ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για το νέο εργατικό ατύχημα στο ΧΥΤΑ του Δήμου Κεφαλονιάς

19/04/2019 - 10:37

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ εκφράζει την βαθειά οδύνη του για το θάνατο του εργαζόμενου στην εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. , Ηλία Λυμπεράτου, που άφησε την τελευταία του πνοή βγάζοντας το μεροκάματο στο ΧΥΤΑ του Δήμου Κεφαλονιάς.

Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Ο άτυχος συμπατριώτης μας, είναι το νέο θύμα στον ανίερο "πόλεμο" της εκμετάλλευσης μέσα στους χώρους δουλειάς. Το τραγικό αυτό γεγονός είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της εκχώρησης ζωτικών υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης σε ιδιωτικές εταιρείες, που προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, μειώνουν το κόστος εργασίας μέσα από τις μειωμένες αμοιβές, την εντατικοποίηση του προσωπικού, την έκπτωση στην ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, κ.α Αυτή η εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων επιβεβαιώνει καθημερινά, ότι μόνα θύματα έχει τους εργαζόμενους.

Είναι η ίδια πολιτική, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υψώνουν καθημερινά νέα τείχη για τα παιδιά της εργατικής τάξης στο σχολείο και στα πανεπιστήμια με αντιεκπαιδευτικούς νόμους εκτρώματα, που τσακίζoυν κάθε εργασιακό δικαίωμα για τους εκπαιδευτικούς .

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους υπεύθυνους να μην αφήσουν ατιμώρητο αυτό το έγκλημα που είναι έγκλημα εναντίον όλων των εργαζομένων. Καλεί κράτος και εργοδοσία να αναλάβουν ολόκληρο το κόστος επιβίωσης της οικογένειάς του, για την οποία εργαζόταν για να της εξασφαλίσει τα αναγκαία. Καλεί επίσης την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας ώστε να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο ΧΥΤΑ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους στο νομό, όπως άλλωστε και στα σχολεία προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ θα εκφράσει την αλληλεγγύη του με κάθε τρόπο προς την οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας εργάτη στο ΧΥΤΑ του Δήμου Κεφαλονιάς.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα