24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κέρκυρας, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης

ΣΕΠΕ: Κέρκυρας

Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα: ΣΕΦΙΕ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Περισσότερα

Στα θρανία του αγώνα

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η ραδιοφωνική εκπομπή των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Στα θρανία του αγώνα”

κάθε Τετάρτη 7.00 – 8.00 μμ στον 90.4 Αριστερά στα FM


 

Στα θρανία του αγώνα” είναι ο τίτλος της ραδιοφωνικής εκπομπής των Eκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που ξεκινά στη συχνότητα του 90.4 Αριστερά στα FM κάθε Τετάρτη 7.00 – 8.00μμ. Πρόκειται για μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο πλατύ κοινό και να αναδειχθούν άγνωστες πλευρές του περιεχομένου του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ βγαίνουν από την τάξη, κάθονται πίσω από το μικρόφωνο και περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση, αναζητούν τις ρίζες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και διεκδικούν ένα σχολείο σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες. Μιλούν ανοιχτά για το ρόλο του σχολείου στη σημερινή κοινωνία, τη στάση του εκπαιδευτικού, το περιεχόμενο των βιβλίων και την επιστημονικότητα της παρεχόμενης γνώσης.


Σήμερα, που το Δημόσιο Σχολείο δέχεται ισχυρά χτυπήματα από τις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ανάγκες του κεφαλαίου για μείωση του κόστους, μικρότερο κράτος και ιδιωτικοποιήσεις, είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα ραδιοφωνικό βήμα ανοιχτό σε όσους υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.


Ο 90.4 Αριστερά στα FM, που αποτέλεσε ένα ελεύθερο βήμα στην περίπτωση των απολυμένων της ΕΤ3, δίνει ξανά τα μικρόφωνά του στους απολυμένους από τα σχολεία, στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, για να ακουστεί η “άλλη φωνή” μέσα από τα ραδιόφωνα. Μια φωνή που υπερασπίζεται το δικαιώμα στη μόρφωση και στη σταθερή δουλειά για όλους και μεταδίδει μήνυμα αγώνα και ελπίδας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

 

Ας γίνει η εκπομπή αυτή μια αφορμή για προβληματισμό, επικοινωνία και συμμετοχή. Γιατί η Ενιαία Λαϊκή Παιδεία δεν είναι ουτοπία, αλλά απαίτηση και ανάγκη των καιρών.

Τα αρχεία των εκπομπών μπορείτε να τα βρίσκετε από εδώ: