ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Να μην περάσει η πρόταση για το Νέο Λύκειο

12/04/2019 - 16:55

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12 μ.μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 1-3 ώρες στο ωράριο του καθενός στο διάστημα (11 π.μ. – 4 μμ.)

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ψήφιση του νομοσχέδιου για τη Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, με περιορισμό της Γενικής Παιδείας από τη Β’ Λυκείου. Στην ουσία, ακυρώνει μια ολόκληρη τάξη, τη Γ Λυκείου, μετατρέποντάς την σε προπαρασκευαστικό έτος εξετάσεων, την κάνει δηλαδή φροντιστήριο.

Έτσι επιβάλλεται ένα άκρως ανταγωνιστικό και εξετασιοκεντρικό σχολείο και  καταργείται η όποια γενική μόρφωση. Καθιερώνονται νέες διπλές ασφυκτικές πανελλαδικού τύποι εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου και εισόδου στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση για όσα παιδιά αντέξουν τον ανταγωνισμό, την εξαντλητική προετοιμασία και τα τεράστια οικονομικά βάρη που προϋποθέτει η επιτυχία στις εξετάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων, κόβει παραπέρα τις δαπάνες για την Παιδεία, καταργεί ακόμα και την ΠΔΣ, φτιάχνει τμήματα 25-27 μαθητών, υποβαθμίζει συνεχώς τη γενική παιδεία! Άλλωστε το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αντιγραφή του σχεδίου Αρβανιτόπουλου!

Το αντιλαϊκό μέτωπο ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ και των κυβερνήσεών τους είναι κοινό και κατευθύνεται πάντα εναντίον των εργαζομένων και των οικογενειών τους!

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου για το Λύκειο.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά για όλους, για μονιμοποίηση των 25.000   τουλάχιστον αναπληρωτών συναδέλφων μας, για να πάρουμε πίσω τις απώλειές μας και να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12.00!

ΤΟ Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα