ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας - Τετάρτη 13/2 στις  2μμ

11/02/2019 - 23:49

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις  2.00 μ.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα στις 7 μμ Δαμάρεως θα γίνει η Γ.Σ.! (157ο Ενημ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε, Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» αποφάσισε να συμμετάσχει και να καλέσει τα μέλη του στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας (Κανδάμου 18, Αμπελόκηποι, κοντά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός) την Τετάρτη 13/2/22019 στις 2.00 μ.μ., που πραγματοποιείται από τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. της Α΄ Αθήνας,  εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο άρθρο 11 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α/12-06-2018), για τις νέες δομές στην Εκπαίδευση και τη συγκρότηση των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης.

Η όλη διαδικασία φανερώνει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τη λογική της «συμπερίληψης και ένταξης» δομών, εκπαιδευτικών και μαθητών ειδικής αγωγής στα γενικά σχολεία, που προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιότερα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πιστές όλες στις οδηγίες Ε.Ε και ΟΟΣΑ.

Δηλώνουμε ότι κόντρα στις επιδιώξεις ΕΕ, κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και ειδικότερα των μαθητών με αναπηρίες ή και με ειδικές ανάγκες, το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έχει τη θέση του στο δημόσιο σχολείο και στη δομή που έχει ανάγκη!

Θεωρούμε όμως ότι είναι αντιπαιδαγωγικό και βαθιά αντιεπιστημονικό να εναπόκειται στους εκπαιδευτικούς  η διαδικασία της αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γιατί αυτό είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής, καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών αυτών, χωρίς επιστημονική διάγνωση!

Απαιτούμε:

  • Την κατάργηση του νόμου 4547.
  • Την πλήρη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με όλο τα απαραίτητο προσωπικό και τη δημιουργία όλων των αναγκαίων διεπιστημονικών δομών που απαιτούνται, ώστε να γίνεται έγκαιρα - και με τον επιστημονικά ορθό τρόπο - η διαδικασία της έγκαιρης διάγνωσης, της αξιολόγησης και κατ΄ επέκταση της υποστήριξης.

Καλούμε:

  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης,  γιατί στην πράξη θα λειτουργήσουν σαν το άλλοθι για την πολιτική υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής.

Διεκδικούμε:

  • Τη στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών Ειδικής και Γενικής Αγωγής με 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και του αναγκαίου αριθμού ΕΕΠ και ΕΒΠ, με μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!

Ενημερωτικό Συλλόγου 148/ 23-1-2019 Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης του ν. 4547/2018 και η θέση του Συλλόγου μας .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα