ΣΕΠΕ "Μ.Παπαμαύρος": Σχετικά με τη πρόταση της Δημοτικής Αρχής Δάφνης Υμηττού για συγχώνευση του 9ου Δ.Σ Ηλιούπολης

19/06/2018 - 11:04

«Σχετικά με 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και πρόταση από τη Δημοτική Αρχή Δάφνης Υμηττού για συγχώνευση»

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Μ. Παπαμαύρος» εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Δάφνης Υμηττού, με την καταρχήν εναντίωση του Δήμου Δάφνης Υμηττού στην πρόταση δημιουργίας δευτέρου τμήματος Α΄ Δημοτικού στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και στη συνέχεια την πρόταση για συγχώνευση των Δημοτικών σχολείων 3ο Υμηττού και 9ο Ηλιούπολης. Μάλιστα ο Δήμαρχος στην επιστολή του ζητά ενέργειες για συγχώνευση των δύο σχολείων, αντιμετωπίζοντας δημοσιονομικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης (αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητά του) και συνεχίζει με προτάσεις για μετακίνηση μαθητών της Ηλιούπολης, προκαλώντας ντόμινο δημιουργίας υπερπληθών τμημάτων και στα γειτονικά σχολεία.

Οι σύλλογοι διδασκόντων δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν για πιθανές λύσεις που μπορεί με βάση το υπάρχον χωροταξικό καθεστώς να βρεθούν, εις όφελος των μαθητών και διατηρώντας την οργανικότητα των δύο σχολείων. Η διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης με μέτρο τον παράγοντα αριθμού παιδιών ανά τμήμα αποτελεί υποχρέωση των εκπαιδευτικών και με βάση αυτό μπορούν να συγκροτήσουν μέτωπο στις επερχόμενες συγχωνεύσεις και αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν την ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών στέγασης των μικρών μαθητών σε σχολεία με επαρκείς και ασφαλείς χώρους και εγκαταστάσεις. Επίσης αναδεικνύουν την ανάγκη κάλυψης με εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με ορθή αναλογία μαθητών εκπαιδευτικών . Οι αναλογίες που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας είναι μακριά από τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και εξυπηρετούν μόνο τη μείωση του κόστους στην εκπαίδευση και την έλλειψη αναγκαίων διορισμών.

Εξάλλου και οι τριμελείς επιτροπές που έχουν πρόσφατα συγκροτηθεί με το Π.Δ. 79 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουν. Αποτελούν ένα νέο μηχανισμό περικοπών με αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών, μείωση τμημάτων, μείωση εκπαιδευτικών και δημιουργία πληθωρικών τμημάτων .

Ο Δ/ντής Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, εφόσον σπεύδει να προβεί σε μετακινήσεις μαθητών , υλοποιεί τα νέα μέτρα συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει μάθημα, με παιδαγωγικά κριτήρια, σε τάξεις με 25άρια τμήματα και μάλιστα σε παιδιά πρώτης δημοτικού.

Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΕΛΜΕ, στους συλλόγους γονέων, στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στους δύο δήμους και στα εργατικά συνδικάτα να αντισταθούμε στην κάθε λογής παρέμβαση των Δημάρχων που αφορούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στη μείωση τμημάτων- συγχώνευση σχολείων και την υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών, όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα φοίτησης στο σχολείο της γειτονιάς τους.

  • Τμήματα με 15 μαθητές, σε Νηπιαγωγεία, Α΄ και Β’ Δημοτικού και 20 μαθητές, σε όλες τις άλλες τάξεις.

  • Οι Δημοτικές Αρχές να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για να εξασφαλίσουν άμεσα την κατάλληλη κτηριακή υποδομή για τα σχολεία της περιοχής τους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ        ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα