ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Κτ.Υπ. Α.Ε.

20/09/2018 - 14:36

Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Κτ.Υπ. Α.Ε.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», με φορείς και  σωματεία των Αχαρνών και την ομοσπονδία γονέων Αττικής  στην Κτ.Υπ. Α.Ε.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτ.Υπ. τονίσαμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που γεννούν οι πολύ σοβαρές και χρόνιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (σχολεία σε κοντέινερ, αίθουσες προκάτ, ακατάλληλοι αύλιοι χώροι, σχολικά κτίρια στα οποία δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός αντισεισμικός έλεγχος, κατάργηση αιθουσών εκδηλώσεων για να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας…).

Στην ουσία δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από τους εκπροσώπους της Κτ.Υπ. αναφορικά με την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, κάτι που σημαίνει ότι οι μαθητές μας θα συνεχίσουν να φοιτούν στις άθλιες συνθήκες σχολείων με κοντέινερ και αίθουσες προκάτ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών, την απρόσκοπτη μαθησιακή διαδικασία, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών… μια πραγματικότητα που καλά κρατεί από το σεισμό του 1999.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του επιστημονικού αντισεισμικού ελέγχου, όπως προέκυψε, στο συγκεκριμένο δήμο δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε σε ένα σχολείο...

Η μόνη δέσμευση που δόθηκε αφορά στην μετεγκατάσταση του 21ου Δ. Σχ. Αχαρνών και 24ου Ν/γειου σε νέο οικόπεδο, γύρω στα Χριστούγεννα, στη μέση δηλαδή της χρονιάς, σε νέες αίθουσες προκάτ…!!! μέχρι να φτιαχτεί το νέο σχολείο κάποτε…

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, στο πλαίσιο των επιλογών μιας κυβερνητικής πολιτικής που κόπτεται να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αναφορικά με τις Νατοϊκές δαπάνες και τα πλεονάσματα, οι δαπάνες για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι περιττές, αν όχι «πολυτέλεια»!!!…Το κοινό μέτωπο αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών είναι  ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τα παιδιά μας.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα