ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου":  Ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα!

14/03/2019 - 19:16

 Ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

Με αφορμή το γεγονός που έλαβε χώρα  σε Γυμνάσιο  του Περιστερίου και μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Ένωση Γονέων Περιστερίου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», δηλώνει ότι βρίσκεται απέναντι στις όποιες τακτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στους χώρους των σχολείων, αλλά και απέναντι σε όποιους με τη στάση τους (ανοχής ή συνενοχής) μετατρέπουν τους σχολικούς χώρους σε πεδίο άγρας πελατών.

Θεωρούμε ότι οι λαϊκές ανάγκες για μαζικό αθλητισμό πρέπει να υπερασπίζονται πρωτίστως από τους δημόσιους λειτουργούς, κόντρα στις επιδιώξεις των καιρών για λειτουργία των σχολείων  με κριτήρια της αγοράς.

Τα σχολεία μας πρέπει, με κρατική και δημοτική οικονομική ενίσχυση και ευθύνη, να αποτελούν χώρους μαζικής, δημόσιας και δωρεάν άθλησης με την ταυτόχρονη κάλυψη όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Πιστεύουμε ότι ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και καλούμε τα συλλογικά όργανα των γονιών και των εκπαιδευτικών να αντισταθούν στην εμπορευματοποίηση  των σχολικών χώρων και να απαιτήσουν την δωρεάν αξιοποίησή τους για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

ΤΟ Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα