ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Όλοι στην κινητοποίηη στις 9 Νοέμβρη

08/11/2018 - 09:51

Στα πλαίσια της πανελλαδικής Διευκολυντικής 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. από τις 11.00 έως τις 14.00, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί

σε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις 13:00 στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνηση π.χ. για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή δεν είναι μόνο ψίχουλα. Είναι μια νέα απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης. Δεν απαντούν  στα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία. Τα σχολεία μας ασφυκτιούν από την υποχρηματοδότηση! Πάνω από 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα χρονιά αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η μισθολογική καθήλωση και η φοροληστεία μεγαλώνουν την ανασφάλεια στις οικογένειές μας. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων συναδέλφων στην εργασία εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί να κάνουμε μάθημα στα εγγόνια μας, 67 χρονών μέσα στην τάξη!

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε με το  σύνθημα:

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!   

  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
  • Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν ακόμα και τώρα στα σχολεία!
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (να δοθεί επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση)!
  • Να διευκολυνθούν οι έγκυες συναδέλφισες, οι μωρομάνες, οι οικογένειες, οι συνάδελφοι με προβλήματα υγείας. Να εξισωθούν εδώ και τώρα τα δικαιώματα με αυτά των μονίμων.

 

Κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα