ΕΛΜΕ Πειραιά: Να λυθεί το ζήτημα της καθαριότητας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

19/07/2018 - 15:59
Να λυθεί το ζήτημα της καθαριότητας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Τη στήριξή της στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 π.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για το ζήτημα της καθαριότητας, εκφράζει η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «το πρόβλημα της καθαριότητας στη ΔΙΔΕ Πειραιά (αλλά και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) είναι πλέον εφιαλτικό. Οι δεκάδες συνάδελφοι στη ΔΙΔΕ Πειραιά (Διοικητικοί και Εκπαιδευτικοί) αναγκάζονται να εργάζονται καθημερινά κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Η Περιφέρεια Αττικής (αρμόδια από το νόμο για την καθαριότητα των ΔΙΔΕ και ΠΔΕ) έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση αυτή, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όσων εργάζονται ή επισκέπτονται τις ΔΙΔΕ - ΠΔΕ.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με την τροφοδοσία της ΔΙΔΕ με αναλώσιμα (χαρτί, μελάνι, γραφική ύλη, υλικά καθαριότητας κ.ά.), ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με επάρκεια.

Οι συνάδελφοι στη ΔΙΔΕ Πειραιά αναγκάζονται να ζητούν αναλώσιμα από τα σχολεία, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά να λυθεί άμεσα το ζήτημα από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας πως «την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καθαρίστρια, αλλά και αναλώσιμο ούτε για δείγμα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την "έξοδο από τα μνημόνια" και "τις καλύτερες μέρες που... έρχονται"! Αποδεικνύεται ότι οι τραγικές ελλείψεις για τους εργαζόμενους, ακόμα και σε βασικές ανάγκες, όπως καθαριότητα - αναλώσιμα, είναι η απαραίτητη συνθήκη για τα ματωμένα πλεονάσματα, που πανηγυρίζουν κυβέρνηση - επιχειρηματικοί όμιλοι - δανειστές».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα