ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Νέα Παράσταση στις 4/9 στις 5.30 μ.μ. ενάντια στις πλασματικές υπεραριθμίες

04/09/2018 - 16:11

Δελτίο Τύπου για την Παράσταση 3/9 στη Δ/νση Α Αθήνας

Νέα Παράσταση στις 4/9 στις 5.30 μ.μ. ενάντια στις πλασματικές υπεραριθμίες και για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία τώρα!

Τη Δευτέρα  3/9, πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας από τον Σύλλογό μας και τους υπόλοιπους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας, σε συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας  για τον προσδιορισμό «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών κλάδων Π.Ε. 70 και Π.Ε. 60. Απαιτήσαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να μας γνωστοποιήσει τα κενά, που υπολογίζει η Δ/νση για τα σχολεία μας σε όλους τους κλάδους, τον αριθμό των «υπεράριθμων» συναδέλφων, τον αριθμό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών καθώς και τον αριθμό  των αναπληρωτών που ζήτησε η Α΄Δ/νση από το Υπ. Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Οι «υπεραριθμίες» που βγήκαν, όπως μας πληροφόρησε, είναι γύρω στις 110 κι αργότερα μάθαμε 98 δάσκαλοι και 24 Νηπιαγωγοί δηλ. 122! Σχετικά όμως με τον αριθμό των αναπληρωτών, που ζήτησε για την κάλυψη των κενών, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση, ανέφερε μόνο τις καλές προθέσεις (;) της Δ/νσης να καλύψει τα κενά (;) και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, όμως, που υπηρετούν Διευθυντής Εκπαίδευσης και Υπουργείο, οι "πραγματικές ανάγκες του κάθε σχολείου" αποφασίζονται με βάση τη λογική της «εξοικονόμησης»! Για ποιες πραγματικές ανάγκες μας μιλάνε, επομένως; Ζούμε σε μία εποχή με τεράστιο παραγόμενο πλούτο και τεχνολογική ανάπτυξη και δε νοείται να μην καλύπτονται όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία. Ο Σύλλογός μας έθεσε τα δίκαια αιτήματά του κι απαίτησε να πραγματοποιηθούν. Συγκεκριμένα διεκδικήσαμε:

  • Καμία μετακίνηση συναδέλφου εκτός Διεύθυνσης! Καμία πλασματική υπεραριθμία!
  • Πλήρη διαφάνεια, όλα τα κενά αναρτημένα, για να μπορούν οι συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι, να δηλώσουν όποια σχολεία επιθυμούν.
  • Καμία σύμπτυξη συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων.
  • Κάλυψη των κενών  των σχολείων με βάση τις πραγματικές ανάγκες (τμήματα ως 20 μαθητές, να λειτουργήσουν άμεσα  Τμήματα Ένταξης, Τάξεις Υποδοχής, Παράλληλη Στήριξη 1 δάσκαλος/α ανά παιδί, όλα τα ολοήμερα με υπεύθυνο δάσκαλο, λειτουργία ολοήμερων τμημάτων στα δημοτικά και νηπιαγωγεία από την πρώτη μέρα και επιπλέον  εκπ/κό Ειδ. Αγωγής σε όσα  ολοήμερα  φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπ/κες ανάγκες).
  • Τοποθέτηση των συναδέλφων ειδικοτήτων  για συμπλήρωση ωραρίου σε κοντινά σχολεία.
  • Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να ζητήσουν όσους δασκάλους. νηπιαγωγούς, εκπ/κούς ειδ. αγωγής και ειδικότητες χρειάζονται για την πρωινή και ολοήμερη λειτουργία του σχολείου με βάση τις μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΕΙ ΔΕ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α Δ/ΝΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 4/9 ΣΤΙΣ 5.30 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΡΑ!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                    Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα