Όλοι μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην απεργία της 1ης ΜΑΗ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά μέρος στην απεργία της 1ης ΜΑΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ' όλη τη χώρα.

Στην Αττική η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου επίσης στις 10 π.μ.

«Αγώνας Ρήξη Ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια»

Επιστολή της Πανελλαδικής Γραμματείας προς τους μαθητές

περισσότερα...

17ο Συνέδριο ΟΛΜΕ - 84η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ

Κίνημα και αγώνες για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία του λαού, για ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών του!

Για την αναπλήρωση των απωλειών μας!

Για την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Αυτό είναι το βασικό κριτήριο ψήφου!

Η διακήρυξη για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Η διακήρυξη για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Δευτεροβάθμια

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ

Σχετικά ψηφίσματα έχουν πάρει: ΣΕΠΕ "Σωκράτης", Χίος, Θουκυδίδης, "Σεφέρης", Λήμνος, "Έλλη Αλεξίου", ΕΛΜΕ Β' Δωδεκανήσου, Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ


 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων: Συγκεντρώνουμε τις υπογραφές από όλη την Ελλάδα και τις καταθέτουμε στο Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 9 Μαΐου στις 11:00 π.μ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Υπέγραψε κι εσύ το παρακάτω υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Διεκδίκησε και με αυτό τον τρόπο, λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια.

Διεκδίκησε το δικαίωμά σου στον αξιοπρεπή μισθό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην περίθαλψη. 

Η κατάσταση που ζούμε παραμένει από κάθε άποψη εκρηκτική. Δεν πάει άλλο.

Δεν μας αναγνωρίζουν στοιχειώδη δικαιώματα, ούτε καν την έγκαιρη πληρωμή του μισθού μας, το δικαίωμα μας να αρρωστήσουμε. Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Απαιτείται αγώνας, ενότητα, μαζική συμμετοχή όλων μας στα σωματεία. Απορρίπτουμε τη λογική που μας θέλει διασπασμένους. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, αποδυναμώνει τον αγώνα μας,  στρέφει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο.  

Πανελλαδική Γραμματεία: Πρόταση για καταστατικές - οργανωτικές αλλαγές στα συνέδρια ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΟΕ, ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

1. Για την ενοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων

Σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών επικρατεί ο πολυκερματισμός στα πρωτοβάθμια σωματεία. Υπάρχουν 138 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 86 ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης). Πολλά από αυτά τα σωματεία είναι είτε πολύ μικρά είτε είναι σφραγίδες. Είναι φανερό ότι αυτή η οργανωτική δομή δυσκολεύει την οργάνωση της πάλης και την αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες για την ενοποίηση ΕΛΜΕ και ενοποίηση Συλλόγων, στην κατεύθυνση του να υπάρχει σε κάθε νομό μια ΕΛΜΕ και ένας Σύλλογος. (Εξαιρούνται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η νησιωτική Ελλάδα, αλλά και όπου αλλού υπάρχουν ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες π.χ. Έβρος).

Ιδιαίτερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρέπει να υπάρξουν ενοποιήσεις σωματείων, να φτιαχτούν μεγαλύτερα συνδικάτα, στην κατεύθυνση ένα ή δύο το πολύ σωματεία ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Π.χ. στον Πειραιά υπάρχουν 7 διδασκαλικοί Σύλλογοι και 2 ΕΛΜΕ (ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ διέσπασαν την ΕΛΜΕ Πειραιά, ιδρύοντας ξεχωριστή ΕΛΜΕ στον Κορυδαλλό, σε ένα δήμο).

ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Ψήφισμα για τη δίκη των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα για τη δίκη των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ»

 

«… οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

Και χάνονται βαθιά στα περασμένα

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν

Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δεν θα πεθάνει μόνος

Τσάκισέ τον!»

                                                                                          (Φώντας Λάδης: Ο Φασισμός)

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά: Πρόσκληση σε ημερίδα

ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΣΑΣ  ΚΑΛΕΙ  ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ :

« Επιθετικότητα & προβλήματα συμπεριφοράς στην σχολική ζωή .»

ΚΥΡΙΑΚΗ  17/5/2015 , 11.00.π.μ

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ .

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Γ.ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ Παιδοψυχίατρος

Κ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  Μέλος της Συντ. Επιτροπής του περιοδικού  ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Μεσογείων - Λαυρεωτικής: Για τα αποθεματικά ταμείων και δημοσίων οργανισμών

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 

Καταδικάζουμε την τροπολογία για τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών με την οποία αρπάζονται τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πρόκειται για εσωτερικό δανεισμό που εγγυάται δήθεν «καλύτερη αξιοποίηση» και «προστασία από ζημιές», όταν είναι νωπές ακόμα οι μνήμες για την κλοπή των ταμείων μέσω του PSI, που η κυβέρνηση κάνει ότι αγνοεί. Υπάρχει πείρα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν τα χρήματα των ταμείων που ανήκουν στους ασφαλισμένους αλλά και υλοποιούν την υφαρπαγή τους.

Η κυβερνητική φιλολογία περί άμεσης ρευστοποίησης είναι μια καθαρή απάτη αφού ο εσωτερικός δανεισμός πραγματοποιείται ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα.

Δηλώνουμε  κατηγορηματικά:

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία - Να δοθούν εδώ και τώρα πίσω τα κλεμμένα.

   Τα παραπάνω κατατέθηκαν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ως πρόταση- ψήφισμα, στο ΔΣ του σωματείου μας την 1/4/15, και απορρίφθηκαν από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για την ΠΔΣ στα ΕΠΑΛ

Μετά τις τυμπανοκρουσίες για την κοροϊδία της 10ήμερης ΠΔΣ στα ΕΠΑΛ

η κυβέρνηση «παγώνει» ακόμη κι αυτές τις προσλήψεις!!!

Το ΔΣ ης ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κοροϊδία με τη 10ήμερη Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) στα ΕΠΑΛ, που εξάγγειλε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στο φόντο ότι η σχολική χρονιά τελειώνει και υπάρχουν ακόμη ακάλυπτα κενά στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα των ΕΠΑΛ και μάλιστα σε μαθήματα ειδικότητας (πχ ένας επιπλέον οικονομολόγος στο Αργοστόλι), στο γεγονός ότι κόβονται ΕΠΑΛ από εξεταστικά κέντρα (πχ Ιθάκη) και αφήνονται μαθητές που αποκλείονται πρακτικά από τις εξετάσεις (η Ιθάκη είναι απομονωμένη ακτοπλοϊκά και οι μαθητές δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης στην Κεφαλονιά), η ΠΔΣ των δέκα ημερών μοιάζει με «κερασάκι στην τούρτα».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαίτησε, ειδικά για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, να λειτουργήσει ΠΔΣ και ενισχυτική διδασκαλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα και σήμερα. Ο τραγέλαφος συνεχίζεται από τη νέα κυβέρνηση. Αφού έγινε η επιλογή των συναδέλφων που θα διδάξουν, αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν για τη λήξη των μαθημάτων, το Υπουργείο ενημερώνει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να σταματήσει η διαδικασία διότι δεν έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ!!! Με τυμπανοκρουσίες κυβερνητικές τα ψίχουλα για την ΠΔΣ, «μιλιά – μπαμπακιά» από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση για το νέο κόλαφο σε βάρος της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και των μαθητών. Οι συνάδελφοι, άνθρωποι που παραμένουν αδιόριστοι για χρόνια όταν από την αρχή κάθε χρονιάς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά σε σχολεία και υποστηρικτικές δομές, ρωτούν πότε και αν θα υπογράψουν συμβάσεις, τα σχολεία ρωτούν αν και πότε θα ορίσουν υπεύθυνους ΠΔΣ και οι απαντήσεις είναι από αόριστες έως αρνητικές.

Σ.Ε.Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Για την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων: Συγκεντρώνουμε τις υπογραφές από όλη την Ελλάδα και τις καταθέτουμε στο Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 9 Μαΐου στις 11:00 π.μ.

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Υπέγραψε κι εσύ το παρακάτω υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Διεκδίκησε και με αυτό τον τρόπο, λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια.

Διεκδίκησε το δικαίωμά σου στον αξιοπρεπή μισθό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην περίθαλψη. 

Η κατάσταση που ζούμε παραμένει από κάθε άποψη εκρηκτική. Δεν πάει άλλο.

Συνδικαλισμός στα μέτρα τους...

Συνδικαλισμός στα μέτρα τους...
Στη γραμμή του «πατριωτισμού» της συγκυβέρνησης, η οποία βάζει χέρι στα αποθεματικά ενόψει των δανειακών υποχρεώσεων, πορεύεται και η παράταξη ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τον εκπρόσωπό της να υπερασπίζεται σθεναρά το νέο αυτό χτύπημα στα λαϊκά συμφέροντα, αναμασώντας την κυβερνητική προπαγάνδα.
Παίρνοντας το λόγο στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ έκανε λόγο για αναγκαστική κίνηση, που απαντά στον «αισχρό εκβιασμό των δανειστών», που δεν αφήνει τη χώρα να πέσει στην παγίδα τους, επανέλαβε τα επιχειρήματα ότι έχει ισχύ 15 μέρες κ.λπ. Για να καταλήξει ότι... όχι μόνο δεν πρέπει να καταγγελθεί αλλά πρέπει η Ομοσπονδία να ζητήσει από την κυβέρνηση να επιταχύνει τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους!
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (22/4), ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ (21/4)
 

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς: Για τους «χορηγούς» και τις «δωρεές» προς τα δημόσια σχολεία του νομού

Αφορμή γι’ αυτή την ανακοίνωση μας έδωσε η δημοσίευση στον τοπικό τύπο ευχαριστήριας επιστολής από σχολείο του νομού μας προς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χορηγία 12 υπολογιστών για τις ανάγκες του σχολείου. Η επιστολή υπογράφεται από το Σύλλογο Γονέων, το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Παρόμοια περιστατικά έχουν δημοσιοποιηθεί κι άλλες φορές, με «χορηγίες» και «δωρεές» από μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, από πολυεθνικές, από ιδρύματα και  ΜΚΟ.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο διευρύνεται ο κατάλογος των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης που για την κάλυψη ζωτικών λειτουργικών αναγκών τους απευθύνονται στη «φιλανθρωπία» διαφόρων ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής των κυβερνήσεων που προωθούν το λεγόμενο «νέο σχολείο». Το «σχολείο της αγοράς» συμπληρώνουμε εμείς, το σχολείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων. Ένα σχολείο που δε θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντίθετα θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη των γονιών και από τους διάφορους «φιλάνθρωπους» χορηγούς.

Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, τουλάχιστον να προβληματιστούν οι γονείς και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για το που οδηγεί αυτή η λογική των χορηγών.

Τα διάφορα ιδρύματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις που δείχνουν δήθεν το ενδιαφέρον τους για το δημόσιο σχολείο, κάνουν «δωρεές» και «χορηγίες» έχοντας το αφορολόγητο και συγχρόνως πολλαπλά οφέλη, από τη διαφήμιση μέχρι και την παρέμβαση προοπτικά στα ίδια τα προγράμματα σπουδών της εκπαίδευσης. Μέχρι δηλαδή το σημείο να αποφασίζουν οι ίδιοι οι «χρηματοδότες» του σχολείου τι θα διδάσκονται οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Και αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι μακρινό, σε χώρες της Ε.Ε. είναι η σύγχρονη πραγματικότητα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία σπάει ακόμα περισσότερο το ενιαίο της εκπαίδευσης, το σχολείο γίνεται ακόμα πιο ταξικό. 

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Σάμου: ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Σάμου διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: “Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και η θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος”.

Θα μιλήσει η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Τρίτη 28 Απριλίου, στις 19:00, στην αίθουσα της κινηματογραφικής λέσχης Ίριδα, στο Καρλόβασι.

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ

με τη συγγραφέα παιδικού-εφηβικού βιβλίου

ΕΥΑ ΚΟΝΤΟΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 7 μ.μ

"τι θέλουμε, αλήθεια, για τα παιδιά μας ;"

  Αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου "ΕΣΠΕΡΙΑ"

Π.Α.ΜΕ Εκαπιδευτικών Πειραιά: Για το πρόγραμμα της PLAYMOBIL HELLAS

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα φαινόμενα επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διάφορα προγράμματα στα δημόσια σχολεία, όπως σίτιση, διατροφικές συνήθειες μαθητών, εμβολιασμό ή ασφάλιση μαθητών κ.λπ.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά την συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την PLAΥMOBIL HELLAS. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο που προωθήθηκε σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πειραιά, οι μικροί μαθητές καλούνται να ζωγραφίσουν τη γειτονιά τους. Οι ζωγραφιές τους θα εκτεθούν στη «Λέσχη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας» στα πλαίσια της διοργάνωσης PLAYMOBIL share a smile υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Οι 15 από τους μικρούς μαθητές θα κερδίσουν, με κλήρωση συγκεκριμένο δώρο της εταιρείας. Η εταιρεία θα προσφέρει στα σχολεία φύλλα ζωγραφικής, ενώ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, «η συμμετοχή στις κληρώσεις συνιστά ρητή αποδοχή και συναίνεση του συμμετέχοντος στην πιθανή ένταξη και επεξεργασία από την PLAYMOBIL Hellas Α.Ε. των μη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του σε Αρχείο Προσωπικών Δεδομένων…».

Το ζήτημα των χορηγιών στα σχολεία δεν είναι νέα υπόθεση. Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς που ονειρεύονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή, Ε.Ε., επιχειρήσεις και η τοπική διοίκηση. Αποτελεί υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, της Μπολόνια και της Λισσαβόνα, που αντιμετωπίζει τους μαθητές ως «πελάτες» και το σχολείο ως οικονομικά αυτόνομη μονάδα. Καθώς η κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία μειώνεται τραγικά, και με το πρόσχημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τα σχολεία γίνονται χώρος διαφήμισης και προπαγάνδισης προϊόντων και εταιρειών από τις μπανάνες DOLE μέχρι την Cosco, την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τώρα την PLAYMOBIL.

Υλικά για την Πρωτομαγιά 2015

Συνάδελφοι, μέσω του παρακάτω link σας δίνονται από σήμερα αρκετά υλικά προς αξιοποίηση για εκδηλώσεις, παρουσιάσεις μπροστά στη φετινή πρωτομαγιά.

Ιστορική ξενάγηση από τα “Θέματα Παιδείας”

Το περιοδικό “Θέματα Παιδείας” διοργανώνει την Τετάρτη 22 Απρίλη στις 6μ.μ. επίσκεψη στο χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο τωρινό Μουσείο της Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, στο Πάρκο Ελευθερίας της Αθήνας (έξοδο Μεγάρου Μουσικής).

Η επίσκεψη προγραμματίζεται στο πλαίσιο των ιστορικών ξεναγήσεων του περιοδικού, περιλαμβάνει συζήτηση με εκπροσώπους του  Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974 κι επικεντρώνεται στο ζήτημα πώς και γιατί φτάσαμε στη δικτατορία της 21ης Απρίλη του 1967.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6974374333

ΕΛΜΕ ΚΙ: Απαράδεκτοι όροι ακτοπλοϊκής μεταφοράς επιβατών και μαθητών!!!

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ασφάλεια των μαθητών

Σύγχρονες – ασφαλείς - δημόσιες συγκοινωνίες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τους απαράδεκτους όρους στις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών που επέστεφαν από εκδρομή στις 5 Απρίλη, με το πλοίο που εκτελεί το βραδινό δρομολόγιο Αστακός – Σάμη. Συγκεκριμένα 34 μαθητές του Γενικού Λυκείου Κεραμειών και 22 του Γυμνασίου Σάμης, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, αντιμετώπισαν το εξής απαράδεκτο φαινόμενο:

Βρέθηκαν να αναμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ, ανοικτού τύπου και γνωστής σε όλους μας (περιορισμένης) χωρητικότητας, γύρω στα 240 άτομα, όπως καταμέτρησαν οι συνάδελφοι. Ο αρμόδιος λιμενικός υπάλληλος τους ενημέρωσε πως «μπορεί να ταξιδέψουν μέχρι 210 άτομα, αφού στις γιορτές του Πάσχα, εφαρμόζεται το καλοκαιρινό πρωτόκολλο μεταφοράς». Οι συνοδοί καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν για τους πλημμελείς όρους ασφάλειας - λόγω του όγκου των επιβατών – και απαίτησαν να γίνει καταμέτρηση πριν αποπλεύσει το καράβι. Τέθηκε το ερώτημα στον λιμενικό «πού θα καθίσουν οι μαθητές» και η απάντηση ήταν «ας καθίσουν στο κατάστρωμα».

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Ε.Σ.Ο.)

Για τους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες σκακιού και την αισχρή οικονομική αφαίμαξη γονιών και μαθητών, με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας

Για άλλη μια χρονιά,  με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του Υπουργείου Παιδείας και της πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια μαζική, μαθητική, αθλητική εκδήλωση μετατρέπεται σε επικερδή επιχείρηση ξενοδόχων και διοργανωτών σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους. 

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) υποχρεώνει τους μαθητές που προκρίθηκαν, καθώς και τους συνοδούς τους, να διαμείνουν, με δικά τους έξοδα, στα ξενοδοχεία που υποδεικνύει η ίδια, αν θέλουν να πάρουν μέρος στους αγώνες!

Η ΕΣΟ, με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας, μετατρέπει με αυτό τον τρόπο μια διοργάνωση που επικαλείται τους «αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», σε αντικείμενο οικονομικής αφαίμαξης και εκμετάλλευσης γονιών και μαθητών, με σημαντικό οικονομικό κέρδος για την ίδια και τους ξενοδόχους. Μόνο η ΕΣΟ, μόνο από τους περσινούς αγώνες, είχε κέρδη σχεδόν 25 χιλιάδες ευρώ! 

Οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας είναι μεγάλες! Ενώ η πολιτική του ηγεσία γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί, χρόνια τώρα συνεχίζει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.

Οι σύλογοι και οι ΕΛΜΕ που έχουν βγάλει σχετικά ψηφίσματα είναι: Π. Φάληρο, "Θουκυδίδης", "Γ. Σεφέρης", "Σωκράτης", "Ε. Αλεξίου", Ηλιούπολης, Χίου, Λήμνου,  ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ

 

«… οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

Και χάνονται βαθιά στα περασμένα

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν

Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δεν θα πεθάνει μόνος

Τσάκισέ τον!»

Το Δ.Σ. .... η Γ.Σ. ... καλεί τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η Χ.Α. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Πελάτες σε ιατρικό διαγνωστικό κέντρο «στέλνει» τους καθηγητές το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ

Την «έναρξη της συνεργασίας» της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, με ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της περιοχής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ. Σημειώνει ότι τα σωματεία των εργαζομένων δεν είναι να διαφημίζουν και να συνάπτουν συνεργασίες με ιδιώτες-κλινικάρχες που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, αλλά να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων για Δημόσια Δωρεάν Καθολική Υγεία για όλους χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ (στο οποίο το πάνω χέρι έχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρει ότι το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο προσφέρει έκπτωση στους καθηγητές «εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου, καθώς και για τα οικεία πρόσωπα που συνδέονται με σχέση πρώτου βαθμού συγγένειας». Οι εκπτώσεις αφορούν στην τιμή της ψηφιακής μαστογραφίας, αλλά και «επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου σε εξετάσεις μη κοστολογημένες από τον ΕΟΠΠΥ». Και βέβαια, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι το διαγνωστικό κέντρο «διαθέτει διαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας», ότι «είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ» και ότι «καλύπτει το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων»! 

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ αναφέρει:

Syndicate content