24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κέρκυρας, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης

ΣΕΠΕ: Κέρκυρας

Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα: ΣΕΦΙΕ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Περισσότερα

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας: Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Παρασκευή 7 Απρίλη, 19.00, Πλ. Πάρκου Λαμία. Την ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup στη Μάλτα.

 

Τα «διαπραγματικά τσαλιμάκια» της κυβέρνησης δείχνουν ότι, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει το νέο πακέτο μέτρων, αναζητά τον κατάλληλο χρόνο και τρόπο να τα «σερβίρει» και να τα φορτώσει στις πλάτες μας. 

Την ίδια ώρα, προετοιμάζονται τα πρώτα από τα νέα εφαρμοστικά νομοσχέδια, που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή, τις επόμενες μέρες και να φέρουν νέες ανατροπές στη ζωή μας.

Όσο για τα αιωρούμενα «αντίμετρα», πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως τα ψίχουλα των 50 εκατομ. ευρώ που θα επιστραφούν στους χαμηλοσυνταξιούχους ως αντίδωρο για το 1,5 δισεκατομ. που χάνουν με την κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Την ίδια ώρα ζούμε τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης στη δημόσια εκπαίδευση. Η προοπτική που της επιφυλάσσουν είναι συρρίκνωση, υποβάθμιση του περιεχομένου της, υποβάθμιση του ρόλου του εκπ/κού, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και εργασιακή περιπλάνηση για μόνιμους και αναπληρωτές.

Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και των ανάλογων συνδικαλιστικών ηγεσιών συμφωνούν στον πυρήνα της στρατηγικής και των μέτρων που παίρνονται. Καθεμιά στο ρόλο της, πιέζουν προς την ίδια  κατεύθυνση. Έχουν κηρύξει σιγή ασυρμάτου στο κίνημα. Είναι χαρακτηρηστική η στάση τους απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν.

Μόνο το ΠΑΜΕ κρατάει συνεπή αγωνιστική στάση. Καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε αντίσταση και πάλη για την καθυστέρηση, παρεμπόδιση και τελικά ανατροπή των μέτρων. Υπογραμμίζει ότι μόνο οι εργαζόμενοι, τα θύματα των ίδιων των μέτρων, έχουν συμφέρον και τη δύναμη να αγωνιστούν και να τα αποκρούσουν. Αυτά, την πολιτική που τα υλοποιεί και τις πραγματικές αιτίες που τα γεννούν.

Στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της 7ης Απρίλη δεν είναι υπόθεση μόνο όσων συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Έχει θέση κάθε μέλος της εργατικής λαϊκής οικογένειας που τα μέτρα τη βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Έχει την ευκαιρία –που δεν του δίνει κανένας άλλος- να εκφράσει φανερά, έμπρακτα, αγωνιστικά τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, τη διάθεσή του για αντιστροφή αυτής της αδιέξοδης για τα συμφέροντά του πορείας. 

AttachmentSize
7 Απρίλη 2017 ΠΑΜΕ Εκπ Φθ.doc42 KB