ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Δεν έχει τελειωμό η επίθεση που δέχονται τα δημόσια σχολεία, που στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ

14/11/2018 - 04:23

Η εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ θα σιτίζει μόνο όσα από τα παιδιά, που φοιτούν στα δημόσια σχολεία που στεγάζονται μέσα και δίπλα, κάνουν θεραπείες σ’ αυτήν! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δεν έχει τελειωμό η επίθεση που δέχονται τα δημόσια σχολεία, που στεγάζονται μέσα στην ΕΛΕΠΑΠ (1ο 12/θέσιο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο) και δίπλα από αυτήν (2ο Ειδικό Δημοτικό και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο) στο Παγκράτι (Δήμος Αθηναίων).

Τα σχολεία αυτά συνδέονται με την εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ εν μέρει κτηριακά, όσα και όπως προαναφέρθηκε, αλλά και με τις θεραπείες των παιδιών, που πολλές γίνονται μέσα στο ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ, με συμφωνία με τους γονείς και πληρώνουν τα ταμεία τους. Στα πλαίσια αυτά, ως σήμερα η ΕΛΕΠΑΠ σίτιζε όλα τα παιδιά των σχολείων αυτών με το αντίστοιχο ειδικευμένο προσωπικό.

Με έγγραφό της στις 25/10/2018 προς τους Διευθυντές και τις Προϊσταμένες των σχολείων λέει ότι «από τις 12 Νοέμβρη και μετά οι θεραπευτές της ΕΛΕΠΑΠ θα προβαίνουν σε σίτιση μόνο των παιδιών των οποίων φέρουν και την θεραπευτική ευθύνη….», δηλαδή των παιδιών που κάνουν και τις θεραπείες τους μέσα στο ίδρυμα-εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα το δηλώνει ότι «θα είναι χαρά μας να παράσχουμε εκπαίδευση σε όποιους και όσους θεραπευτές σας εσείς ορίσετε να αναλάβουν τη σίτιση των υπολοίπων παιδιών».

Απίστευτο και όμως αληθινό! Δηλαδή εν ολίγοις η εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ λέει ότι από τη Δευτέρα 12/11/2018 θα σιτίζει μόνο όσα παιδιά κάνουν στην ΕΛΕΠΑΠ τις θεραπείες τους, άρα έχει έσοδα η εταιρεία από αυτές, τα υπόλοιπα ας πεινάσουν!! Γιατί ποιος εκπαιδευτικός, ποιος από το ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό των σχολείων μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να ταϊσει παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες στη διαδικασία σίτισης λόγω της αναπηρίας τους και απαιτείται ειδική γνώση και πείρα γι’ αυτό; Φυσικά κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει τέτοια ευθύνη!

Άρα τι θα κάνουν τα παιδιά, θα μείνουν νηστικά; Και μιλάμε για παιδιά με βαριές αναπηρίες και ειδικές ανάγκες, που φεύγουν πρωί από το σπίτι τους και γυρνάνε αργά το μεσημέρι!

Σε κάθε έκκληση των Διευθύνσεων των σχολείων, προφορική και γραπτή, προς την Α' Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας και το Υπ. Παιδείας, δεν υπήρξε φυσικά καμία απάντηση! Όταν πρόκειται για την εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ βαράνε προσοχή! Έτσι έκαναν και στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού και συμφώνησαν, Δήμος Αθηναίων και Διευθυντής Α Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας, να της παραχωρηθούν και οι τελευταίοι χώροι στο προαύλιο και τώρα το 1ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο έχουν στην κυριολεξία στριμωχτεί σε ένα διάδρομο χωρίς κατάλληλες αίθουσες, χωρίς εξόδους ασφαλείας κλπ (δείτε έγγραφο του Συλλόγου μας με αρ. πρωτ 134/17/9/2018). Ακόμα και ο συνήγορος του πολίτη με το αρ. πρωτ. Φ. 1500.2/46122/2018 στις 18/10/2018 έγγραφό του κρίνει επικίνδυνη τη σημερινή κτηριακή κατάσταση του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού που στεγάζεται στην ΕΛΕΠΑΠ.

Κι επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, η ΕΛΕΠΑΠ κόβει τώρα και τη σίτιση όσων μαθητών των δημόσιων σχολείων δεν κάνουν τις θεραπείες τους μέσα στο ίδρυμα-εταιρεία, άρα δεν έχει όφελος απ’ αυτούς η εταιρεία!

Τεράστιες οι ευθύνες της Α Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων, του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια αφήνουν τα ειδικά αυτά σχολεία να «φιλοξενούνται» στην ΕΛΕΠΑΠ και δε φρόντισαν να στεγαστούν σε δημόσια διδακτήρια. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό άμεσα. Ως τότε όμως, είναι υποχρεωμένοι όλοι αυτοί οι «υπεύθυνοι» να φροντίσουν να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η σίτιση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές ανάγκες που φοιτούν στα 2 ειδικά δημοτικά και στα 2 ειδικά Νηπιαγωγεία, μέσα και δίπλα στην εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ!

Είναι ντροπή και αίσχος και μόνο που τίθεται τέτοιο ζήτημα και που δεν το έχουν «κλείσει» αμέσως!!

Κύριοι, πάρτε θέση! Το 2018 δε μπορεί να μένουν νηστικά παιδιά με αναπηρία μέσα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία!! Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας αλλιώς τη γραπτή σας θέση και απάντηση για το ζήτημα αυτό!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                    Γλαβίνα Σουζάνα

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα