστεί. Αποκατάσταση της Λαϊκής Κυριαρχίας έτσι που όλες οι εξουσίες να απορρέουν απ' την κυρίαρχη θέληση του Λαού και της νέας γενιάς. γ. Η καταπολέμηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η υπεράσπιση της ειρήνης με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και της αδελφικής συνεργασίας όλων των Λαών και Νεολαιών και ειδικά της Βαλκανικής. δ. Η υπεράσπιση των οικονομικών, πολιτικών, εκπολιτιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων και επιδιώξεων της νέας γενιάς (...)».

Να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τα κατορθώματα και τις μεγάλες στιγμές της ΕΠΟΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ

Προς τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων 

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, έχει εδώ και ένα χρόνο ξεκινήσει ιστορικούς περιπάτους στην Λαυρεωτική με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του τόπους μας. 

Οι ιστορικοί περίπατοι ξεκινούν από τα αρχαία πλυντήρια στην Καμάριζα, όπου εξηγείται η διαδικασία παραγωγής των μεταλλευμάτων, ο καταμερισμός της εργασίας, οι συνθήκες εργασίας των δούλων, αλλά και των ελεύθερων που δούλευαν στην διαδικασία. Γίνεται αναφορά στις κοινωνικές σχέσεις της Περιόδου 5ου και 4ου πχ, ποια η σχέση του Θεμιστοκλή με το Λαύριο, πως έπεισε τους Αθηναίους να δώσουν το μερίδιο που τους αναλογούσε από τα μεταλλεία του Λαυρίου για την δημιουργία του στόλου. Στην συνέχεια ο περίπατος συνεχίζεται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου  (Γαλλική εταιρία), όπου αναλύεται πως δημιουργήθηκε το νεότερο Λαύριο, πως έγιναν οι επενδύσεις, το Λαυριωτικό ζήτημα, οι κοινωνικοί αγώνες των Λαυριωτών.

Επίσης γίνεται ξενάγηση στον χώρο, και αναλύεται ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής των μεταλλείων πατώντας στα βήματα της τεχνικής που είχαν αναπτύξει οι πρόγονοί μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε ημέρα, να έρθουν σχολεία να γνωρίσουν την Ιστορία στους χώρους όπου γράφτηκε . Η ξενάγηση γίνεται χωρίς χρήματα.

Η όλη ξενάγηση διαρκεί 3 με 3:30 ώρες. Διάλειμμα μπορεί να γίνει στο Τ.Π.Π.Λ όπου υπάρχουν και τουαλέτες. Καλό θα είναι να έχουν μαζί τους τα παιδιά νερό και δεκατιανό, ενώ υπάρχει και καφετέρια στον χώρο του ΤΠΠΛ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τηλέφωνο 6974010107

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείγμα γραφής του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού

Πρόταση άμεσων στόχων πάλης και συσπείρωσης για το επόμενο διάστημα κατέθεσαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ της 3-2-2015 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τόνισαν την ανάγκη να μην υπάρχει καμία αναμονή, να οργανωθεί η πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης εκπαιδευτικών και μαθητών, για ανάκτηση όλων των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.

Τόνισαν, επίσης, ότι ο πραγματικός και ο βασικός αντίπαλος, που τσακίζει το δικαίωμα των παιδιών του λαού στη μόρφωση και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, παραμένει, δεν έφυγε με την κυβερνητική εναλλαγή. Είναι η ΕΕ, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι απαιτήσεις τους για μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, τα μνημόνια διαρκείας, οι ματωμένοι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα κ.ά. Την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ καταψήφισαν όλες οι άλλες δυνάμεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα, ΔΑΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΜΛ-ΚΚΕ) και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) τάχθηκαν στα λόγια υπέρ του αιτήματος για ανάκτηση όλων των απωλειών, ωστόσο καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, με το επιχείρημα ότι δε συμφωνούν σε όλα τα αιτήματα, χωρίς να διευκρινίσουν όμως και σε ποια διαφωνούν.
Αυτός, όμως, που «άστραψε και βρόντηξε» ενάντια στο ΠΑΜΕ ήταν ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που έκανε κυριολεκτικά ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην υιοθετήσει η ΟΛΜΕ το αίτημα για ανάκτηση όλων των απωλειών, ό,τι περνούσε από το χέρι για να καλλιεργήσει κλίμα μειωμένων απαιτήσεων και αναμονής απέναντι στη νέα συγκυβέρνηση.

ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ: Προσπαθούν να «φυτέψουν» σάπιες αξίες στα μυαλά των μαθητών

Χυδαία και ξεδιάντροπη αστική προπαγάνδα και διαστρέβλωση σε ένα σχολικό βιβλίο που διδάσκεται σε μαθητές της Β' Λυκείου

«Κάθε εκπαιδευτικό σύστημα μεταδίδει γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις. Αλλά, συγχρόνως, θέλει να μεταδώσει και τις αρχές και αξίες του υπάρχοντος κοινωνικού συστήματος, και έτσι λειτουργεί ως παράγοντας αναπαραγωγής του».

Τα παραπάνω αναφέρονται στο βιβλίο «Πολιτική Παιδεία» Β' Λυκείου, στο κεφάλαιο που αφορά τους φορείς κοινωνικοποίησης και ειδικότερα το σχολείο. Και όπως φαίνεται, αυτό το ρόλο επιτελεί πιστά και απροκάλυπτα το συγκεκριμένο σχολικό εγχειρίδιο το οποίο εισάγει τους μαθητές στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας.

Ξεφυλλίζοντας τα συγκεκριμένα βιβλία, ειδικότερα εκείνο της Β' Λυκείου, παρατηρεί κανείς ότι ξεφεύγουν κατά πολύ από την παράθεση κανονιστικών διατάξεων και θεσμών. Θα συναντήσουμε ύμνους για την Ευρωπαϊκή Ενωση, να παρουσιάζονται σαν «συμφέροντα» που επιβάλλουν τη θέλησή τους τα σωματεία, να προτείνεται σαν ιδανική η μείξη κρατικού παρεμβατισμού και αγοράς, να βαφτίζεται αυτολεξεί «εφιάλτης» ο σοσιαλισμός του 20ού αιώνα κ.ο.κ.

Παρακάτω, παρατίθενται κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα του.

Εγκλωβισμός στις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης

Το βιβλίο της Β' Λυκείου βρίθει από προσπάθειες να καλλιεργηθούν στις συνειδήσεις της νεολαίας σάπιες αξίες, μάλιστα με το κύρος και την εγκυρότητα που αντικειμενικά αποπνέει και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για σχολικό μάθημα.

Γραμμένο στα χρόνια της κρίσης και απευθυνόμενο σε μια γενιά που ένα μεγάλο μέρος της ζωής της - τα τελευταία έξι σχεδόν χρόνια - ζει με αυτή, προβάλλει σαν διέξοδο από αυτήν το δρόμο που επιλέγουν τα μονοπώλια. Αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των στρατηγικών επιλογών τους, τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει σαν αξίες.

Πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Παπλωματά

Πλήθος συντρόφων, συναδέλφων, συναγωνιστών και φίλων είπε το τελευταίο αντίο στον σ. Κώστα Παπλωματά. Η κηδεία του κομμουνιστή εκπαιδευτικού έγινε μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης για τον απροσδόκητο χαμό του, το απόγευμα της Τρίτης, στο κοιμητήριο Αγ. Βασιλείου στο Περιστέρι.

Στις ομιλίες που έγιναν μετά την νεκρώσιμη ακολουθία, όλοι είχαν να πουν κάτι για την πλούσια δράση του μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις γραμμές του ΚΚΕ, την αφοσίωσή του ως εκπαιδευτικός, τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό.

«Πενθούμε την απώλεια ενός συντρόφου και αγωνιστή αφοσιωμένου στο Κόμμα και στους στόχους του που σεμνότητα και αυταπάρνηση υπηρέτησε πάνω από 35 χρόνια», τόνισε η Μαριάννα Οργέττα, Γραμματέας της ΤΕ Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, αποχαιρετώντας τον σύντροφο. Αναφέρθηκε στην προσφορά του στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την πλούσια δράση του σε όλους τους λαϊκούς αγώνες, με «ανιδιοτέλεια, ευγένεια, σεμνότητα αλλά και πείσμα που είναι κομμουνιστικές αξίες».

Μαζικοί φορείς, εκπαιδευτικών, γονιών και άλλων εκπροσωπήθηκαν χτες. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός και Κ. Παρασκευάς, καθώς και πολλά στελέχη και μέλη του Κόμματος.

Γραμματεία Πρέβεζας: Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ… «ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ»

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Πρέβεζας  ευχαριστεί  τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους  την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ  στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την επίθεση από την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, το χτύπημα στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, η στήριξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε αυτή την εκλογική μάχη, αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ενόψει της Γ.Σ. το ΠΑΜΕ Εκπ/κών ζήτησε έκτακτο Δ.Σ. στις 17-12-2014. Σ’ αυτό το Δ.Σ. οι παρατάξεις ΔΑΚΕ(ΝΔ) και ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκαν με επιμονή  να εισηγηθεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ.  την πρόταση  της ΟΛΜΕ, για διαγραφή του Διευθυντή ΔΕ Πρέβεζας λόγω της αντιδραστικής και τρομοκρατικής  στάσης του απέναντι στους συναδέλφους με αφορμή την αξιολόγηση.

Την ίδια στάση κράτησαν και μέσα στη Γ.Σ., όταν μπήκε το ζήτημα από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Ωστόσο προχώρησαν ακόμα παραπέρα θυμίζοντας τις  «παλιές δοξασμένες μέρες» του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ- ΜΕΤΩΠΟ, αφού τοποθετήθηκαν αρνητικά στην πρόταση διαγραφής, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικαστικά τερτίπια διέλυσαν την συνέλευση για να μη συζητηθεί και ψηφιστεί το θέμα. Ο λόγος είναι προφανής. Δεν θέλανε να τεθεί στη  Γ.Σ.  η πρόταση,  γιατί θα διαπιστώνονταν παραδειγματικά η  στρατηγική ταύτιση του παλιού και νέου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΕΛΜΕ ΚΙ: Ανασφάλιστη εργασία και «συνθήκες γαλέρας» για τους συναδέλφους των ΣΔΕ

Πιλότος για τις εργασιακές σχέσεις όλων μας!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τους απαράδεκτους όρους εργασίας χωρίς ασφάλιση (!!!) των εργαζομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Με εγκύκλιο του ΙΚΑ προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ρυθμίστηκε το καθεστώς υπαγωγής στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των απασχολουμένων ως εκπαιδευτές σε μια σειρά φορείς (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολλέγια) όχι όμως και στα ΣΔΕ. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν ασφαλίζει τους εκπαιδευτικούς των ΣΔΕ στο ΙΚΑ και τους υποχρεώνει να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου ωρομισθίου εκπαιδευτικού. Έτσι, ο ωρομίσθιος εργαζόμενος βαπτίζεται «εργολάβος» δηλαδή Ελεύθερος Επαγγελματίας, του οποίου παρακρατείται φόρος 20% και φορολογείται από φέτος με 26%, πληρώνοντας και φόρο επιτηδευματία!!

Πέραν τούτου, εάν το ποσό πληρωμής από αυτήν την εργασία περάσει τις 5.000 €, υποχρεούται ο εργαζόμενος, την επόμενη σχολική χρονιά, να ανοίξει βιβλία στην εφορία, να εγγραφεί στον ΟΑΕΕ, πληρώνοντας εκεί περίπου 300 € ανά μήνα κατά περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο σπρώχνονται στη ανεργία αυτοί των οποίων η εργασία στα ΣΔΕ είναι η μόνη απασχόληση!

Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή λειτουργεί σαν πιλότος για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σύνολο της εκπαίδευσης. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι αυτό δεν είναι αποσπασματική ενέργεια αλλά ότι είναι απόλυτα συμβατή με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ. Επιπλέον, συνδέεται με τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν αιτία πολέμου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την άμεση ασφάλιση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ισχύει για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στα ΙΕΚ, ΚΕΚ, Κέντρα Δία Βίου Μάθησης. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, αυτή είναι η απαίτηση που απαντά στις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 15-12-2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΙΣ 15/12/14 (Ψήφοι - έδρες - ποσοστά)

2014  2013 
ΨΗΦΙΣΑΝ964  1069 
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ20  29 
ΕΓΚΥΡΑ 944  1040 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)
327 (3)34,6% (+0,9%)351(3)33,8%
ΣΥΝΕΚ 217 (2)23% (+7,5%)161 (2)15,5%
Ε. Α. Α.216 (2)22,8%  (-4,3%)282 (3)27,1%
ΔΑΚΕ 139 (2) 14,7% (-2,6%) 180 (2)17,3%
Π.Ε.Κ *
(Νέο σχήμα από την ΠΑΣΚ)
454,8% (-1,6%)66(-) 6,4%
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ανέδειξαν για άλλη μια χρονιά πρώτη και με διαφορά την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Πειραιά, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την επίθεση από την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, το χτύπημα στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, η ενίσχυση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε αυτή την εκλογική μάχη, αποτελεί επιβράβευση της ως τώρα δράσης μας. Αρνητικό γεγονός είναι η μείωση της συμμετοχής, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η αντιλαϊκή επέλαση συνεχίζεται.

Διακήρυξη για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου/της ΕΛΜΕ.

Αυτή την περίοδο κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζουν νέα σαρωτικά μέτρα στην ασφάλιση και στο μισθό, νέα άγρια φοροληστεία. Κυριολεκτικά σχεδιάζουν έναν ακόμα οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ξεσηκωμός παντού.

Μπορούμε να ορθώσουμε τείχος λαϊκής αντίστασης στη νέα λαίλαπα! Από εμάς εξαρτάται.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερώσουν τους συναδέλφους, έκαναν ό, τι μπορούσαν για να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας, να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για σύγκρουση και σκληρή αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Στη βάση αυτή, πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης μέσα από το μεγάλο, πανελλαδικό συλλαλητηρίου στις 1 Νοέμβρη, που συνδιοργάνωσαν πάνω από 1000 σωματεία-φορείς, πρωτοστάτησαν για την επιτυχία της Απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Syndicate content