Δευτεροβάθμια

Από σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις περί «πλεονάζοντος» προσωπικού

Καταγγέλλοντας την απαράδεκτη στρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ώστε να διαμορφώσει την εικόνα ότι φέτος στα σχολεία όχι μόνο δεν θα λείπουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αλλά θα περισσεύουν κιόλας, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «Αλ. Δελμούζος», «Κ. Σωτηρίου» και «Σωκράτης», πραγματοποιούν νέα παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 09.00 π.μ.

Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 12.30 μ.μ.

Ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στην ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή ως…συντεχνιακή!!!

Στις 25/8 πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτών στην πλειοψηφίας τους, με βασικό αίτημα την απόσυρση της Τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας που υποβαθμίζει την Ειδική Αγωγή και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που χρίζουν ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.

Σωματεία και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συμμετείχαν στην κινητοποίηση με βασικά αιτήματα: Την άμεση απόσυρση της Τροπολογίας, μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, στήριξη και χρηματοδότηση των δομών της Ειδικής Αγωγής από το κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων όχι μόνο έλαμψαν…δια της απουσίας τους από την κινητοποίηση και αρνήθηκαν τη στήριξή της αλλά την κατήγγειλαν και από πάνω ως συντεχνιακή, με τοποθέτηση τους στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ στις 25/8.

Δελτίο Τύπου: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΑΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπ. Παιδείας συνάντηση φορέων της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης, εκπροσώπων από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. Αττικής και Νήσων κι εκπροσώπου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με τον Υπ. Παιδείας κ. Φίλη, για την τροπολογία για την ΕΑΕ, που μπήκε στο νομοσχέδιο "Για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.....", στα πλαίσια μαζικής κινητοποίησης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η επιμονή της κυβέρνησης να μην αποσύρει την τροπολογία, που ήταν βασικό αίτημα, και να προωθήσει-γενικεύσει τη λογική της "συμπερίληψης" χωρίς φυσικά όρους και προϋποθέσεις ακόμα και με ...απλούς δασκάλους γενικούς αγωγής, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός!

Από την τοποθέτηση του Υπ. Παιδείας έγινε φανερό ότι και αυτή η κυβέρνηση στοχεύει να τσακίσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των ειδικών εκπαιδευτικών και να υποβαθμίσει παραπέρα τα επιστημονικά τους, τοποθετώντας στην ΕΑΕ όποιον περισσεύει κι αυτόν ακριβώς τον στόχο εξυπηρετεί η Τροπολογία. Να καλυφθούν δηλαδή τα τεράστια κενά της χρόνιας αδιοριστίας σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση από τους "υπεράριθμους" που φτιάχνει η κυβέρνηση με την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων που ψήφισε πέρυσι.

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συγχαίρει τους νέους και τις νέες που, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος έδωσαν τη σκληρή μάχη για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε από πρώτο χέρι την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που αισθάνονται οι μαθήτριες και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλλά και τις θυσίες των οικογενειών τους, μπροστά σε αυτή την εξαντλητική και κοπιαστική δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μοιραζόμαστε καθημερινά μέσα στις σχολικές αίθουσες τον αγώνα των νέων, στην πραγματικότητα, να βγουν στην «αρένα» της ζωής με εφόδια και προσδοκίες για μία καλύτερη ζωή.

Δικαιούμαστε, λοιπόν, να μοιραστούμε τη χαρά και την ικανοποίηση για τις προσπάθειες που δικαιώθηκαν, για όσους μαθητές κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τους χιλιάδες μαθητές μας που εισάγονται σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, για αυτές και αυτούς που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποια επαγγελματική σχολή αλλά στα παιδιά που μετά το σχολείο θα ξεκινήσουν, μέσα στη ζούγκλα της ανεργίας, να αναζητούν εργασία, οφείλουμε να πούμε ότι η νέα πραγματικότητα που θα συναντήσουν απαιτεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με όλους τους νέους για σπουδές και ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Να μην νομιμοποιηθεί η κυβερνητική απάτη περί «πλεοναζόντων» (!!!) εκπαιδευτικών.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα λείπουν αλλά θα περισσεύουν κιόλας!!!

Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ μέχρι τις 30/8 να ορίσουν τις «υπεράριθμές» και το «πλεονάζον» προσωπικό!!

Τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ), με τις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με κάθε ευκαιρία (π.χ. για καθορισμό κενών για μεταθέσεις, λειτουργικών κενών κλπ) «διαπιστώνουν» τα «περισσεύματα» των μονίμων εκπαιδευτικών.

Τροπολογία Υπουργείου Παιδείας: Προχωρά στην παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με την τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί - για άλλη μια φορά - να επιφέρει αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Σε συνέχεια του προηγούμενου νομοθετικού έργου για τα Τμήματα Ένταξης που μετέτρεψε το ρόλο του ειδικού παιδαγωγού σε αυτό του «γυρολόγου», αλλά και την εγκύκλιο για την κατάργηση του ενός από τα δύο Τμήματα Ένταξης σε συγχωνευμένα σχολεία, αλλαγές που αποτύπωναν, με κραυγαλέο τρόπο, τις «δημοσιονομικές αντοχές» με βάση τα ψηφισμένα στο 3ο Μνημόνιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει ένα νέο χτύπημα στον πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας για την απώλεια της Αναστασίας Γεροφωκά

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. εκφράζει τον πόνο και τη βαθιά της θλίψη για την πρόωρη και αδόκητη απώλεια της συναδέλφου Αναστασίας Γεροφωκά.

Η συναγωνίστρια Αναστασία, η οποία εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του λαϊκού-εργατικού κινήματος από νεαρή ηλικία, υπερασπίστηκε πάντοτε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων συνολικά, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Το τελευταίο διάστημα αγωνιζόταν δραστήρια μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης (Λαϊκό Φροντιστήριο, Αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα), αλλά και μέσα από άλλους μαζικούς φορείς και συλλογικότητες.

Η παρουσία της Αναστασίας θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μιαν άλλη παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πρωτοπόρα και «πανταχού παρούσα» στους κλαδικούς και λαϊκούς αγώνες, υπηρετώντας με σθένος τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά τη ζωντάνια και την ανθρωπιά της, το επιστημονικό και παιδαγωγικό της ήθος, το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής.Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουμε ακόμη ότι είχε παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, για να μη λάβει μέρος στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Εκφράζουμε στην οικογένειά της, στο σύζυγό της Νίκο και στην κόρη της Σοφία, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στη μνήμη της, με τη συνδρομή φίλων και συναγωνιστών, ποσό στη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης.

13 Αυγούστου 2016

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για την παραπομπή μαθητών σε δίκη

Την ώρα που βάλλεται η λαϊκή οικογένεια από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και ένα σχολείο που περισσότερο εξοντώνει παρά μορφώνει, οποιαδήποτε αντίδραση μαθητών με μορφή αγώνα  ποινικοποιείται.

Αυτό συνέβη και με την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης με βάση την καταγγελία της διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία παρά την κατάργηση της εφαρμόζεται και σέρνει στα δικαστήρια τους συγκεκριμένους μαθητές.

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για τα δημοκρατικά δικαιώματα των μαθητών οι μαθητικοί αγώνες να στήνονται μπροστά στο ειδώλιο.

Ο στόχος της κυβέρνησης και των διοικήσεων της εκπαίδευσης είναι η κάμψη του μαθητικού κινήματος, μέσα από την τρομοκράτηση των μαθητών, για την ανεμπόδιστη εφαρμογή των αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Αιρετοί του Π.Α.ΜΕ στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων: Απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης να μη διακόψει άδεια άνευ αποδοχών

ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

            Την Τετάρτη 20/07 έγινε η 5η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου. Ο αιρετός του ΠΑΜΕ τοποθετήθηκε ως εξής στα θέματα (το 1ο θέμα ήταν η επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης)

Θέμα 2ο: Εξέταση αιτήσεων άδειας άνευ αποδοχών εκπαιδευτικών.

            Ομόφωνα εγκρίθηκαν άλλες 8 αιτήσεις για άδεια άνευ αποδοχών που ήρθαν για εξέταση στο ΑΠΥΣΔΕ. Συνολικά περίπου 15 είναι οι αιτήσεις που έχουν εξεταστεί και εγκριθεί φέτος κάτι που δείχνει τις δυσκολίες των συναδέλφων να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Πανελλαδική Γραμματεία: Για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού (κατευθύνσεις) και επιλογής

ΦΕΚ 2182/14-7-2016: «Αυτόματος κόφτης» τμημάτων κατευθύνσεων και επιλογής
Νέα μέτρα με «αυτόματο κόφτη» στα μορφωτικά δικαίωμα των μαθητών φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το ΦΕΚ 2182/14-7-2016. Το ΦΕΚ αυτό αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού (κατευθύνσεις) και επιλογής. Όχι μόνο «σφίγγει» η εφαρμογή του προηγούμενου 1589/29-7-15 (επί Κουράκη) αλλά και μπαίνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο να λειτουργήσουν ομάδες προσανατολισμού σε μια σειρά σχολεία (όρια αριθμού μαθητών σε συνδυασμό με την κατηγορία του σχολείου). Με αυστηρό πιλότο τη διατηρούμενη ρύθμιση του «άνω» ορίου των 27 μαθητών ανά τμήμα κατεύθυνσης, το υπουργείο θα κόβει αυτόματα τμήματα σε σχολεία των κατηγοριών Α΄ - Γ΄ (σημ. συνήθως μέσα ή κοντά σε μεγάλες πόλεις) που δεν «πιάνουν» το «κάτω» όριο (11, 15 και 20 μαθητές - αναλόγως αν λειτουργούν 1, 2 ή 3 τμήματα αντίστοιχα σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου). Φθάνουν για τα δυσπρόσιτα σχολεία (κατηγορίες Η΄ - ΙΒ΄) να θέτουν «κάτω» όριο τους 6, 10 και 15 μαθητές, πάλι ανάλογα με τα τμήματα που λειτουργούν. Μπορεί να δημιουργηθεί τμήμα ανεξάρτητα από αριθμό μόνο στην περίπτωση των δυσπρόσιτων (με το νέο ΦΕΚ καταργήθηκε η δυνατότητα για σχολεία των υπόλοιπων κατηγοριών), εφόσον διαπιστώνεται αντικειμενική αδυναμία μετακίνησης των μαθητών και εφόσον υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτά τα σχολεία που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες!!!
Ουσιαστικά μια σειρά σχολείων που μπορούσαν να αξιοποιήσουν το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και να συγκροτήσουν τμήματα Ομάδας Προσανατολισμού ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών (λόγω αποαστάσεων και δυσκολιών μετακίνησης) τώρα, με το νέο ΦΕΚ που φέρνει για πρώτη φορά την κατηγοριοποίηση των σχολείων, χάνουν αυτή την δυνατότητα.

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση: Για τις απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Συνάδελφοι, είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά ξεκούραση και ώρες χαλάρωσης σημαίνει για πλήθος ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ήδη, τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρά ιδιωτικά σχολεία, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει ξεκινήσει ένα όργιο απολύσεων που ακόμη δεν ξέρουμε πόσα θύματα θα έχει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Κατά τις πρώτες μέρες του Ιουλίου δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες για επικείμενες απολύσεις στο Κολλέγιο Αθηνών, καθώς και για απολύσεις συναδέλφων, απλήρωτων επί μήνες μάλιστα, στη Λάρισα (Σχολή Καραβανα) και στην Κόρινθο (Αριστοτέλειο).

Δεν πρόκειται, βέβαια, για κεραυνό εν αιθρία. Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο που είχαμε παρακολουθήσει και πέρυσι, όταν συνάδελφοι, πολλοί εξ αυτών με πολυετή υπηρεσία, απολύθηκαν χωρίς αιτιολόγηση, μέσα στο πλαίσιο που διαμόρφωσε ο νόμος Αρβανιτόπουλου του 2014, ο ίδιος νόμος που έχουν διατηρήσει ακέραιο δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. Ενίοτε, οι απολύσεις συνοδεύονται, βέβαια, από την επίκληση «οικονομικών αναγκών του σχολείου», που ιδιαίτερα για κάποια μεγάλα σχολεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι φύλλο συκής για την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν οι διευθύνσεις τους.

Κεραυνός εν αιθρία δεν είναι, επίσης, η στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ. Δημοσιοποιούνται και καταγγέλλονται από την Ομοσπονδία οι απολύσεις, η ηγεσία της, όμως, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την υπονόμευση της αγωνιστικής διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά. Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ καλλιέργησε ελπίδες για αλλαγή του νόμου Αρβανιτόπουλου ήδη από την άνοιξη του 2015 (ν/σ Μπαλτά) με επανάληψη του έργου την άνοιξη του 2016 (άρθρο 40 στο ν/σ Φίλη). Και οι δύο αυτοί κύριοι, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, είχαν τις καλύτερες των προθέσεων να νομοθετήσουν εναντίον των αδικαιολόγητων απολύσεων, αλλά στην πρώτη περίπτωση δεν κατατέθηκε ποτέ το ν/σ, ενώ στη δεύτερη κατατέθηκε, χωρίς, βέβαια, το άρθρο που αφορούσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Πανελλαδική Γραμματεία: Δήλωση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Για τα γεγονότα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 7/7 και τα ψέματα των Παρεμβάσεων που ακολούθησαν 

Μια ακόμα άθλια και αποπροσανατολιστική παράσταση παίχτηκε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 7-7-2016 με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με πρωταγωνιστές ΔΑΚΕ και Παρεμβάσεις.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της ΔΑΚΕ. Με απαράδεκτες ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Γραμματέας του Δ.Σ., η ΔΑΚΕ μετέτρεψε ένα κρίσιμο και σημαντικό θέμα που αφορά άμεσα όλους τους συναδέλφους, σε αφορμή για να αποπροσανατολίσει και να στήσει ένα άθλιο σκηνικό πέρα και έξω από τις αγωνίες των εκπαιδευτικών.

Αυτή την άθλια εικόνα συμπλήρωσαν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων.

Με ανακοίνωση, υποτίθεται, καταγγελίας απέναντι στη ΔΑΚΕ βρήκαν αφορμή να εξαπολύσουν απίστευτα ψέματα και λάσπη απέναντι στο ΠΑΜΕ(!!), ότι δήθεν κρατάει «ίσες αποστάσεις» απέναντι στη ΔΑΚΕ(!!), ότι δεν κάνει «συνεπή αντιδεξιό αγώνα», «ότι στηρίζει το σύστημα» και άλλα τέτοια.

Ο τυχοδιωκτισμός βέβαια αυτής συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι γνωστός. Για παράδειγμα οι Παρεμβάσεις δεν είχαν πρόβλημα, πριν λίγες μέρες στην 85η Γενικής Συνέλευση της ΔΟΕ, να ψηφίσουν το πρόγραμμα δράσης από κοινού με τη ΔΑΚΕ(!!).

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές της Σάμης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο «έγκλημα» των καταλήψεων – κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί από τα συλλογικά τους όργανα. Είναι γνωστό ότι σε κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της εκπαίδευσης είχαν καλέσει πολλές φορές τόσο η ΕΛΜΕ-ΚΙ όσο και η Ένωση Γονέων. Οι τρεις μαθητές καλούνται στο μονομελές δικαστήριο ανηλίκων στις 13 Οκτώβρη, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9 πμ (ο άλλος είναι ενήλικος). Το κλητήριο θέσπισμα ξεκίνησε να επιδίδεται πριν λίγες μέρες με εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα πρωτοδικών και μάρτυρας κατηγορίας είναι η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης και εκπαιδευτικός Θωμαΐς Σιμιτοπούλου!!! Στην αναφορά της Διευθύντριας προς την αστυνομία, βάση της οποίας υπήρξε η εισαγγελική παρέμβαση, κατονομάζονται οι κατηγορούμενοι μαθητές και χαρακτηρίζονται ως «υποκινητές» και «πρωτοστάτες» σε δύο καταλήψεις στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Οι κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται αδικαιολόγητες με το αιτιολογικό της δήθεν προώθησης λύσεων στα προβλήματα, αμφισβητείται η δημοκρατικότητα των μαζικών διαδικασιών των μαθητών, παρουσιάζεται ότι στις καταλήψεις γίνονται σημεία και τέρατα και επιρρίπτονται ευθύνες στο σύνολο σχεδόν των γονέων του σχολείου για αδιαφορία - αμέλεια.

Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Για τη στάση της Δημοτικής Αρχής Σπάτων-Αρτέμιδας.

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόπειρα απαξίωσης και τρομοκράτησης του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος, από την Δημοτική Αρχή Σπάτων-Αρτέμιδας.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στου Δήμους των Μεσογείων χρονίζει. Εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες που είναι παγωμένες το χειμώνα και καυτές το καλοκαίρι. Δεκάδες λυόμενες αίθουσες στήνονται στα προαύλια των σχολείων προσπαθώντας να δώσουν προσωρινή λύση που τελικά γίνεται μόνιμη κατάσταση.

Κάθε χρόνο το πρόβλημα οξύνεται. Σήμερα βλέπουμε να στοιβάζονται πάνω από 500 μαθητές σε κτήριο που προορίζεται για λιγότερους από του μισούς (Λύκειο Αρτέμιδος) σχολεία να είναι αποκλειστικά με λυόμενες αίθουσες (2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος), Δημοτικά να έχουν τις μισές και παραπάνω αίθουσες τους λυόμενες ( 4ο και 7ο Αρτέμιδος), Νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε νοικιασμένα καταστήματα με αυλή την πρασιά της πολυκατοικίας ( 4ο και 5ο Σπάτων).

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση με απόφαση της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και με τη στήριξη του σωματείου εκπαιδευτικών της Ανατολικής Αττικής γονείς και εκπαιδευτικοί της περιοχής μη βλέποντας, 60 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να μην υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αρχίζουν οι εργασίες και να δίνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την ενοικίαση και διαμόρφωση του κτηρίου, που θα στεγάσει το 2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας, προχώρησαν την Παρασκευή 1/7 σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της περιοχής.

Πανελλαδική Γραμματεία: Για τις μεταθέσεις των Εκπαιδευτικών


Απολύσεις αναπληρωτών, περιορισμός στη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, πετσόκομμα του ωρολογίου προγράμματος στο Γυμνάσια, κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, απαξίωση των δομών της ειδικής αγωγής, χιλιάδες προνήπια στα αζήτητα.

27αρια και 28αρια τμήματα, έξωση των ειδικοτήτων από το σχολείο, υπεράριθμές και υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Και το σήριαλ με τον «κόφτη» της κυβέρνησης, με τις βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζεται και στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Στη Δευτεροβάθμια από τις 6.977 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν φέτος 404 (ποσοστό 5,77%)! Ενώ στην Πρωτοβάθμια για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή από τις 4.056 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 356 (ποσοστό 8,78 %)! Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 149 και ικανοποιήθηκαν 90.

Είναι οι  λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Εκπαίδευση!

Πανελλαδική Γραμματεία: Πρόταση του ΠΑΜΕ προς την 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ για το ζήτημα της Εκπαίδευσης των Προσφυγόπουλων

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η UNICEF, στην Ελλάδα σήμερα βρίσκονται 22.000 παιδιά προσφύγων, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, αλλά και της αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος από την ΕΕ στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε, ειδικά εμείς οι εκπαιδευτικοί, με τις εικόνες εξαθλίωσης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, με τα απίστευτα βάσανα και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά. 

        Το συνδικαλιστικό κίνημα, ταυτόχρονα με την εκδήλωση της πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες χρειάζεται να διεκδικήσει άμεσα μέτρα που αφορούν και το ζήτημα της Εκπαίδευσης όλων αυτών των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος που αποκλείει μαθητές από την εγγραφή τους στα εσπερινά σχολεία

Άλλο ένα χτύπημα μετράνε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με τον πιο ανάλγητο τρόπο λίγες ημέρες πριν το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του αποκλείει δεκάδες παιδιά από τα Εσπερινά Λύκεια στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Συγκεκριμένα με την Αρ. Πρωτ.: Φ1/95628/Δ2 εγκύκλιο με θέμα: «Σχετικά με τις εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών σε Εσπερινά Λύκεια», βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στις εγγραφές και μεταγραφές στα εσπερινά σχολεία της χώρας οδηγώντας τα ουσιαστικά σε υποβάθμιση ακόμα και κλείσιμο.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Για τις εξελίξεις στην Ε΄ ΕΛΜΕ Θεςσσαλονίκης

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους σχετικά με τις εξελίξεις στην Ε ΕΛΜΕ - Θ

 

Αυτή την περίοδο βιώνουμε τις συνέπειες μιας βίαιης επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων κατά του ελληνικού λαού για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που δεν προλαβαίνουν να τη συγχαίρουν. Μείωση στους μισθούς, αύξηση ορίων ηλικίας, απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, παιδιά εκτός ολοημέρου είναι μερικές από τις συνέπειες αυτής της επίθεσης. Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα όλο το προηγούμενο διάστημα και σήμερα το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για να αναπτυχθούν αγώνες ταξικοί που θα βάλουν εμπόδια, θα αποτρέψουν μέτρα και θα ανοίγουν προοπτική για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει. Για αυτό το ΠΑΜΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για τη ανασύνταξη του κινήματος, για να γίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία πυρήνες που θα χτίζουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό κάθε λογής. Έτσι θέλουμε εμείς τα σωματεία και στη λογική αυτή δεν ανεχόμαστε κανένα φαινόμενο εκφυλισμού και αυθαιρεσίας. Με αυτό το σκεπτικό σταθήκαμε στο ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης της Ε ΕΛΜΕ.

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών στη Ζ΄ ΕΛΜΕ: Για τα κενά και τα πλεονάσματα

Την τρέχουσα περίοδο συνεδριάζουν τα ΠΥΣΔΕ με θέμα τα κενά και τα πλεονάσματα κάθε περιοχής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν τα οργανικά κενά, με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και συνολικότερα αποτυπώνουν σε γενικές γραμμές τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά περιφέρεια και θα καθορίσουν το εργασιακό μέλλον μόνιμων και αναπληρωτών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχοντας την ίδια αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επιχειρεί να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα για την κατάσταση στην εκπαίδευση.

Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: Για την κινητοποίηση στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής

Την Τετάρτη 22/6/2016, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής από τα Δ.Σ και συναδέλφους των Ε΄ και Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

Mε βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου, δηλαδή με βάση τα 27άρια - 30άρια τμήματα, τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των ΕΠΑ.Λ., την κατάργηση του 3ωρου για τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής και τη διατήρηση της αύξησης ωραρίου, στην Ανατολική Αττική χάνονται συγκεντρωτικά  2760 ώρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους νέους πίνακες, οι περισσότεροι κλάδοι παρουσιάζονται πλεονασματικοί ή με ελάχιστα ελλείμματα, γεγονός που θα οδηγήσει στον περιορισμό των μεταθέσεων και την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων αναπληρωτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον παρακάτω πίνακα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑTΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ Β ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΠΕ02

21

17

ΠΕ04.01

12

10

ΠΕ04.02

15

6

ΠΕ05

22

12

ΠΕ06

29

3

ΠΕ11

36

25

ΠΕ15

9

2

ΠΕ17

ΜΗΧ.11 ΗΛ.6

ΗΛ. 4

ΠΕ19-20

51

20

Syndicate content