ΣΕΠΕ "Θουκυδίδης": Συμπαράσταση στους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρα Μελέτης για υπογραφή ΣΣΕ!

10/04/2019 - 19:44

Συμπαράσταση στους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρα Μελέτης για υπογραφή ΣΣΕ !

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στα ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρα Μελέτης για υπογραφή ΣΣΕ.

Χαιρετίζουμε τη δράση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» και των υπόλοιπων πρωτοβάθμιων σε όλη την Ελλάδα, που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας της 19ης Μάρτη.

Ο κλάδος χτυπιέται άγρια και οι συνθήκες πετσοκομμένων ωρομισθίων, απληρωσιάς, μαύρης αδήλωτης εργασίας έχουν γενικευτεί στην πλειονότητα των χώρων εργασίας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι «προνόμιο» άλλωστε μόνο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αλλά η επισφαλής εργασία μαζί με την εργασιακή περιπλάνηση αποτελεί πλέον κοινό τόπο και για τους συναδέλφους της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς, διατηρούν στο ακέραιο και εμπλουτίζουν όλο το αντεργατικό πλαίσιο, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου. Κοντά στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, συντάσσονται οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με στόχο τον εγκλωβισμό των εργαζομένων σε ψευτοδιλήμματα και αυταπάτες.

Ο αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ θα συνεχιστεί! Είναι πρόταγμα των ταξικών δυνάμεων στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                              ΒΑΝΙΑ ΞΙΦΑΡΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα