ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": «Κανονικότητα» με κλειστά τμήματα ένταξης για μήνες

08/05/2018 - 16:12

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ!

Στο 7ο Δημοτικό Βύρωνα κλειστό το ΤΕ για δύο και πλέον μήνες (!!) …και ως το τέλος;;

Τι να πρωτοπεί κανείς για την ανάλγητη και βάρβαρη αντιεκπαιδευτική πολιτική, που συμπαρασύρει Γενική και Ειδική Αγωγή! Με τον Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κομπάζουν ότι όλα στα δημόσια σχολεία βαίνουν καλώς, χιλιάδες κενά παραμένουν κενά καθ’ όλη τη διάρκεια και της φετινής σχολικής χρονιάς για μέρες, εβδομάδες, μήνες!

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Α Αθήνας, που, ως γνήσιος εκπρόσωπος του Υπ. Παιδείας δήλωσε φέτος πολλές φορές ότι όλα τα κενά καλύφθηκαν στην ώρα τους, ήξερε για το κενό που επρόκειτο να δημιουργηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ενημερώθηκε και εβδομάδες πριν να καταγραφεί και επίσημα. Παρόλα αυτά, αλλά από τα μέσα Φλεβάρη, που πήρε η αναπληρώτρια συνάδελφός μας την κανονική της άδεια κύησης, ως σήμερα, δηλαδή για πάνω από δύο μήνες, το κενό παραμένει ακάλυπτο! Αυτό σημαίνει ότι το Τμήμα Ένταξης του σχολείου είναι κλειστό και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αβοήθητα, με ό,τι αυτό σημαίνει πρώτα και κύρια για τα ίδια! Οι δάσκαλοι των τάξεων μένουν χωρίς την αναγκαία ειδική επιστημονική στήριξη, ενώ οι γονείς ανεβαίνουν τον Γολγοθά μόνοι τους για άλλη μια φορά!

Τι κι αν έκανε παρέμβαση η Διεύθυνση του ίδιου του σχολείου αλλά και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» το έθεσε πολλές φορές σε όλες τις συναντήσεις και επικοινώνησε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης αρκετές φορές, το Τμήμα Ένταξης παραμένει κλειστό! Αόριστες υποσχέσεις κάθε φορά ότι θα καλυφθεί το κενό με την επόμενη φάση ελάχιστων προσλήψεων, πράγμα που δε γίνεται και το σήριαλ συνεχίζεται! Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο έμεινε ακάλυπτο κενό για ένα μήνα (!) σε τμήμα της Ε Τάξης, όταν εγχειρίστηκε η δασκάλα!

Φτάνει πια!

Απαιτούμε να καλυφθεί τώρα το κενό στο σχολείο και να ανοίξει το Τμήμα Ένταξης!

Διεκδικούμε κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να φοιτά στη δομή της δημόσιας εκπαίδευσης που έχει ανάγκη. Να λειτουργήσουν σε κάθε σχολείο όσα Τμήματα Ένταξης χρειάζονται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Να καλύπτεται με παράλληλη Στήριξη κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και για όλες τις ώρες. Διεκδικούμε να διοριστούν επιτέλους τώρα οι πάνω από 25.000 αναπληρωτές, να γίνει εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και να παρθούν μέτρα στήριξής τους. Να προσλαμβάνονται όλοι οι αναπληρωτές σε μία φάση ώστε να είναι 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία. Να καλύπτονται αμέσως τα κενά που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς από εγκυμοσύνες, ασθένειες κλπ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                      Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα