ΣΕΠΕ "Ο Θουκυδίδης": Με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα στο Δήμο Αλίμου

21/11/2018 - 16:42

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του οδηγού απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου, Πέτρου Χατζημιχαηλίδη,  το ΔΣ του Συλλόγου «ο Θουκυδίδης» επισημαίνει τα παρακάτω:

 Καθημερινά το εργατοτεχνικό προσωπικό των Δήμων όλης της χώρας ζει στην ανασφάλεια, αντιμετωπίζοντας ένα διαρκές εργοδοτικό έγκλημα , που έχει θύματα σχεδόν 50 νεκρούς εργάτες τα τελευταία 3 χρόνια και 100αδες σακατεμένους.

Δεν πάει άλλο! Τώρα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων!

Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στην καθαριότητα των δήμων τα τελευταία χρόνια δεν είναι αποτέλεσμα «σύμπτωσης» ή «κακιάς στιγμής». Αιτία έχει την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, τη γήρανση και την καταπόνηση του προσωπικού που αναγκάζεται να εργάζεται μέχρι τα γεράματα εξαιτίας της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, τη συνειδητή διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σχεδιάζει και εφαρμόζει όλες αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Υπεύθυνη  είναι και η πλειοψηφία των δημάρχων που τις υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο. Υπεύθυνο είναι το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλεια μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Δεν πάει άλλο! Τώρα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων!

Οι Δήμοι να εξοπλιστούν  με νέα μηχανήματα, νέες υποδομές. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες που εργάζονται με ΒΑΕ!

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή!

TO ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα