Δευτεροβάθμια

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, προϊστάμενοι νηπιαγωγείων και ολιγοθεσίων δημοτικών, που υπέβαλαν πρόσφατα τις παραιτήσεις τους. Αρνήθηκαν να συνδράμουν το αντιδραστικό έργο της λεγόμενης αξιολόγησης, που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση στο σχολείο και στην εκπαίδευση.

Η επιλογή και των συγκεκριμένων συναδέλφων να αρνηθούν τα ψίχουλα του προϊσταμένου και να σταθούν αγωνιστικά με τη μεριά των μορφωτικών αναγκών των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, των συναδέλφων εκπαιδευτικών, δίνει αποστομωτική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης. Αποδείχνει ότι υπάρχουν σήμερα οι διαθέσεις να εκφραστεί γενικευμένη απόρριψη της αντιδραστικής επέλασης στο σχολείο.

Είναι ακόμα γεγονός ότι αυτόν τον αγωνιστικό δρόμο το σηματοδοτούν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται σήμερα με το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έγκαιρα προειδοποίησε για το ρόλο που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στα στελέχη της εκπαίδευσης. Ο μοχλός της αντιδραστικής αξιολόγησης αναδείχνει ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης θα αναγκαστούν πλέον να επιλέξουν μεριά: είτε με τον Κλάδο και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του λαού μας είτε με την κυβέρνηση, το αστικό κράτος και την πολιτική της ΕΕ. Σήμερα τελείωσαν τα λόγια, μετράνε οι πράξεις!

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που παραιτήθηκαν, μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δείχνουν το δρόμο!!!

Το δρόμο της παραίτησης ακολούθησαν και όσοι διευθυντές δημοτικών σχολείων πείστηκαν από την ίδια τη ζωή ότι αλλάζει ο ρόλος του διευθυντή του σχολείου: από συντονιστής παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας του σχολείου γίνεται μάνατζερ, αξιολογητής σήμερα που αύριο θα υπογράψει και απολύσεις.

Όλες οι άλλες δυνάμεις σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλλιεργούν δυστυχώς ακόμα και σήμερα αυταπάτες ότι μπορεί τάχα τα στελέχη της εκπαίδευσης να σταθούν στο πλευρό του Kλάδου. Αυτό γίνεται και επειδή τα ψηφοδέλτιά τους είναι γεμάτα από στελέχη της εκπαίδευσης! Πιστοποιούν και με τον τρόπο αυτό ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος, είναι και θα είναι στενά συνδεδεμένος με το αστικό κράτος και την πολιτική του, ανεξάρτητα από το διαχειριστή στη διακυβέρνηση.

Είναι αποκαλυπτικό ότι, μπροστά στην κατακραυγή της βάσης για την κωλοτούμπα της πλειοψηφίας της ΔΟΕ στο ζήτημα της αξιολόγησης, οι δυνάμεις των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ(πρώην ΠΑΣΚ), ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ), προσπαθούν να παραπλανήσουν ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων και των νηπιαγωγείων να θέσουν στη διάθεση της ΔΟΕ (!!!) την "πρόθεση παραίτησής τους"!!! Δηλαδή ζητούν μούφα παραίτηση!

Συνάδελφοι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας, γυρίστε τους την πλάτη! Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων που παραιτήθηκαν και καλεί όλον τον Κλάδο σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε, μαζί με γονιούς και μαθητές, να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική στο σχολείο!


Ήδη έχουν δηλώσει την παραίτησή τους οι παρακάτω συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

Αρζόγλου Τάνια,
16ο Ν/Γ Αχαρνών
Βαλμά Ειρήνη,
29o N/Γ Πειραιά 
Γκατζιανίδου Μάρθα,
1/θ Ν/Γ Ρεθύμνου
Γλάρου Αθηνά
1
ο Δ.Σ. Αγ. Κηρύκου, Ικαρίας
Δαγκούλη Βασιλική - Ανθούλα,
2/θ Ειδικό Δ.Σ. Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου
Δινδίνης Νικόλαος
6/θ Δ.Σ. Μαϊστρου Αλεξ/λης
Καραγεώργος Θανάσης
2/θ Δημοτικού Σχολείου Γλύφας 
Κατσάπη Βαγγελιώ
4ο Ν/Γ Μεταμόρφωσης

Κουτσαβλή Γιώτα
Ν/Γ Αιαντείου Σαλαμίνας 

Λαγού Ελένη
1/θ Δ.Σ. Καστριου Αρκαδίας 

Λαγουδάκη Άννα
16 Ν/Γ Νέας Ιωνίας 

Λιάκου Ντιάννα
2ο Ν/Γ Μεταμόρφωσης 

Μαδυτινός Κωνσταντίνος
1ο Δ.Σ. Μύρινας, Λήμνος

Μιχαήλ Νατάσσα
6ο Ν/Γ Καματερού 

Παναγιωτοπούλου Ντέση
4ο Δ.Σ. Χολαργού 

Παπαϊωάννου Βάσω
2ο Ν/Γ Διονύσου 

Παπούλιας Κυριαζής
1o Δ.Σ. Ζαγοράς Μαγνησίας 

Πέτρου Γλυκερία
Ν/Γ Πορταριάς – Άλλης Μεριάς 

Σαράντη Μαρούλη
Δ.Σ. Αγίας Θέκλης 

Σιδηρόπουλος Κώστας
Δ.Σ. Πλαγιών Παιονίας 

Στυλιανίδου Δέσποινα
Γυμνάσιο Μούδρου, Λήμνος 

Τόκας Αναστάσιος
2ο Ειδικό Δ.Σ. Ιωαννίνων 
Χασιώτη Ευγενία
18ο Δ.Σ. Τρικάλων 
Χρόνη Βάσω
4ο Ν/Γ Καματερού

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ» ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ...ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η κυβέρνηση με Υπουργική Απόφαση και Προεδρικό Διάταγμα επιβάλει να γίνονται μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα (μέχρι 3 ημέρες) αλλά και με παράταση του διδακτικού έτους (όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3).

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν απύθμενη υποκρισία. Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις χαμένες διδακτικές ώρες, για τα μαθήματα που δεν έγιναν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς και κάθε σχολική χρονιά εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, από την εγκληματική ταξική πολιτική της κυβέρνησης που διορίζει εκπαιδευτικούς ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα!!! Ακόμα και τώρα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ήταν έτοιμοι να κόψουν χιλιάδες διδακτικές ώρες από τα παιδιά μέσω της«Λευκής βδομάδας» χάριν της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων και του τουριστικού κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, μέσω της λεγόμενης αναπλήρωσης μαθημάτων, θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές που αμφισβητούν την πολιτική της στο σχολείο και το «μέλλον» που επιφυλάσσει το σύστημα για αυτά. Ταυτόχρονα θέλει να τιμωρήσει και τους εκπαιδευτικούς που δεν ανέδειξαν όλες εκείνες τις «καινοτόμες δραστηριότητες» που προβλέπει το «νέο σχολείο» ώστε να αποτρέψουν ή να ποινικοποιήσουν τους μαθητικούς αγώνες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ!

AΘΗΝΑ 10 πμ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Έχουμε χιλιάδες λόγους να ξεπεράσουμε εμπόδια και δυσκολίες, να μπούμε στον αγώνα, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ στις 9 Απρίλη!

Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.

Eπιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ μία πρέπει να είναι η απάντηση:

Καθολική συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία.

Ενιαία πάλη εργατών, υπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νέων, για να μπλοκάρουμε τις απολύσεις, το σχολείο της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων, τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, το τσάκισμα του βασικού μισθού, τη μετατροπή των εργαζομένων σε 'ωφελούμενους', τον εξεταστικό μαραθώνιο και τον υποσιτισμό των παιδιών.

Με την πάλη μας βάζουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ και η προοπτική!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία

Κυβέρνηση και εργοδοσία ενόψει της γενικής απεργίας στις 9 Απρίλη βρήκαν ένα καλό - και πάντως αναμενόμενο - σύμμαχο. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κυρίως στο Δημόσιο, πολεμάει τη γενική απεργία και καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη στο ΓΣ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν και απορρίπτουν την 24ωρη γενική απεργία, ασκούν κριτική στη ΓΣΕΕ, όχι από τη σκοπιά της γραμμής πάλης και του περιεχομένου της απεργίας, αλλά από τη σκοπιά της μορφής, απλώς επειδή η απεργία είναι 24ωρη. Σε αυτό επικεντρώνουν και σε αυτό εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους. Περιοδεύουν στους τόπους δουλειάς, στις υπηρεσίες και αντί να καλούν στην απεργία λένε πως δεν έχει νόημα αυτή η απεργία. Υπονομεύουν την απεργία, τους αγώνες και την αποτελεσματικότητά τους, το κίνημα και τη δυναμική του.

Ψήφισμα της ΑΣΓΜΕ για τις εξετάσεις στη Α' Λυκείου

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Από την πρώτη στιγμή τόσο για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ όσο και για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, η ΑΣΓΜΕ πήρε ξεκάθαρη θέση τονίζοντας ότι: «το νέο σχολείο είναι πιο παλιό και από το παλιό, θα αυξήσει τους ταξικούς φραγμούς και την αμορφωσιά, θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής και πρακτικής γνώσης, ενώ θα στρέψει την πλειοψηφία των παιδιών από τις λαϊκές οικογένειας στην πρόωρη κατάρτιση και την μαθητεία».

Ιδίως για τις πανελλαδικού χαρακτήρα προαγωγικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις των ΓΕΛ – ΕΠΑΛ από τράπεζα θεμάτων, είπαμε ότι:

 • Δένει πλήρως το Λύκειο στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, το μετατρέπει σε εξεταστικό κέντρο.
 • Έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και θα στρέφει την πλειοψηφία των μαθητών στην ψευτο-κατάρτιση (ΕΠΑΛ - ΣΕΚ).
 • Είναι η χαρά των φροντιστηρίων που θα καθιερωθούν από όλο και πιο μικρή ηλικία.

Γραμματεία Ρόδου: Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ρόδου

Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία στα σχολεία, προκειμένου να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν έχει τέλος. Η εγκύκλιος του Υπουργείου (24 Μάρτη) αναθέτει στους διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, παρακάμπτοντας την θέληση του Συλλόγου Διδασκόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη κινηθεί “πρόθυμοι” διευθυντές και σύμβουλοι της περιοχής μας, με την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Α' Ε.Λ.Μ.Ε. να παραμένουν θεατές!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια διευθυντή σχολείου να συγκαλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων στις 20 Μαρτίου, ημέρα απεργίας, προκειμένου να συγκροτηθούν οι ομάδες εργασίας για την Α.Ε.Ε..

ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας στις 24/3 προχώρησε σε τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Με την εγκύκλιο αυτή, ουσιαστικά αναθέτει στους διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν αυτοί τις ομάδες εργασίας ακόμα και ενάντια στη θέληση του Συλλόγου Διδασκόντων! Με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να του αποστείλουν μέχρι τις 11/4/2014 τα σχολεία που δεν έχουν ολοκληρώσει τις ομάδες εργασίας.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δείχνει τις δυσκολίες της κυβέρνησης να προωθήσει τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων και των Συλλόγων Διδασκόντων δε συναίνεσε, όπως επιθυμούσε το Υπουργείο, τον έχει καταδικάσει. Έχουν αποκαλυφθεί οι στόχοι της αξιολόγησης και το αντιδραστικό της περιεχόμενο. Οι απολύσεις στην εκπαίδευση και στο δημόσιο δεν αφήνουν περιθώριο για καμία αυταπάτη.

Ντροπή και αίσχος για την ETUCE! Παίρνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία. Άμεσα να αποχωρήσουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στο ενημερωτικό δελτίο της ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση) του Μάρτη, παρουσιάζεται η επίσκεψη που έκανε αντιπροσωπεία της στην Ουκρανία στις 13-14 Μάρτη του 2014!

Εκεί συναντήθηκε με την ηγεσία της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών στην Ουκρανία, με τον Υπουργό Παιδείας της νέας φιλοναζιστικής κυβέρνησης, με εκπρόσωπους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, κ.α. Όπως καταλαβαίνει κανείς επρόκειτο για επίσκεψη καθαρού «συνδικαλιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα»….

Σε παλιότερο ψήφισμα που κατάθεσε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και το οποίο απορρίφθηκε από τις άλλες δυνάμεις σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τονίζονταν ότι «Η ETUCE αποτελεί συνδικάτο μόνο κατ’ όνομα! Η ουσία της δράσης της έγκειται στον εξωραϊσμό της ΕΕ στα μάτια των εργαζόμενων».

Τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα.

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μάρτη

Είτε με «Ιερή Συμμαχία», είτε με Ευρωπαϊκή Ένωση, οι λαοί μπορούν να νικήσουν, όταν αποφασίσουν να σπάσουν τα δεσμά!

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια

Είναι καθήκον μας να συζητήσουμε μαζί σας για την επανάσταση του 1821, να συζητήσουμε μαζί σας τα διδάγματα από αυτήν. Να κουβεντιάσουμε μαζί σας μέσα κι έξω από την τάξη γι’ αυτά που δεν γράφουν τα σχολικά βιβλία. Γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι ήταν η επανάσταση του 21. Δεν θέλουν να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα.

Η ιστορία όμως κι η αλήθεια της είναι και δική σου υπόθεση. Ένας τόπος θυσίας, μνημεία της αντίστασης του λαού μας, τότε και τώρα, όλα αυτά κάν’τα αφορμή και ψάξε, ανίχνευσε την ιστορία, είναι η δική σου κληρονομιά και τη χρειάζεσαι για το μέλλον σου. Ερεύνησε, μάθε! Η ιστορία δεν είναι απλά γεγονότα που πέρασαν. Τα συμπεράσματά από αυτήν είναι δρόμος για το αύριο. Το δικό σου αύριο.

Σου λέμε λοιπόν:

 • Κάθε κοινωνική επανάσταση δίνει απάντηση στο ερώτημα: ποια τάξη θα είναι στην εξουσία.

 • Η επανάσταση είναι το όχημα για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά.

 • Στην επανάσταση του 1821 δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί γιατί είχε και κοινωνικό χαρακτήρα.

Σε όλη την Ευρώπη εκείνη την περίοδο ξεσπούσαν αστικές επαναστάσεις, δηλαδή επαναστάσεις που έβαζαν στόχο να φύγουν οι φεουδάρχες (οι κάτοχοι γης) από την εξουσία και να πάρουν την πολιτική εξουσία οι αστοί (κάτοχοι κεφαλαίου που εκμεταλλεύονται την ελεύθερη εργατική δύναμη).

Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζεται ο εκφυλισμός από την πλειοψηφία

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα απεργίας στις 9 Απρίλη

Συνεχίζεται η εκφυλιστική κατάσταση στην ΑΔΕΔΥ με ευθύνη της συνολικής στάσης της πλειοψηφίας, όπως διαφάνηκε και κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, στο οποίο έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στο Δημόσιο Τομέα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην τοποθέτησή τους επεσήμαναν ότι η νέα συμφωνία κυβέρνησης - τρόικα οριοθετεί το περιεχόμενο της αντιλαϊκής επίθεσης που συνεχίζεται και για αυτό απαιτείται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο πάλης, να δώσουν κοινή αγωνιστική απάντηση. Στο πλαίσιο αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στα πρωτοβάθμια σωματεία και καλούν με μαζικές γενικές συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε μια σειρά δράσεις, με κορύφωση τη συμμετοχή στη γενική απεργία στις 9 Απρίλη. Παράλληλα, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα στις 27 Μάρτη διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασίας των ανέργων και στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ την 1η Απρίλη με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Δε θα δεχθούμε ούτε μια απόλυση, ούτε μια διαθεσιμότητα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΡΤΗ 2014

Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 3ημερη ΑΠΕΡΓΙΑ 19,20 και 21 ΜΑΡΤΗ 2014

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 • Κλιμακώνουμε με 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 και 20 Μάρτη.

 • 17 Μάρτη οργανώνουμε πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, Διευθύνσεις Εκπ/σης, ενάντια σε απολύσεις-διαθεσιμότητα! (στην Αττική Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης,Τσόχα 15, 2:30 μ.μ.)

 • 19 Μάρτη, όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ (στην Αττική 10:30 π.μ. Ομόνοια).

 • 20 Μάρτη, δεύτερη ημέρα της απεργίας από κοινού με Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. (στην Αττική 10:30 π.μ. Ομόνοια)

 • 21 Μάρτη όλοι στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. (στην Αττική 11:00 π.μ. Ομόνοια και 14:00 Υπουργείο Παιδείας).

 • 27 Μάρτη στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων (στην Αττική 10:30 π.μ. Ομόνοια).

 • Απαιτούμε κλιμάκωση του αγώνα με Γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Γραμματεία Έβρου: Ανακοίνωση

Γραμματεία Έβρου

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε εκατοντάδες σχολεία, όλον αυτό τον καιρό, δίνουν τη μάχη μέσα στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση»  της σχολικής μονάδας, υιοθετώντας το σχέδιο πρακτικού που προτείνει η ΟΛΜΕ (μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ ψηφίστηκε από ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Δεν θα δεχθούμε ούτε μια απόλυση, ούτε μια διαθεσιμότητα!

 • Κλιμακώνουμε με νέα 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 και 20 Μάρτη.
 • 17 Μάρτη οργανώνουμε πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες, με συλλαλητήρια, με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παντού ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα!
 • 20 Μάρτη, δεύτερη ημέρα της απεργίας από κοινού με Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.
 • 27 Μάρτη στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων (στην Αθήνα 10:30 π.μ.  Ομόνοια).
 • Απαιτούμε κλιμάκωση του αγώνα με Γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο σε συνδυασμό με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης (ν. 3848/2010, ν. 4024/2012 κλπ) ανοίγουν τις «πύλες της κολάσεως» για τους δημόσιους υπάλληλους και τους εκπαιδευτικούς.

Σε λίγες ημέρες (τελική ημερομηνία 22 Μάρτη) οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετρηθούν στους απολυμένους.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12 Μάρτη όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ.

Συγκέντρωση Ομόνοια, 10:30πμ.

 • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 και 20 Μάρτη.
 • Στο διάστημα 13 – 18 Μάρτη πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα.
Απαντάμε με αγώνα διαρκείας

Μαθητεία: «Νέες» συνταγές, με παλιά υλικά

 

Ορισμένες πλευρές, με αφορμή τα εγκαίνια της πειραματικής Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ηράκλειο της Κρήτης

Προβάλλοντας τη μαθητεία σαν μέσο για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ο ΟΑΕΔ έκοψε την περασμένη Τρίτη την «κορδέλα» της πειραματικής Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η σχολή του Ηρακλείου καθώς και αυτή που προηγήθηκε το Δεκέμβρη στην Αθήνα δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν τα υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Γερμανίας και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια εισαγωγής στοιχείων του «γερμανικού μοντέλου» στην επαγγελματική εκπαίδευση της Ελλάδας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Δηλητηριώδης προπαγάνδα σε... 12 μαθήματα

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει τα περιεχόμενα του βιβλίου «η Ευρώπη σε 12 μαθήματα», που απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών και αποτελεί πρόταση για ένταξη στο σχολικό πρόγραμμα

Ιδιαίτερο βάρος δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην καλλιέργεια στους νέους, από πολύ μικρή ηλικία, των σάπιων αξιών της, στην καλλιέργεια της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής συνείδησης». Το στόχο αυτό υπηρετούν διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και εκπαιδευτικούς (π.χ. teachers4europe), αλλά και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες, που κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Το βιβλίο «η Ευρώπη σε 12 μαθήματα», που απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών, στην ηλεκτρονική του μορφή φιγουράρει στην ιστοσελίδα της Κομισιόν ανάμεσα σε εκδόσεις για διάφορες ηλικίες, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που αποτελούν προτάσεις για ένταξη στο σχολικό πρόγραμμα, βρίσκεται «καρφιτσωμένο» σε ιστοσελίδες σχολείων κ.λπ., σαν υποστηρικτικό υλικό σε προγράμματα όπως το teachers4europe που προπαγανδίζουν την ΕΕ. Το τελευταίο διάστημα, έχει εμφανιστεί και σε Λύκεια της χώρας όπου μοιράστηκε μετά από σεμινάριο καθαγιασμού της ΕΕ το οποίο - όχι τυχαία - απευθυνόταν σε μαθητές της Γ' Λυκείου που ψηφίζουν στην ευρωεκλογές, κάτι που έχουν καταγγείλει οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και η ΟΛΜΕ.

Γραμματεία Χανίων: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

υναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί όλον αυτό τον καιρό δίνουν τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο - τη λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση» - της σχολικής μονάδας υιοθετώντας το σχέδιο πρακτικού που προτείνει η ΟΛΜΕ (μετρά από πρόταση του ΠΑΜΕ ψηφίστηκε από ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι διαδικασίες που οδηγούν σε βέβαιη απόλυση ή διαθεσιμότητα χιλιάδες από μας και το δημόσιο σχολείο σε παραπέρα υποβάθμιση. Αρκεί να αναφερθεί ενδεικτικά ότι στην ΕΛΜΕ Πειραιά ο αριθμός των πρακτικών έχει φτάσει τα τριάντα!

Όμως, αυτή η ενιαία αντίθεση του κλάδου δε φαίνεται να είναι επιθυμητή από όλες τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών δυνάμεων, αν κρίνουμε από την υπονομευτική στάση τους απέναντι στην υιοθέτηση του πρακτικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα Χανιά η στάση των εκπροσώπων των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και της Αδέσμευτης(;) Ομάδας Καθηγητών στο τελευταίο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. (19/2/2014), όταν πληροφορήθηκαν ότι στο ΕΠΑ.Λ. Βρυσών υπογράφτηκε το πρώτο πρακτικό σε επίπεδο νομού με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (20 προς 1). Αντί, λοιπόν, να χαιρετήσουν την πράξη αυτή των συναδέλφων που αποτελεί εφαρμογή απόφασης της ομοσπονδίας τους ψηφισμένης και από τη ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, άρχισαν να αμφισβητούν ετεροχρονισμένα τη νομιμότητά της, διατυπώνοντας αόριστα φόβους (ΣΥΝΕΚ) ή ακόμα και την πλήρη αντίθεσή τους (Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών)!

Τα Θέματα Παιδείας πάνε σινεμά

Το περιοδικό Θέματα Παιδείας σας προσκαλεί τη Δευτέρα 17 Μάρτη, ώρα 6.30μ.μ., να παρακολουθήσετε την ταινία “Κούλε Βάμπε ή σε ποιον ανήκει ο κόσμος” (σε σενάριο των Μπέρτολτ Μπρεχτ-Έρνστ Ότβαλντ και σκηνοθεσία του Ζλάταν Ντούντοβ), που γυρίστηκε στη Γερμανία το 1932, εποχή καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ανόδου του φασισμού (για περισσότερες πληροφορίες: www.thematapaideias.org).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον Kινηματογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Κρέμου 141, Καλλιθέα, κοντά στον ηλεκτρικό) στο πλαίσιο της προβολής των εκδόσεων του περιοδικού ξεκινώντας από το 50ό του τεύχος-αφιέρωμα στον Μπρεχτ. Η είσοδος με πρόσκληση στην τιμή των 5€. Προμηθευτείτε προσκλήσεις ή κρατήστε θέσεις απλά τηλεφωνώντας στη γραμματεία του περιοδικού: 210-8213430.

 

Νέο Π.Δ. (28/28-2-2014): Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις θα αποτελειώσουν τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές του!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με τη δημοσίευση του ΠΔ 28/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεραρίθμων εκπαιδευτικών καταργεί μία ακόμα κατάκτηση των εκπαιδευτικών, το "αμετάθετο", που έδινε τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό που είχε οργανική θέση να μη μετακινείται, αν δεν το επιθυμούσε κι αν δεν έχανε την οργανική του θέση.

Παράλληλα το όλο πνεύμα του Π.Δ. παραπέμπει στην κατάργηση της δυνατότητας για εθελοντική μετάθεση, πράγμα που θα καταδικάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από τις οικογένειές τους ίσως για χρόνια ή θα τους εξαναγκάσει σε παραίτηση!

Τώρα με τη μέθοδο των "πλεοναζόντων" και "υπεραρίθμων" και την υποχρεωτική μετάθεση θα μπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην κινητικότητα καταρχήν σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, μετά σε επίπεδο ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ και τελικά σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Μπλόκο στις απολύσεις, στην αξιολόγηση και την κινητικότητα!

Μπλόκο στην ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τις απολύσεις!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο σε συνδυασμό με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης (ν. 3848/2010, ν. 4024/2012 κλπ) ανοίγουν τις «πύλες της κολάσεως» για τους δημόσιους υπάλληλους και τους εκπαιδευτικούς.

Σε λίγες ημέρες (τελική ημερομηνία 22 Μάρτη) οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετρηθούν στους απολυμένους.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει κινητικότητα και νέες εργασιακές σχέσεις. Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που ζούνε μέσα σε αυτό το καθεστώς! Γι’ αυτό και έχουμε χίλιους-δυο λόγους να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση-πλουτοκρατία -Ε.Ε.

Syndicate content