ΕΛΜΕ-Σύλλογοι

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να πάρουν πίσω ΤΩΡΑ την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων!

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Γ' Αθήνας

Μαζί με τους μαθητές μας συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά! Διαδηλώνουμε την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας!

Να πάρουν πίσω ΤΩΡΑ την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων!

Χιλιάδες μαθητές το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους, μαζί με καθηγητές και γονείς για να διεκδικήσουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις στις 7 Νοέμβρη, στις 13 Φλεβάρη, στις 6 Μάρτη, οι κινητοποιήσεις των μαθητών του Πειραιά στις 7 και τις 10 Μάρτη, έδειξαν ότι η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται και παλεύει για τα δικαιώματά της στις σπουδές!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που έχουν αποφασίσει δεκάδες σχολεία στην Αττική (Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας), γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και καθηγητές, προέρχονται από την ίδια πολιτική, κοινός είναι λοιπόν και ο αγώνας!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Να μην περάσει η τρομοκρατία στους εργαζόμενους.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Ρόζα Ιμβριώτη"

ΕΛΜΕ: Πειραιά

Σέρνουν εκ νέου σε δίκη 35 στελέχη του ΠΑΜΕ:

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Να μην περάσει η τρομοκρατία στους εργαζόμενους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει πως, στις 16 Μάρτη, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία μετά από συνεχείς αναβολές, τελικώς κρίθηκαν αθώα καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και τον τότε υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που επανέρχεται αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι “το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις”.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κείμενο υπογραφών των εκπαιδευτικών της Σαλαμίνας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
για τη μείωση του κόστους της καθημερινής μετακίνησης στα δρομολόγια της Σαλαμίνας

Οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε σε νησιωτικές περιοχές έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μαζί με τα βάρη που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι από την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων και οδηγεί το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων όλο και πιο χαμηλά, επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από τις μεγάλες αποστάσεις και το υψηλό κόστος μετακίνησης από και προς τα σχολεία που υπηρετούμε. 

Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη των συναδέλφων εκπαιδευτικών που μετακινούνται καθημερινά σε μακρινές περιοχές ή ζουν μακριά από τις εστίες τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια και ΚΤΕΛ και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης για τη στέγαση και τη σίτιση των συναδέλφων που ζουν μακριά από τα σπίτια τους. 

Απαιτούμε επέκταση της μείωσης κατά 50% στην καθημερινή μετακίνηση των εκπαιδευτικών (με ΙΧ ή από Πειραιά) σε όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στα ΚΤΕΛ της Σαλαμίνας.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": 73 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας!

Το «Μπλόκο της Καλογρέζας» είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση των Γερμανών ναζιστών και των ντόπιων φασιστών συνεργατών τους γιατί η Καλογρέζα κι η Νέα Ιωνία κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν από τις πιο μαχητικές εστίες της Εθνικής Αντίστασης . 

Η εργατούπολη των κλωστοϋφαντουργών και των ανθρακωρύχων, για τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της στις οργανώσεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (Ε.Α.Μ.), του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Ε.Λ.Α.Σ) και της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (Ε.Π.Ο.Ν.), αλλά και στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της κατοχής , μπαίνει στο στόχαστρο των καταχτητών μέσω της προδοτικής κυβέρνησης του δοσίλογου πρωθυπουργού Ιωάννου Ράλλη και του υπουργού Εσωτερικών και Ασφάλειας Αναστάσιου Ταβουλάρη φανατικόύ ναζιστή και όργανο της απόλυτης εμπιστοσύνης του διοικητή των Ες-Ες αντιστράτηγου Βάλτερ Σιμάνα και του συνταγματάρχη Βάλτερ Μπλούμε διοικητή της Μυστικής Αστυνομίας και της Υπηρεσία Ασφαλείας.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Για τη σύσκεψη των Νηπιαγωγών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο 8ο Νηπ/γείο Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η προγραμματισμένη, από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σύσκεψη Νηπιαγωγών.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του Εναίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (ΕΤΟΝ) , μετά την πρώτη εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 καθώς αυτή οδεύει προς το τέλος της.

Αρκετές από τις συναδέλφισσες που παρευρέθηκαν, από τα Νηπ/γεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις εκτιμήσεις τους για τη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων στις νέες εκπαιδευτικές και εργασιακές συνθήκες.

Κοινή διαπίστωση όλων ανεξαιρέτως είναι ότι το νέο νηπιαγωγείο δεν «περπατάει». Ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη, με άμεσες επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα νηπίων-προνηπίων.

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Αλληλεγγύη στους αγώνες των φοιτητών

Αλληλεγγύη στους αγώνες των φοιτητών

Αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννά η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ - κεφαλαίου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες που αναπτύσσονται πανελλαδικά από φοιτητές - σπουδαστές. Στέκεται αλληλέγγυο στους σπουδαστές όλων των τμημάτων ΤΕΙ του Νομού και απαιτεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταγγέλλει τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, με χτύπημα στο μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών – σπουδαστών που προέρχονται από την εργατική τάξη. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την υλοποίηση της στρατηγικής κεφαλαίου - ΕΕ στην ανώτατη εκπαίδευση, στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες.

Η κυβέρνηση προχωρά, αξιοποιώντας το πόρισμα από το διάλογο για την Παιδεία, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ:

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Οι αναπληρωτές στο δρόμο του αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών, που έχει συγκροτηθεί με απόφαση της ΓΣ στο πλαίσιο του σωματείου, προχώρησαν σε σύσκεψη αναπληρωτών. Στόχος ήταν η συζήτηση γύρω από την γενική κατεύθυνση της πάλης, τα αιτήματα και τις πρωτοβουλίες δράσης. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν αναπληρωτές της ειδικής και γενικής αγωγής.

Το αίτημα για μαζικούς – μόνιμους διορισμούς επιβεβαιώθηκε σαν βάση της συσπείρωσης, σε μια περίοδο που ο κλάδος ζει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολικής, με νέα μέτρα σε βάρος του (όπως και εναντίον όλου του λαού πχ ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, μείωση ελάχιστου αφορολόγητου κλπ), μέτρα που ταυτόχρονα υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις διακρίσεις, σε βάρος των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, σε σχέση με τις άδειες. Έγινε ενημέρωση πως υπάρχει πανελλαδική κινητοποίηση με επίκεντρο τις άδειες τις 29 Μάρτη. Αποτιμήθηκε θετικά η μέχρι τώρα δράση για μια σειρά προβλήματα πχ οδοιπορικά, έκπτωση στις μετακινήσεις. Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν πως έγινε επαφή με την Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Πρωτοβάθμιας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση για όλα τα παραπάνω και αναμένεται η απάντηση.

Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας - Φούρνων: Καταγγελία για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών.

 Ως συνέπεια του κλεισίματος σχολικών μονάδων και της απουσίας κρατικού φορέα που να διασφαλίζει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά μαθητών, το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο δεν έχει σταματήσει να απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς στην Ικαρία, καθώς κάθε τόσο θέτει εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών μας. 

Βρίσκουμε απαράδεκτη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Καραβοστάμου και στο Ειδικό Δημοτικό Ικαρίας με τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών. Η μεταφορά των παιδιών δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς ούτε να αφήνεται στο έλεος των ιδιωτών. Η πρόσβαση στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών και για αυτό το λόγο συντασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων γονιών και απαιτούμε:

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών μας.

  • Να χαρακτηρισθούν οι εν λόγω γραμμές μεταφοράς δυσπρόσιτες, να επιδοτηθούν.

  • Δημιουργία Ενιαίου Κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση. 

Δράση της Δ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος
Με το Δέντρο της Αγάπης, με υπέροχες προσεγγίσεις των στίχων του ποιήματος   και εκπληκτικές ζωγραφιές ανταποκρίθηκαν οι μαθητές της Δ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ με τίτλο "Να σκέφτεσαι τους άλλους". Τα παιδιά κατάλαβαν πως "ο Άλλος" μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που έχασε τη δουλειά του, ο άστεγος, ο πρόσφυγας που τη χώρα του ρήμαξε ο πόλεμος, ο συμμαθητής τους που αντιμετωπίζει κάποια αναπηρία κτλ. Κατάλαβαν πώς οι πόλεμοι, η φτώχεια, η αδικία προκαλούνται από τους ισχυρούς της γης με στόχο το κέρδος.  Απεικόνισαν το κερί ως την ελπίδα που φέγγει  και το σκοτάδι ως την αδικία που κυριαρχεί αλλά πρέπει να εξαλειφθεί. Έννοιες όπως ειρήνη, αλληλεγγύη, αγάπη, αγώνας κυριάρχησαν στις προσεγγίσεις τους και στις ζωγραφιές τους...

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": 196 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

196 χρόνια από την  επανάσταση του 1821 το μήνυμα, ότι όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος  να επιβάλει το δίκιο του μπορεί να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι, είναι πάντα επίκαιρο. Ο λαός δημιούργησε την επανάσταση του 1821, όταν απέρριψε τη μοιρολατρία και εμπιστεύτηκε τη δύναμή του. 

Η επανάσταση του 1821 διδάσκει πάνω απ' όλα ότι οι λαϊκές επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία εμπρός ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις και τα καταπιεστικά τους κοινωνικά συστήματα .

Το 1821 οι δυνάστες του λαού ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, οι φεουδάρχες, Έλληνες και Τούρκοι, η Ιερή Συμμαχία.  Όμως στο προσκήνιο της ιστορίας βρισκόταν η ανερχόμενη αστική τάξη, η οποία ηγήθηκε του αγώνα για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό φεουδαρχικό ζυγό για τη διαμόρφωση του δικού της κράτους, ξεσηκώνοντας τη φτωχολογιά και τις καταπιεζόμενες από τη φεουδαρχία λαϊκές μάζες. Η επανάσταση του 1821 επομένως ήταν εθνικοαπελευθερωτική στη μορφή και αστική στο πολιτικό και οικονομικό της περιεχόμενο.

Η επανάσταση διέψευσε όσους τρομοκρατούσαν το λαό, με εκβιασμούς, ότι ο ξεσηκωμός του θα είναι μάταιος και θα τον οδηγήσει στην καταστροφή  θεωρώντας μονόδρομο την υποταγή στις απαιτήσεις του Σουλτάνου και της Ιερής Συμμαχίας.

Σήμερα οι δυνάστες του λαού είναι το κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και η εξουσία τους, οι διεθνείς τους συμμαχίες και οι ιμπεριαλιστικοί τους οργανισμοί, οι σύγχρονες "Ιερές Συμμαχίες":  ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ – ΕΚΤ...   Σήμερα λοιπόν η αστική τάξη έχει γίνει πια αντιδραστική, εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Ο υποσιτισμός είναι συνώνυμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα περιστατικό υποσιτισμού μαθήτριας σε Λύκειο της Πάτρας. Όπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη μαθήτρια, που προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λιποθύμησε την ώρα του σχολείου μπροστά στα μάτια των καθηγητών της, αφού είχε 3 ημέρες να φάει. Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αφού ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για χιλιάδες οικογένειες με ανέργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς, κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τη διασφάλιση των απαραίτητων για την επιβίωση των παιδιών τους.

Η αιτία για τα φαινόμενα αυτά:

Είναι η αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά, που φορτώνει κάθε μέρα νέα μέτρα στην πλάτη του λαού. Σαν αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν αυτά που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Είναι η άλλη όψη της σαπίλας ενός συστήματος όπου ελάχιστοι ζουν μέσα στη χλιδή, ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρι. Την ίδια ώρα, "αυτοί που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα" για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για το Πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Ένα νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. ξεκινάει από φέτος στα σχολεία, και συγκεκριμένα στα Λύκεια, με στόχο τις συνειδήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Γενικότερα αναφέρεται στην εγκύκλιο ότι κύριος στόχος του προγράμματος «είναι η προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής - κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές - μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (...) και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το "δημοκρατικό γίγνεσθαι" όμως της Ε.Ε. το ζούμε από "πρώτο χέρι" οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας:

Δράση του Δ2 Δ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την 21η Μαρτίου Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της ξενοφοβίας στα πλαίσια του καλέσματος της ΕΕΔΥΕ για συμμετοχή στη δράση "να σκέφτεσαι τους άλλους" το Δ2 του 15ου Δ.Σχ. Νίκαιας, σχολείου που λειτουργεί ως ΔΥΕΠ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και οι μαθητές άφησαν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει μετατρέποντας τους στίχους του ποιήματος σε εικόνα-  ζωγραφιά. Τα μηνύματα αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης των παιδιών είναι έκδηλα. 

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Αφιέρωμα στην Ειδική Αγωγή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 - ΩΡΑ: 6.30 Μ.Μ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

( Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 251 ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ 1ΠΛ. ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ- Ν.ΙΩΝΙΑ)

ΘΕΜΑ:« Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ –

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΕΑΑΝ

 

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΣΕΜΙΣΕΑ

 

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΣΓΚΑΜΕΑ 

 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Α. – ΑΜΕΑ

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής!

Κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής!

Γιατί ο αγώνας έχει και αποτελέσματα!

 Μετά από την παράσταση του Δ.Σ. με τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς τον Γενάρη και τις συνεχείς από τότε παρεμβάσεις και επικοινωνίες του Συλλόγου μας προς την Α΄ Δ/νση, λύθηκε επιτέλους το οξυμένο πρόβλημα που αφορούσε στην  εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία  του 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής.

Θυμίζουμε ότι στο 3ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής υπάρχουν 8 παιδιά με ειδικές ανάγκες, δύο από τα οποία με σοβαρά προβλήματα επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά και άλλα τέσσερα παιδιά με σοβαρά προβλήματα - δείτε sylimvrioti.gr έγγραφα αρ. πρωτ. 35/23-1-17 και 39/30-1-2017. Για να καλυφθούν οι ανάγκες είχαμε ζητήσει να τοποθετηθούν 2 επιπλέον νηπιαγωγοί.

Καταρχήν είχαμε την τοποθέτηση μιας νηπιαγωγού για παράλληλη στήριξη εξ ολοκλήρου για το παιδί που την είχε ανάγκη (όπως δηλαδή πρέπει να γίνεται για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης) και τη βδομάδα που μας πέρασε τοποθετήθηκε (και πάλι με παρέμβαση του Συλλόγου μας) και 2η νηπιαγωγός για τη δημιουργία και 2ου ΤΕ, που ήταν αναγκαίο και είχαμε ζητήσει στη συνάντησή μας στις 24/1/2017 στο Δ/ντή Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων κ. Παναγιώτη Κουφαλάκου.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο  κατά τη διάρκεια  των πανελλαδικά μεγάλων κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών, και εκπαιδευτικών ενάντια στο

« τότε νέο σχολείο».  Σε καμία περίπτωση ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Π. Κουφαλάκος, με την ιδιότητά του ως γραμματέας, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα, ως αναπόσπαστο μέλος της, για την πανελλαδική κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Τη μέρα αυτή, όλοι οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με τους γονείς τους βρίσκονταν σε πανελλαδική κινητοποίηση, ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου λόγω και των τεράστιων κενών που υπήρχαν στους καθηγητές της Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Παράδοση εκπαιδευτικού υλικού σε προσφυγόπουλα στη Δραπετσώνα

Κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά να συμμετάσχουν την Τρίτη 21/3 (Ημέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία) στις 14.00 στην παράδοση εκπαιδευτικού υλικού στα προσφυγόπουλα που φοιτούν στη Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων  στο 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας (Αγίου Φανουρίου 10, Δραπετσώνα), απευθύνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το ΔΣ υπενθυμίζει πως από κοινού με άλλα σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, άλλους φορείς, καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολείου, ενώ τονίζει πως «η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει και υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά αυτά που είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που καταστρέφει τις πατρίδες τους και τους ξεριζώνει από τις εστίες τους» και πως συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και την εγκληματική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. 

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς και γονείς

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 
"Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή και οι επιπτώσεις τους στα παιδιά με ειδικές ανάγκες,
 στις οικογένειές τους, στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, στους εκπαιδευτικούς, στο ΕΕΠ και ΕΒΠ"

2ο Δ.Σ. Αθηνών (Παγκράτι, Δαμάρεως 65)

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 7 μ.μ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

η κυβέρνηση λέει ότι προωθεί "ένταξη", "συμπερίληψη", "συνεκπαίδευση" των παιδιών με ειδικές ανάγκες (ε.α.) στα γενικά σχολεία. Έτσι είναι; 

  • Η αδιοριστία στην Ειδική Αγωγή (ΕΑ) συνεχίζεται επί 16 χρόνια (!) και οι απόφοιτοι ΕΑ περιπλανώνται κάθε χρόνο από τον Έβρο ως την Κρήτη!

  • Οι δομές ΕΑ είναι υποτυπώδεις και συνήθως "λειτουργούν" τον Δεκέμβρη!

ΕΛΜΕ - ΚΙ: Με αγώνες χωροθετήθηκε το νέο σχολείο στην Παλική

Με αγώνες χωροθετήθηκε το νέο σχολείο στην Παλική

Με νέους αγώνες θα υλοποιηθούν τόσο αυτό

όσο κι όλες οι αναγκαίες σχολικές και αθλητικές υποδομές στο Νομό

31 ΜΑΡΤΗ Παγκεφαλληνιακή κινητοποίηση στο Αργοστόλι

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Παλικής η οποία με τον ενωμένο και σωστά προσανατολισμένο αγώνα της οδήγησε σε μια σημαντική πρώτη νίκη: στη χωροθέτηση του νέου σχολείου για το ΓΕΛ της περιοχής, η οποία εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια. Η νίκη αυτή, μέσα σε ένα περιβάλλον ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στο λαό και στη νέα γενιά, επιτεύχθηκε γιατί παραμερίσαμε τις σειρήνες της αναποτελεσματικότητας και του δήθεν ρεαλιστικού. Παραμερίσαμε τις προβοκάτσιες περί κομματικοποίησης, που στόχο είχαν το «διαίρει και βασίλευε». Παραμερίσαμε την προσχηματική πρόταξη των γραφειοκρατικών και τεχνοκρατικών προβλημάτων και αναδείξαμε τις πολιτικές ευθύνες και επιλογές. Σε αυτή τη βάση, στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, μπορέσαμε να οικοδομήσουμε μια ενότητα που αγκάλιασε μαθητές – εκπαιδευτικούς – γονείς από δημοτικά – γυμνάσια και λύκεια.

Για τη Σύσκεψη- Ενημέρωση- Συζήτηση της Ένωσης Γονέων Περάματος

Ζωηρή και ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ξεδιπλώθηκε γύρω από τις εξελίξεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην εκπαίδευση στην ενημερωτική συνάντηση της Ένωσης Γονέων Περάματος με γονείς και Εκπαιδευτικούς των σχολείων του Περάματος. Την ενημέρωση εισηγητικά έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Ηλίας ΠΑΤΙΔΗΣ, ενώ τοποθέτηση-ενημέρωση για τα θέματα της πρωτοβάθμιας έγινε και από το γραμματέα του ΣΕΠΕ Περάματος- Κερατσινίου "Νίκος Πλουμπιδης" Βατίστα Βασίλη. Ο Ηλίας Πατίδης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα των μέτρων και αποφάσεων που ψήφισε η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης, ως συνέχεια των προηγούμενων αντιλαϊκών νομοθετημάτων της ίδιας αλλά  και των άλλων κυβερνήσεων, με τη σφραγίδα και τις επιταγές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, ενώ αυτό που τονίστηκε είναι η ανάγκη ενιαία το εκπαιδευτικό κίνημα ( γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές )  να απαντήσει και να στηρίξει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών  της δευτεροβάθμιας που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.  

Syndicate content