ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Καταγγελία για το 21ο Δημ. Σχ. και 24ο Ν/γείο Αχαρνών

09/09/2018 - 16:54

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 21ο Δ. ΣΧ. ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ 24ο Ν/ΓΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ενδεικτικά παραδείγματα της μεταμνημονιακής ανάπτυξης και κανονικότητας.

Δεν έχει κλείσει ένας χρόνος από τη δημοσιότητα που πήραν τα προβλήματα, λόγω στέγασης, του 21ου Δ. Σχ. Αχαρνών, μέσω του τοπικού τύπου και καναλιών εθνικής εμβέλειας. Παρά τις δεσμεύσεις – υποσχέσεις εκπροσώπων της πολιτείας, λίγες μέρες πριν το Δημοτικό αλλά και το 24 Ν/γειο (που λειτουργεί στο ίδιο οικόπεδο) υποδεχθούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων πολλαπλασιάστηκαν :

Αναφορικά με το 21ο Δ.Σχ., χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, με προχειρότητα και ανοργανωσιά, αποφασίστηκε η μεταφορά των λυόμενων/ προκατασκευασμένων αιθουσών σε άλλη τοποθεσία, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος στον οποίο προβλέπεται η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου σε χρονικό διάστημα που δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια.

Όχι μόνο δεν προβλέπεται αντικατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών που έχουν προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής (ηλεκτρικά, στέγες που στάζουν όταν βρέχει…), με το επιχείρημα του Δήμου ότι δεν υπάρχουν αίθουσες, αλλά δεν έχει γίνει και καμιά ενέργεια αποκατάστασης των φθορών που παρουσιάζουν οι αίθουσες.  Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει η μεταφορά με αποτέλεσμα η λειτουργία του σχολείου να γίνεται όλο και πιο προβληματική…(το σχολείο έχει μείνει χωρίς τουαλέτες και προβλέπεται ότι θα φθάσουν, χημικές τουαλέτες για τα 300 παιδιά την ερχόμενη εβδομάδα!!!)

Αναφορικά με το 24ο Ν/γείο Αχαρνών, οι 2 προκατασκευασμένες αίθουσες, στις οποίες στεγαζόταν, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο οικόπεδο, ο χώρος όμως δεν είναι έτοιμος για να υποδεχθεί τους μαθητές!!! Ούτε ο Δήμος ούτε  ο εργολάβος των  ΚΤΥΠ αναλαμβάνουν την ευθύνη για το παραπάνω…. και ενώ οι αρμόδιοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προσφέρθηκε το 21ο Δ.Σχ. να παραχωρήσει την αίθουσα του Ολοήμερου για να λειτουργήσει το Ν/γειο με ωράριο ως τις 13: 15. Επομένως, πενήντα νήπια θα στριμωχτούν όπως – όπως σε μια αίθουσα και θα προαυλίζονται με τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού, ενώ αναστέλλεται το Ολοήμερο τμήμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει την πολιτεία, το Δήμο και την εταιρεία Κτιριακών Υποδομών για την παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί,  αν έβαζαν σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των μαθητών και όλα ήταν έτοιμα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Για το Δ.Σ

            Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ              ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα