ΕΛΜΕ Πειραιά: Να πάρουν πίσω ΤΩΡΑ την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Γ' Αθήνας

Μαζί με τους μαθητές μας συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά! Διαδηλώνουμε την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας!

Να πάρουν πίσω ΤΩΡΑ την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων!

Χιλιάδες μαθητές το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους, μαζί με καθηγητές και γονείς για να διεκδικήσουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις στις 7 Νοέμβρη, στις 13 Φλεβάρη, στις 6 Μάρτη, οι κινητοποιήσεις των μαθητών του Πειραιά στις 7 και τις 10 Μάρτη, έδειξαν ότι η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται και παλεύει για τα δικαιώματά της στις σπουδές!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που έχουν αποφασίσει δεκάδες σχολεία στην Αττική (Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας), γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και καθηγητές, προέρχονται από την ίδια πολιτική, κοινός είναι λοιπόν και ο αγώνας!

Οι μηδενικοί διορισμοί, οι αντιαντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις, με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών, ακόμα και στην ειδική αγωγή, οι σχεδιασμοί για λύκειο φροντιστηριακού τύπου, το χτύπημα των δικαιωμάτων στις σπουδές στη γενική και στην τεχνική εκπαίδευση, δημιουργούν ένα σχολείο πιο εντατικό όπου μπορούν να επιβιώσουν οι λίγοι και εκλεκτοί. Την ίδια στιγμή, τα σχολεία ασφυκτιούν οικονομικά, ενώ οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την κατά τα άλλα "δημόσια και δωρεάν" παιδεία. Συγχρόνως χιλιάδες συνάδελφοι οδηγούνται στην εργασιακή περιπλάνηση, στην απόλυση, στην ανεργία και στην ανέχεια!

Στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κάνει το σχολείο μας ακόμα χειρότερο, με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί:

  • Φτιάχνουν ακόμα περισσότερο το σχολείο- εξεταστικό κέντρο. Ένα σχολείο εντατικοποιημένο και ταξικό, ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς…

  • Η τελευταία κίνηση του Υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων αυξάνει το άγχος, τις δυσκολίες, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτές τις αλλαγές ΤΩΡΑ!

  • Κόβουν και αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές.

  • Η κατάσταση που ζουν οι μαθητές μας στο σπίτι είναι εκρηκτική! Οι εργαζόμενοι γονείς πληρώνουν σήμερα όλο και περισσότερα λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων και αύριο τα έξοδα να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο για όποιον θέλει να σπουδάσει σε κάποια σχολή!

Απέναντι στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιτίθεται στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς παλεύουν για:

  • Δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους – ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και την εντατικοποίηση

  • Να γίνουν κανονικά οι επαναληπτικές εξετάσεις σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ!

  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.

  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών των μαθητών μας για τη μόρφωσή τους.

  • Δωρεάν ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

  • Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Βγαίνουμε στο δρόμο, παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές μας, με τους γονείς και διαδηλώνουμε από κοινού.

Tο Δ.Σ. της EΛΜΕ Πειραιά αποφασίζει 3ωρη (διευκολυντική) στάση εργασίας 11.00-14.00 για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που οργανώνουν δεκάδες σχολεία και σύλλογοι γονέων της Αττικής την Τετάρτη 22 Μάρτη 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, στηρίζει τη μαθητική κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 (9:30 Πλ. Κύπρου, Κερατσίνι) και καλεί τους συναδέλφους των σχολείων που τη διοργανώνουν να πάρουν μέρος.

AttachmentSize
22_3 κινητοποίηση μαθητών_β.doc23 KB