ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου: Απεργιακό Κάλεσμα

08/11/2018 - 09:53

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 14 Νοέμβρη
απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης
και την υπονομευτική στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων. Παράλληλα, με διάφορες εξαγγελίες η κυβέρνηση προβαίνει σε άλλη μια απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης, αλλά δεν απαντά  στην πραγματικότητα των τεράστιων κενών, των ελλείψεων και της υποχρηματοδότησης των σχολείων! Πάνω από 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα χρονιά αναπληρώνουν το εαυτό τους χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η μισθολογική καθήλωση και η φοροληστεία μεγαλώνουν την ανασφάλεια στις οικογένειές μας. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι καθιστούν απαγορευτική τη συνταξιοδότηση και εξαναγκάζουν χιλιάδες συναδέλφους να παραμένουν στην εργασία και να κάνουν μάθημα στα… εγγόνια τους!

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ο άθλιος και υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ γιατί αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.

  • Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ στις 10 Οκτώβρη ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση για απεργία και συνέστησαν «υπομονή» στους εργαζόμενους. Ισχυρίζονταν ότι «δεν συντρέχει λόγος για απεργία» και αναπαρήγαγαν τα επιχειρήματα περί «αναποτελεσματικότητας των αγώνων».
  • Στην συνέχεια και μετά την απόφαση εκατοντάδων συνδικάτων (Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων) για προετοιμασία απεργίας στις 8 Νοέμβρη, οι ίδιες δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν ξεχωριστή απεργία στο ΔΗΜΟΣΙΟ στις 14 Νοέμβρη.
  • Τελικά, όταν μια σειρά συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα (π.χ. Εργατικό Κέντρο Αθήνας) αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ), ολοκλήρωσαν το σχέδιο υπονόμευσης και ακύρωσης της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ αποφασίζοντας απεργία στη ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη!

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνονται στο παιχνίδι τηςυπονόμευσης, μα αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Είναι ξεκάθαρο πως ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός μέσα από τους άθλιους τακτικισμούς και τα «παιχνιδάκια» με τις ημερομηνίες στοχεύει στην αποδυνάμωση της πάλης των εργαζομένων, στη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και απογοήτευσης με τελικό σκοπό τη στήριξη της αντιλαϊκής στρατηγικής και των στόχων της «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας των ομίλων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αν έτσι νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις «ενοχλητικές» διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης και αποδοχής της βαρβαρότητας που μας έχουν επιβάλει, είναι μακριά νυχτωμένοι! Η επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη και η κλιμάκωση της πάλης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας, σε αντιπαράθεση με την απεργοσπαστική στάση και την υπονομευτική τακτική των κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών.

 

Στις 14 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

  • Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
  • Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης με διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
  • Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας

Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης και την επιτυχία της απεργίας, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Δασκάλων καλούν συναδέλφισσες και συναδέλφους σε απεργιακή σύσκεψη την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 19:30 στο 2Ο Δημοτικό Μύρινας.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα