ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάτω τα χέρια από το άσυλο - Κινητοποίηση στις 23/7 στις 7.30μμ στα Προπύλαια!

22/07/2019 - 22:08

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ 7.30 ΜΜ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί σε μαζική κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 19:30 στα Προπύλαια!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων και της νεολαίας με προσχηματικά επιχειρήματα. Η δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτική και ψεύτικη.

Δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχουν Πανεπιστήμια. Δεν μπορεί να χύνεις “κροκοδείλια δάκρυα” για το εμπόριο ναρκωτικών από τη μια μεριά και από την άλλη να το αντιμετωπίζεις με τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης. Το πλαίσιο που υπάρχει ήδη για τα Πανεπιστήμια μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα εγκληματικότητας μέσα σ’ αυτά.

Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα όπως π.χ. έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας όπου αξιοποιούνται υποκριτικά μετά για το χτύπημα του ασύλου.

Η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις. Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτή της ΝΔ, υπηρέτησαν και υπηρετούν την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Έδωσαν και δίνουν έμφαση στη σχέση Εκπαίδευση – Έρευνα – κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι για να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες τους μέσα στα Πανεπιστήμια, στις πλάτες των φοιτητών και των πανεπιστημιακών δασκάλων, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου και μέσα στα Ιδρύματα θέλουν να καταργήσουν το άσυλο!

Το άσυλο κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους. Οι προσπάθειες κατάργησής του είχε πάντα στόχο ένταση της καταστολής και της αντιλαϊκής πολιτικής!

Μπλοκάρουμε την απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο!

Υπερασπιζόμαστε το πραγματικό περιεχόμενό του μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                    Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα