Σ.Ε.Π.Ε Ικαρίας-Φούρνων:Eφημερίες αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου

29/10/2018 - 16:45

Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Απαλλαγή από εφημερία» και αριθμό πρωτοκόλλου 203876/Δ1 παραπέμπει στο αντιδραστικό Προεδρικό Διάταγμα 79/2017, χωρίς να περιλαμβάνει στους συναδέλφους που απαλλάσσονται από εφημερία τους εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου.

Επισημαίνουμε ότι στις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συμβασιούχοι με μειωμένο ωράριο και με μειωμένο μισθό δεν χρειάζεται να προστεθεί η ανάθεση εφημερίας, καθώς θα αναγκάσει τους συναδέλφους να παραμένουν στον εργασιακό χώρο για 6 ώρες ενώ οι ίδιοι πληρώνονται για πολύ λιγότερες.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων εκφράζουμε για μία ακόμα φορά την αντίθεσή μας στον θεσμό των συμβάσεων μειωμένου ωραρίου, τονίζοντας την εκμετάλλευση που υφίστανται οι συνάδελφοι αυτών των συμβάσεων οι οποίοι καλούνται να καλύψουν πραγματικά κενά σε ολόκληρη την Ελλάδα με μισθό που δεν επαρκεί για τις δικές τους ανάγκες. Παλεύουμε σταθερά για την αναβάθμιση όλων των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου πέραν των οποιωνδήποτε δεσμεύσεων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

 

Σωτηρίου Αναστασία                                                 Γλαρού Αθηνά

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα