Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για τον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων - Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς

10/07/2018 - 13:42

 

Να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τις ευθύνες της, ως προς τον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού.


Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Π. Δρακουλόγκωνα. Το κεντρικό ζήτημα που τέθηκε ήταν να μη γίνει από την κυβέρνηση αποχαρακτηρισμός των σχολείων της Ιθάκης ως δυσπρόσιτων ούτε και των σχολείων της περιοχής Μεσοβουνείων. Αντίθετα, να υπάρξει ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση με βάση την κοινή θέση των Συλλόγων των εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων τοπικών υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ). Για μια ακόμη φορά εξηγήθηκαν οι τρομερές συνέπειες του αποχαρακτηρισμού και της μείωσης της μοριοδότησης (πρόσθετες δυσκολίες στη συγκρότηση τμημάτων, μείωση οργανικότητας, μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη στελέχωση, καταργήσεις / συγχωνεύσεις τομέων – τμημάτων - σχολείων κλπ). Ζητήθηκε να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη επανατοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ως προς το αίτημα και να γίνει άμεσα παρέμβαση εκ μέρους της ΠΙΝ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται πως, μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αντίστοιχη θέση πήραν ο Δήμος Κεφαλονιάς κι ο Δήμος Ιθάκης.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αποδέχθηκε τα αιτήματα, δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητήσει επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Με βάση τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, μας μεταφέρθηκε ότι το αίτημα ως προς την Ιθάκη μπορεί να εξετασθεί. Ενημερωθήκαμε, ακόμη, πως τα καινούρια μόρια βάση των οποίων προσανατολίζονται ένα σχολείο να χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτο θα είναι έντεκα (11), ενώ πριν ήταν εννέα (9). Αυτό σημαίνει πως η επιδείνωση πανελλαδικά και τοπικά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί το λαό των νησιών μας σε επαγρύπνηση. Μετά την παράσταση των μαζικών φορέων του Νομού στην Πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ και στον Αντιπεριφερειάρχη, ενημερώνουμε πως έχουμε θέσει το θέμα σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ προγραμματίζουμε συγκέντρωση στο Βαθύ της Ιθάκης μέσα στον Ιούλιο. Καμία αυταπάτη. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και σχετίζεται με την προώθηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, με ραγδαία επιδείνωση των όρων που παρέχεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Μόνο η οργανωμένη, αποφασιστική, μαζική απάντηση από εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς – εργαζόμενους μπορεί να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα