ΣΕΠΕ "Μ.Παπαμαύρος": Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη 2019, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

06/03/2019 - 05:29

Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη 2019, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε να εξασφαλιστεί σε όλες και όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος.

Το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των αναπληρωτών δεν αναγνωρίζει το δικαίωµα της προστασίας της µητρότητας σε περίπτωση επαπειλούµενης εγκυµοσύνης, καθώς το καθεστώς των αδειών τους είναι απαράδεκτο. Η άδεια που δικαιούνται είναι όλη κι όλη 7 ηµέρες! Η αναρρωτική άδεια είναι 15 µέρες κι αυτές µε την προϋπόθεση ότι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον 10 µέρες µετά την πρόσληψη! Ακόµα, κινδυνεύουν µε απόλυση, αν χρειαστεί να παρατείνουν την αναρρωτική άδεια. Οι άδειες µητρότητας για τις αναπληρώτριες είναι 2 µήνες πριν τον τοκετό και 2¼ του µήνα µετά τον τοκετό.

Οι πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ανάγκασαν την κυβέρνηση  να θεσµοθετήσει άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες 3,5 µηνών.   Για να επωφεληθεί  όμως µία αναπληρώτρια από αυτή τη νοµοθετική  ρύθµιση θα πρέπει να προγραµµατίσει τη γέννα της µέχρι τον Γενάρη!!!

Σήµερα, η αύξηση της παραγωγικότητας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήµης µας δίνουν τη δυνατότητα να έχουµε όλες και όλοι µόνιµη και σταθερή εργασία µε βάση το αντικείµενο σπουδών, µε µισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες µας, µε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώµατα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:

Μόνιµη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους! Μονιµοποίηση-διορισμός των αναπληρωτών, που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των δηµόσιων σχολείων! Καµιά απόλυση αναπληρωτή εκπαιδευτικού!

  • Εξίσωση των δικαιωµάτων των αναπληρωτών µε εκείνα των µονίµων εκπαιδευτικών! Να εξασφαλιστούν άµεσα στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς οι ίδιες άδειες µητρότητας µε εκείνες των µονίµων (εγκυµοσύνης, λοχείας, ανατροφής) αλλά και οι αναγκαίες όποτε αρρωστήσουν αναρρωτικές άδειες. Ειδικότερα να εξασφαλίζεται η απαιτούµενη άδεια µε αποδοχές σε κάθε αναπληρώτρια που το έχει ανάγκη σ’ όλη τη διάρκεια της εγκυµοσύνης της.

Καλούμε τις αναπληρώτριες που βρίσκονται σε κύηση να διεκδικήσουν όσα δικαιωματικά τους ανήκουν, αιτούμενες 9μηνης άδειας ανατροφής προς τις Α/θμιες και Β/θμιες διευθύνσεις 

Αναδρομική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και ενσήμων για όσες/όσους εξαναγκάστηκαν σε άδειες άνευ αποδοχών.

  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών-τριών και των οικογενειών τους. Επίδοµα στέγασης, δωρεάν µετακινήσεις, δικαίωµα συνυπηρέτησης στα ζευγάρια των εκπαιδευτικών.
  • Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δηµόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστηµα Υγείας-Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καµιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρµάκων.
  • Επίδοµα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισµό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος.
  • Αποκλειστικά δηµόσιες, δωρεάν και αναβαθµισµένες δοµές προσχολικής αγωγής. Να γίνονται δεκτά στους δηµοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθµούς όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τροφεία και άλλη οικονοµική επιβάρυνση των γονιών.
  • Ίδια δικαιώµατα στον Σύλλογο Διδασκόντων και στη λειτουργία του σχολείου, ίδια συνδικαλιστικά δικαιώµατα για µόνιµους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση των γυναικών

Συµµετέχουµε  στον εορτασµό της Παγκόσµιας Ηµέρας της Γυναίκας και στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη στην Αθήνα.

 

Προχωράµε σε µαζική παράσταση διαµαρτυρίας και συνάντηση µε την Υπουργό Εργασίας την Πέµπτη 28 Μάρτη στις 2 µ.µ.

ΤΟ Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα