ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Καθυστέρηση στη μεταστέγαση 4ου Δημοτικού Βύρωνα!

01/09/2018 - 23:33

Καθυστέρηση στη μεταστέγαση του 4ου Δημοτικού Βύρωνα!

Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής!

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα τόσο η διαδικασία προσωρινής μεταστέγασης όσο και η κατασκευή του νέου διδακτηρίου!

Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του νέου διδακτηρίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Καλή χρονιά και καλή δύναμη!

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 4ου Δημοτικού Βύρωνα είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν πολλή δύναμη στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, γιατί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής (που κωλυσιεργούσε για μήνες και ενώ υποσχόταν ότι όλα θα είναι εντάξει) διαπιστώνουμε (με αλλεπάλληλες επιτόπιες επισκέψεις) ότι η μεταστέγαση θα καθυστερήσει! Τώρα μιλάνε για Οκτώβρη!

Δυστυχώς, ήταν αναμενόμενο! Το είχαμε θέσει κατ’ επανάληψη σε ενημερωτικά, σε παραστάσεις, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πάντα εισπράτταμε δυσφορία, γιατί τάχα αμφισβητού- σαμε τις «καλές προθέσεις» και το «έργο» της Δημοτικής Αρχής! Δυστυχώς, το τονίζουμε δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας και τώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και τελικά και τα παιδιά του 4ου θα «πληρώσουν τη νύφη»!

Αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία άλλη κωλυσιεργία, είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, το κτήριο στον Καρέα και ο περιβάλλον χώρος όπου θα μεταστεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό! Ταυτόχρονα να εξασφαλιστούν λεωφορεία και συνοδοί, για να μην υπάρξει και άλλο πρόβλημα.

Επισημαίνουμε δε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί και η στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου για να μη φτάσουμε στο και 5 και γι’ αυτό!

Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του νέου κτηρίου

Είναι ταυτόχρονα ανησυχητικό γιατί  η Δημοτική Αρχή ακολουθεί μία τακτική κωλυσιεργίας για την οριστική λύση του προβλήματος, δηλαδή την κατασκευή του νέου διδακτηρίου στον χώρο του 4ου Δημοτικού. Από τον Απρίλη μήνα, κι αφού αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση γονιών και εκπαιδευτικών, να αποδεχτεί ότι δε θα βάλουμε τα παιδιά μας σε επικίνδυνο κτήριο, προχωράει αργά κάθε διαδικασία, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να έχει φέρει μια πραγματικά αξιόπιστη πρόταση.

Η τραγελαφική τακτική της Δημοτικής Αρχής φάνηκε περίτρανα στην προγραμματισμένη για να παρθεί απόφαση για το θέμα του 4ου Δημοτικού και 4ου Νηπιαγωγείου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που την έκανε 18 Ιούλη, τότε δηλαδή που λείπουν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί. Φυσικά τόσο ο Σύλλογός μας όσο και η Ομοσπονδία  Γονέων Αττικής, η Ένωση Γονέων Βύρωνα και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ήμαστε παρόντες και τοποθετηθήκαμε ότι θέλουμε ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές κτήριο στο χώρο του υπάρχοντος!

Εκεί η Δημοτική Αρχή ήρθε με «προσωπική» (!) πρόταση του Δημάρχου με 8 σημεία, που δε στηριζόταν σε καμία μελέτη! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μετά τη δικαιολογημένη αντίδραση που υπήρξε, ο Δήμαρχος κατέβασε νέα πρόταση με 3 σημεία, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, η οποία βέβαια στην ουσία καταλήγει στο εξής: θα ξεκινήσει μελέτη και αφού δοθούν 3 προμελέτες θα καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο πώς θα κατασκευαστεί το διδακτήριο! Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζεται και στη λογική των δημοτικών παρατάξεων που την ψήφισαν για διατήρηση χαρακτηριστικών του υπάρχοντος κτηρίου «στο βαθμό (λέει) που θα πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η εκπαιδευτική κοινότητα και οι σύγχρονες ανάγκες».

Μόνο που πρέπει να ενημερώσουμε εκπαιδευτικούς και γονιούς της περιοχής μας ότι, όταν ακουγόταν η τοποθέτηση του Συλλόγου μας, που για πολλοστή φορά έθετε αυτές τις προϋποθέσεις (δηλ. πόσες και ποιες αίθουσες και βοηθητικοί χώροι χρειάζονται σε ένα σύγχρονο διδακτήριο), αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης (του κ. Δημάρχου) σχολίαζαν γελώντας για τα «πολλά που ζητάνε οι εκπαιδευτικοί» φτάνοντας στο σημείο να λένε «μήπως θέλετε και σάουνα;»!!! 

Η απόφαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιούλη μας λέει ότι τη μελέτη που θα έπρεπε να είχε φέρει η Δημοτική Αρχή, έστω και ως προμελέτη, πριν τη «δημόσια διαβούλευση», που έγινε τον Ιούνη, και πριν παρθεί η παραπάνω «τελική» απόφαση, θα τη φέρει λέει σε περίπου 6 μήνες και τότε θα καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο πώς τελικά θα κατασκευαστεί το διδακτήριο! Τόσον καιρό καλούνταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν καν ποια είναι η καλύτερη επιστημονικοτεχνικά λύση, ενώ ταυτόχρονα ροκανίζεται χρόνος!

Θέλουμε να τονίσουμε ότι καμία άλλη αναβολή, κωλυσιεργία δε δικαιολογείται! Να προχωρήσει τώρα η μελέτη και η κατασκευή του νέου ασφαλούς και σύγχρονου διδακτηρίου!

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας επαγρυπνεί, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με το γονεϊκό κίνημα, για να μεταστεγαστεί άμεσα το σχολείο και να χτιστεί ένα σύγχρονο και ασφαλές διδακτήριο!

Την τοποθέτηση του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Ιούλη 2018 παρουσίασε η Σακελλαρίου Όλγα, μέλος του Δ.Σ., και ήταν μία συντόμευση της αναλυτικής τοποθέτησης του Συλλόγου μας στη «δημόσια διαβούλευση» της 6ης Ιούνη, που εμπεριέχεται στο 78ο Ενημ. που είναι κρεμασμένο στην ιστοσελίδα μας sylimvrioti.gr.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                         Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα