Πρωτοβάθμια

Πανελλαδική Γραμματεία: Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μαρτίου

Μη κάνεις πίσω από τη ζωή που έχεις ανάγκη!

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,

Αυτές τις μέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα ακούσεις για τους εθνικούς στόχους, ότι η Ελλάδα περνά δυσκολίες, για την ανάπτυξη, που ουσιαστικά είναι ανάπτυξη για τους λίγους,  ότι χρειάζεται σταθερότητα, ότι οι αγώνες και οι απεργίες βλάπτουν τον τόπο. Θεωρούν δηλαδή εθνικό καθήκον οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά της ανεργίας, των 200-300 ευρώ, της διαρκούς ανασφάλειας να κάτσει στα αυγά της, για να αυξηθούν τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων που καρπώνονται το πλούτο, που παράγουν με το μόχθο τους εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σου πούμε γι’ αυτά που δεν σου λένε τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση, για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.

Θα ρωτήσεις λοιπόν: Μα δεν ήμασταν όλοι μαζί εναντίον των Τούρκων; Σου απαντάμε: ΌΧΙ.

  • Για παράδειγμα, είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας.

Οι πρόκριτοι καταπολέμησαν λυσσαλέα κάθε ιδέα για διανομή της εθνικής γης στους φτωχούς αγρότες. Για να ανατρέψουν το Δημ. Μπαλή και τους χωρικούς, που είχαν λύσει δυναμικά το πρόβλημα των εθνικών κτημάτων και των τσιφλικιών, δε δίσταζαν οι πρόκριτοι να ζητάνε τη βοήθεια του Καπουδάν πασά.
Οι προεστοί της Υδρας, σκότωσαν με 70 μισθοφόρους το Λαϊκό ηγέτη και πρωτεργάτη του ξεσηκωμού στην Ύδρα Αντώνη Οικονόμου, ενώ αυτός κατευθυνόταν στην Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών: Εβδομάδα δράσης ενάντια στην αδιοριστία!

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Θουκιδίδης", "Γ. Σεφέρης", "Ο Σωκράτης", "Ρόζα Ιμβριώτη", "Αθηνά"

ΕΛΜΕ: Πειραιά, Γ' Αθήνας, Γ΄ Δυτικήε Αττικής, ΣΤ΄ Αθήνας

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 

29/3 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

                                                                                                   ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΤΙΑ 3-7 ΑΠΡΙΛΗ!!

                                                                                              ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

 

Στις 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μέρας Πανελλαδικής Δράσης, εκατοντάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα, μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων, πολλών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, διαδήλωσαν και έστειλαν το μήνυμα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν δεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, ότι ο αγώνας αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς συναντιέται με τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των γονιών τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στη δράση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.: «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Αποφάσεις συμμετοχής στην πρωτοβουλία έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Ρόζα Ιμβριώτη", "Αργύριος Μοσχίδης", "Έλλη Αλεξίου"

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Προς τα Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Εκπαιδευτικούς

Καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και καθημερινά χιλιάδες παιδιά του πολέμου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να «μιλήσουμε» στους μαθητές μας!

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και των ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη δράση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. με θέμα "ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ" (βλ. eedye.gr).

Μέσα από τη δράση αυτή, να καλέσουμε τους μαθητές μας «να σκεφτούν τους άλλους» με την τέχνη τους, με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), που διανύει ήδη το 61ο έτος ζωής και δράσης, απευθύνεται σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές και μας καλεί συλλογικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά "ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ", πρόσφυγες αλλά κι ανθρώπους της διπλανής πόρτας!

Η δράση αυτή είναι συνέχεια των δύο προηγούμενων που διοργάνωσε η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., για τις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς: «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη» το 2015 και «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» το 2016. Σ' αυτές, με ευαισθησία οι μαθητές αποτύπωσαν στα έργα τους (ζωγραφική, κείμενα, κολλάζ, βίντεο κλπ.) το όνειρο για μια ζωή ειρηνική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κείμενο υπογραφών των εκπαιδευτικών της Σαλαμίνας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
για τη μείωση του κόστους της καθημερινής μετακίνησης στα δρομολόγια της Σαλαμίνας

Οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε σε νησιωτικές περιοχές έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μαζί με τα βάρη που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι από την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων και οδηγεί το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων όλο και πιο χαμηλά, επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από τις μεγάλες αποστάσεις και το υψηλό κόστος μετακίνησης από και προς τα σχολεία που υπηρετούμε. 

Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη των συναδέλφων εκπαιδευτικών που μετακινούνται καθημερινά σε μακρινές περιοχές ή ζουν μακριά από τις εστίες τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια και ΚΤΕΛ και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης για τη στέγαση και τη σίτιση των συναδέλφων που ζουν μακριά από τα σπίτια τους. 

Απαιτούμε επέκταση της μείωσης κατά 50% στην καθημερινή μετακίνηση των εκπαιδευτικών (με ΙΧ ή από Πειραιά) σε όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στα ΚΤΕΛ της Σαλαμίνας.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": 73 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας!

Το «Μπλόκο της Καλογρέζας» είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση των Γερμανών ναζιστών και των ντόπιων φασιστών συνεργατών τους γιατί η Καλογρέζα κι η Νέα Ιωνία κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν από τις πιο μαχητικές εστίες της Εθνικής Αντίστασης . 

Η εργατούπολη των κλωστοϋφαντουργών και των ανθρακωρύχων, για τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της στις οργανώσεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (Ε.Α.Μ.), του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Ε.Λ.Α.Σ) και της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (Ε.Π.Ο.Ν.), αλλά και στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της κατοχής , μπαίνει στο στόχαστρο των καταχτητών μέσω της προδοτικής κυβέρνησης του δοσίλογου πρωθυπουργού Ιωάννου Ράλλη και του υπουργού Εσωτερικών και Ασφάλειας Αναστάσιου Ταβουλάρη φανατικόύ ναζιστή και όργανο της απόλυτης εμπιστοσύνης του διοικητή των Ες-Ες αντιστράτηγου Βάλτερ Σιμάνα και του συνταγματάρχη Βάλτερ Μπλούμε διοικητή της Μυστικής Αστυνομίας και της Υπηρεσία Ασφαλείας.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Για τη σύσκεψη των Νηπιαγωγών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο 8ο Νηπ/γείο Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η προγραμματισμένη, από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σύσκεψη Νηπιαγωγών.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του Εναίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (ΕΤΟΝ) , μετά την πρώτη εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 καθώς αυτή οδεύει προς το τέλος της.

Αρκετές από τις συναδέλφισσες που παρευρέθηκαν, από τα Νηπ/γεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις εκτιμήσεις τους για τη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων στις νέες εκπαιδευτικές και εργασιακές συνθήκες.

Κοινή διαπίστωση όλων ανεξαιρέτως είναι ότι το νέο νηπιαγωγείο δεν «περπατάει». Ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη, με άμεσες επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα νηπίων-προνηπίων.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Οι αναπληρωτές στο δρόμο του αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών, που έχει συγκροτηθεί με απόφαση της ΓΣ στο πλαίσιο του σωματείου, προχώρησαν σε σύσκεψη αναπληρωτών. Στόχος ήταν η συζήτηση γύρω από την γενική κατεύθυνση της πάλης, τα αιτήματα και τις πρωτοβουλίες δράσης. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν αναπληρωτές της ειδικής και γενικής αγωγής.

Το αίτημα για μαζικούς – μόνιμους διορισμούς επιβεβαιώθηκε σαν βάση της συσπείρωσης, σε μια περίοδο που ο κλάδος ζει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολικής, με νέα μέτρα σε βάρος του (όπως και εναντίον όλου του λαού πχ ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, μείωση ελάχιστου αφορολόγητου κλπ), μέτρα που ταυτόχρονα υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις διακρίσεις, σε βάρος των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, σε σχέση με τις άδειες. Έγινε ενημέρωση πως υπάρχει πανελλαδική κινητοποίηση με επίκεντρο τις άδειες τις 29 Μάρτη. Αποτιμήθηκε θετικά η μέχρι τώρα δράση για μια σειρά προβλήματα πχ οδοιπορικά, έκπτωση στις μετακινήσεις. Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν πως έγινε επαφή με την Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Πρωτοβάθμιας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση για όλα τα παραπάνω και αναμένεται η απάντηση.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου: Χορηγίες μπουφάν από αυτούς που φέρνουν για το Λαό μας εργασιακή βαρυχειμωνιά!

Με έγγραφό του στις 14/3 ο Δήμος Λέσβου ( Γραφείο Αντιδημάρχου Εθελοντικών Οργανώσεων Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη) στα πλαίσια της «καλής συνεργασίας» του, όπως αναφέρει, με το ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, απευθύνεται στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για την προσφορά μπουφάν εκ μέρους του ιδρύματος, σε μαθητές που «χρήζουν βοήθειας».

Είναι ξεκάθαρο ότι η «φιλεύσπλαχνη» αυτή συνεργασία προσπαθεί να στοχεύσει στην αέναη κι απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλιακών ομίλων κι όχι στην προστασία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών από το ψύχος.

Τις αντιδράσεις, την οργάνωση και τη συμμετοχή της νέας γενιάς στην ταξική πάλη φοβούνται , τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους να την προλάβουν. Παρεμβαίνουν στις νεανικές συνειδήσεις για να τις χειραγωγήσουν, να μην αποκτήσουν ταξικά χαρακτηριστικά και προσανατολισμό. Το εκκολαπτόμενο αυριανό εργατικό δυναμικό νανουρίζουν γλυκά στην αγκαλιά των μεγαλοεπιχειρηματιών , αφού προϋπόθεση για την κερδοφορία τους είναι τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα.

Οι κάλπικες αποπροσανατολιστικές «αγαθοεργίες» που σερβίρουν στο λαό κατά καιρούς για λογαριασμό της αστικής τάξης , κυβέρνηση – αντιπολίτευση –το σύνολο των αστικών κομμάτων, αλλά και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου είναι επικίνδυνες και προκλητικές.

Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας - Φούρνων: Καταγγελία για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών.

 Ως συνέπεια του κλεισίματος σχολικών μονάδων και της απουσίας κρατικού φορέα που να διασφαλίζει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά μαθητών, το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο δεν έχει σταματήσει να απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς στην Ικαρία, καθώς κάθε τόσο θέτει εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών μας. 

Βρίσκουμε απαράδεκτη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Καραβοστάμου και στο Ειδικό Δημοτικό Ικαρίας με τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών. Η μεταφορά των παιδιών δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς ούτε να αφήνεται στο έλεος των ιδιωτών. Η πρόσβαση στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών και για αυτό το λόγο συντασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων γονιών και απαιτούμε:

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών μας.

  • Να χαρακτηρισθούν οι εν λόγω γραμμές μεταφοράς δυσπρόσιτες, να επιδοτηθούν.

  • Δημιουργία Ενιαίου Κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση. 

Δράση της Δ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος
Με το Δέντρο της Αγάπης, με υπέροχες προσεγγίσεις των στίχων του ποιήματος   και εκπληκτικές ζωγραφιές ανταποκρίθηκαν οι μαθητές της Δ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ με τίτλο "Να σκέφτεσαι τους άλλους". Τα παιδιά κατάλαβαν πως "ο Άλλος" μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που έχασε τη δουλειά του, ο άστεγος, ο πρόσφυγας που τη χώρα του ρήμαξε ο πόλεμος, ο συμμαθητής τους που αντιμετωπίζει κάποια αναπηρία κτλ. Κατάλαβαν πώς οι πόλεμοι, η φτώχεια, η αδικία προκαλούνται από τους ισχυρούς της γης με στόχο το κέρδος.  Απεικόνισαν το κερί ως την ελπίδα που φέγγει  και το σκοτάδι ως την αδικία που κυριαρχεί αλλά πρέπει να εξαλειφθεί. Έννοιες όπως ειρήνη, αλληλεγγύη, αγάπη, αγώνας κυριάρχησαν στις προσεγγίσεις τους και στις ζωγραφιές τους...

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": 196 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

196 χρόνια από την  επανάσταση του 1821 το μήνυμα, ότι όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος  να επιβάλει το δίκιο του μπορεί να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι, είναι πάντα επίκαιρο. Ο λαός δημιούργησε την επανάσταση του 1821, όταν απέρριψε τη μοιρολατρία και εμπιστεύτηκε τη δύναμή του. 

Η επανάσταση του 1821 διδάσκει πάνω απ' όλα ότι οι λαϊκές επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία εμπρός ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις και τα καταπιεστικά τους κοινωνικά συστήματα .

Το 1821 οι δυνάστες του λαού ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, οι φεουδάρχες, Έλληνες και Τούρκοι, η Ιερή Συμμαχία.  Όμως στο προσκήνιο της ιστορίας βρισκόταν η ανερχόμενη αστική τάξη, η οποία ηγήθηκε του αγώνα για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό φεουδαρχικό ζυγό για τη διαμόρφωση του δικού της κράτους, ξεσηκώνοντας τη φτωχολογιά και τις καταπιεζόμενες από τη φεουδαρχία λαϊκές μάζες. Η επανάσταση του 1821 επομένως ήταν εθνικοαπελευθερωτική στη μορφή και αστική στο πολιτικό και οικονομικό της περιεχόμενο.

Η επανάσταση διέψευσε όσους τρομοκρατούσαν το λαό, με εκβιασμούς, ότι ο ξεσηκωμός του θα είναι μάταιος και θα τον οδηγήσει στην καταστροφή  θεωρώντας μονόδρομο την υποταγή στις απαιτήσεις του Σουλτάνου και της Ιερής Συμμαχίας.

Σήμερα οι δυνάστες του λαού είναι το κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και η εξουσία τους, οι διεθνείς τους συμμαχίες και οι ιμπεριαλιστικοί τους οργανισμοί, οι σύγχρονες "Ιερές Συμμαχίες":  ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ – ΕΚΤ...   Σήμερα λοιπόν η αστική τάξη έχει γίνει πια αντιδραστική, εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Ο υποσιτισμός είναι συνώνυμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα περιστατικό υποσιτισμού μαθήτριας σε Λύκειο της Πάτρας. Όπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη μαθήτρια, που προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λιποθύμησε την ώρα του σχολείου μπροστά στα μάτια των καθηγητών της, αφού είχε 3 ημέρες να φάει. Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αφού ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για χιλιάδες οικογένειες με ανέργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς, κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τη διασφάλιση των απαραίτητων για την επιβίωση των παιδιών τους.

Η αιτία για τα φαινόμενα αυτά:

Είναι η αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά, που φορτώνει κάθε μέρα νέα μέτρα στην πλάτη του λαού. Σαν αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν αυτά που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Είναι η άλλη όψη της σαπίλας ενός συστήματος όπου ελάχιστοι ζουν μέσα στη χλιδή, ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρι. Την ίδια ώρα, "αυτοί που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα" για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Δράση του Δ2 Δ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την 21η Μαρτίου Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της ξενοφοβίας στα πλαίσια του καλέσματος της ΕΕΔΥΕ για συμμετοχή στη δράση "να σκέφτεσαι τους άλλους" το Δ2 του 15ου Δ.Σχ. Νίκαιας, σχολείου που λειτουργεί ως ΔΥΕΠ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και οι μαθητές άφησαν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει μετατρέποντας τους στίχους του ποιήματος σε εικόνα-  ζωγραφιά. Τα μηνύματα αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης των παιδιών είναι έκδηλα. 

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Αφιέρωμα στην Ειδική Αγωγή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 - ΩΡΑ: 6.30 Μ.Μ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

( Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 251 ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ 1ΠΛ. ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ- Ν.ΙΩΝΙΑ)

ΘΕΜΑ:« Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ –

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΕΑΑΝ

 

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΣΕΜΙΣΕΑ

 

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΣΓΚΑΜΕΑ 

 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Α. – ΑΜΕΑ

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής!

Κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής!

Γιατί ο αγώνας έχει και αποτελέσματα!

 Μετά από την παράσταση του Δ.Σ. με τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς τον Γενάρη και τις συνεχείς από τότε παρεμβάσεις και επικοινωνίες του Συλλόγου μας προς την Α΄ Δ/νση, λύθηκε επιτέλους το οξυμένο πρόβλημα που αφορούσε στην  εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία  του 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής.

Θυμίζουμε ότι στο 3ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής υπάρχουν 8 παιδιά με ειδικές ανάγκες, δύο από τα οποία με σοβαρά προβλήματα επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά και άλλα τέσσερα παιδιά με σοβαρά προβλήματα - δείτε sylimvrioti.gr έγγραφα αρ. πρωτ. 35/23-1-17 και 39/30-1-2017. Για να καλυφθούν οι ανάγκες είχαμε ζητήσει να τοποθετηθούν 2 επιπλέον νηπιαγωγοί.

Καταρχήν είχαμε την τοποθέτηση μιας νηπιαγωγού για παράλληλη στήριξη εξ ολοκλήρου για το παιδί που την είχε ανάγκη (όπως δηλαδή πρέπει να γίνεται για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης) και τη βδομάδα που μας πέρασε τοποθετήθηκε (και πάλι με παρέμβαση του Συλλόγου μας) και 2η νηπιαγωγός για τη δημιουργία και 2ου ΤΕ, που ήταν αναγκαίο και είχαμε ζητήσει στη συνάντησή μας στις 24/1/2017 στο Δ/ντή Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων κ. Παναγιώτη Κουφαλάκου.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο  κατά τη διάρκεια  των πανελλαδικά μεγάλων κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών, και εκπαιδευτικών ενάντια στο

« τότε νέο σχολείο».  Σε καμία περίπτωση ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Π. Κουφαλάκος, με την ιδιότητά του ως γραμματέας, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα, ως αναπόσπαστο μέλος της, για την πανελλαδική κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Τη μέρα αυτή, όλοι οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με τους γονείς τους βρίσκονταν σε πανελλαδική κινητοποίηση, ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου λόγω και των τεράστιων κενών που υπήρχαν στους καθηγητές της Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ: Για την παράλληλη στήριξη

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:  ΑΝΤΙ   ΓΙΑ  ΕΙΔΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ    ΑΝΑΘΕΣΗ    ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ  ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ   ΩΡΑΡΙΟ !!!!

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

Στις 16/03 συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα: επικυρώσεις πράξεων της Διευθύντριας, αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας σε μόνιμους και αναπληρωτές, αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων μόνιμων και αναπληρωτών, ενστάσεις και αιτήσεις συναδέλφων, άδειες άσκησης έργου σε συναδέλφους, και το «κερασάκι στην τούρτα», συμπληρώσεις ωραρίου εκπαιδευτικών  σε Παράλληλη Στήριξη. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, θέσαμε δύο θέματα που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να συζητηθούν προ ημερησίας διατάξεως. Το πρώτο αφορούσε στη μοριοδότηση των σχολείων της Ανατολικής Αττικής και το δεύτερο στις επιθέσεις και στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών σε σχολεία της περιοχής μας (επίθεση στο Δ. Σχ. Σταμάτας και απειλές  σε εκπαιδευτικούς και Διεύθυνση του 22ου  Δ. Σχ. Αχαρνών.)

ΕΛΜΕ Πειραιά: Παράδοση εκπαιδευτικού υλικού σε προσφυγόπουλα στη Δραπετσώνα

Κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά να συμμετάσχουν την Τρίτη 21/3 (Ημέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία) στις 14.00 στην παράδοση εκπαιδευτικού υλικού στα προσφυγόπουλα που φοιτούν στη Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων  στο 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας (Αγίου Φανουρίου 10, Δραπετσώνα), απευθύνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το ΔΣ υπενθυμίζει πως από κοινού με άλλα σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, άλλους φορείς, καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολείου, ενώ τονίζει πως «η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει και υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά αυτά που είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που καταστρέφει τις πατρίδες τους και τους ξεριζώνει από τις εστίες τους» και πως συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και την εγκληματική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. 

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς και γονείς

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 
"Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή και οι επιπτώσεις τους στα παιδιά με ειδικές ανάγκες,
 στις οικογένειές τους, στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, στους εκπαιδευτικούς, στο ΕΕΠ και ΕΒΠ"

2ο Δ.Σ. Αθηνών (Παγκράτι, Δαμάρεως 65)

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 7 μ.μ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

η κυβέρνηση λέει ότι προωθεί "ένταξη", "συμπερίληψη", "συνεκπαίδευση" των παιδιών με ειδικές ανάγκες (ε.α.) στα γενικά σχολεία. Έτσι είναι; 

  • Η αδιοριστία στην Ειδική Αγωγή (ΕΑ) συνεχίζεται επί 16 χρόνια (!) και οι απόφοιτοι ΕΑ περιπλανώνται κάθε χρόνο από τον Έβρο ως την Κρήτη!

  • Οι δομές ΕΑ είναι υποτυπώδεις και συνήθως "λειτουργούν" τον Δεκέμβρη!

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών (ΠΑΜΕ) στο Σύλλογο «Αλ. Δελμούζος»: Για τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε έναν καταιγισμό από επιμορφωτικά σεμινάρια των σχολικών συμβούλων. Σεμινάρια υποχρεωτικά για όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, σε χώρους ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (αρχές της σχολικής χρονιάς), με εισηγητές κάποιες φορές εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, με τόπο διεξαγωγής συχνά χιλιόμετρα μακριά από τα σχολεία μας (μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας!) με δικά μας έξοδα, όταν με το τσακισμένο εισόδημα μας αρκετοί συνάδελφοι δύσκολα «βγάζουν το μήνα» και συχνά με περιεχόμενο που πρέπει μας βάζει σε έντονη ανησυχία.

Το επικείμενο σεμινάριο στο οποίο καλεί τους συναδέλφους σχολείων του Συλλόγου μας ο σχολικός σύμβουλος της 54ης Περιφέρειας μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς διαβάζοντας τον τίτλο ενός εργαστηρίου του συγκεκριμένου σεμιναρίου («Παιδική Επιχειρηματικότητα και τοπική ιστορία»!) πέρα από το ότι με κάθε τρόπο επιχειρείται η πλήρης χειραγώγηση εκπαιδευτικών και μαθητών προς όφελος των επιχειρήσεων; Σεμινάρια που αντιστοιχούν πλήρως στις πρόσφατες αξιώσεις του Σ.Ε.Β. για την εκπαίδευση μαζί με τις σχετικές θέσεις του για μείωση του μισθού των εκπαιδευτικών και αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά δάσκαλο (!!). Ιδιαίτερη θέση έχει η «επιχειρηματικότητα» στο σχολείο στη βάση των κατευθύνσεων ΕΕ και ΟΟΣΑ, ως μία από τις δεξιότητες που πρέπει να παρέχει, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια  εισάγονται  στην Εκπαίδευση τέτοια προγράμματα, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας της εκάστοτε κυβέρνησης και την ενεργή συμμετοχή επιχειρήσεων.

Syndicate content