ΣΕΠΕ "Ν.Πλουμπίδης": Συμμετοχή σε σύσκεψη για τα καζάνια στις 17 Μάη

12/05/2018 - 11:37

Η έντονη δυσοσμία, που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας, έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά κατάσταση που θα γίνεται αφόρητη και επικίνδυνη για εμάς και τα παιδιά μας όσο ζεσταίνει ο καιρός. Δεν είναι τυχαίο ότι στα σχολεία της γύρω περιοχής τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν στο διάλλειμα λόγω της αποπνικτικής κατάστασης, ενώ πέρσι τέτοιο καιρό μαθητές λιποθυμούσαν.

Αυτή η κατάσταση έχει αιτία. Είναι η πολιτική που στο όνομα της ανάπτυξης βάζει μπροστά τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να αυγαταίνουν περισσότερο τα κέρδη τους, ενώ την ίδια ώρα τσακίζουν με την πολιτική τους τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Υποβαθμίζουν την ζωή του λαού, το περιβάλλον. Εμπορευματοποιείται η γη και οι ελεύθεροι χώροι. Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξη που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις.

Είναι τεράστια η ευθύνη της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πριν λίγους μήνες έδωσε απλόχερα νέα άδεια αλλά και ζεστό χρήμα, περίπου 1,5 εκατ. €, στον επιχειρηματία Μελισανίδη για να επεκτείνει τις δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του. Ευθύνες έχουν και η Περιφέρεια και ο Δήμος, που βάζουν πλάτη στα επιχειρηματικά σχέδια, όσο κι αν παριστάνουν σήμερα τους αγανακτισμένους και ανήξερους. Είναι αυτοί που την ώρα που ιδιωτικοποιούνταν το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco πανηγύριζαν μαζί με την κυβέρνηση για τα 82 στρεμ. που παραχωρήθηκαν στο χώρο των Λιπασμάτων. Είναι αυτοί που καλούν σήμερα τους επιχειρηματίες (Εθνική Τράπεζα) για να επενδύσουν στο χώρο των Λιπασμάτων.

Οι κινητοποιήσεις γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών τις προηγούμενες μέρες σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Πέραμα δείχνουν ότι είναι αναγκαίος ο κοινός αγώνας ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους που μαυρίζει τις ζωές μας. Είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των σωματείων και φορέων της περιοχής για να καλυτερεύσουν οι όροι ζωής συνολικά του λαού.

Δεν πάει άλλο! Πρέπει να πάρουμε μέτρα!

 Να παλέψουμε ενάντια στα σχέδια που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κόντρα στα σχέδια των επιχειρηματιών. Καμία ανοχή στα όποια αντίμετρα χρησιμοποιεί κάθε φορά η κυβέρνηση για να χρυσώνει την βάρβαρή αντιλαϊκή πολιτική της. Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των μονοπωλιακών ομίλων.

Παλεύουμε για:

  • Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της Oil One. Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία).
  • Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση.

Ο Σύλλογός μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου- Δραπετσώνας και θα συμμετέχει στη σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Πέμπτη 17 Μαΐου 19.00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Καλούμε σε:

  • Παρέμβαση στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος 21 Μαΐου (11.00 π.μ. ραντεβού στην Πλ. Κύπρου).
  • Συγκέντρωση στην Πλ. Κύπρου 5 Ιουνίου 7.00 μμ. και πορεία προς τα καζάνια της Oil One.
  • Λαϊκό γλέντι της Λαϊκής Επιτροπής στην περιοχή των Λιπασμάτων 16 Ιουνίου 8.00 μμ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα