ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": «ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ»

20/06/2018 - 14:10

ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ «ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ» ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων, ενόψει και των συνεδριάσεων των Συλλόγων διδασκόντων που γίνονται αυτές τις μέρες στα σχολεία, υπενθυμίζει την πάγια θέση του Συλλόγου μας αλλά και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μας, που έγινε στις 22/5, για «ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ». (Βλ. sylimvrioti.gr Ενημερωτικό 72 Αποφάσεις Γ.Σ.). Απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ έχει πάρει και η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του τελευταίου νόμου 4547 για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, όπου προβλέπεται και η αξιολόγηση στελεχών και σχολείων άρα και εκπαιδευτικών, που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, θα επιχειρήσουν ξανά να περάσουν τη λεγόμενη «αποτίμηση», δηλαδή την αξιολόγηση.

Με την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης για πολλοστή φορά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και μέσα σ’ αυτούς κι εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε αποτρέψει την αξιολόγηση, που είναι ένα εργαλείο για να καθυποτάξουν τους εκπαιδευτικούς και να περάσουν τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στην Παιδεία, με τις οποίες θα τσακίσουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα και θα οδηγήσουν σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Επομένως οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν εμπλέκονται σε καμιά διαδικασία «αποτίμησης» ή προγραμματισμού, που θα αποτελέσουν προθάλαμο της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Εννοείται ότι δε συμπληρώνουμε και ανάλογα ερωτηματολόγια Διευθυντών ή Σχολικών Συμβούλων! Παίρνουμε παντού αποφάσεις υλοποίησης της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις μορφές. Δηλώνουμε ότι υλοποιούμε την απόφαση του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ και δε συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αξιολόγησης (ή αποτίμησης ή όπως αλλιώς την ονομάσουν)!

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή μας στην προκηρυγμένη απεργία-αποχή αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Έχει αναγνωριστεί και με δικαστικές αποφάσεις, όσες φορές το κράτος προσέφυγε για να ακυρώσει την απεργιακή αυτή κινητοποίηση.

Για μια ακόμα φορά, συσπειρωμένοι στους Συλλόγου μας θα τους χαλάσουμε τα σχέδια!! Η αντιδραστική αξιολόγησή τους δε θα περάσει!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                   Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα