ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Αποφάσεις και Δράσεις του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα

19/11/2018 - 22:21

Αποφάσεις και Δράσεις του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τακτική συνεδρίασή του, την Τρίτη 13/11/2018, συζήτησε κι αποφάσισε:

  • Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Η Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει από 8:30 π.μ. μέχρι 1:00 μ.μ Υπενθυμίζουμε ότι τη χρονιά αυτή δεν έχουμε εκλογές, καθώς η θητεία Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής, που προέκυψαν στις περσινές αρχαιρεσίες είναι διετής.

Στη Γ.Σ. πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου. Η συνδρομή των μελών και για το συνδικαλιστικό έτος 2018-2019 παραμένει για τους μόνιμους 25€ (22 για τη ΔΟΕ και 3 για τον Σύλλογο), για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15€ και μειωμένου ωραρίου 7€ (τα 15 και τα 7 αντίστοιχα είναι για τη ΔΟΕ, ο Σύλλογος δεν κρατάει τίποτα από τους αναπληρωτές).

  • Προβλήματα σχολείων περιοχής μας - Σύσκεψη με Ενώσεις Γονέων και Δήμους

Συζητήθηκαν τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα, όπως αυτό των σχολείων της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και των  8ου  και 4ου Δ.Σ Βύρωνα. Προκειμένου να έχουμε κοινή στάση και δράση και με τους γονείς, αποφασίστηκε να καλέσει ο Σύλλογός μας σε συνάντηση μέσα στον Δεκέμβρη τις Ενώσεις Γονέων Βύρωνα – Καισαριανής και 2ου Διαμερίσματος Αθηνών (Παγκράτι), να τους γνωστοποιήσουμε τις προτάσεις μας, που χρόνια έχουμε για την επέκταση του σχολικού δικτύου της περιοχής μας, και να αποφασίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε από κοινού προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων μας, καθώς και να διερευνήσουμε τις προτάσεις των Δήμων προκειμένου να υλοποιηθεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

  • Διεκδίκηση μισθολογικών απωλειών

Προκειμένου να καθησυχάσουμε τυχόν φόβους συναδέλφων, ότι θα έπρεπε να καταθέσουν αίτηση για να μην παραγραφούν οι 13ος και 14ος μισθοί τους, με το Ενημερωτικό 111/14-10-2018  σας ενημερώσαμε πως θα καταθέσουμε στη Διοίκηση σχετική ομαδική Αίτηση για το σύνολο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία του Συλλόγου μας. Λόγω άρνησης της Διεύθυνσης Π.Ε. να κάνει δεκτή μόνο την ομαδική αίτηση για το σύνολο των συναδέλφων, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν στη συμπλήρωση ατομικών αιτήσεων ανά σχολείο τις οποίες θα παραλάβει ο Σύλλογος και θα καταθέσει ως επισυναπτόμενες στην ομαδική αίτηση.

Σε κάθε σχολική μονάδα οι αιτήσεις θα μπαίνουν σε κοινό φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται η επωνυμία του Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου καθώς και τα ονόματα των συναδέλφων που έκαναν αίτηση.

Οι φάκελοι με τις αιτήσεις θα παραδοθούν στο Δ.Σ. την ημέρα της Γ.Σ. του Συλλόγου στις 29/11/2018.

  • Πολιτιστικά του Συλλόγου μας

Η Δεύτερη θεατρική παράσταση του Συλλόγου προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκέμβρη, όπως επίσης και οι δύο καθιερωμένες πλέον δωρεάν παιδικές παραστάσεις για τα παιδιά των συναδέλφων και των παιδιών  των σχολείων του Συλλόγου  μας, μία στην Καισαριανή και μία στο Βύρωνα.

Για όλα τα θέματα θα υπάρξουν αναλυτικά Ενημερωτικά!

Συσπειρωνόμαστε στον Σύλλογό μας, απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας για κάθε πρόβλημα, συλλογικά αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική! Κανείς μόνος!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                        Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα