Σ.Ε.Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ:Κτιριακές και λειτουργικές ανάγκες σχολείων

06/09/2018 - 18:37

Προς

Τα μέλη του Συλλόγου

Θέμα : Παρεμβάσεις και δράσεις του Συλλόγου για τις κτιριακές και λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, το ΔΣ του Συλλόγου μας, μετέφερε στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή τις λειτουργικές και κτιριακές ανάγκες των σχολείων, σύμφωνα με τις προτάσεις των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολείων. Επιπλέον έθεσε για άλλη μια φορά το αίτημα για έκτακτο κονδύλι στα Νηπιαγωγεία για την κάλυψη των εξόδων για γραφική ύλη και υλικά χειροτεχνίας και κατασκευών των νηπίων και προνηπίων ώστε να μην μετακυλίονται τα έξοδα αυτά στους γονείς, καθώς και το αίτημα να διεκδικήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση την μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολείων.

  Στα παραπάνω αιτήματα δεν πήραμε καμιά γραπτή απάντηση από τη Δημοτική Αρχή οπότε αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στην παρέμβαση του Συλλόγου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31-7-2018, μετά από ερώτημα που κατατέθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου. Η παρέμβαση έγινα από κοινού με την ΕΛΜΕ Λήμνου που κατέθεσε τα δικά της ανάλογα αιτήματα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.

  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπου υπήρξε ένταση, ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων ότι όλα τα σχολεία καλύπτονται στα λειτουργικά τους έξοδα αν το ζητήσουν, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν όλες οι επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων, αλλά, είπε προσπαθούν να καλύψουν όσες μπορούν και πρόβαλε τις εργασίες επισκευής που έγιναν από το Δήμο στα Δημοτικά Σχολεία Κάσπακα και Μούδρου.

  Από την πλευρά του Συλλόγου ο πρόεδρος απάντησε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να καλύπτει τις επισκευαστικές και λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και ότι οι όποιες λειτουργικές ή επισκευαστικές ανάγκες έχουν καλυφθεί, αυτό έγινε κάτω από την πίεση των Συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων.

  Μετά τα παραπάνω, καλούμε τους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους/νες των σχολείων να :

  • Κοινοποιήσουν στο email του Συλλόγου ποιες από τις επισκευαστικές ανάγκες που δηλώθηκαν στο τέλος του Ιουνίου 2018 ικανοποιήθηκαν και ποιες όχι.
  • Τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να ζητήσουν από τη Σχολική Επιτροπή και να κοινοποιήσουν στο Σύλλογο, τα χρήματα που χρειάζονται, (ως έκτακτο κονδύλι, εκτός από τα άλλα λειτουργικά έξοδα του Νηπιαγωγείου), για γραφική ύλη και υλικά χειροτεχνίας και κατασκευών των νηπίων και προνηπίων, ώστε να μην μετακυλίονται τα έξοδα αυτά στους γονείς.

  Αφού πάρουμε τα παραπάνω στοιχεία θα επανέλθουμε στη Δημοτική Αρχή, διεκδικώντας την ικανοποίησή τους.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                    Η Γραμματέας

Μαδυτινός Κωνσταντίνος                                                                                                 Κατεβαινίδου Γεσθημανή

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα