Δευτεροβάθμια

Παράσταση διαμαρτυρίας 2 Δεκέμβρη στις 15:00 από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους

Στη πρωτοβούλία αυτή στηρίζουν και συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Β' Δωδεκανήσου, Πειραιά, Θήρας, Λήμνου και ΣΕΠΕ Λήμνου, Αν. Αττικής

Το ΔΣ των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ που υπογράφουμε το πλαίσιο αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να προωθήσουμε το αίτημα για έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Άλλοι είναι αναπληρωτές άλλοι μόνιμοι που παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Θέμα με το κόστος υπάρχει και με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις εντός Νομών (πχ Λήμνο – Μυτιλήνη, και αλλού). Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό υπάρχει αναγκαστική τακτική μετακίνηση συναδέλφων προς τα αστικά κέντρα, ιδίως από τις νησιωτικές περιοχές, όχι για εκδρομή, αλλά για να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, πολλές φορές μάλιστα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν ηλικιωμένους γονείς, παιδιά ή ασθένειες.

Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κλπ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το κόστος της μετακίνησης, λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί επιδοτούν από την τσέπη τους τη στελέχωση των σχολείων της χώρας.

Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που υπογράφουμε απαιτούμε από τη κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ. Παίρνουμε πρωτοβουλία με κατά τόπους κινητοποιήσεις, παραστάσεις, ψηφίσματα σε ΠΣ και Δημ. Συμβούλια που να κορυφωθούν με κινητοποίηση στην Αθήνα στις 2 Δεκέμβρη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας."

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό σχέδιο νόμου για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση»

Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Νοέμβρη
και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, 10.30πμ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του νέου πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων, της δεύτερης αξιολόγησης και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έφερε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας».

Αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό. Αυτό το πράγμα το λένε κινητικότητα.

Το νέο σχέδιο νόμου έχει ως προμετωπίδα την «κινητικότητα», επί της ουσίας όμως είναι άλλος ένας νόμος για την εφαρμογή της κρατικής αντιδραστικής αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Το νέο σχέδιο νόμου είναι συνέχεια των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Μανιτάκη, του ν. 4093/2012 «περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του δημοσίου υπαλλήλου εντός κι εκτός υπηρεσίας», κ.ά.

Είναι συνέχεια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4369/2016), που είχε θεσπίσει ένα σύστημα «αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων» με βασικό κριτήριο τη «στοχοθεσία», το βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεζούμισμα των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις στα ΙΕΚ

Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα στα ΕΠΑΛ, οι Τομείς και οι Ειδικότητες που έκλεισαν.

Καμία υποχρεωτική –έμμεσα ή άμεσα- μετακίνηση συναδέλφου.

Ενώ η πολιτική χειρουργικών παρεμβάσεων παραγωγής τεχνητών υπεραριθμιών συνεχίζεται, ενώ δεν έχει κοπάσει η αγανάκτηση από τα κλεισίματα τμημάτων και τομέων, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι χιλιάδες αναπληρωτές οδηγούνται μετά από πολλά χρόνια δουλείας σε απόλυση, η κυβέρνηση διευκρίνησε ότι η μετακίνηση εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ για συμπλήρωση του ωραρίου τους είναι υποχρεωτική.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων του κλάδου. Πολλαπλά σχολεία και αντικείμενα, σε πολλές περιοχές και με διαφορετικά ωράρια είναι η νέα εργασιακή πραγματικότητα για τους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της εργαλειοθήκης ΕΕ-ΟΟΣΑ και εφαρμόζει από τώρα τους στόχους του –ήδη κακόφημου- πορίσματος Λιάκου. Άλλωστε, η προώθηση της κινητικότητας στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί στόχο και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων. Στόχος που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ο Θουκιδίδης": Για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Πειραιά

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» καταδικάζει τη προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών από το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο ΕΠΑΛ και το Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας, που πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του εισαγγελέα, δίνοντας το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας έφοδο μέσα στη νύχτα να συλλάβουν τους μαθητές και έναν από τους γονείς τους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα σχολεία τους, περιφρουρώντας τον αγώνα τους. 

Το “έγκλημα” για το οποίο συνελήφθησαν οι μαθητές ήταν η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος της ολόπλευρης μόρφωσης, σε σχολεία σύγχρονα κι αξιοπρεπή με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και βιβλία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να  τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι, ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

Ομιλία της εκπροσώπου και εκλεγμένης στο ΔΣ του Σ.Ε.ΠΕ Χαλκίδας με την Α.Σ.Ε: Ο εκπαιδευτικός στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης του 21ου αιώνα

Αγαπητοί συνάδελφοι και σύνεδροι,

αυτό το συνέδριο του Συλλόγου μας, του Σωματείου μας  που γίνεται σε μια ζεστή  και πολυτελή αίθουσα ενός ξενοδοχείου της πόλης μας, γίνεται σε μια πολύ δύσκολη, στη χειρότερη θα λέγαμε ώρα από τη μεταπολίτευση και μετά για την ζωή της εργατικής –λαϊκής οικογένειας.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε εμπόλεμη κατάσταση καθώς η κυρίαρχη, εκμεταλλεύτρια τάξη, η αστική  τάξη με τις υπηρετούσες κυβερνήσεις της, χτυπά ανελέητα για να ξεριζώσει όσα  πανανθρώπινα κοινωνικά δικαιώματα απέμειναν στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη. Δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με αιματηρούς, πολύχρονους αγώνες,  όπως αυτά της εργασίας, της δημόσιας δωρεάν υγείας και πρόνοιας, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης μας τα παίρνουν για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους.

Για τα κέρδη τους λοιπόν δε διστάζουν να κάνουν και το χειρότερο έγκλημα. Έτσι ζούμε στη χώρα μας ταυτόχρονα τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ειρήνης τους  και   παρακολουθούμε το θάνατο και την προσφυγιά των ιμπεριαλιστικών πολέμων τους στη γειτονιά μας.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Περιστερίου: Για την απόπειρα φίμωσης συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καθώς υλοποιούνται τα μέτρα του 3ου μνημονίου και προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης. Μπροστά στα νέα και παλιά αντεργατικά/αντιεκπαιδευτικά μέτρα το ζητούμενο είναι παράλληλα με την υλοποίησή τους να επιβληθεί σιγή στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, να διαμορφώσουν εργαζόμενους τρομοκρατημένους με σκυμμένο το κεφάλι, ανίκανους να αντιδράσουν στις επιδιώξεις κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Γίνονται προσπάθειες για φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, αγωνίζεται και διεκδικεί και παράλληλα για τρομοκράτηση των άλλων εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και το νέο κρούσμα προσπάθειας εκφοβισμού και φίμωσης συναδέλφου στην περιοχή μας η οποία στρέφεται εναντίον του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνικοπολιτική ζωή. Συγκεκριμένα ο Δ/ντής του 14ου Λυκείου Περιστερίου με υπηρεσιακό σημείωμά του την Πέμπτη 27/10 ημέρα γιορτασμού της επετείου, “ενημερώνει” τον Δ/ντή Εκπαίδευσης για διακίνηση, έξω από την πόρτα του σχολείου από εκπαιδευτικό του ΠΑΜΕ, επιστολής προς τους μαθητές με περιεχόμενο σχετικό με ιστορικά ζητήματα γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το φασισμό. Πρόκειται για ενέργεια πολιτικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτη που παραπέμπει σε άλλες, μαύρες εποχές της ιστορίας μας και που καταδίκασαν απερίφραστα, πολλοί συνάδελφοι από το Σύλλογο Διδασκόντων, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους με το ΠΑΜΕ. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης εν τω μεταξύ ανταποκρινόμενη άμεσα, κάλεσε σε έγγραφη «παροχή απόψεων» σχετικά με το κατά πόσο εμπίπτει η πολιτική πράξη του συναδέλφου στην κατηγορία των πειθαρχικών παραπτωμάτων του Ν. 4325/2015, περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας»!!! Στην πορεία παρουσιάζεται και «ανώνυμη καταγγελία γονιού στο Υπουργείο Παιδείας» για το ίδιο θέμα.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πειραιά: Για την ξενάγηση στο θυσιαστήριο της Καισαριανής

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή  και σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ιστορική ξενάγηση του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ στο «θυσιαστήριο της λευτεριάς» στον  ηρωικό χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και στο παρακείμενο Μουσείο της Εαμικής -Εθνικής Αντίστασης το πρωί της Κυριακής 13 Νοέμβρη.

Πλήθος συναδέλφων με τις οικογένειες τους και αρκετούς φίλους τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

 Ευχαριστούμε το μέλος της ΠΕΑΕΑ του Παραρτήματος Καισαριανής κ. Γαβριλάκη Κ. για την ξενάγηση και τα πλούσια ιστορικά στοιχεία που μας παρέθεσε μέσα από τις αφηγήσεις του, και στο χώρο των εκτελέσεων και μέσα στο Μουσείο, το οποίο διαθέτει ιστορικό υλικό  (φωτογραφίες της εποχής με μάχες, κινητοποιήσεις από αγωνιστές της περιοχής, γραπτά κείμενα,  μέρος του οπλισμού...).

Ακολούθησε «Συμπόσιο» με ούζο, μπίρα και μεζέδες στο δημοτικό αναψυκτήριο σε ένα κατάφυτο περιβάλλον!!!

Συνιστούμε  στους συναδέλφους μας που δεν μπόρεσαν να έρθουν μαζί μας ότι ο συγκεκριμένος χώρος αξίζει πραγματικά να αποτελέσει αντικείμενο εκπαιδευτικών εκδρομών με τους  μαθητές μας.

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας. Το ψηφοδέλτιό μας παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστά στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής σχεδόν διεκδικήσαμε τον δεύτερο αιρετό.        

Όσον αφορά το ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ του νομού Ανατ. Αττικής μας η  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση.

            Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε με αυτά τα αποτελέσματα, αντίθετα μας γεμίζουν ευθύνες για το αύριο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στη ζωή και τη δράση των ΕΛΜΕ του Νομού μας.

Η επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση αλλά και συνολικά στη ζωή μας δεν έχει τέλος. Έρχονται τα εργασιακά, ο συνδικαλιστικός νόμος, το ασφαλιστικό ξανανοίγει, σχεδιάζεται το "νέο" σχολείο κ.α. Απέναντι στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και τις λογικές της ανάθεσης εμείς προβάλουμε την οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση για την ανάκτηση των απωλειών και τη διεκδίκηση όλων όσων μας αξίζουν.

Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Ανακοινώσεις για τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και για τους αναπληρωτές 

Όπως πληροφορούμαστε, το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να καταθέσει διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα αναγνωρίζεται και για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα αφορά τη βαθμολογική ένταξη του ανωτέρω προσωπικού μετά τη μονιμοποίησή του, ύστερα από αίτησή του.

Από την παραπάνω διάταξη, φαίνεται να γίνεται διάκριση και να θίγονται οι αναπληρωτές συνάδελφοι, αφού η αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τη βαθμολογική ένταξη και άρα και τη μισθολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών θα γίνεται μετά τη μονιμοποίησή τους.

Με δεδομένη την πολιτική μηδενικών μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και τον εγκλωβισμό χιλιάδων συναδέλφων στην κατάσταση του «μόνιμου αναπληρωτή», οι εργαζόμενοι αυτοί που αποτελούν ένα σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο μέρος των εργαζομένων στην εκπαίδευση, δεν επωφελούνται καθόλου ως προς το μισθό τους από τη διάταξη αυτή.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας: Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

 Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές,

Όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν δική μας υπόθεση τους πρόσφυγες που είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστών για περισσότερα πλούτη και κυριαρχία. Να εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα όσα περνάνε, αλλά και να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια σε όσους δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προσφυγιά, είναι επίσης υπεύθυνοι για τη φτώχια και τα βάσανα των λαών και δεν αποκλείεται να μας δημιουργήσουν και νέα προβλήματα.

Στοιχειώδης υποχρέωση του λαού μας είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων και τη μόρφωσή τους. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, χρώμα και καταγωγή, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Με κάθε τρόπο, πρέπει να εξασφαλιστούν για όλα τα παιδιά οι καλύτερες συνθήκες, τα καταλληλότερα κτήρια, επαρκής αριθμός κατάλληλων εκπαιδευτικών, βιβλία και, το κυριότερο, υποστήριξη στην προσπάθειά τους να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο.

Σε αυτήν τη λογική κινούνται οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες της Λαμίας. Μέχρι σήμερα εξέφρασαν ζωντανά τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο. Με συλλογή ρούχων και τροφίμων, με προσωπική δουλειά και φυσικά με την έκφραση της αντίθεσής τους στον ιμπεριαλισμό που δημιουργεί τους πολέμους. Σε αυτή τη λογική πρέπει να κινηθούμε και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας, στο Μοσχοχώρι και όπου αλλού χρειαστεί.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε ρατσιστικού χαρακτήρα ξενοφοβικές αντιδράσεις που εκπορεύονται από νεοφασιστικά στοιχεία. Να ξεπεραστούν ελλείψεις και αδυναμίες των υπευθύνων που πρέπει να κάνουν έγκαιρα τις καλύτερες προετοιμασίες ώστε να ετοιμαστούν τα σχολεία να δεχτούν και τα προσφυγόπουλα.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για τα αποτελέσματα των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ΑΣΕ διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό σε ΚΥΣΠΕ 13,79% (14,05% 2014) και ΚΥΣΔΕ 15,21% (15,10% 2014). Στο ΚΥΣΔΕ αναδείχτηκε σε 3η δύναμη. (Τα αναλυτικά αποτελέσματα δίνονται σε ξεχωριστούς πίνακες που επισυνάπτονται μαζί με την ανακοίνωση)

Εκλέγονται αιρετοί με τη ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ σε: ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου, ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς, ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου, ΠΥΣΔΕ Β΄ Δωδεκανήσου, ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, ΠΥΣΠΕ Χίου, ΠΥΣΠΕ Λέσβου, ΠΥΣΠΕ Άρτας.

Οι συνάδελφοι που εμπιστεύτηκαν την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίξει το ΠΑΜΕ, οι εκατοντάδες υποψήφιοι σε όλα τα σωματεία, σε όλη την Ελλάδα, αποτελούν μια ισχυρή δύναμη μέσα στον κλάδο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος, την αλλαγή των συσχετισμών, τη δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κινήματος που θα μπορέσει με αποφασιστικότητα και αντοχή να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική, να απαιτήσει την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Συνδιοργάνωση μαθημάτων Λαϊκής Αλληλεγγύης από την ΕΛΜΕΖ και το ΕΚΖ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από τις πολιτικές της Ε.Ε., των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων διαχρονικά, συνδιοργανώνει με το Ε.Κ.Ζ. «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης».
 

Οι επιθέσεις που δέχονται οι νέοι και οι λαϊκές οικογένειες από την ασκούμενη πολιτική είναι συντριπτικά και χτυπούν τα δικαιώματα στη μόνιμη-σταθερή δουλειά και στη ζωή αύριο. 

Τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» δεν έχουν ούτε μπορούν να έχουν φιλοδοξία υποκαταστήσουν τον αναντικατάστατο ρόλο που πρέπει να έχει το Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο. Ευθύνη του κράτους ήταν και παραμένει η πλήρης ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και η με κάθε τρόπο κάλυψη όλων των ελλείψεων και των κενών σε προσωπικό και δομές.

 

Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ο λαός μπορεί, με τη δική του οργάνωση και δράση, να παλέψει και να κατακτήσει Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και όχι στις επιθυμίες και τις ανάγκες των επιχειρηματιών.

 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες λαϊκών οικογενειών με οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μαθήματά τους και ζητούν επιπλέον στήριξη.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους γονείς και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

 

Καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλους τους μαθητές.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για το νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ

Να αναλάβουν την ευθύνη κυβέρνηση – Δήμος – εταιρεία,

για τη λειτουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος στο «Φαραώ»

και να μην μετακυλύουν την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς,

παίζοντας με τις ζωές των μαθητών!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει - για μια ακόμη φορά - τα προβλήματα που χρονίζουν στο νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή «Φαραώ». Επιβεβαιώνονται με δραματικό τρόπο τα θέματα που έχουν τεθεί από διδάσκοντες, μαθητές, διευθυντές σχετικά με την κατάσταση στο χώρο και, κυρίως, με την επικινδυνότητα κατά τη μετάβαση των μαθητών. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ συνέδραμε με την τοποθέτηση που είχε στα εγκαίνια, με συνέντευξη τύπου, με παραστάσεις σε Δήμο και Περιφέρεια, αλλά και με την επίδοση σχετικής αναφοράς μέσω της ΠΙΝ προς τον Πρωθυπουργό. Παρά ταύτα ελάχιστα έχουν γίνει από την πολιτεία, το Δήμο και την εταιρεία. Οι κατασκευαστικές αστοχίες, τα ανοιχτά θέματα με το ρεύμα και το νερό, οι προβληματικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας παραμένουν.

Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:00
 Δημόσια-δωρεάν Παιδεία για όλους
 Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών-Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών
 Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το υπόμνημα Λιάκου.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Μ. Παπαμαύρος"

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! 

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ένα ακόμη χειρότερο σχολείο, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής του (στημένου) διαλόγου για την Παιδεία, την ίδια ώρα εντείνει τον αυταρχισμό και στέλνει ανήλικους  μαθητές στα δικαστήρια για να τους "διδάξει" ότι "όποιος αγωνίζεται τιμωρείται".

Το νομικό πλαίσιο με το οποίο δικάζονται είναι η διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ - Ν. 2811/2000), της οποίας εμπνευστής ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης επί ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Θυμίζουμε ότι με την εν λόγω ΠΝΠ με κυβερνήσεις – συγκυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στήθηκαν εκατοντάδες μαθητοδικεία, κυνηγήθηκαν σκληρά οι αγωνιστές μαθητές και προβλέπονταν ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών για όσους μαθητές συμμετείχαν σε καταλήψεις. Το μαθητικό κίνημα, ο λαός μας ευρύτερα, με σκληρό αγώνα οδήγησαν σε «πάγωμα» την ΠΝΠ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην κατάργησή της (Ν. 4386/2016, άρθρο 45). Παρά ταύτα οι εισαγγελικές παρεμβάσεις πληθαίνουν ξανά πανελλαδικά, τα μαθητοδικεία ξαναστήνονται, ο αυταρχισμός δίνει και παίρνει. Στόχος ένας και μοναδικός, η κάμψη του μαθητικού κινήματος, μέσα από την τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας: Η Οδύσσεια των τμημάτων ένταξης

  1. Ήδη από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε 11/2 και ψηφίστηκε στις 15/2 (!!!) στην ουσία κατήργησε τα Τμήματα Ένταξης. Αναφέρεται στο κείμενο: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους ... η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών». Με λίγα λόγια, ο ειδικός παιδαγωγός θα είναι μόνιμα περιπλανώμενος μπαινοβγαίνοντας στην τάξη, ή πηγαίνοντας και στα διπλανά σχολεία. Είναι αδύνατον μ’ αυτό τον τρόπο να ανταποκριθεί στο σύνθετο και δύσκολο έργο του (αυτοψία, καταγραφή, συμβουλευτική, επιστημονική, παιδαγωγική και εξατομικευμένη παρέμβαση). Υπάρχει και η αρνητική εμπειρία της παράλληλης στήριξης, που έχει καταλήξει περιστασιακή συνάντηση του ειδικού εκπαιδευτικού με το κάθε παιδί! Έτσι θέλουν να υποβαθμίσουν και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στα Τ.Ε.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Όλοι στην κινητοποίηση στις 7 Νοέμβρη

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΜΑΘΗΤΕΣ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:00

- Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών-Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

- Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το πόρισμα Λιάκου.

- Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των μαθητών μας

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τη 2η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών της ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από ανοικτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά που καταγίνονται με τις εικαστικές τέχνες, διοργανώνει την 2η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην ∆ημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, Φίλωνος 29, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Αξιοποιώντας την εμπειρία από την περσινή 1η (και πανελλαδικώς) Έκθεσή της, που το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών της κέρδισε πολὺ καλές εντυπώσεις και σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών, συνεχίζει στην κατεύθυνση να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός εις το μέλλον η προβολή στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, στον λαό του Πειραιά και όλης της Αττικής των έργων των εκπαιδευτικών που μέσω της Τέχνης αναζητούν κι εκφράζουν τις αγωνίες τους για το σήμερα.
Η φετινή 2η Έκθεση έχει τον τίτλο + Θέσεις σε μία προσπάθεια να συντεθούν τάσεις, κατευθύνσεις, απόψεις, στάσεις και προβληματισμοί σχετικά με την αισθητική και την λειτουργία του έργου τέχνης στην σημερινή κοινωνική και πνευματική πραγματικότητα. ∆ιαφορετικές προσεγγίσεις και καλλιτεχνικές πραγματώσεις, με την υφολογική και θεματολογική τους ποικιλία + Θέτουν μία συνολική πρόταση προς τους επισκέπτες της Έκθεσης, διαμηνύοντας ότι οι καθηγητές δημιουργούν κι εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, και επενδύουν την έμπνευση, την δημιουργική ανησυχία και την φαντασία τους σε πεδία και τομείς πέραν του καθημερινού διδακτικού και παιδαγωγικού τους έργου.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016 στο αίθριο της Πινακοθήκης και θα ακολουθήσει συναυλία του Μουσικού Σχολείου του Πειραιά.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ∆.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για την κατάσταση στο ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, κάνουν μία προσπάθεια να σπάσουν τον συμβιβασμό με την υπάρχουσα λειτουργία τους ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας. Πέρσι, με δική μας πρόταση-πρωτοβουλία συγκλήθηκε ΓΣ με θέμα τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και το απολογισμό των αιρετών. Φέτος από τις αρχές του Οκτώβρη καταθέσαμε την πρόταση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για να κληθούν οι αιρετοί σε συνεδρίαση του ΔΣ. Μετά από αυτή τη συνεδρίαση και με τα όσα ακούστηκαν αποφασίσαμε να καταθέσουμε σχέδιο ανακοίνωσης προς την ΕΛΜΕ καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία τους ΠΥΣΔΕ δεν είναι αυτή που θα έπρεπε ενώ και οι αιρετοί δεν παίζουν το ρόλο τους στο πλευρό του κλάδου.

Την πρόταση μας αυτή αρνήθηκαν οι άλλες δυο παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΑΣΚ - ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΚ - Παρεμβάσεις), που αν και δε συμφωνούν με τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ (όπως μας είπαν) δε θεωρούν ότι αυτός είναι ο κατάλληλος χρόνος. Δεν είδαμε όμως και σε κάποιο άλλο χρόνο να βάζουν κάποιο τέτοιο θέμα... Ανέχονται έτσι μία κακή λειτουργία, συγκαλύπτουν ευθύνες και αφήνουν ένα σύννεφο αδιαφάνειας να πλανιέται πάνω από το ΠΥΣΔΕ.

Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης - Λαμίας: Για την καταστολή και ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων

Σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις μαζί με ασφαλίτες, με παρουσία και εντολή εισαγγελέα, περικύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 6ο και 5ο Λύκειο Λαμίας, προκειμένου να καταστείλουν την κατάληψη των μαθητών και παιδιών μας, τα οποία διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και το δικαίωμα να αγωνίζονται για το μέλλον τους.

Προχώρησαν σε συλλήψεις των μαθητών και ενός  γονέα περνώντας του χειροπέδες, με τραμπούκικες και βίαιες μεθόδους  απομάκρυναν τον κόσμο που πήγε να συμπαρασταθεί στα παιδιά και να αποτρέψει τη σύλληψη τους. Και όλα αυτά τα έκαναν αστυνομικοί και εισαγγελέας  για να κάμψουν το ηθικό τους και να τους δώσουν ένα μάθημα «ότι κανείς δεν επιτρέπεται να βγαίνει έξω από το μαντρί τους»  .

Όλη αυτή η κίνηση είναι η συνέχεια της πολιτικής  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ να καταστέλλει τον οποιοδήποτε αγώνα και διεκδίκηση που αμφισβητεί τις επιλογές τους, οι οποίες μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σπέρνοντας την απογοήτευση.

Syndicate content