ΣΕΠΕ "Ρόζα ιμβριώτη": Αποφάσεις και Δράσεις του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα

11/10/2018 - 12:40

Αποφάσεις και Δράσεις του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τακτική συνεδρίασή του, Τρίτη 9/10/2018, συζήτησε κι αποφάσισε:

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Η Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Για την ημέρα αυτή θα ζητηθεί από την Α΄ Δ/νση συνδικαλιστική άδεια για τα μέλη μας. Υπενθυμίζουμε  ότι τη χρονιά αυτή δεν έχουμε εκλογές καθώς η θητεία του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που προέκυψαν στις περσινές αρχαιρεσίες είναι διετής. Έχουμε όμως εκλογές αντιπροσώπων τον Μάη.

Η συνδρομή των μελών και για το συνδικαλιστικό έτος 2018-2019  παραμένει για τους μόνιμους 25 € (22 για τη ΔΟΕ και 3 για το Σύλλογο), για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15 € και μειωμένου ωραρίου 7 € (και τα 15 και τα 7 αντίστοιχα είναι για τη ΔΟΕ, ο Σύλλογος δεν κρατάει τίποτα από τους αναπληρωτές).

Τρόποι πληρωμής συνδρομής:

  • Μέχρι την Τετάρτη  28 Νοεμβρίου μπορεί να γίνει ηλεκτρονική κατάθεση της συνδρομής στον  λογαριασμό του Συλλόγου Τράπεζα Πειραιώς GR44 0172 0940 0050 9408 2542  879.
  • Από σήμερα και μέχρι τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή σε κάποιον συνάδελφο ή συναδέλφισσα, που θα βοηθήσει τον Σύλλογο μαζεύοντας τις συνδρομές των μελών του σχολείου του/ης και να τις παραδώσει συγκεντρωτικά στα μέλη Δ.Σ.

Γενική Πανεργατική-Πανυπαλληλική Απεργία 8 Νοεμβρίου – Ετοιμότητα για Κλαδική Κινητοποίηση

Ο Σύλλογός μας, όπως και δεκάδες άλλοι Σύλλογοι, Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, πήραν απόφαση και καλούν σε οργάνωση Πανεργατικής-Πανυπαλληλικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη. Καλούμε και τη ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση. Ταυτόχρονα είμαστε σε ετοιμότητα για οργάνωση κλαδικής κινητοποίησης σε περίπτωση που κατατεθεί από το Υπ. Παιδείας αντιεκπαιδευτική ρύθμιση για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων, που θα οδηγεί σε απολύσεις των αναπληρωτών!

Προβλήματα σχολείων περιοχής μας  -  Σύσκεψη με Ενώσεις Γονέων περιοχής μας

Συζητήθηκαν τα κενά  που υπάρχουν στα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη καθώς επίσης και τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα και κυρίως η καθυστέρηση της μεταστέγασης  του 4ου Δημοτικού Βύρωνα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της ΕΛΕΠΑΠ. Προκειμένου να έχουμε κοινή στάση και δράση και με τους γονείς, αποφασίστηκε να καλέσει ο Σύλλογός μας σε συνάντηση τις Ενώσεις Γονέων Βύρωνα – Καισαριανής και 2ου Διαμερίσματος Αθηνών (Παγκράτι), να τους γνωστοποιήσουμε τις προτάσεις μας, που χρόνια έχουμε για την επέκταση του σχολικού δικτύου της περιοχής μας, και να αποφασίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε από κοινού προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων μας, καθώς και να διερευνήσουμε τις προτάσεις των Δήμων προκειμένου να υλοποιηθεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. για παράδοση γραφικής ύλης στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για τους πυρόπληκτους

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 17/9 να συγκεντρωθούν από όλα τα σχολεία του Συλλόγου μας, όσα χρήματα  συγκεντρώθηκαν για τη γραφική ύλη, που θα αγοραστεί για τους μαθητές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του Ιούλη και θα παραδοθεί στα μέλη του Δ.Σ. Ο Σύλλογος θα συμβάλλει με ένα ποσό που θα κρίνει προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα αξιοπρεπές ποσό.

Σχολεία και αθλητικοί χώροι στο υπερταμείο για ξεπούλημα

Καταγγέλλουμε την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, που ακολούθησε την σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ως εγγύηση για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους, που δεν είναι χρέος των εργαζομένων! Μέσα σ΄ αυτή την εκχώρηση, εκτός από ιστορικούς, αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές, πλατείες, δρόμους,  εκχωρούνται και σχολεία (2ο Δημοτικό Καισαριανής, όλα τα σχολεία στα Νταμάρια Βύρωνα δηλαδή 10ο-11ο Νηπιαγωγεία, 5ο-11ο Δημοτικά, 3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσια Λύκεια, το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα επί της Ελλήνων Αξιωματικών). Όλα στο σφυρί! Ντροπή!

Πολιτιστικά του Συλλόγου μας

Η Πρώτη θεατρική παράσταση του Συλλόγου προγραμματίζεται για τα τέλη Οκτώβρη καθώς επίσης θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι δύο, καθιερωμένες πλέον, δωρεάν παιδικές παραστάσεις, που οργανώνει ο Σύλλογός μας για τα παιδιά των συναδέλφων, των σχολείων μας και της περιοχής μας.

Ψηφίσματα ενάντια στη δίωξη φοιτητών και για την Εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων της Χίου

Το Δ.Σ. ενέκρινε και ήδη σας έχει στείλει:

  • Ψήφισμα στήριξης προς τους διωκόμενους φοιτητές για το μισητό Άγαλμα Τρούμαν! Να σταματήσει κάθε δίωξη! 
  • Ψήφισμα  στήριξης  στον αγώνα των Εκπαιδευτικών της Χίου για την Εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων! Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία! 

Για όλα τα θέματα θα υπάρξουν αναλυτικά Ενημερωτικά!

Συσπειρωνόμαστε στον Σύλλογό μας, απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας για κάθε πρόβλημα, συλλογικά αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική! Κανείς μόνος!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                    Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα