fise-wtfu

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Στα πλαίσια της παρέμβασης των επιχειρηματιών στην εκπαίδευση, είναι γεγονός ότι οι αναδιαρθρώσεις προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, αλλάζοντας εντελώς τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου.

Η παρέμβαση τόσο του ΣΕΒ με επιστολή του στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο, τη διοίκηση και τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, όσο και διαφόρων ΜΚΟ που παρελαύνουν καιρό τώρα στα σχολεία μέσα από προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο, πρέπει να μας προβληματίζει και να μας κρατά σε επαγρύπνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα « Νεανική Επιχειρηματικότητα» που «τρέχει» το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο, το έχει αναλάβει η ΜΚΟ « Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων» και στηρίζεται από  μεγάλες εταιρείες και ενώσεις εταιρειών, με κύριους χορηγούς τους MetLife, Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), HSBC, Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Ενωση Τραπεζών, Citi, General Mills, Ηundai, SAP, AEGEAN, Apivita, Chipita, Coca Cola 3E, Genesis Farma, Vision, AB Βασιλόπουλος, ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Accenture, Lamda, IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία και άλλες 30 επιχειρήσεις.

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ: Για τη Διεθνή των Εκπαιδευτικών

Υποκριτική η αλληλεγγύη της  IE στους εκπαιδευτικούς του Μεξικό 

Στο μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλε στους εκπαιδευτικούς του Μεξικό η Διεθνής των Εκπαιδευτικών International Education ΙΕ, δεν υπάρχει λέξη για καταδίκη της κυβέρνησης. Απλώς ζητάει να αναζητηθούν οι ένοχοι. Στην πραγματικότητα, κρατάει μια ουδέτερη στάση θέλοντας να τα έχει καλά με τους εργαζόμενους αλλά να μην αποκαλύπτει το ρόλο και τις ευθύνες των κυβερνήσεων που υπηρετούν το κεφάλαιο.

Προτείνει επίσης να γίνει διάλογος για να ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών, καθώς και να εφαρμοστεί το κράτος δικαίου.

Εδώ και χρόνια, στις περισσότερες χώρες,  ο διάλογος χρησιμοποιείται από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ως πρόσχημα για να κρατούν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία των καπιταλιστικών συμφερόντων. Από την ίδρυση της η διεθνής των εκπαιδευτικών υπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Κρατάει ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα. Υποκρίνεται ότι είναι ουδέτερη ενώ στην πραγματικότητα αποσιωπά τις ευθύνες των κυβερνήσεων όπως τώρα για την  κυβέρνηση του Μεξικό .

Οι Εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, δεν έχουν ανάγκη τέτοιου είδους οργανώσεις. Είναι επιζήμιες για τους αγώνες και τα συμφέροντα της εκπαίδευσης  των παιδιών της εργατικής τάξης, επιζήμιες για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Να απαλλαγούν από  αυτές. Μαζί με τη ΦΙΣΕ, με την αγωνιστική καθαρή γραμμή της ΠΣΟ που ετοιμάζει το 17ο Παγκόσμιο συνέδριο της τον Οκτώβρη του 2016 στη Ν. Αφρική, θα προχωρήσουμε θαρρετά κόντρα στα συνδικάτα, στους  συνδικαλιστές, στις κυβερνήσεις, στις πολιτικές και τους μηχανισμούς που υπονομεύουν τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ: Καταδικάζουμε τις δολοφονίες των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο Μεξικό

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος της ΠΣΟ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς , γονείς, φοιτητές. Καταδικάζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης του Μεξικό που προέβη σε νέες επιθέσεις το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιούνη εναντίον εκπαιδευτικών, γονιών και φοιτητών στο Νοτσιχτλάν της νότιας πολιτείας Οαχάκα που συνεχίζουν, εδώ και περίπου τρία χρόνια, να αμφισβητούν τις κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία και τη νέα διαδικασία αξιολόγησης και πρόσληψης δασκάλων.

Η επίθεση των Μεξικανών αστυνομικών που έγινε με τη στήριξη της κυβέρνησης και του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Νιέτο, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ  διαδηλωτών και τον τραυματισμό πάνω από 100 άλλων.

 

 

Η ΦΙΣΕ καλεί τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν την αντιεκπαιδευτική, αντεργατική, τρομοκρατική και δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης του Μεξικό. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών στο Μεξικό ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στην εκπαίδευση που υποτάσσεται στα συμφέροντα των πολυεθνικών και των καπιταλιστών, πρέπει να συνεχίσουν. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η στήριξη από όλους τους εργαζόμενους. Είναι ανάγκη να εκφραστεί η κατακραυγή των συνδικάτων ενάντια στις δολοφονίες τις συλλήψεις, τα κυνηγητά των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ; Για τον αγώνα των Ελλήνων Εκπαιδευτικών

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος της ΠΣΟ χαιρετίζει τον αγώνα των αναπληρωτών αλλά και όλων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στην Ελλάδα .

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα, για απόσυρση της τροπολογίας, στο σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο θα προκύψουν χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και θα κλείσουν πάρα πολλά νηπιαγωγεία.

Ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών για δουλειά με πλήρη δικαιώματα και για αποκλειστικά δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, είναι για μας ανυποχώρητος.

Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, χρησιμοποιούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς σαν ένα καλοστημένο μηχανισμό για να αναπαράγουν την πολιτική τους και να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους

Είμαστε απέναντί τους. Απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης της χώρας σας, που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση των μαθητών.

Αγωνιζόμαστε μαζί σας Για δουλειά για όλους- δουλειά με πλήρη δικαιώματα

Για σχολεία χωρίς ελλείψεις , σχολεία που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Μήνυμα προς το Συνδικάτο CLA στην Αλγερία

Ανάλογες αποφάσεις έχουν παρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Μακρυγιάννης", "Ο Σωκράτης"

ΕΛΜΕ: Γ΄ Αθήνας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Με γκλομπς και δακρυγόνα αντιμετωπίζει η αλγερινή κυβέρνηση τον απεργιακό αγώνα συμβασιούχων εκπαιδευτικών στη διάρκεια κινητοποιήσεων, για βελτίωση των μισθών και των συνθηκών δουλειάς, που πραγματοποίησαν μεταξύ 21ης και 22ας Μάρτη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο απεργών και τις συλλήψεις δεκάδων στη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Αλγέρι.

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν την κανονική πρόσληψή τους και συνθήκες πλήρους απασχόλησης, συμμετείχαν στην απεργία καθώς και στο κάλεσμα των συνδικάτων τους για πορείες και διαδηλώσεις παρά την καθολική απαγόρευση κινητοποιήσεων στους δρόμους της πρωτεύουσας από το 2001.

Εξάλλου, είναι σε εξέλιξη «πορεία αξιοπρέπειας» των συμβασιούχων και μη - μόνιμων εκπαιδευτικών που ξεκίνησαν από την πόλη Bédjaia στις 27 Μάρτη για να φτάσουν στο Αλγέρι, διεκδικώντας την, χωρίς όρους, επαναπρόσληψη τους.

Σε μήνυμά του το ΠΑΜΕ χαιρετίζει το Συνδικάτο CLA στην Αλγερία. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τους Αλγερινούς εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην 6η μέρα πορείας με αίτημα την επαναπρόσληψή τους. Μέχρι σήμερα έχουν διανύσει περισσότερα από 140 χιλιόμετρα και συνεχίζουν να πορεύονται από την πόλη Μπεζάια προς το Αλγέρι. Στην πορεία τους, την "πορεία αξιοπρέπειας" όπως την ονομάζουν, προστίθενται και άλλοι εργαζόμενοι και ενώνουν τις φωνές τους κατά της εκμετάλλευσης και υπέρ της δουλειάς με δικαιώματα.

Την Κυριακή 3 Απρίλη ξεκινάει και στη χώρα μας η μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία, από την Πάτρα στην Αθήνα (220 χιλιόμετρα) με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας και τη στήριξη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας.

Η πορεία αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών στο Αλγέρι, η πορεία των ανέργων στην Ελλάδα, ανοίγουν ένα νέο αγωνιστικό δρόμο στο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Αλγερινών εκπαιδευτικών και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Καλή επιτυχία στον αγώνα σας!».

Σ.Ε.Π.Ε "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ": Εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων

“ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ”

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 2016, ΣΤΙΣ 6,00 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΕΠ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (ΠΛΗΣΙΟΝ  ΗΣΑΠ Ν.ΙΩΝΙΑΣ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Η ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ συνεχίζοντας την περιπλάνησή της στα παραμυθένια μονοπάτια των αδελφών Γκριμ, διασκεύασε και παρουσιάζει το εξαιρετικό παραμύθι «Οι Μουσικοί Της Βρέμης» χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά δικές της μουσικές και τραγούδια, εμπνευσμένα απ’ την πλοκή αυτού του θαυμάσιου παραμυθιού!

Αυτή τη φορά, οι τρομπέτες μας έχουν για συντροφιά τους την Τόλμη των Παραμυθιών!  Ναι σωστά ακούσατε, μια κούκλα που ακούει στ’ όνομα Τόλμη!  Μια κούκλα που ζωντανεύει μόνο στα όνειρα των παιδιών... όπως και τα  παραμύθια!

Στην ονειροχώρα η Τόλμη και τα παιδιά οδηγούν τους ήρωες του παραμυθιού με τρόπο τέτοιο που ν’ ανακαλύψουν την κρυμμένη αλήθεια μέσα απ’ τους πολύχρωμους ήχους της τρομπέτας!

4  Μουσικοταξιδευτές επί σκηνής, 7 Υπέροχες Κούκλες που φιλοτέχνησε ειδικά για την παράσταση το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ & 11 Μουσικά κομμάτια & τραγούδια με χάλκινα πνευστά «ξυπνάνε» μέσα στ’ όνειρο το παραμύθι, όχι όπως το ξέραμε… αλλά όπως το θέλαμε!

Παγκόσμια Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ: Είμαστε αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη στην Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος της ΠΣΟ χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας αλλά και όλους τους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τη μάχη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να πετύχει η Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Συναγωνιστές είμαστε στο πλευρό σας. Πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη έχει ένα μόνο δρόμο να επιλέξει. Το δρόμο του οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στα μέτρα που αφαιρούν μισθούς, ασφάλιση, εκπαίδευση, υγεία, δικαιώματα από τους έλληνες εκπαιδευτικούς , από τους έλληνες εργαζόμενους, από τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους αλλά και από τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Ο δικός σας αγώνας ενάντια στην Κυβέρνηση, την ΕΕ και τους μηχανισμούς που υπηρετούν το κεφάλαιο είναι αγώνας που αφορά τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Είναι αγώνας που ανοίγει δρόμο και στη δική μας Ομοσπονδία τη ΦΙΣΕ

Καλή Επιτυχία

FISE Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών: Μήνυμα Αλληλεγγύης στο Γαλλικό Λαό

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών (FISE), μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων απο 130 ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στο λαό, τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς της Γαλλίας.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όπως και οι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, υπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, γιατι ανοίγουν το δρόμο για την επιβολή μέτρων λιτότητας, ελέγχου και καταστρατήγησης  των εργατικών δικαιωμάων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας!

Η γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών (FISE)

12 ΙΟΥΝΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

120 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως, ηλικίας από 5 μέχρι και 14 ετών εργάζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ILO. Η έκθεση τονίζει ότι, ¨ χωρίς διάκριση φύλου, αγόρια και κορίτσια αυτής της ηλικίας είναι το ίδιο ευάλωτα στην καταναγκαστική εργασία. Η φτώχεια και η έλλειψη αξιοπρεπούς εργασίας για τους ενήλικες καθώς και η απουσία κοινωνικής προστασίας και η εξασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, είναι οι κύριες αιτίες εξώθησης τους στην εργασία.»

Η ΦΙΣΕ παγκόσμια συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών μέλος της Παγκόσμιας συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ΠΣΟ χαιρετίζει την Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας , τονίζει ότι οι βασικές αιτίες που εκατομμύρια παιδιών  είναι δέσμια της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης και δισεκατομμύρια ενηλίκων βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση  είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι συνέπειες των λαών από τα εμπάργκο, τους αποκλεισμούς και τα μέτρα που επιβάλουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Τα δικαιώματα των παιδιών για εκπαίδευση, υγεία, ολόπλευρη ανάπτυξη, παραμένουν ένα μακρινό όνειρο για  εκατομμύρια παιδιών  και είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα προβλήματα που βιώνει η παγκόσμια εργατική τάξη. Η πείρα μας δείχνει ότι δεν αρκεί η ευνοϊκή νομοθεσία για τα παιδιά όπου η εργατική δύναμη αποτελεί κέρδος για τους εργοδότες  και όπου ο καπιταλισμός ρίχνει στην ανεργία  όλο και περισσότερους ανθρώπους

Σ.Ε.Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»: Επιστολή προς ΟΣΚ για τα ταμειακά διαθέσιμα

ΠΡΟΣ ΟΣΚ:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΗΘΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

 

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Κύριοι του Δ.Σ. των Κτηριακών Υποδομών ΑΕ πρώην ΟΣΚ,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση και ζητά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων αλλά και των φορέων του Δημοσίων, άρα και του δικού σας εποπτεύοντα φορέα, ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τα παρακάτω:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

FISE-WFTU: Καταδίκη της απαγωγής των μαθητριών στη Νιγηρία

Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών μέλη της ΦΙΣΕ οφείλουν να καταδικάσουν τις απαγωγές μαθητριών από την εξτρεμιστική ισλαμική  οργάνωση "Μπόκο Χαράμ"

Η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ» (που σημαίνει η Δυτική Παιδεία είναι απαγορευμένη), επιδιώκει τη βίαιη επιβολή ισλαμικού νόμου σε όλη τη Νιγηρία και έχει αναλάβει  την ευθύνη για τη μαζική απαγωγή περίπου 300 μαθητριών Λυκείου.

Οι πρόσφατες απαγωγές  ξεκίνησαν μόλις ένα 24ωρο μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσε η ίδια οργάνωση σε σταθμό λεωφορείων της πρωτεύουσας, Αμπούτζα, το απόγευμα της πρωτομαγιάς, με θύματα δεκάδες νεαρούς εργάτες και εργάτριες που περίμεναν τα μέσα μαζικής   συγκοινωνίας για να πάνε στις δουλειές τους. Παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει αρκετές το τελευταίο διάστημα.

Διεθνής Συνδικαλιστική Διάσκεψη για την εκπαίδευση 28-29 Οκτ. Βρυξέλλες, Βέλγιο

Πραγματοποίηθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη FISE και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ)  Διεθνής Διάσκεψη για την Εκπαίδευση με θέμα: "Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σήμερα, το σχολείο του σήμερα, η δημόσια εκπαίδευση, η δημοκρατία στην εκπαίδευση" στις 28 και 29 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.
 
Στη Διάσκεψη προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας της FISE Orlando Perez (από τη Βενεζουέλα) και o Πρόεδρος Χασάν Ισμαήλ (Λίβανος) με τη συμμετοχή και παρουσία συνδικαλιστών από 16 χωρές από όλο τον κόσμο.

 
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για το ρόλο των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων της εκπαίδευσης σήμερα και για τις πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στο συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.
 
Τα πρακτικά της Διάσκεψης και τις εισηγήσεις που έκαναν οι εκπαιδευτικοί του Π.Α.ΜΕ. θα δημοσιευτούν σ' αυτή της σελίδα τις επόμενες ημέρες.

FISE: solidarity with Cyprus

Mr. Kyriakos Kenevezos

Minister of Education and Culture of Cyprus

 

Dear Minister,

On behalf of the World Federation of Teachers` Unions (FISE) of the World Federation of Trade Unions (WFTU) expresses its strong disagreement with the decision of the Ministry of Education and Culture of Cyprus to close down the afternoon and evening educational programmes.

The decision of the Ministry to abolish the programmes and proceed to the purchase of services violates the inalienable right of teachers for regulated and permanent employment, as well as the right to conclude collective agreements.

Furthermore, this decision will have severe consequences for the 2,500 teachers since apart from the fact that they are being led to unemployment, at the same time they will loose the right of access to social funds (unemployment benefit, funds subsidizing teacher's holidays, maternity allowance).

At the same time, this is a serious blow to the institution of education as a social asset.

The World Federation of Teachers´ Unions of WFTU unites its voice with the struggling striking teachers of Cyprus, with the Cypriot class-orientated workers movement and calls on you to proceed immediately to meet the demands of the strikers and safeguard their trade union rights.

 

The Secretariat

FISE: Solidarity to the Greek teachers on strike

The Greek government has unleashed a climate of intimidation against teachers, threatening to dismiss all teachers who participated to the general strike declared by the unions to block the closure of the state broadcaster  (ERT).

In many cities of Greece teachers clustered in PAME organized marches, protests and demonstrations.

In one of their announcement, forces of PAME in the public sector point out the following:

  • "The response of the whole working class must be direct and fast, if the government dares to implement its threats.
  • Stop the persecution now- No one is alone.
  • Enough with the policy of "law and order". We demand that the mobilization of all employees who are under this regime to be lifted.
  • We urge all organizations and clubs of the country to stand by the side of teachers - strikers and condemn the authoritarianism of the governmental coalition. "

The Secretariat of FISE invites the unionists and the unions to express their solidarity to the Greek teachers. To denounce the Greek government, which is trying by all means to vanquish the right to strike and to organized struggle against its policy.

We also, invite them to denounce the teachers’ and public servants’ dismissals and the abolition of schools and public institutions.

 

 

The Executive Secretariat

SOLIDARITY MESSAGE

We support the teachers’ struggle in Denmark

One out of five schools have been shut down since 2004 till today in Denmark. The amount of students per classroom has been raised and the teachers’ work is getting more and more difficult.

At the same time, the government along with community authorities have enforced reductions in the teachers’ payment, raise of their working hours and abolition of conquered rights. The teachers are organizing massive strikes in every city in Denmark, demanding the signature of a collective agreement, that will cover their needs.

The government and the owners, trying to put an end to the teachers’ struggle, shut the schools down, adapting the method of the infamous lock out.

POLICE ATTACK IN A SCHOOL

MASSIVE TERRORISM IN NEIGHBORHOODS AND SCHOOLS IN THE HELLENIC TERRITORY….FOR THE GOLD

 

The inhabitants of Chalkidiki, in Greece move on with their struggle with rallies and massive protests. They totally disagree with the catastrophic plans of the multinational companies, that take advantage of the gold mines of the region. The police and the local authorities, on the other hand, defend the interests of those companies, intensifying more and more the authoritarianism and the terrorism, with  locals’, employees’ and students’ adductions and arrests. They even fired huge amounts of tear gas and chemicals towards the students of a school, who were protesting in the courtyard, against the police operation, resulting in respiratory and other problems provocation of students and people working in the school.

The FISE denounces the police operation and expresses its solidarity to the struggle of the local people, who protest for their rights. We support the students, who protest and acknowledge the fact that there is no system, where the capital and the multinational companies live harmonically with the interests of the working class. Those who serve the multinational companies are enemies of the students’ parents, who belong to the working class.

The police attacks and the tear gas cannot cancel the class struggle. The government and the monopoles do not hesitate terrorizing even underage students, so that they secure their profits. We, however, can and must teach our students that they only way to defend and conquer our rights is the struggle against these violent strategies, that deprive us of all of our rights.

 

THE SECRETARY  

FISE: Μήνυμα αλληλεγγύης στο Λίβανο

The FISE, expresses its full support and solidarity with the workers in the sector of education and public services in Lebanon who struggle for labor and social rights.

 

The FISE supports the workers in the sector of education and public services who are affected by the hard antilabor policy of the government and their rights are eliminated worsening their living conditions.

 

We ask for the government to accept the demands of workers and trade unions.

We express our solidarity with the working class of Lebanon in their struggles and we stand on their side for full satisfaction of their demands.

 

THE SECRETARIAT 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση δίνει μπόνους σε όσους εκπαιδευτικούς ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να καταταγούν στο στρατό gια τρία χρόνια υποχρεωτικής θητείας . Οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν επιπλέον αμοιβή ανάλογα με την επιτυχία του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και αξιωματικοί του στρατού οι οποίοι επισκέπτονται τα σχολεία και διοργανώνουν ομιλίες.

Εξηγούν στους μαθητές τη σημασία του στρατού για την ύπαρξη του ΙΣΡΑΗΛ.

Διεθνής Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη τους εργαζόμενους απεργούς του Μετρό της Αθήνας και δηλώνει τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα τους.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζόμενων στο Μετρό και την επέμβαση των ΜΑΤ που έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα της 25ης Γενάρη στο αμαξοστάσιο του μετρό και συνοδεύτηκε από τραυματισμούς και συλλήψεις. Πρόκειται για πράξη ωμού αυταρχισμού, η οποία στρέφεται ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, αφού βάζει στο στόχαστρο στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Aπόφαση της κυβέρνησης της ΣΡΙ-ΛΑΝΚΑ να χρησιμοποιεί αξιωματικούς του στρατού ως εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί συναγωνιστές

Η Γραμματεία της ΦΙΣΕ ενημερώθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης της ΣΡΙ-ΛΑΝΚΑ να χρησιμοποιεί αξιωματικούς του στρατού ως εκπαιδευτικούς σε κάποια σχολεία της χώρας.

Η ΦΙΣΕ υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών και παλεύει για να παρέχεται σε όλους τους μαθητές, σε όλο τον κόσμο, δωρεάν εκπαίδευση με δασκάλους που να έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και πιστοποιητικά παιδαγωγικής και επιστημονικής επάρκειας.

Syndicate content