Δευτεροβάθμια

Πανελλαδική Γραμματεία: Καταργούν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη!

Την Δευτέρα 8/2/2016 ο Υπουργός Παιδείας, σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για Λύκεια και ΕΠΑΛ διότι το Υπουργείο δεν κατάφερε(!!) να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, επέλεξε να υλοποιήσει μόνο το πρόγραμμα ενισχυτικής για τα Γυμνάσια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ούτε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης τη στιγμή που βρισκόμαστε στην μέση της σχολικής χρονιά και πλησιάζει…το Πάσχα. Υπενθυμίζουμε ότι, με σχετική εγκύκλιο του Υπ.Παιδείας, που χαρακτηρίζει τη διάθεση ωρών για ενισχυτική διδασκαλία ως «κακή διοικητική πρακτική»,  έχει ήδη περιοριστεί η ενισχυτική διδασκαλία και στα Δημοτικά.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση σε σύσκεψη

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15  ΦΛΕΒΑΡΗ, 7μ.μ., ΕΔΟΘ, 4ο ΟΡΟΦΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ  ΔΡΑΣΗΣ 

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Πρόσκληση σε σύσκεψη

Πρόσκληση

Προς:

-        Την Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς

-        Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

-        Τα 15μελή και 5μελή Μαθητικά Συμβούλια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη γονείς – μαθητές προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες του αποχαρακτηρισμού του Νομού ως σεισμόπληκτου για τα σχολεία και τους μαθητές. Η διεκδίκηση για σύγχρονες - ασφαλείς σχολικές υποδομές, μέτρα για τους σεισμόπληκτους, ποσόστωση και για τη φετινή Γ΄ Λυκείου πρέπει να ενταθεί. Να απαντήσουμε στις κυβερνητικές προκλήσεις ότι συνιστούν υπερβολή ή ακόμη και παραχάραξη της πραγματικότητας τα αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για όλα όσα δικαιούνται οι σεισμόπληκτοι μαθητές. Ο αγώνας συνεχίζεται για το σύνολο των προβλημάτων στα σχολεία (κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, περικοπές τμημάτων και τομέων, απουσία Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, ελλιπής χρηματοδότηση κλπ) και το μείζον θέμα για το λαό και τη νεολαία: που είναι η αντιμετώπιση της αντιασφαλιστικής επέλασης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 17 Φλεβάρη

και ώρα 6.30 μμ

στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για την ενισχυτική διδασκαλία

Ενισχυτική διδασκαλία…. 

Άλλη μια απάτη περί ισοδυνάμων της κυβέρνησης

Μετά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας περί της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα γυμνάσια και στα λύκεια δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μισά της σχολικής χρονιάς. Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί θα την κάνει, επί της ουσίας αναποτελεσματική για χιλιάδες παιδιά που την έχουν ανάγκη, γιατί οι γονείς τους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων και ειδικά τα παιδιά που σε 4 μήνες θα δώσουν Πανελλήνιες.

Τα οξυμμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα στην Παιδεία δεν καλύπτονται με «διαλόγους» υποταγής!

Σ.Ε.Π.Ε: "Γ. Σεφέρης", "Έλλη Αλεξίου", "Α. Μοσχίδης"

ΕΛΜΕ: Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Τα οξυμμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα στην Παιδεία δεν καλύπτονται με «διαλόγους» υποταγής!

Το Υπουργείο Παιδείας, με συνέντευξη τύπου στις 26 Νοέμβρη 2015, εξήγγειλε την έναρξη ενός ακόμα «Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου» για την Παιδεία.

Η εξαγγελία αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι της ΕΕ, οι ενώσεις των καπιταλιστών, η Τράπεζα της Ελλάδας, με αλλεπάλληλα και συντονισμένα καλέσματα προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικής συναίνεσης, εθνικής ομοψυχίας, πολιτικής σταθερότητας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται να σκεφτούν καλά τι κρύβεται πίσω από αυτά τα καλέσματα. Στόχο έχουν να αποσπάσουν την ανοχή των εργαζομένων στα μέτρα σφαγιασμού που έχουν ήδη δρομολογήσει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου αλλά και του Προϋπολογισμού του 2016.

Η κυβέρνηση μιλώντας για το «διάλογο» που έχει σκοπό να ξεκινήσει ξεκαθάρισε ότι: «οι όποιες αλλαγές θα κινούνται μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν καθοριστεί και που έχουν επιβληθεί από την ίδια την οικονομική κρίση» ενώ «οι αρχές, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα επικαιροποιήσουν, έως τον Απρίλη του 2016, την αξιολόγηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που εκπόνησε ο ΟΟΣΑ το 2011» και «η επανεξέταση θα προτείνει συστάσεις σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ».

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Οι μαθητές δε μπορεί να είναι πειραματόζωα στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη «διαχείριση» της ύλης των μαθημάτων από το Υπουργείο Παιδείας. Η στάση του συνιστά πρόκληση απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ. Από τη μία το Υπουργείο Παιδείας προπαγανδίζει την «κατανόησή του στους πολύπαθους μαθητές», κάνοντας αναφορές για μείωση της ύλης κλπ, με στόχο τη συναίνεση στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει για την παιδεία από κοινού με την ΕΕ. Από την άλλη, την ίδια στιγμή, μεταχειρίζεται τους μαθητές και τους υποψήφιους σαν πειραματόζωα και δυσκολεύει περαιτέρω τη ζωή τους, προβάλλοντας νέους φραγμούς στη μόρφωση και στις σπουδές τους.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αιφνιδιασμοί που δεν σέβονται την αγωνία των υποψηφίων. Έτσι, για παράδειγμα, στο μάθημα της «Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΑΕΠΠ) που εξετάζεται πανελλαδικά στη Γ΄ Τάξη των ΓΕΛ, δόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο επιπλέον ύλη που δεν περιέχεται στο βιβλίο μαθητή!!! Αυτό έγινε αφού υπήρξαν δεκάδες ερωτήματα για ασάφειες που προέκυπταν από τις οδηγίες για τη διδασκαλία του εν λόγω μαθήματος που δόθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Τις σελίδες αυτές, που φέρουν την υπογραφή του κ. Φίλη, οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν μόνο ως φωτοτυπία!!! Στα ΕΠΑΛ τα νέα βιβλία όλων των τάξεων, που ήρθαν λίγο πριν τις γιορτές, προβλέπουν - στις περισσότερες περιπτώσεις - διαφορετικό περιεχόμενο απ’ ότι διδάσκονταν οι μαθητές από τα βιβλία που χρησιμοποιούσαν μέχρι το Δεκέμβρη!!! Επίσης ενώ προστέθηκε, ως νέο μάθημα, η βιοχημεία στη Γ΄ τάξη των ΕΠΑΛ (μονόωρο) για την οποία η ύλη ανακοινώθηκε τα Χριστούγεννα και βιβλίο δεν υπάρχει ακόμη. Εκεί που το πράγμα ξεπερνά κάθε προηγούμενο είναι η τροποποίηση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑΛ «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης», στη μέση του σχολικού έτους!!!

Πανελλαδική Γραμματεία: Νέο «μπλόκο» στο διάλογο-απάτη για την Παιδεία

«Στις 4 Φλεβάρη όλοι απεργούμε. Θα είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο. Σήμερα ακυρώσαμε τη δεύτερη απόπειρα του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει ένα διάλογο-απάτη. Θα ακυρώσουμε και τα σχέδιά τους να μείνουμε με ζωή μισή και μισά δικαιώματα. Στις 4 Φλεβάρη κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη, κανένας φοιτητής στο μάθημα».

Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, δυνάμεις του ΜΑΣ, η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών, Φοιτητικοί Σύλλογοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, μπλοκάροντας την είσοδο και τις εργασίες του προσυμφωνημένου «διαλόγου», στέλνοντας ηχηρό και καθαρό μήνυμα αντεπίθεσης και ξεσηκωμού. Ο «διάλογος» για δεύτερη συνεχόμενη φορά ακυρώθηκε.

Οι διαδηλωτές διεκδίκησαν: «Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Κατήγγειλαν το διάλογο-απάτη, επισημαίνοντας ότι πάνω του ευδοκιμούν βολικές για το σύστημα και χρήσιμες προτάσεις πλήρως εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που θα βάλουν ταφόπλακα στα ήδη ρημαγμένα σχολεία και σχολές, στις ήδη σακατεμένες εργασιακές σχέσεις.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Κινητοποιήσεις Ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής ασφάλισης

Όλοι κι όλες στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1 10.30 π.μ. στο Αργοστόλι (ΕΚΚΙ)!

Όλοι κι όλες στη ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1, 6.30 μ.μ., 2ο Λύκειο!

Όλοι κι όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Φλεβάρη!

Κλιμακώνουμε – συνεχίζουμε!!!

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!

Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση!

Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Να μη μας πιάσουν στον ύπνο!

Να δοθεί απάντηση στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!

Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Σ.Ε.Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Για την καθυστέρηση απόδοσης Μ.Κ. στους αναπληρωτές - Ενημέρωση

Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου, αναφορικά με τα Μ.Κ. των αναπληρωτών, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Αττικής απάντησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδοθούν πριν το τέλος Φεβρουαρίου!

 

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί «πολλών ταχυτήτων», (αναπληρωτές μέσω κρατικού προϋπολογισμού, αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, εργαζόμενοι στην εκπαίδευση μέσω κοινωφελών προγραμμάτων) είναι «όμηροι» των εργασιακών σχέσεων που καθιερώθηκαν από την πολιτκή της Ε.Ε, των κυβερνήσεων που την ασπάζονται και την προώθηση «Νέου Σχολείου» και ως «όμηροι» είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να υπομένουν την υποκατηγοριοποίησή τους, αλλά και να στερούνται το αυτονόητο, την αμοιβή τους για ήδη παρεχόμενη εργασία, ανάλογα με το κλιμάκιό τους !

 

Το Δ. Σ. του  συλλόγου μας καλεί του συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Π. Ε. Αν. Αττικής (Λ. Λαυρίου 150 Γλυκά Νερά)

την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 13:30

Ο σύλλογός μας προκηρύσσει διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα.

Πανελλαδική Γραμματεία: Πρόταση αγώνα προς τους εκπαιδευτικούς, τις Γ.Σ. και τα Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ

Παίρνουμε θέση μάχης!

Το νομοσχέδιο που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση να μείνει στα χαρτιά!

Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Όλοι και όλες στις Απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

 Να μη λείψει κανείς από τις Γενικές Συνελεύσεις!

Στις Γενικές Συνελεύσεις να πει ο συνάδελφος τη γνώμη του, τον προβληματισμό του για τις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση και κυρίως για το πώς θα οργανώσουμε την Απεργία, πώς θα δώσουμε την πιο ισχυρή, την πιο αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Στην Απεργία να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο. Κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη! Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές μια φωνή – μια γροθιά!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Πρόκληση η απαξίωση αιρετών του κλάδου στα Ιόνια Νησιά

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί προσβολή απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών την απαξίωση των αιρετών του ΠΑΜΕ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνονται για το περιεχόμενο των συνεδριάσεων, να μπαίνουν εμπόδια στη δυνατότητα ελέγχου, να γίνεται επιλεκτική χρήση των τηλεδιασκέψεων, να παρεμποδίζεται η παρουσία τους στις συνεδριάσεις. Είναι απαράδεκτο να εξαναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους πανάκριβα οδοιπορικά, σε μια Περιφέρεια όπου είναι δύσκολη η μετακίνηση από νησί σε νησί και δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία, ειδικά το χειμώνα. Καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά συνέβησαν στη διαδικασία των κρίσεων για νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης στην εν λόγω Περιφερειακή Διεύθυνση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τη λαϊκή συναίνεση στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία, όπου έχει πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους είναι εντεταλμένοι για την προώθησή της, όπως συμβαίνει με τα ακριβοπληρωμένα «πρώτα βιολιά», τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων έχει «εμπειρία» στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πχ με τις περικοπές τμημάτων στα Ιόνια, την αυθαίρετη κατάργηση κενού ΤΕ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, πίσω από την πλάτη των ΕΛΜΕ και των αιρετών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες τακτικές και μεθοδεύσεις.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Απαράδεκτη «τροποποίηση» κενού εκπαιδευτικού στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου

Απαράδεκτη «τροποποίηση» κενού εκπαιδευτικού στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου

Να εξασφαλιστεί άμεσα πίστωση από το Υπουργείο

και να προσληφθεί συνάδελφος ΤΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη «διαγραφή» του κενού εργαστηριακού βοηθού (ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου που έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων. Η οργανική θέση ανήκει σε συνάδελφο ΤΕ που έχει αποσπασθεί και αυτοδίκαια έπρεπε να έχει προσληφθεί αναπληρωτής του ίδιου κλάδου. Σημειώνουμε ότι η «τροποποίηση» έγινε εν αγνοία του τοπικού ΠΥΣΔΕ, των αιρετών που το είχαν επανειλημμένα δηλώσει. Η ΠΔΕ «έκοψε» και το Υπουργείο Παιδείας «έραψε», αφού ο κ. Φίλης κάλυψε πολιτικά όλες τις περικοπές που έγιναν σε τμήματα και προσωπικό στο σεισμόπληκτο Νομό μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα στελέχη της στη διοίκηση της εκπαίδευσης δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την αυθαιρεσία  υλοποιώντας την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η πρακτική που ακολουθήθηκε ανοίγει δρόμο για πλήρη παραγκωνισμό των ΤΕ από την εκπαίδευση, ακόμη και από τα μαθήματα που έχουν πρώτη ανάθεση.

Άρθρο στο Ριζοσπάστη: Αδιέξοδα για εκπαιδευτικούς και σχολεία

Μιλούν στον «Ρ» εκπαιδευτικοί που εργάζονται ως αναπληρωτές

 Χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται και ζουν σε καθεστώς περιπλάνησης κάθε χρόνο καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. Η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, με αναπληρωτές που προσλαμβάνονται το φθινόπωρο, απολύονται το καλοκαίρι, με άγνωστο το αν και πού θα εργαστούν την επόμενη χρονιά, έχει πολλαπλές επιπτώσεις και στη ζωή των ίδιων και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα για μόνιμο προσωπικό στα σχολεία που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και λειτουργία των σχολείων.

Σήμερα, αντί ο ρόλος του αναπληρωτή εκπαιδευτικού να είναι αυτός που υποδηλώνει η λέξη, δηλαδή η προσωρινή αντικατάσταση των μόνιμων εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να απουσιάσουν από το σχολείο λόγω ασθένειας, λόγω εγκυμοσύνης ή άλλων λόγων, υποκαθιστά το μόνιμο εκπαιδευτικό. Δηλαδή εκπαιδευτικοί που θα έπρεπε να εργάζονται με καθεστώς μονιμότητας για να καλύπτουν τις ανάγκες, εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Άνεργων Εκπαιδευτικών Λέσβου: Κάλεσμα σε σύσκεψη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε συμβασιούχε, άνεργε,

 

Με τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων-Άνεργων εκπαιδευτικών σηματοδοτούμε ότι το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Γιατί μας απαγορεύει οποιοδήποτε προγραμματισμό στη ζωή μας…

Γιατί μας καταδικάζει σε συλλέκτες ακριβοπληρωμένων μορίων και προσόντων…

Γιατί έχει ως συνέπεια την εναλλαγή εκπαιδευτικών ακόμα και στις ευαίσθητες δομές της Ειδικής Αγωγής…

Γιατί η στελέχωση των σχολείων από υποχρέωση του κράτους έχει μετατραπεί σε «κινητή γιορτή» με αποτέλεσμα χιλιάδες κενά, χιλιάδες χαμένες ώρες…

Σύλλογος Γονέων και Σύλλογος Δασκάλων 10ου Δημοτικου Σχολείου Νίκαιας: Δράσεις Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου ανέπτυξε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των ξεριζωμένων που διώκονται από τις χώρες τους λόγω των άδικων πολέμων. Στα πλαίσια αυτά έγιναν προβολές ταινιών για το προσφυγικό ζήτημα και στη συνέχεια τα παιδιά των τάξεων Ε1, Ε2 και Ε3 του σχολείου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους δημιούργησαν τα δικά τους δώρα για τα προσφυγόπουλα. Τα δώρα παραδόθηκαν από τα ίδια τα παιδιά και από τους γονείς του Συλλόγου στα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής του Βοτανικού. Η παράδοση έγινε στις 19 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα μεταναστών. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές... 

Το παρόν βίντεο αποτελεί μια προσπάθεια του συλλόγου να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα και να υπενθυμίσει ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού στις προσφυγικές πόλεις της Αττικής, όπως η Νίκαια, προέρχεται από ξεριζωμένο κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει βίαια τις πατρογονικές του εστίες λόγω των πολεμικών σχεδιασμών των "δυνατών" της γης....

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Για τη διασπαστική πρόταση του αιρετού της Προοδευτικής Ενότητας Εκπαιδευτικών

Η συζήτηση που άνοιξε στην πρόσφατη σύσκεψη αναπληρωτών, που συγκάλεσε το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σχετικά με τη θέση και το ρόλο των αναπληρωτών στο κίνημα, είναι μια αφορμή να ξεκαθαρίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε την ενότητα του κινήματος, την οργάνωσή του και την κατεύθυνση που πρέπει να έχει.

 

 Την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις, αριστερές και δεξιές προωθούν τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κάνοντας την «παλιά τους τέχνη κόσκινο» προσπαθούν να περάσουν αυτήν ακριβώς τη γραμμή και μέσα στο κίνημα. Έτσι εξηγείται και η πρόταση του αιρετού και εκπροσώπου της προοδευτικής Eνότητας Eκπαιδευτικών για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο μόνο αναπληρωτών στις εκλογές της ΕΛΜΕ. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνους που σε άλλους κλάδους απαγορεύουν στους συμβασιούχους συναδέλφους τη συμμετοχή στα σωματεία (π.χ. ΟΤΑ). Έτσι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους που εργάζονται με τους πιο ελαστικούς όρους σε κάθε κλάδο: σαν ομάδα που έρχεται σε αντιπαράθεση με τους μόνιμους συναδέλφους.

Πανελλαδική Γραμματεία: Για την κατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια

Από την 1/1/2016 θα ξεκινήσει η ισχύς του νέου μισθολογίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου (νόμος 4354/2015) έχουμε μειώσεις μισθών για μεγάλα τμήματα εργαζομένων και για τους υπόλοιπους «πάγωμα» των μισθών μερικά ευρώ πιο πάνω από το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα, χωρίς καμιά προοπτική ανάκτησης των μεγάλων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια οι οποίες υπερβαίνουν τους 6 μισθούς.

Στο στόχαστρο μπαίνουν μια σειρά επιδόματα που δίνονταν έως τώρα και τα οποία είτε αφαιρούνται (όπως το επίδομα παραμεθόριων περιοχών) είτε περικόπτονται δραστικά (όπως το ανθυγιεινό επίδομα). Αντιθέτως με το νέο μισθολόγιο πριμοδοτείται η «θέση ευθύνης» και προβλέπονται προκλητικές αυξήσεις για τα διευθυντικά - διοικητικά στελέχη, που συνιστούν κρίκους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από το μηχανισμό της κρατικής διοίκησης. Επιπλέον, ενσωματώνεται η αξιολόγηση και η μισθολογική διαφοροποίηση, με βάση τα προβλεπόμενα από τις πολιτικές κεφαλαίου – ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τις συνεδριάσεις των ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ σχετικά με την επιλογή νέων Δ/ντών Π.E. και Δ.E. Εκπ/σης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, συνεχίζει την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (νέο σχολείο, «βέλτιστες πρακτικές», αξιολόγηση, δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κλπ).

Στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων εντάσσεται η αποστολή και ο ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης, ο οποίος είναι να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Για αυτό το ρόλο αξιολογούνται. Τα «πρώτα βιολιά»,σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, είναι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι.

Γραμματεία Αττικής: Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής

Την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από Συλλόγους και ΕΛΜΕ της Αττικής στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων απαιτήσαμε από το Περιφερειακό Δ/ντή να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και το δικαίωμα των σπουδαστών των δημοσίων ΙΕΚ να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επέλεξαν.

Θέσαμε επιτακτικά τα ζητήματα των υποχρεωτικών μετακινήσεων των συναδέλφων μας στα ΙΕΚ χωρίς καν να ερωτηθούν, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς γνωμοδότηση των τοπικών υπηρεσιακών συμβουλίων. Αυτή η ενέργεια καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα και προκαλεί αναστάτωση. Τονίσαμε πως υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων που υπηρετούν σε δυο και τρία σχολεία στην Δευτεροβάθμια με πρωινό ωράριο και τους υποχρεώνουν να πηγαίνουν καθημερινά και το απόγευμα για λίγες ώρες στα ΙΕΚ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους πιέζουν παράνομα να απασχοληθούν με υπερωριακή απασχόληση, να δουλέψουν σε αργίες ή ν' αναλάβουν γραμματειακή υποστήριξη.

Syndicate content