ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Σχετικά με τη διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού

31/10/2018 - 22:30

Σχετικά με τη διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού

Συνάδελφοι,

προκειμένου να καθησυχάσουμε τυχόν φόβους συναδέλφων, ότι θα έπρεπε να καταθέσουν αίτηση για να μην παραγραφούν οι 13ος και 14ος μισθοί τους, με προηγούμενη ανακοίνωση ενημερώσαμε πως θα καταθέσουμε στη Διοίκηση σχετική ομαδική Αίτηση για το σύνολο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία του Συλλόγου μας. Λόγω άρνησης της Διεύθυνσης Π.Ε. να κάνει δεκτή την ομαδική αίτηση για το σύνολο των συναδέλφων, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν στη συμπλήρωση ατομικών αιτήσεων, τις οποίες θα παραλάβει ο Σύλλογος.

Σε κάθε σχολική μονάδα οι αιτήσεις θα μπαίνουν σε κοινό φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται η επωνυμία του Δημοτικού σχολείου ή Νηπιαγωγείου.

Η παραλαβή των φακέλων με τις αιτήσεις θα γίνει:

• Την Παρασκευή  2 Νοεμβρίου, 1μ.μ – 3μ.μ,  στο 1ο Δ. Σχ. Αγίου Στεφάνου, για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου.

•  Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, 1μ.μ – 3μ.μ,  στο 18ο Δ. Σχ. Αχαρνών, για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Αχαρνών.

•  Τη Δευτέρα  12 Νοεμβρίου, 1μ.μ – 3μ.μ,  στο 1ο Δ. Σχ. Νέων Παλατίων, για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ωρωπού. 

Τονίζουμε ωστόσο για άλλη μια φορά ότι βολεύει και την κυβέρνηση και τα κόμματα (που χρόνια τώρα συναποφασίζουν με τους «θεσμικούς» τους εταίρους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν) να  εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στη λογική ότι μέσα από τα δικαστήρια μπορούν να περιμένουν υπομονετικά την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων, αλλά και να σπέρνουν αυταπάτες ότι στην «μεταμνημονιακή εποχή» μπορούν να αυξάνουν και οι μισθοί μαζί με τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στον πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα. Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Κανείς συμβιβασμός με την λογική, ότι έγινε – έγινε, ούτε με τις αυταπάτες ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΧΟΥΤΑ

 

Επισυνάπτεται και το υπόδειγμα της αίτησης

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα