Δευτεροβάθμια

Πρόταση προς τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων

Δυναμώνουμε την πάλη για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα και δυσκολίες για το σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η λαϊκή οικογένεια μαζί με το βάρος της φοροκαταιγίδας, της απληρωσιάς και της ανασφάλειας έχει να αντιμετωπίσει και το βραχνά της «δωρεάν παιδείας».

Για όλα αυτά είναι ανάγκη να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε, να οργανώσουμε την αγωνιστική διεκδίκηση! Δεν ξεκινάμε από το μηδέν! Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι παρακαταθήκη! Η κοινή δράση, η συμμαχία, εργαζόμενων, ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας, γυναικών, οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, δείχνουν ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν κράτος, κυβέρνηση αλλά και συνδικαλιστικές τους ηγεσίες.

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών συνεχίζεται – δυναμώνει! Καμιά απογοήτευση – Καμία αναμονή!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων: Όλοι στη διαμαρτυρία ενάντια στις απολύσεις έξω από τη Βουλή!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ!!

Όχι στην υποβάθμιση

των μορφωτικών Δικαιωμάτων των μαθητών μας!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9 4μ.μ.

(ήμερα συζήτησης για την Παιδεία)

Αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης

έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ:"Γ. Σεφέρης", "Ρόζα Ιμβριώτη"

ΕΛΜΕ: Πειραιά 

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Tο καθεστώς της ανασφάλειας που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση μας κρατούν ομήρους να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, μας απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή μας.

Χιλιάδες συνάδελφοι αναγκαζόμαστε κάθε χρόνο από το Σεπτέμβρη μέχρι και το Μάρτη ξαφνικά να αφήνουμε δουλειά, υποχρεώσεις, οικογένεια και μέσα σε 3 μέρες να παρουσιαζόμαστε από άκρη σε άκρη σε όλη τη Ελλάδα.

Το καθεστώς της αδιοριστίας των τελευταίων 7 ετών έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά που δημιουργούνται, Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αρχίζουν να διδάσκονται την άνοιξη, συνάδελφοι γυρνούν έως και 5 σχολεία για κάποιους μήνες το χρόνο με αποτέλεσμα να αποτελούν «ξένο σώμα» στο σχολικό περιβάλλον. Η συνεχόμενη εναλλαγή εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά πολύ περισσότερο στην ειδική αγωγή έχει καταστροφικές συνέπειες στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι απαράδεκτες οι τελευταίες αλλαγές τόσο στην πρωτοβάθμια (ολοήμερο, ολιγομελή νηπιαγωγεία, τμήματα ένταξης) τόσο στη δευτεροβάθμια (κατάργηση 3ωρου εργαστηρίων, μείωση ωρών στο γυμνάσιο, αυτόματος κόφτης στα τμήματα προσανατολισμού, συγχώνευσης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ), ειδικά όταν το υπουργείο επικαλείται δήθεν «παιδαγωγικά κριτήρια».

Για το κλίμα ξενοφοβίας που καλλιεργείται μα αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλών

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταδικάζει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ανακοινώσεις του συλλόγου γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου καθώς και του Δήμαρχου της περιοχής ενάντια στην είσοδο προσφυγόπουλων στο χώρο του σχολείου με σκοπό να ενταχθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν τη συνείδηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξ αιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν΄ ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου γης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου

Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου, Τετάρτη 28/9, 11πμ  

 

Αύριο, Τετάρτη 28/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση, θα συζητηθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή και υπηρεσιακά στελέχη εκπαίδευσης η απόλυση συναδέλφου αναπληρωτή από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, για συνδικαλιστικούς λόγους, ένα κρούσμα αυταρχισμού που αποτελεί δείγμα γραφής του Υπουργείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης για το πώς θα πάει η νέα σχολική χρονιά.

Μετά την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής, που κάλεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και στην οποία ανταποκρίθηκαν πλήθος εργατικών σωματείων, κατατέθηκαν ψηφίσματα υπέρ της επαναπρόσληψης του συναδέλφου από: την πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΕΠ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά την επανεξέταση του ζητήματος.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τις περικοπές των ωρών

Όλοι και όλες στην παράσταση διαµαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17) την Τρίτη 27/9 στις 14:00.
Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/9 13:15 (σχ. συγκρότημα Τζαβέλλα).

Η κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών. Στο τέλος της προηγούµενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ µε το λεγόµενο “νέου τύπου δηµοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ, µείωσε 90 ώρες διδασκαλίας τη βδοµάδα (συνολικά). Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθµίζοντας έτσι τη λειτουργία τους και την συντήρησή τους (γεγονός που δεν αφορά µόνο το µάθηµα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιµοποιούνταν σε πληθώρα µαθηµάτων και δραστηριοτήτων). Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δηµιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) "υπεράριθµων" πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!

 

Και σα να µην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγµα, έκοψαν πριν λίγες µέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι µαθητές µας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Όταν οι ανακοινώσεις επιχειρούν να κρύψουν την απραξία

Σε αγαστή συνεργασία η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση (Παρεμβάσεις) στην ΕΛΜΕ και το ΔΣ του ΣΕΠΕ (μετά από πρόταση των Παρεμβάσεων) έβγαλαν σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώσεις καταδίκης ενάντια στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας. Μας καταγγέλλουν ότι λέμε ψέματα για τη στάση τους απέναντι στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης αναφορικά με το περιστατικό στην Κεφαλονιά.

Για να δούμε όμως:

Είναι ψέμα το περιστατικό με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης;;;

Είναι ψέμα ότι γνώριζαν το περιστατικό ήδη από την ημέρα του Αγιασμού (Δευτέρα 12/09);;;

Είναι ψέμα ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει συγκεκριμένο καταμερισμό και ρόλο και επίσης υλοποιεί συγκεκριμένη πολιτική;;; (Να γιατί το ΠΑΜΕ έχει θέσει εδώ και χρόνια το ζήτημα διαγραφής από τα σωματεία των στελεχών εκπαίδευσης)

Είναι ψέμα ότι οι δυνάμεις που μας καταγγέλλουν δεν πήραν καμία απολύτως πρωτοβουλία απέναντι στο ζήτημα;;;;

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου ΕΕΠ και ΕΒΠ ,μόνιμοι και αναπληρωτές σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2:00 μ.μ

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. (Λεωφ.Γεωργικής Σχολής 65, κτίριο ZEDA )

Ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ε.Β.Π, που ζουν από πρώτο χέρι την αγωνία γονέων και μαθητών των ΣΜΕΑΕ και των εξειδικευμένων μορφών εκπαιδευτικής υποστήριξης (παράλληλη στήριξη), την ανυπαρξία στελέχωσης όλων των δομών της ειδικής αγωγής και την ελλειπή μετακίνηση των μαθητών. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να μένουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σπίτι. Εκ μέρους των έγκλειστων αυτών μαθητών διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε:

  • Την άμεση εξέταση των ενστάσεων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ από τον ΑΣΕΠ όπως ορίζει η εγκύκλιος πρόσληψης τους.

  • Την άμεση στελέχωση με προσωπικό ΕΕΠ και ΕΒΠ ταυτόχρονα των ΣΜΕΑΕ των ΕΔΕΑΥ ΚΕΔΔΥ και Παράλληλη Στήριξη.

Παναττική Γραμματεία: Που το πάει η κυβέρνηση με τους πληροφορικούς;;;

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το λεγόμενο “νέου τύπου δημοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ,, κόβοντας 90 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα (συνολικά). Ανάμεσά τους, και ώρες Πληροφορικής φυσικά!

Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθμίζοντας έτσι τη λειτουργία τους (γεγονός που δεν αφορά μόνο το μάθημα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιμοποιούνταν σε πληθώρα μαθημάτων και δραστηριοτήτων)

Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) "υπεράριθμων" πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!

Και σα να μην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγμα, έκοψαν πριν λίγες μέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι μαθητές μας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!

Ταυτόχρονα, έβαλαν "κόφτη" και στον αριθμό των τμημάτων στα ξενόγλωσσα τμήματα, αρχικά στην Α΄ Γυμνασίου και πριν λίγες μέρες και στη Β' και στη Γ' Γυμνασίου! Τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια προγραμματισμού, γυρίζοντας το μάθημα πολλά χρόνια πίσω.

Ένα ερώτημα υπάρχει τις τελευταίες μέρες στα χείλη, στο μυαλό όλων των συναδέλφων:

Πού το πάει τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Για την κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου

Σήμερα, Παρασκευή 23/9, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σωματείων, συνδικαλιστών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), ενάντια στην συνδικαλιστική δίωξη του συμβασιούχου εκπαιδευτικού Πάνου Καραγιώργου, που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επαναπρόσληψή του στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ). Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων που καταγγέλλουν με αποφάσεις τους την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη, εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους. 

Στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της διοίκησης της ΠΔΕ, αφού ο Περιφερειακός Διευθυντής απουσίαζε ενώ η κινητοποίηση είχε από μέρες δημοσιευτεί οι εκπρόσωποι των σωματείων κατάθεσαν τις αποφάσεις των φορέων και σωματείων που στέκονται αλληλέγγυοι έχουν ζητήσει την επαναπρόσληψη του συναδέλφου: η πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΕΠ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά την επανεξέταση του ζητήματος.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τα κενά στα ειδικά σχολεία - τις συμπτύξεις τμημάτων - το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22/9/2016 στις 14:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για τις  συμπτύξεις τμημάτων


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ την ΤΡΙΤΗ 27/9 ΣΤΙΣ 14.00 

για την κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία και για το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ

 

και σε παρέμβαση στο Δήμο Πειραιά

 

                                                                      για το θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής των ειδικών σχολείων

 

                                                                     τη Δευτέρα 26/9 στις 12:30.


                                                         Όλοι και Όλες Στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/9 στις 13:15

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου

Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου, Παρασκευή 23/9 στις 1:30 μμ 

Την ίδια ώρα που Υπουργείο και Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΔΕ) προκλητικά παρουσιάζουν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ως «κανονικότητα», η ΠΔΕ δίνει δείγματα γραφής για τη νέα χρονιά, με την απρόκλητη μη επαναπρόσληψη συναδέλφου από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Κατά τη διαδικασία πρόσληψης για τη νέα χρονιά, που πραγματοποιείται με ευθύνη της ΠΔΕ, ο συμβασιούχος εκπαιδευτικός Πάνος Καραγιώργος αποκλείστηκε άδικα από τον πίνακα των Μαθηματικών για το αγγλόφωνο τμήμα του ΣΕΠ, θέση στην οποία υπηρετούσε τα προηγούμενα 3 χρόνια, με πρόσχημα ότι δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα. Ταυτόχρονα, για τον αντίστοιχο πίνακα των Φυσικών, στον οποίο προηγούμενα χρόνια κατατάσσονταν πρώτος, φέτος κατατάχθηκε δεύτερος, με αυθαίρετη μοριοδότηση.

Ο συνάδελφος επί 3 συναπτά σχολικά έτη υπηρετούσε στη θέση του Μαθηματικού με αποφάσεις της ΠΔΕ, χωρίς να έχουν αλλάξει τα απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης, σύμφωνα με τον κανονισμό των Ευρωπαϊκών Σχολείων. Ακόμα και η ένσταση που κατάθεσε, όπου επικαλέστηκε απόφαση της ίδιας της ΠΔΕ η οποία αναγνωρίζει ρητά την επάρκεια των προσόντων του για τη θέση αυτή βάσει των προκηρύξεων, απορρίφθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή. Σημειώνουμε πως η περσινή απόφαση πρόσληψης εισηγήθηκε από την ίδια Επιτροπή και υπογράφθηκε από τον ίδιο Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος τώρα προφασίζεται την διόρθωση, τάχα, μιας αδικίας.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Ανάγκη το μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θέτει για μια ακόμη χρονιά την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί σε μόνιμη βάση το μείζον πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, με παράλληλη διασφάλιση του δικαιώματος των καθαριστριών στη μόνιμη σταθερή εργασία. Το ζήτημα αυτό επικαιροποιείται για όλα τα σχολεία αλλά και τίθεται για το νέο συγκρότημα στο Αργοστόλι (Φαραώ), για το οποίο απαιτούνται τουλάχιστον από δύο σε κάθε κτίριο. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης και νέες προσλήψεις που να καλύπτουν τις ανάγκες κι όχι με αυθαίρετες μετακινήσεις και ελαστικοποίηση του προσωπικού καθαριότητα και φύλαξης των σχολείων της πρωτεύουσας. 
Καμία καθαρίστρια που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται με μόνιμο προσωπικό. Η μείωση κατά 60% της επιχορήγησης των σχολείων από την κυβέρνηση, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, ενώ εντείνεται και στο πλαίσιο της τοπικής διοίκησης η συζήτηση για την ανάληψη της ευθύνης καθαριότητας από εργολαβικά συνεργεία. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε σε νέα μεγάλη μείωση στο κονδύλι του υπουργείου Παιδείας που προορίζεται για τις πληρωμές τους. Το αποτέλεσμα είναι η νέα προκλητική περικοπή από 10 μέχρι 15% στους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης των 200 και 300 ευρώ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει ζητήσει από τη σχολική επιτροπή - και έχει κατ’ αρχήν εγκριθεί - η επιπλέον διάθεση σχολικής καθαρίστριας με αμοιβή για τη λειτουργία των λαϊκών φροντιστηρίων αλληλεγγύης. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συνεχίζει να διεκδικεί από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών και θα συντονιστεί μαζί τους για την οργάνωση της πάλης.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας με αφορμή την 24ωρη απεργία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε μαζί με το ΣΕΠΕ Κέρκυρας παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, κ. Γκούση, για την κατάσταση στην εκπαίδευση, τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης – από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο- την περαιτέρω υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας με το Σύλλογο Δασκάλων, τα μέλη του ΠΑΜΕ, μαζί με απεργούς δασκάλους και νηπιαγωγούς πραγματοποίησαν και δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας με θέμα τη βίαιη απώθηση του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης από αστυνομικούς, με εντολή του κ. Γκούση, στα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Φαραώ.

Οι δηλώσεις άλλωστε του κ. Γκούση ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές» και ανασύρουν τις πιο "μαύρες" διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Φίλης: «Σπατάλη οι πιστώσεις για την κάλυψη των κενών στα σχολεία!!»

Σήμερα 15/9 στα πλαίσια της 24ωρης Απεργίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και της συγκέντρωσης στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ.Φίλη.

  1. Η πολιτική «ανοικτών θυρών» της κυβέρνησης έδωσε τη θέση της στα ΜΑΤ γύρω από το υπουργείο Παιδείας και την απόπειρα σωματικού ελέγχου στα μέλη του Δ.Σ της ΔΟΕ από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Υπουργείου (η οποία φυσικά δεν έγινε αποδεκτή). Αυτά τα κρούσματα, ο αυταρχισμός που συνοδεύει πάντα την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι συνέχεια της επίθεσης των ΜΑΤ στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, πριν λίγες μέρες, αλλά και της απόπειρας σύλληψης του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονίας, για να μην διαβάσει γράμμα της ΕΛΜΕ τη μέρα του αγιασμού. 
  2. Στη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας, με προκλητικό τρόπο, άξιος συνεχιστής των Υπουργών Παιδείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεπής στη υλοποίηση του 3ου Μνημονίου,  προσπάθησε να υπερασπιστεί τη πολιτική των περικοπών και των απολύσεων παρουσιάζοντας το μαύρο - άσπρο.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Έγγραφη διερεύνηση για τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ ζητά ο κ. Γκούσης!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση που έγινε σήμερα (13/9) εναντίον του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του σχολείου στο οποίο ο συνάδελφος Διονύσης Γεωργόπουλος έχει οργανική κλήθηκε από τη γραμματεία της ΠΔΕ να απαντήσει εγγράφως και κατεπειγόντως για ποιον λόγο ο εν λόγω συνδικαλιστής βρέθηκε στον αγιασμό και στα εγκαίνια του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου. Να το πούμε καθαρά: βρίσκεται σε εξέλιξη μια κανονική διοικητική διερεύνηση, ως μέρος μιας άτυπης πειθαρχικής διαδικασίας. Το μήνυμα που θέλει να δώσει ο Διευθυντής της ΠΔΕ κ. Γκούσης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η αποφασιστικότητά τους να μπουν νέα εμπόδια στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να δείξουν πως δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε ΕΔΕ και σε διώξεις. Το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή γίνεται μία μέρα μετά τα βίαια επεισόδια σε βάρος του ταξικού συνδικάτου των εκπαιδευτικών του Νομού, δείχνει πως υπάρχει συνειδητή, πολιτικά καθοδηγούμενη, κλιμάκωση. Οι δηλώσεις του κ. Γκούση ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές». Άξιος ο μισθός τους και σε ανώτερα.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Απαράδεκτη εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, για βίαιη απομάκρυνση του προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση, που επιχειρήθηκε στα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση του μηνύματος του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών στον αγιασμό, ο κ. Γκούσης διαμήνυσε ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια» και κάλεσε από την αρχή την αστυνομία να απομακρύνει τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Πράγματι, οι αστυνομικές δυνάμεις τον περικύκλωσαν, τον είχαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια τον έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο. Όλα αυτά εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα, της Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτίνας του Νομού κ. Θεοπεφτάτου και όλων των υπόλοιπων αρχών και επισήμων. Τελικά, χάρη στην αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, την κατακραυγή από μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς για το απαράδεκτο σκηνικό, οι αρμόδιες για την εκδήλωση αρχές της ΠΙΝ έδωσαν το λόγο στην ΕΛΜΕ-ΚΙ αλλά και σε άλλους φορείς (πχ σύλλογο γονέων). Ο κ. Γκούσης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας και παραμένει στέλεχός του και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνέχισε να απειλεί «θεούς και δαίμονες» πως θα μιλήσει στον κ. Φίλη και να εγκαλεί τα στελέχη της αστυνομίας πως «δεν κάνουν τη δουλειά τους και θα κάνει καταγγελία στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης»!!!

Σ.Ε.Π.Ε. "Ο Θουκιδίδης" : Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών

Ανάλογη απόφαση πήρε και ο ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης"


Το ΔΣ του συλλόγου μας ,λαμβάνοντας υπ’ όψιν του  το σοβαρότατο θέμα που προκύπτει από την μη αναγνώριση προϋπηρεσίας για πολλούς συναδέλφους, όπως και το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά έχουν μείνει έξω από τους  παιδικούς σταθμούς,μεταξύ αυτών και τα παιδιά των Δημοσίων υπαλλήλων (και των εκπαιδευτικών),  με ότι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες οικογένειες σ’ αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς ,αποφάσισε:

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ  1 ΜΜ, ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Παραθέτουμε τα δύο κείμενα- καλέσματα του  Σωματείου υπαλλήλων της Περιφέρειας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Όχι στη μη-επαναπρόσληψη συναδέλφου εκπαιδευτικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο

Όχι στη μη-επαναπρόσληψη συναδέλφου εκπαιδευτικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο - όχι στη συνδικαλιστική του δίωξη

 

Καταγγέλλουμε το κρούσμα αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικής δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ) στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ), απέναντι σε συνάδελφο, που είχε ως συνέπεια τη μη-επαναπρόσληψή του μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας.

Κατά τη διαδικασία πρόσληψης για το τρέχον σχολικό έτος, που πραγματοποιείται με ευθύνη της ΠΔΕ, ο συμβασιούχος εκπαιδευτικός Πάνος Καραγιώργος αποκλείστηκε άδικα από τον πίνακα των Μαθηματικών για το αγγλόφωνο τμήμα του ΣΕΠ, θέση στην οποία υπηρετούσε τα προηγούμενα 3 σχολικά έτη, με πρόσχημα ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα. Ταυτόχρονα, για τον αντίστοιχο πίνακα των Φυσικών, στον οποίο προηγούμενα σχολικά έτη κατατάσσονταν πρώτος, φέτος κατατάχθηκε δεύτερος, με αυθαίρετη μοριοδότηση.

Δελτίο τύπου: Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εύχεται σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, σε όλους τους συναδέλφους, καλή και αγωνιστική σχολική χρόνια, καλή δύναμη στον αγώνα για μόρφωση και πρόοδο των παιδιών μας.

Η μόρφωση είναι εφόδιο στη ζωή, στοιχείο που ολοκληρώνει την προσωπικότητα του νέου ανθρώπου. Κόντρα σε κάθε δυσκολία αγωνιζόμαστε για την κατακτήσουμε!!

Η νέα χρονιά ξεκινά με σοβαρά προβλήματα για τα σχολεία, με κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με άδεια ταμεία στις σχολικές επιτροπές και με τους γονείς να δίνουν τα όποια χρήματα τους έχουν απομείνει, από τη φοροληστεία, τα χαράτσια και την απληρωσία, για το κόστος της, κατά τ΄ άλλα ,«δωρεάν» παιδείας.

Είναι πρόκληση να παρουσιάζει ο Υπουργός αυτή την πραγματικότητα ως «κανονικότητα» , να πανηγυρίζει και να καμώνεται πως «δεν υπάρχουν κενά και ελλείψεις».

Πώς γίνεται να μην υπάρχουν κενά όταν μέχρι στιγμή έχουν προσληφθεί λιγότεροι από 8.000 αναπληρωτές ενώ πέρσι προσληφθήκαν συνολικά 23.000 αναπληρωτές, με 3000 κενά να μένουν ακάλυπτα και περίπου 1000 εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτούνται μέσα στο καλοκαίρι;

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Η δημόσια παιδεία δεν μπορεί να είναι….. στοίχημα

Τουλάχιστον απαράδεχτη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί το χθεσινό μήνυμα (7/9) του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης (Π.Δ.Ε) κ. Τερζάκη που αναφέρει πως «κερδήθηκε ένα στοίχημα 30ετίας για τα σχολεία» καθώς με τους διορισμούς αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6/9 «επέστρεψε η κανονικότητα στην πρωτοβάθμια, όλα τα σχολεία και τα τμήματα τη Δευτέρα 12/9 θα υποδεχτούν τα παιδιά και από την Τρίτη ξεκινούν τα μαθήματα».

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της προχθεσινής ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας με την οποία πανηγύριζε την πρόσληψη 5.179 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέροντας ότι πρόκειται για το «μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων για την πρώτη φάση την τελευταία 6ετία», πριν μάλιστα από την έναρξη των σχολείων, συγκρίνοντας με την απαράδεκτη κατάσταση των προηγούμενων ετών.

Syndicate content