24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κέρκυρας, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης

ΣΕΠΕ: Κέρκυρας

Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα: ΣΕΦΙΕ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Περισσότερα

Για τη Σύσκεψη- Ενημέρωση- Συζήτηση της Ένωσης Γονέων Περάματος

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Ζωηρή και ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ξεδιπλώθηκε γύρω από τις εξελίξεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην εκπαίδευση στην ενημερωτική συνάντηση της Ένωσης Γονέων Περάματος με γονείς και Εκπαιδευτικούς των σχολείων του Περάματος. Την ενημέρωση εισηγητικά έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Ηλίας ΠΑΤΙΔΗΣ, ενώ τοποθέτηση-ενημέρωση για τα θέματα της πρωτοβάθμιας έγινε και από το γραμματέα του ΣΕΠΕ Περάματος- Κερατσινίου "Νίκος Πλουμπιδης" Βατίστα Βασίλη. Ο Ηλίας Πατίδης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα των μέτρων και αποφάσεων που ψήφισε η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης, ως συνέχεια των προηγούμενων αντιλαϊκών νομοθετημάτων της ίδιας αλλά  και των άλλων κυβερνήσεων, με τη σφραγίδα και τις επιταγές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, ενώ αυτό που τονίστηκε είναι η ανάγκη ενιαία το εκπαιδευτικό κίνημα ( γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές )  να απαντήσει και να στηρίξει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών  της δευτεροβάθμιας που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.