ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Αποφάσεις Δ.Σ. 9/4 για Δράσεις του Συλλόγου μας το επόμενο διάστημα

13/04/2019 - 01:05

Αποφάσεις Δ.Σ. 9/4 για Δράσεις του Συλλόγου μας το επόμενο διάστημα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τακτική συνεδρίασή του, την Τρίτη 9/4/2019, συζήτησε κι αποφάσισε:

  • Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη Αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 88η Γ.Σ. του κλάδου

Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων, που θα πάρουν μέρος στην 88η Γενική Συνέλευση του κλάδου, όπου θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ της ΔΟΕ για την επόμενη διετία, θα γίνουν  την Τρίτη  14 Μαΐου 2019. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά προκειμένου να είναι μέλη του Συλλόγου μας, παρακαλούμε να το φροντίσουν  εγκαίρως. Υπενθυμίζουμε: η συνδρομή για τους μόνιμους συναδέλφους είναι 25€, για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15€ και μειωμένου ωραρίου 7€.

  • Περιγραφική Αξιολόγηση Μαθητών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τοποθετήθηκε ήδη αναλυτικά για την περιγραφική αξιολόγηση που προωθείται και όπως αναφέρεται στο 176ο Ενημερωτικό του Συλλόγου μας, το πραγματικό δίλημμα δεν είναι:  «βαθμολογική ή περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών» αλλά:  «τι σχολείο έχουμε και τι  σχολείο θέλουμε. Σχολείο  που θα έχει ως στόχο την ολόπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών χωρίς ταξικούς φραγμούς;». Καμία κρίση για το ζήτημα αυτό, θετική ή αρνητική, δεν είναι υποχρεωτική να γίνει στους Συλλόγους Διδασκόντων και δεν προβλέπεται από πουθενά! Δεν τίθεται ζήτημα εφαρμογής της την περίοδο αυτή! Ακολουθούμε συλλογική στάση!

  • Συμμετοχή στην Απεργιακή Κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο για το Λύκειο με 1-3ώρες διευκολυντική στάση εργασίας και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στις 12 μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο για το Λύκειο, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για το Νέο Λύκειο, που γίνεται ακόμη πιο ταξικό και ανταγωνιστικό μετατρέποντάς το σε συνεχές  "εξεταστικό κέντρο". Κηρύσσουμε  1 έως 3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο του καθενός την Παρασκευή 12/4 (στο διάστημα 11 πμ–4 μμ).

  • 7ο Ν. Αθηνών, 2ο-6ο Ν. Καισαριανής

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν την έλλειψη χώρων  και υποδομών των παραπάνω νηπιαγωγείων. Αιτήματα  που ο Σύλλογός μας έχει θέσει εδώ και χρόνια και έχει εντάξει στις θέσεις και προτάσεις του για τα κτηριακά των σχολείων της περιοχής μας.

  • Συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα και Καισαριανής.

Το Δ.Σ. θα συναντηθεί την Πέμπτη 11/4 στις 6 μμ. με τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα με θέματα συζήτησης το νέο διδακτήριο του 4ου Δ.Σ. Βύρωνα, τις προτάσεις του Δήμου για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τα σχολεία. Αντίστοιχη συνάντηση  έχει προγραμματιστεί με το Δήμο Καισαριανής για την Τρίτη 16/4/2019. Παρά τις πολλές προσπάθειές μας δεν έχει επιτευχθεί εδώ και χρόνια η πραγματοποίηση συνάντησης με το Δήμο Αθηναίων παρά τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των σχολείων μας. Ξαναπροσπαθούμε για πολλοστή φορά.

  • Σύσκεψη το Σάββατο 13/4 στις 11.00 π.μ. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία όλης της χώρας

Ο Σύλλογος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, όλης της χώρας, αποφάσισε τη συμμετοχή του στη σύσκεψη που θα γίνει το Σάββατο 13/4 στις 11.00 π.μ. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, με θέματα συζήτησης τον αγώνα για σωματεία εργατών όχι εργοδοτών και την οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Για όλα τα θέματα θα υπάρξουν αναλυτικά Ενημερωτικά!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                          Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα