ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

10/06/2019 - 16:33

Το  ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την τακτική της  Δ/νσης Π.Ε. Β ΄Αθήνας,  που τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία με τις δημοτικές  αρχές  της περιοχής της Β΄Αθήνας,  σε μια προσπάθεια  εύρεσης χώρων για τη στέγαση των προνηπίων   για να διευκολύνει τους  δήμους, αθωώνοντας τους  που δεν έκαναν τίποτε όλο το προηγούμενο διάστημα για να ανταποκριθούν στην εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Π.Α,  προτείνει τη λειτουργία τμημάτων ως παραρτήματα  των υπαρχόντων νηπιαγωγείων, σε  αίθουσες εκδηλώσεων δημοτικών σχολείων, τραπεζαρίες, με συμπτύξεις τμημάτων με  παράλληλες μετακινήσεις  μαθητών  σε άλλα σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, καταργήσεις αιθουσών διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων, με τοποθετήσεις προκάτ σε  προαύλια  σχολείων, με λειτουργία τμημάτων νηπίων σε αίθουσες παιδικών σταθμών κι άλλα τέτοια μπαλώματα, καλώντας σε συναντήσεις Διευθυντές  δημοτικών σχολείων και  προϊστάμενες  Νηπιαγωγείων ζητώντας  μάλιστα τη σύμφωνη  γνώμη τους ή ακόμα και την έγκριση των προτάσεων της  από τους συλλόγους  διδασκόντων, μεταφέροντας έτσι  την ευθύνη στους ίδιους  τους  εκπαιδευτικούς. Αλήθεια, ποιο  νομικό  πλαίσιο  υπαγορεύει  κάτι τέτοιο; Οι συνάδελφοι δεν έχουν καμιά δουλειά  να  εμπλακούν  σε  μια  τέτοια  διαδικασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν τις μεθοδεύσεις υπουργείου – Διεύθυνσης – Δήμων  που  είναι σε βάρος  των μαθητών μας και δικαιώνουν την πολιτική των περικοπών, την απραξία  και την προχειρότητα των παραπάνω φορέων. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις με την εκπαίδευση των παιδιών μας, πόσο μάλλον για τα πρώτα τους βήματα στο σχολικό περιβάλλον.

Ως ΔΣ του  ΣΕΠΕ ¨Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ¨ έχουμε αναδείξει έγκαιρα, δημόσια με συγκεντρώσεις, αλλά και σε συναντήσεις με τους Δήμαρχους ,της Β΄ Αθήνας το συνολικό πρόβλημα της σχολικής στέγης στους Δήμους μας που αφορά, όχι μόνο την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται πολλά από τα υφιστάμενα κτήρια, αλλά και  την άμεση ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση εφαρμογή του Νόμου που προβλέπει την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή σε δομές του ΥΠΠΕΘ.  Υπάρχει όλος ο αναγκαίος χρόνος για να μπορέσει η κάθε δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τους αναγκαίους χώρους με τις απαιτούμενες προδιαγραφές που προβλέπονται.

Αντιπαλεύουμε αυτή την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική στον χώρο της Προσχολικής Αγωγής! Απαιτούμε ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου. 

Να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή ώστε όλα τα προνήπια να φοιτήσουν στα δημόσια Νηπιαγωγεία, με εξασφάλιση των αναγκαίων κτηριακών αναγκών και των αντικειμενικά αυξημένων αναγκαίων μόνιμων διορισμών Νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού! Παράλληλα, όλα τα παιδιά ως 4 χρόνων να έχουν τη θέση τους σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς! Ούτε βήμα πίσω από την ανάγκη και δυνατότητα να φοιτούν το 2019 όλα τα παιδιά στην Προσχολική Αγωγή!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα