ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Για την απόρριψη αιτήματος εκπαιδευτικής άδειας

14/02/2019 - 15:50

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ  ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε Γ Άθήνας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη  το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» για να διαμαρτυρηθεί για την απόρριψη  αιτήματος χορήγησης  εκπαιδευτικής άδειας σε εκπαιδευτικό  αναπληρώτρια  των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης  Προσφύγων (ΔΥΕΠ) .

 Συγκεκριμένα η συνάδελφος ζήτησε εκπαιδευτική άδεια 4 ημερών  για να μπορέσει να παρακολουθήσει σεμινάριο  από το ΕΚΠΑ με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων διδασκόντων για την ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα» και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας ,με την αιτιολογία «της παρακώλυσης της εύρυθμης λειτουργία του σχολείου» ,την απέρριψε!!

Αντί να φροντίσει  η Δ/νση να τοποθετήσει έγκαιρα εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων πλήρους ωραρίου στις Δομές και να παρέχει κάθε παιδαγωγική στήριξη ώστε να  διασφαλιστεί η επαρκής και απρόσκοπτη εκπαίδευση  των  μαθητών-προσφύγων αρνείται στην συνάδελφο εκπαιδευτικό, το αναφαίρετο δικαίωμα της επιμόρφωσης !

Αλήθεια, η συνάδελφος αναπληρώτρια ευθύνεται για

  • τα κενά και τις ελλείψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού,
  • τη  συνεχή εναλλαγή των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου,
  • τις καθημερινές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και
  • τις δεκάδες χαμένες διδακτικές ώρες στις ΔΥΕΠ  στα σχολεία του Περιστερίου  ?

Απαιτούμε η Δ/νση να δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα της λειτουργίας των Δομών που υποβαθμίζουν  την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και να στηρίξει παιδαγωγικά και επιστημονικά τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν την ευθύνη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Απαιτούμε να εγκριθεί το δεύτερο αίτημα της συναδέλφου για εκπαιδευτική άδεια ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει το νέο κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης!

Διεκδικούμε:                                                                         

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία!  Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και μέτρα στήριξής τους όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση).\
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) και κάθε άλλου εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με τους μόνιμους συναδέλφους.

ΤΟ Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα