24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κέρκυρας, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης

ΣΕΠΕ: Κέρκυρας

Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα: ΣΕΦΙΕ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Περισσότερα

Τι είναι το ΠΑΜΕ Εκπ/κων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η επιτροπή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ επιδιώκει να ενώσει όλους τους Εκπαιδευτικούς στο επίπεδο της πόλης και του Νομού ανεξάρτητα από σχέσεις εργασίας (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, μόνιμοι της δημόσιας, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των εργαζομένων εκπαιδευτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση). Βάση ενότητας και συσπείρωσης είναι τα συμφέροντα της μισθωτής εργασίας, τα δικά μας συμφέροντα, το δικαίωμα όλων στη μόρφωση.

Η επιτροπή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ θα παλεύει για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης, για ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς στο χώρο εργασίας τους, στην εκμεταλλευτική κοινωνία που ζουν. Θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Θα συντονίζει τη δράση της με τους άλλους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, για μια άλλη εκπαιδευτική πολιτική, για ένα άλλο σχολείο, για να γίνει η μόρφωση δικαίωμα όλων. Στα πλαίσια μιας τέτοιας πορείας, θα συγκεντρώνονται δυνάμεις στη γραμμή της ταξικής πάλης, θα κερδίζει έδαφος το Παλλαϊκό Μέτωπο για την Ενιαία Λαϊκή Παιδεία.