24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κέρκυρας, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης

ΣΕΠΕ: Κέρκυρας

Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα: ΣΕΦΙΕ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Περισσότερα

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς και γονείς

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 
"Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή και οι επιπτώσεις τους στα παιδιά με ειδικές ανάγκες,
 στις οικογένειές τους, στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, στους εκπαιδευτικούς, στο ΕΕΠ και ΕΒΠ"

2ο Δ.Σ. Αθηνών (Παγκράτι, Δαμάρεως 65)

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 7 μ.μ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

η κυβέρνηση λέει ότι προωθεί "ένταξη", "συμπερίληψη", "συνεκπαίδευση" των παιδιών με ειδικές ανάγκες (ε.α.) στα γενικά σχολεία. Έτσι είναι; 

  • Η αδιοριστία στην Ειδική Αγωγή (ΕΑ) συνεχίζεται επί 16 χρόνια (!) και οι απόφοιτοι ΕΑ περιπλανώνται κάθε χρόνο από τον Έβρο ως την Κρήτη!

  • Οι δομές ΕΑ είναι υποτυπώδεις και συνήθως "λειτουργούν" τον Δεκέμβρη!

  • Πρώιμη διάγνωση δε γίνεται και τα νήπια με ειδικές ανάγκες εντάσσονται ή και τελειώνουν το νηπιαγωγείο χωρίς ανάλογη στήριξη!

  • Οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης συναντούν περιοδικά ως και 5 παιδιά σε 5 διαφορετικά σχολεία! Πολλοί γονείς πληρώνουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη στα γενικά και τώρα πλέον και στα ειδικά σχολεία!

  • Αυστηροποιούν τους όρους μείωσης μαθητών στο τμήμα που "εντάσσονται" παιδιά με ειδικές ανάγκες. Διαθέτουν εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής στην ειδική...

 

Πολύ μακρύς ο κατάλογος! Τελικά προωθούν ένταξη ή "πετάνε" τα παιδιά με ε.α. στα γενικά σχολεία και φορτώνουν την ευθύνη στα ίδια, στους εκπαιδευτικούς και στους γονιούς; Ελάτε να συζητήσουμε και να δράσουμε!

AttachmentSize
47ο Ενημ Συγκέντρωση Συζήτηση 29 Μάρτη Αρνητ εξελίξεις ΕΑ επιπτώσεις παιδιά ε.α. οικογέν σχολεία εκπκούς γονιούς 16.3.17.doc83 KB