ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών συναδέλφων μας

10/09/2018 - 15:48

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καλωσορίζει τους συναδέλφους  αναπληρωτές  που προσλήφθηκαν στη Γ΄ Δ/νση  Αθήνας και τους εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο και δημιουργικό έργο τους.

Για άλλη μια χρονιά Υπουργείο και κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την κάλυψη των χιλιάδων χρόνιων και πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με αναπληρωτές εμπαίζοντας τους χιλιάδες συναδέλφους  μας που παραμένουν στην ανεργία, καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες ΝΔ –ΠΑΣΟΚ τήρησαν μέχρι κεραίας τους μνημονιακούς νόμους για πάγωμα των διορισμών στην εκπαίδευση. Είναι πρόκληση, όταν πάνω από 30 χιλιάδες συνάδελφοι έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από την εκπαίδευση να έχουν γίνει μόνο 100 μόνιμοι διορισμοί την τελευταία 3ετία να μιλάνε για κανονικότητα και για τέλος των μνημονίων.

Ο σύλλογός μας  από την πρώτη στιγμή διεκδίκησε τη δημοσιοποίηση όλων των κενών  και διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη  διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών που  καλούνταν από τη  Διεύθυνση να δηλώσουν μόνο περιοχές προτίμησης χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά λειτουργικά κενά.

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας , συλλογικά και μαζικά πετύχαμε να  τους δοθεί  η δυνατότητα να δηλωθούν σχολεία αντί για δήμοι , χωρίς όμως να ανακοινωθούν οι πραγματικές ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη ανά σχολείο και Τμήματα Ένταξης  ή κενά που προέκυψαν μετά από τις αποσπάσεις των μονίμων εκπαιδευτικών. Έτσι την Παρασκευή που έληγε η προθεσμία κατάθεσης, οι δηλώσεις προτίμησης έγιναν στα τυφλά, με ευθύνη του διευθυντή εκπαίδευσης, αφού τα κενά ούτε επικαιροποιήθηκαν ούτε δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης.

Μάλιστα ο διευθυντής εκπαίδευσης δε δίστασε αρχικά να δηλώσει ότι θα τοποθετήσει αναπληρωτές στα περσινά τους σχολεία, πράξη καταφανώς παράνομη καθώς παραβιάζει τον πίνακα!!! Είναι εξοργιστικό να επικαλείται η παιδαγωγική σχέση μαθητή-εκπαιδευτικού, όταν γνωρίζουμε ότι η «παιδαγωγική ευαισθησία» της διοίκησης και του Υπουργείου πάει περίπατο, με το μοίρασμα ενός εκπ/κού παράλληλης στήριξης σε 2,3 ή και περισσότερα παιδιά…

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχτούμε καμιά αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στη διαδικασία τοποθετήσεων από τη διοίκηση που με «εξορθολογισμό» τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

Εδώ και τώρα:

  • Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα κενά για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών με έγκριση του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία! Δημοσιοποίηση των πινάκων κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (να δοθεί επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση)!
  • Να διευκολυνθούν οι έγκυες συναδέλφισσες, οι μωρομάνες, οι οικογένειες, οι συνάδελφοι με προβλήματα υγείας. Να εξισωθούν εδώ και τώρα τα δικαιώματα με αυτά των μονίμων!
  • Να δοθεί παράταση για την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών, να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια σε σχέση με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών πρόσληψης!
  • Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή με βάση τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ.

Κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

ΤΟ Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα