ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Νέα κινητοποίηση για εκπαιδευτικούς Παράλληλης Τρίτη 18/9

18/09/2018 - 08:40

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΡΙΤΗ 18/9/2018,  ΥΜΗΤΤΟΥ 219,  11.00 π.μ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συλλόγου μας, με απόφασή του,  έχει παραβρεθεί και στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούν τις τοποθετήσεις  αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν για παράλληλη στήριξη μαθητών,  στη Δ/νση Π.Ε Α΄ Αθήνας, στους σχολικούς συμβούλους για την παράλληλη στήριξη, στο ΚΕΔΥ.

Συνεχίζουμε αύριο Τρίτη 18/9  στις 11.00 π.μ., Υμηττού  219, με νέα παράσταση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, όπου συμμετέχουν  ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, οι Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής και ο Διευθυντής του ΚΕΔΔΥ, προκειμένου να αποφασίσουν  για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης.

Το  αίτημα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, που προσλήφθηκαν σε αυτή πριν λίγες μέρες για τη δομή της Παράλληλης Στήριξης, να αναλάβουν ΜΟΝΟ έναν μαθητή και όχι δύο, τρεις ή τέσσερις, όπως τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, είναι βασική θέση του Συλλόγου μας και τη διεκδικούμε αταλάντευτα!

Το «ένας δάσκαλος προς έναν μαθητή στην Παράλληλη» αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας, αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών μας, ώστε να έχουν μαθησιακή και κοινωνική πρόοδο, και δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για την εξασφάλιση ποιοτικής και ουσιαστικής διδασκαλίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με κατεύθυνση από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, θέλουν εκπαιδευτικούς-λάστιχο, ευέλικτους, που να "μπαλώνουν τις τρύπες" στα σχολεία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι πρέπει να αντισταθούμε σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, σε όλους τους άδικους κι απάνθρωπους νόμους, πρώτα για τους μαθητές μας και ύστερα για μας και τους συναδέλφους μας. Μόνο με πάλη και μαζικοποίηση των αγώνων θα έχουμε αποτέλεσμα.

Ζητάμε την κάλυψη όλων των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε σχολείου, του κάθε μαθητή.

Ζητάμε να καλυφθούν

  • όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με ένα εκπαιδευτικό ανά μαθητή, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο,
  • όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!
  • Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για Μόνιμους Διορισμούς και Δικαιώματα, στις 28/9, που καλούν ΣΥΛΛΟΓΟΙ (και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ») – ΕΛΜΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, με συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας 13.30!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα