ΕΛΜΕ Πειραιά: Το ΚΕΣΥ "κόβει" κρίσιμη θεραπεία σε εκπαιδευτικό.Παράσταση διαμαρτυρίας 27/3,13.30 στο Υπ.Υγείας

25/03/2019 - 19:05

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕΣΥ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

"ΚΟΒΕΙ" ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 13:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Συνάδελφός μας σε σχολείο του Πειραιά πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία κρίσιμη χειρουργική επέμβαση για την υγεία της. Ωστόσο, ιατρικοί λόγοι δεν έκαναν δυνατή την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας, για την οποία απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία. Τη θεραπεία αυτή συστήνουν τρία διαφορετικά νοσοκομεία (ΚΑΤ, Μεταξά, Νοσοκομείο Αεροπορίας).

Κι όμως, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας, με τέσσερις (4) απανωτές γνωματεύσεις, αρνείται να εγκρίνει την αναγκαία αυτή θεραπεία! Μάλιστα, στην τελευταία γνωμάτευση επικαλείται διαφορετική επιχειρηματολογία από τις προηγούμενες!

Αναγκάζει την συνάδελφό μας να επωμιστεί προσωπικά, με δικά της έξοδα τη θεραπεία της!

Σε παρέμβαση της η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με συνδικαλιστές γιατρούς την Πέμπτη 14/3 στο ΚΕΣΥ, απέσπασε δέσμευση για ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ. Την επόμενη ημέρα (15/3), αθέτησαν και αυτή τους την υπόσχεση, γιατί η απόφασή του Προέδρου του ΚΕΣΥ, ήταν, όπως ειπώθηκε, οριστική και αμετάκλητη!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η άρνηση του ΚΕΣΥ να εγκρίνει την συγκεκριμένη θεραπεία δεν αποτελεί "κεραυνό εν αιθρία". Αποτελεί συνέπεια και συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και της ολοκληρωτικής μετατροπής του αγαθού της υγείας από κοινωνική σε ατομική υπόθεση. "Έχεις λεφτά, ζήσε, δεν έχεις...". Είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης, αλλά και εμπορευματοποίησης της υγείας και του φαρμάκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως αυτή της συναδέλφου μας, υπάρχουν πάρα πολλές. Αρνούνται να εγκρίνουν εξετάσεις-θεραπείες, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, γιατί θεωρούν την υγεία του λαού κόστος!

Επίσης χαρακτηριστικό της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται είναι το γεγονός ότι την συγκεκριμένη θεραπεία εκτελεί μόνο ένα ιδιωτικό, ιατρικό κέντρο και κανένα δημόσιος φορέας υγείας. Σαν αποτέλεσμα, είτε κόβονται θεραπείες γιατί κοστίζουν, είτε τις χρυσοπληρώνουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, όταν εγκρίνονται και φουσκώνουν τα κέρδη μίας ιδιωτικής εταιρείας.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για την 100% δωρεάν παροχή της συγκεκριμένης θεραπείας σε όλους τους εργαζόμενους, αυτή καρατομείται γιατί αντιμετωπίζεται σαν κόστος και εμπόρευμα.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας!

Απαιτούμε την άμεση έγκριση της θεραπείας της συναδέλφου μας! Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους (όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ενημέρωση των σωματείων είναι διαθέσιμα από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά).

Προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3/2019 13:30 στο Υπουργείο Υγείας.

Απαιτούμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και άμεση έγκριση της αναγκαίας θεραπείας της συναδέλφου μας.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                     Η Γ.Γραμματέας

Ηλίας Πατίδης                                                                                                                    Κουστουμπάρδη Λουίζα

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα