Δευτεροβάθμια

Πανελλαδική Γραμματεία: Οργανώνουμε άμεσα την πάλη ενάντια στα μέτρα- λαιμητόμο του Μνημονίου 3 για την παιδεία

1. Τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς για το νέο μνημόνιο ολοκληρώνουν ό,τι άφησαν ατελείωτο οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας-ανάμεσα στα άλλα- το αντιδραστικό «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου, τον νόμο 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου. Κανένας εκπαιδευτικός, κανένας γονιός, κανένας μαθητής, κανένας εργαζόμενος στην εκπαίδευση να μην χάσει χρόνο, να μην πιστέψει το παραμύθι για δήθεν θετικές αλλαγές που θα έρθουν μόνο αν στηριχθεί η αντιλαϊκή κυβέρνηση.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ! ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, αναπληρωτή, σου ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχεις μπροστά σου.  

Καλείσαι να κάνεις αίτηση για αναπληρωτής για άλλη μια χρονιά, χωρίς να ξέρεις πότε και που θα σε προσλάβουν. Οι ανάγκες μας όμως για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για σταθερό, αξιοπρεπές εισόδημα, η ανάγκη μας να μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια την οικογένειά μας, δεν χωράει στα εφήμερα και με ημερομηνία λήξης προγράμματα εργασίας.

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσθέτει νέα μνημόνια, τσακίζει μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών (αν θα γίνουν) και στις προσλήψεις αναπληρωτών (αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τμήματα 30 μαθητών, αντιλαϊκά ισοδύναμα, δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες για μισθούς).

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποίησαν στις 23 και 24/7 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη για τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα (διορισμοί, εγκύκλιος και τοποθετήσεις των αναπληρωτών, κάλυψη κενών, πολυνομοσχέδιο, μετατάξεις, οργανικές θέσεις, ειδική και προσχολική αγωγή...).

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εξέφρασαν την αγωνία τους για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών αλλά και για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρη στις ζωές των εργαζομένων και πολύ περισσότερο στους συναδέλφους της ελαστικής εργασίας. Με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κατευθύνσεων της ΕΕ (δημοσιονομικό συμβούλιο, αντιλαϊκά ισοδύναμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί) οδηγούμαστε σε απώλεια χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην ατζέντα μπαίνει το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο από το 2016. Επιπρόσθετα, το ανώτατο όριο του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα προσαρμόζεται με στόχο να διασφαλίζεται η μείωσή του σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

Οι εξελίξεις αυτές, μαζί με τη νέα διάταξη για τα 30άρια τμήματα, αντικειμενικά δημιουργούν βάσιμους φόβους για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών (θα γίνουν;) και στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Δήμαρχοι – βαστάζοι «τολμηροί» της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

«Να τολμήσει η κυβέρνηση συγχωνεύσεις ολιγάριθμων τμημάτων στα σχολεία» είναι ο τίτλος άρθρου του Σ. Δανιηλίδη, δημάρχου Νεάπολης-Συκεών στην εφημερίδα «Μακεδονία» (5.8.2015).

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη και με τα σχολεία να έχουν ένα βουνό προβλήματα οικονομικά, κτηριακά, έλλειψης εκπαιδευτικών κ.ά. ως αποτέλεσμα μιας αντιλαϊκής πολιτικής πολλών χρόνων που συνεχίζεται, παρεμβαίνει δημόσια ο Σ. Δανιηλίδης, μια γνωστή «παλιά καραβάνα» στην προπαγάνδιση και κυρίως στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, και υποστηρίζει ότι «έχει τη λύση».

«Να συγχωνευτούν τα εκατοντάδες ολιγάριθμα τμήματα των σχολείων» λέει, προετοιμάζοντας το έδαφος και για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, «να σταματήσει το όργιο των αποσπασμένων εκτός εκπαίδευσης» συνεχίζει ο εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο μετέτρεψε τις πελατειακές σχέσεις σε επιστήμη και καταλήγει με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών οι οποίοι όπως υποστηρίζει «διδάσκουν 6-8 έως το πολύ 15 ώρες την εβδομάδα».

Κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Ιούλη 2015 στις 12 μ.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ!

Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στα τέλη του Ιούλη κι επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μαζί με τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψηφίζει το 3ο μνημόνιο,  τσακίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Μένουν 39 μόλις μέρες από το άνοιγμα των σχολείων και οι υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς και οι προσλήψεις αναπληρωτών βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά! Μένουν σε μόνιμη εκκρεμότητα οι ελάχιστοι μόνιμοι διορισμοί, που ένα χρόνο τώρα υποσχόταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 20-7 κατέθεσαν  διεκδικητικό ψήφισμα για τα οξυμμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών με αιχμή τους συνάδελφους αναπληρωτές. Την πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ καταψήφισαν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ που συγκροτούν το νέο προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Κατήγγειλαν ότι «με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρη στις ζωές των εργαζομένων και πολύ περισσότερο στους συναδέλφους της ελαστικής εργασίας. Με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κατευθύνσεων της ΕΕ (δημοσιονομικό συμβούλιο, αντιλαϊκά ισοδύναμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί) οδηγούμαστε σε απώλεια χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην ατζέντα μπαίνει το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο από το 2016. Επιπρόσθετα, το ανώτατο όριο του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα προσαρμόζεται με στόχο να διασφαλίζεται η μείωση του σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Την Πέμπτη 16 Ιούλη 2015, συνεδρίασε το Δ.Σ.  που προέκυψε από το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ με θέμα τη συγκρότηση του. Θυμίζουμε ότι οι συσχετισμοί όπως αποτυπώθηκαν στο συνέδριο είναι οι εξής: ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ  4 έδρες, ΔΑΚΕ 3 έδρες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2 έδρες, ΑΣΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 2 έδρες.

Είχαν προηγηθεί 2 άκαρπες συνεδριάσεις. Για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ  και στις 3 συνεδριάσεις προτείναμε την πάγια θέση που έχουμε για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης. Με αυτό τον τρόπο εκφράζεται η βούληση των συναδέλφων και μπορεί να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις ευθύνης στο προεδρείο πρέπει να διατεθούν ως εξής: η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα και ούτω καθεξής.

Ενημερωτικό Δελτίο Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Για τις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά

Ως αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης στηρίζουμε τη θέση της ΕΛΜΕ-ΚΙ ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οφείλει να συγκεντρώνει και να ανακοινώνει τα οργανικά κενά μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιούνη κάθε έτους. Καταγγέλλουμε ότι για μια ακόμη φορά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας κώφευσε στην δίκαιη απαίτηση του κινήματος και των αιρετών να αναρτήσει - κοινοποιήσει στα σχολεία ΟΛΑ τα οργανικά κενά με αναφορά «διευθυντικό κενό» σε όσα προκύπτουν από θέσεις επί θητεία, καθώς και με αναφορά στις ώρες που αντιστοιχεί το κενό εφόσον δεν είναι πλήρες. Να γίνεται καθαρή αναφορά στα εν δυνάμει οργανικά κενά που μπορεί να προκύψουν π.χ. από τις αιτήσεις βελτίωσης. Επίσης, να υπάρχει στήλη με εκτίμηση για λειτουργικά κενά και γενικότερα κάθε στοιχείο που μπορεί να δώσει την πληρέστερη δυνατή εικόνα στους συναδέλφους.

Τίποτε από αυτά δεν υλοποιήθηκε. Ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι καλούνται να επιλέξουν χωρίς να έχουν την πλήρη εικόνα και υπάρχει ο κίνδυνος να υποβληθούν σε αυθαιρεσίες και αδικίες σε βάρος τους (πχ μετακινήσεις σε πολλά σχολεία).

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

10:30 πμ απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια

  7.30 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.

Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015).

Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων με παρέμβαση της στο 17οΣυνέδριο της ΟΛΜΕ, παρουσίασε το παρακάτω ψήφισμα που υπέγραψαν πάνω από 1.500 συνάδελφοι μας συμβασιούχοι σε όλη την Ελλάδα.

Δώστε λεφτά για την Παιδεία - Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
  2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

  • ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ολοκληρώθηκαν στις 3 Ιουλίου 2015 οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξέλεξαν δύο εκπροσώπους στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (όσους είχαν) και 15 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ (από 20).

Στις αρχαιρεσίες των 87 ΕΛΜΕ για την ανάδειξη αντιπροσώπων, το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών έλαβε ποσοστό 15,05% (16.43% το 2013), σημείωση δηλαδή μικρή κάμψη. Στο Συνέδριο, έλαβε 51 ψήφους για το Δ.Σ. (από 71) και 56 για την ΑΔΕΔΥ (από 73).

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για την παρέμβαση της αστυνομίας στα σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την εξίσωση της διακίνησης ναρκωτικών, βίας και μαθητικών κινητοποιήσεων, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Αστυνομικού Διευθυντή Κεφαλονιάς, το οποίο έφθασε στα σχολεία ενημερώνοντας για τις δράσεις που προτίθεται ν’ αναλάβει η Αστυνομία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος (2015-2019) της Ελληνικής Αστυνομίας». Μάλιστα υπονοείται η δημιουργία βάσης δεδομένων, αφού γίνεται λόγος για τήρηση στατιστικών στοιχείων που θα αξιολογούνται για να αναλαμβάνονται οι «κατάλληλες» δράσεις. Οι μαθητές μπορεί να μη γνωρίζουν αν θα έχουν όλους τους καθηγητές που απαιτούνται τη νέα σχολική χρονιά, μπορεί να μην έχουν γιατρούς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ή ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς αλλά θα έχουν το δικό του αστυνομικό, ο οποίος «θα προστατεύει τους ανήλικους» από «δυσλειτουργίες και προβλήματα» όπως οι… καταλήψεις! Είναι τουλάχιστον πρόκληση να ρίχνονται οι ευθύνες για τις δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος στους μαθητές και να συγκαλύπτονται οι τεράστιες και διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των ταξικών συμφερόντων που υπηρετούν. Όπως επίσης είναι πρόκληση υπαρκτά κοινωνικά φαινόμενα να θεωρούνται ως δεδομένα και να αξιοποιούνται για τον εξοβελισμό της παιδαγωγικής παρέμβασης και την εδραίωση της καταστολής απέναντι στους αγώνες των μαθητών.

Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων: Οι εξελίξεις στην ειδική αγωγή και οι επιπτώσεις στην Ικαρία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, παίρνοντας υπ’ όψη τις εξελίξεις στην ειδική αγωγή και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην μοναδική δομή ΕΑΕ στην Ικάρια ενημερώνει για τα εξής: 

Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ με το νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση δίνει ένα νέο καίριο πλήγμα στην ειδική αγωγή ή όπως τη βάφτισαν «ειδική εκπαίδευση».  Διαμορφώνοντας  ένα «νέο»  επιεικώς απαράδεκτο πλαίσιο, για την ειδική εκπαίδευση, όταν στο όνομα της «ισοτιμίας και των ευκαιριών»  κλείνει τις δομές  ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης και οδηγεί τα παιδιά στα γενικά σχολεία (τα οποία φυσικά δεν έχουν ούτε την ίδια στελέχωση, ούτε τον ίδιο εξοπλισμό) !!

Την ίδια στιγμή δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους γονείς για «ισοτιμία  στην εκπαίδευση»

  • την ώρα που μειώνεται δραματικά η παράλληλη στήριξη όπου και όταν φτάσει,   
  • την ώρα που κλείνουν δομές, 
  • την ώρα που τα ειδικά σχολεία ανοίγουν  Οκτώβριο  στη καλύτερη περίπτωση, μιλάνε για ίσες ευκαιρίες 
  • την ώρα που ξεχνάνε ότι παιδιά με ιδιαιτερότητες και οι οικογένειες τους αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος κάθε θεραπείας που ξεπερνά τα 200 και 300 ευρώ το μηνά!!!

ΕΛΜΕ ΚΙ: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονιών στην Περιφέρεια

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και τηςΈνωσης Γονέων Κεφαλονιάς, ενώ υπήρξε συνάντηση με τους περιφερειακούς συμβούλους του νομού.

Οι φορείς απαίτησαν κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αφού διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες σχολικές υποδομές με πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στη Δευτεροβάθμια και προτεραιότητα σε εκείνο του Ληξουρίου. Καμία ανοχή στη λεγόμενη ομαλοποίηση της κατάστασης των σεισμοπλήκτων και καμία αποδοχή της πολιτικής για επιστροφή στα παλιά κτίρια με μικροεπισκευές και χωρίς ανταπόκριση στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανόνες.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων: Για την κινητοποίηση της 26ης Ιουνίου στο Υπουργείο Παιδείας

Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Τις 1.700 έφτασαν οι υπογραφές στο Υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων

 

Τα οξυμένα προβλήματα χιλιάδων εργαζόμενων εκπαιδευτικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής διαμαρτυρίας αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αναπληρωτών - Ωρομισθίων. «Μόνιμη δουλειά για όλους στα σχολεία, όχι στη λιτότητα και στην ανεργία» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε και τονίστηκε πως η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών αφορά τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που δικαιούνται να έχουν εκπαιδευτικούς στις τάξεις.

Aντιπροσωπεία επέδωσε το Υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 1.700 υπογραφές αναπληρωτών από όλη τη χώρα και ζήτησαν δεσμεύσεις πάνω στα ζητήματα αιχμής που αυτό θέτει. Το Υπόμνημα έχει υιοθετηθεί από Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ.

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσογείων-Λαυρεωτικής: Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

 

 20152013   
Εγγεγραμμένοι9801050   
Ψήφισαν

578

764   
Άκυρα - Λευκά1521   
Έγκυρα563743   

 

2015%2013%ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

95 (1)16,87 %97 (1)13,06 %3,81 %
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  
336(4)
45,22%
 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ170 (2)30,20 %   
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ125 (2)22,20 %   
ΣΥΝΟΛΟ295 (4)52,40 %336 (4)45,22 %-7,18 %
ΔΑΚΕ 90 (1)15,99 %138 (1)18,57 %-2,58 %
ΠΕΚ - ΠΑΣΚ78 (0)13,85 %172 (2)23,15 %-9,30 %
      
      
      
      
      

 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσογείων-Λαυρεωτικής χαιρετίζει τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, ψήφισαν ταξικά και αγωνιστικά στις εκλογές της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) οδηγώντας το σε άνοδο τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστά - παρά τη μεγάλη αποχή – αναδεικνύοντάς το σε 3η δύναμη.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για τη σύσκεψη με γονείς, μαθητές και φορείς

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, για να συζητηθούν επείγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης στο Νομό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς καθώς και μέλη ΔΣ, εκπαιδευτικοί και γονείς, από το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κεραμειών, το ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, το Λύκειο Σάμης, το Δημοτικό σχολείο Δειλινάτων, το 1ο Δημοτικό Αργοστολίου και το 5ο Δημοτικό Αργοστολίου. Στην εισήγηση του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ τέθηκε το πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής, το οποίο καθορίζεται από τις σχετικές συνθήκες τις ΕΕ που δεσμεύεται να υλοποιήσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και από το συνολικότερο περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής που είναι δεδομένο ότι θα ακολουθηθεί, ανεξάρτητα από το μίγμα στην εφαρμογή της.

Ωραιόκαστρο: Εξω η «Κόκα Κόλα» από τα σχολεία! (video)

Μαζική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιούνη απεργοί της «Κόκα Κόλα» από κοινού με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας να μη συμμετάσχει ο δήμος στο γνωστό πρόγραμμα της πολυεθνικής που αναλαμβάνει κάθε χρόνο τα έξοδα συντήρησης μιας σχολικής μονάδας, η οποία επιλέγεται μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία.

Μέσα στα υποψήφια σχολεία ήταν και το Γυμνάσιο Δρυμού του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου δεσμεύθηκε ότι δεν θα βάλει την «Κόκα Κόλα» σε κανένα σχολείο και θα συμπαρασταθεί με ψήφισμα που θα εκδώσει στα δίκαια αιτήματα των απεργών.

Κάτω από την αντίδραση των απεργών της «Κόκα Κόλα» και των Λαϊκών Επιτροπών, πριν λίγες μέρες και οι Δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της πολυεθνικής.

Θυμίζουμε ότι από τον Οκτώβρη του 2013 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της πολυεθνικής στη Θεσσαλονίκη παλεύουν για να ανακληθούν οι 33 απολύσεις εργαζομένων και να ξαναξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου. Η «Κόκα Κόλα» προσπαθεί με ποινικά και αστικά δικαστήρια, μέσα από τα οποία διεκδικεί αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ από τους εργαζόμενους, να σπάσει τον αγώνα τους.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ
  • Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τάχα αρνείται να μειώσει μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να αποσπάσει την ανοχή των εργαζομένων στη νέα συμφωνία-μνημόνιο, προχωρά σε νέο χτύπημα του εισοδήματος των εκπαιδευτικών.

Πρώτον: Με σχέδιο νόμου το Υπουργείου Οικονομικών προωθεί την πλήρη κατάργηση των οδοιπορικών για τους εκπαιδευτικούς. Προϋπόθεση για να καταβάλλεται πλέον η χιλιομετρική αποζημίωση (0,15 ευρώ/χλμ) είναι ο εκπαιδευτικός να μετακινείται σε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας του ή της οργανικής του θέσης, αποκλειστικά την ίδια ημέρα! Δηλαδή, να κάνει κάποιος 20, 30, 40 χιλιόμετρα, π.χ. από τη 2η στην 3η διδακτική ώρα! Διαφορετικά, αν πηγαίνει στα απομακρυσμένα σχολεία διαφορετική μέρα, δεν δικαιούται τίποτα! Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει στην κατάργηση της επιπλέον αποζημίωσης για κάθε ώρα διδασκαλίας, όπως προέβλεπε ο ν. 1566/1985. Ουσιαστικά, κόβουν τα οδοιπορικά για χιλιάδες συναδέλφους, ιδιαίτερα των ειδικοτήτων, που αναγκάζονται να συμπληρώνουν ωράριο σε 2,3,4 και βάλε σχολεία και τους αναγκάζουν να καλύπτουν τα έξοδα της μετακίνησης τους από την τσέπη τους! Επίσης, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους συναδέλφους του εξωτερικού.

Syndicate content