"Βύρωνας": Δελτίο Τύπου για την έναρξη διαπραγμάτευσης υπογραφής ΣΣΕ.

27/10/2018 - 00:48

Δελτίο τύπου

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του “Βύρωνα” παραβρέθηκε στο έκτακτο Δ.Σ της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε την Τετάρτη 24 Οκτώβρη, που είχε ως κύριο θέμα την υπογραφή ΣΣΕ στα ΦΜΕ. Ενώ η  έναρξη των διαπραγματεύσεων είχε οριστεί για 24/10, τελικά, μετά από απαίτηση της ΟΕΦΕ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτώβρη στις 12:00 στα γραφεία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο “Βύρωνας” έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλη το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ. Έχει καταρτήσει Σχέδιο ΣΣΕ στην κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών, το οποίο έχει συζητηθεί σε τρεις Γενικές Συνελεύσεις και έχουν παρθεί αντίστοιχες αποφάσεις. Ακολούθησε Πανελλαδικός Συντονισμός εννιά Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, τα οποία ψήφισαν και απέστειλαν στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε κοινό σχέδιο δράσης με βάση το σχέδιο ΣΣΕ. Ο “Βύρωνας” έχει κάνει αλλεπάλληλες κρούσεις στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας με παρεμβάσεις του για την κρισιμότητα της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική πλευρά. Το τελευταίο διάστημα το σωματείο, με μια πλατιά καμπάνια σε χώρους εργασίας έχει ανοίξει το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ στους συναδέλφους του κλάδου. Έχουν επίσης προηγηθεί πρόσθετες συζητήσεις και επεξεργασίες της ΣΣΕ, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, όπως και κινητοποιήσεις σε μια σειρά φροντιστηρίων μελών της ΟΕΦΕ.

Θέση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο έκτακτο Δ.Σ της Τετάρτης ήταν η άμεση προσφυγή σε διαπραγματεύσεις με την ΟΕΦΕ, παρά την πρόταση των Παρεμβάσεων για περεταίρω αναμονή. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που ήδη χρονίζει.

Ο “Βύρωνας” θα πάρει ενεργά μέρος στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, χωρίς αυταπάτες και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, έχοντας ως όπλο τη δυναμική του και την πείρα του. Ο  “Βύρωνας” είναι σωματείο με πλούσια δράση, με στίγμα στους εργασιακούς χώρους, με πλούσια αγωνιστική πείρα και σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι η συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» απευθύνει κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο του κλάδου να παραστεί στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ (Χαλκοκονδύλη 13) τη Δευτέρα 29/10 στις 12 το μεσημέρι, όπου θα γίνει η έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΟΕΦΕ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα