ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ - Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Για τον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Ιθάκη

22/07/2018 - 17:50

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

 

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτρίας στην Ιθάκη για τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων ως δυσπρόσιτα. Πρέπει να υπάρξει ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση με βάση την κοινή θέση των Συλλόγων των εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων τοπικών υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ). Είναι γνωστές οι τρομερές συνέπειες του αποχαρακτηρισμού και της μείωσης της μοριοδότησης (πρόσθετες δυσκολίες στη συγκρότηση τμημάτων, μείωση οργανικότητας, μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη στελέχωση, καταργήσεις / συγχωνεύσεις τομέων – τμημάτων - σχολείων κλπ). Υπενθυμίζεται πως, μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αντίστοιχη θέση πήραν ο Δήμος Κεφαλονιάς κι ο Δήμος Ιθάκης.

Τα σωματεία του Νομού καλούν το λαό των νησιών μας σε επαγρύπνηση. Μετά την παράσταση των μαζικών φορέων του Νομού στην Πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ και στον Αντιπεριφερειάρχη, ενημερώνουμε πως έχουμε θέσει το θέμα σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ. Καμία αυταπάτη. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και σχετίζεται με την προώθηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, με ραγδαία επιδείνωση των όρων που παρέχεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Μόνο η οργανωμένη, αποφασιστική, μαζική απάντηση από εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς – εργαζόμενους μπορεί να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα