ΕΛΜΕ Πειραιά: Στις 18 Μαρτίου, κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Οικονομικών

19/03/2019 - 08:27

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18/3 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (10:00) ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (14:00)

  • ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ (ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απαιτεί την άμεση απόδοση του 25% του μισθού τους, που παρακρατήθηκε το διάστημα αυτό.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λύσει, έστω και με καθυστέρηση, το ζήτημα αυτό, που συνιστά μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ταυτόχρονα, οι συντάξιμες απολαβές πρέπει να υπολογιστούν με βάση το ύψος ολόκληρου του μισθού, διαφορετικά οι μειώσεις στις συντάξεις (υπολογίζοντας και τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου), θα είναι συντριπτικές. Ο επανυπολογισμός πρέπει να γίνει και για όσους συναδέλφους (που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα) έχουν βγει ήδη στην σύνταξη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καλεί στην συμμετοχή σε αυτές (Για τη διευκόλυνση συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τη Δευτέρα 18/3, 08.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό κύκλο και τις 3 πρώτες ώρες για τα εσπερινά σχολεία για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση 11:00-14:00 για τις 18/3)

                                                                                       

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα