ΣΕΠΕ "Θουκυδίδης": 8 Μάρτη Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

07/03/2019 - 15:55

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ98

8 ΜΑΡΤΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στις αγωνιζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου

Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός στην ομορφιά της μέραςχιλιάδες σκοτεινές κουζίνες, χιλιάδες μαύρες φάμπρικεςγεμίζουν ξάφνου με του ήλιου τη λαμπράδαγιατί ο κόσμος μας ακούει να τραγουδάμε
«Ψωμί και Τριαντάφυλλα, Ψωμί και Τριαντάφυλλα».....Ναι, για το Ψωμί παλεύουμε και για τα Τριαντάφυλλα.
Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός φέρνουμε τις μεγάλες μέρες. Το ξεσήκωμα των γυναικών είναι ξεσήκωμα όλης της ανθρωπότηταςόχι πια σκλάβοι και τεμπέληδες, δέκα που μοχθούν για έναν που ξαπλώνειαλλά ένα δίκαιο μοίρασμα στ’ αγαθά της ζωής, «Ψωμί και Τριαντάφυλλα, Ψωμί και Τριαντάφυλλα»

Του Τζέιμς Οπενχάιμ

Συναδέλφισσες -οι,

Ο αγώνας των εργατριών στα υφαντουργεία της Ν. Υόρκης, στις8 του Μάρτη του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους, είναι επίκαιρος όσο ποτέ.

Σ ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, καμιά γυναίκα, κανένας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος για όσα διακυβεύονται για μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η δική μας συμμετοχή και πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, θα καθορίσει τις ζωές μας!

Η πολιτική της Ε.E. και των κυβερνήσεων για να στηρίξει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων θεωρεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών  ατομική τους υπόθεση, κι όχι υπόθεση συνολικά της κοινωνίας και του κράτους.

Τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια σφαίρα της ζωής οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με προκαταλήψεις και βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και διακρίσεις, πέφτουν θύματα εργασιακών διακρίσεων, ενδοοικογενειακής βίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την ζούγκλα των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα σχολειά μας. Δεν αποδεχόμαστε το καθεστώς ομηρίας των συναδέλφων αναπληρωτών που καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και την ελαστική εργασία.

Το Δ.Σ. απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής ενότητας και συσπείρωσης στις γυναίκες συναδέλφους, μόνιμες και αναπληρώτριες, αδιόριστες ή φοιτήτριες και αυριανές συναδέλφισσες, ακόμα και στις συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.Να ενώσουν τις φωνές τους με τις υπόλοιπες γυναίκες του καθημερινού μόχθου, στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για το μέλλον που τους αξίζει.

  • Παλεύουμε όλοι μαζί, άνδρες και γυναίκες, για μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά- συνδικαλιστικά δικαιώματα και  μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Απαιτούμε την ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας,  με εξίσωση των αδειών κύησης, τοκετού, λοχείας, ανατροφής των συμβασιούχων με τις μόνιμες συναδέλφους.
  • Παλεύουμε για την άμεση θεσμοθέτηση μέτρων στήριξης των αναπληρωτών και των οικογενειών τους. (Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακινήσεις, δικαίωμα συνυπηρέτησης στα ζευγάρια των εκπαιδευτικών).
  • Διεκδικούμε δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλες και όλους.

 Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα