ΣΕΠΕ "Ιμβριώτη","Σεφέρης" και "Σωκράτης": Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση των ειδικοτήτων στο Υπ. Παιδείας 27/6

29/06/2018 - 23:25

Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση των ειδικοτήτων στο Υπ. Παιδείας 27/6

Πραγματοποιήθηκε στις 27/6/18 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας με πρωτοβουλία 8 επιστημονικών Ενώσεων (Μουσικής Αγωγής, Εικαστικών μαθημάτων, Θεάτρου και Δραματικής Τέχνης, Πληροφορικής, Ειδικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής). Παραβρέθηκαν και στήριξαν την κινητοποίηση οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ, ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ν.ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ κ.ά., η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων και εκπρόσωπος της ΑΣΕ (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ) στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Βασικό αίτημα όλων είναι ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο, κόντρα στη λογική που τον θέλει «πολυεργαλείο» στο όνομα των περικοπών με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου, που καλεί να συνεδριάσουν στις 3 Σεπτέμβρη οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να κάνουν τις αναθέσεις μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να επανέλθει το μάθημα της θεατρικής αγωγής (Ε-ΣΤ), των ΤΠΕ, της μουσικής, της φυσικής αγωγής, των αγγλικών, της ευέλικτης ζώνης (οι ώρες που καταργήθηκαν). Να συσταθούν οι οργανικές θέσεις των ειδικοτήτων. Την πλήρη καταγραφή και δημοσιοποίηση με διαφάνεια των κενών, καθώς και την πρόσληψη σε μια φάση όλων των αναπληρωτών.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους-συνεργάτες του Υπ. Παιδείας (κ. Κασσιανό, κ. Μηλιαρέση, κ. Γυφτάκη) και κατέθεσε τα αιτήματα των ενώσεων και των σωματείων με αιχμή να γίνουν οι προσλήψεις πριν την έναρξη των σχολείων (1/9).  Οι απαντήσεις που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί ήταν γενικόλογες για άλλη μια φορά. Πίσω από διάφορα προσχήματα δεν έδωσαν καμία απάντηση ούτε για τη σύσταση των οργανικών θέσεων, ούτε για την επαναφορά των μαθημάτων και κυρίως για τους μόνιμους διορισμούς, που  θα τους ανακοινώσουν τον Οκτώβρη (ποιον από όλους;) με την αναζήτηση ενός συστήματος που θα μπορέσει να συνδυάσει: την προϋπηρεσία, τους νέους εκπαιδευτικούς και τις αποφάσεις του ΣΤΕ και εμμέσως πλην σαφώς κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν προτάσεις!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν εφησυχάζουμε! Όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, δεν πρέπει να μπούμε στη λογική των κριτηρίων διορισμού, του αλληλοφαγώματος, των ομαδοποιήσεων κλπ. Ούτε τα σωματεία μας να αποφασίσουν ποιος θα διοριστεί και ποιος θα μείνει άνεργος! Θα βόλευε το Υπ. Παιδείας μια τέτοια απαράδεκτη στάση που ταιριάζει γάντι στην τακτική των πλειοψηφιών των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ! 

Συνάδελφοι, ακόμα και το σημερινό σχολείο μας χωράει όλους, αφού κάθε χρόνο προσλαμβάνονται κοντά στους 25.000 αναπληρωτές. Απαιτούμε να διδάσκουμε ο καθένας το διδακτικό του αντικείμενο, να μην μετακινούμαστε από περιοχή σε περιοχή της Ελλάδας ή σαν «δρομείς» από σχολική μονάδα σε σχολική μονάδα. Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για τη μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων συναδέλφων, που ήδη είναι άνεργοι και αγωνιούν πότε και που θα δουλέψουν την επόμενη χρονιά.  Παλεύουμε για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών που θα μορφώνει, θα καλλιεργεί ολόπλευρα τους μαθητές μας και θα εξασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα