ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" Προς Δ. Βύρωνα κι Αθήνας: Πάρτε μέτρα για την ουσιαστική συντήρηση των σχολείων!

15/05/2018 - 14:35

Προς τους Δήμους Βύρωνα και Αθήνας:

Πάρτε μέτρα για την ουσιαστική συντήρηση των σχολείων!

Το 8ο Δημοτικό Βύρωνα πλημμύρισε και στο 1ο Δημοτικό Αθηνών έπεσαν σοβάδες!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υποχρηματοδότηση για την ουσιαστική συντήρηση των σχολικών κτηρίων έχει επικίνδυνες επιπτώσεις! Για άλλη μια φορά σταθήκαμε τυχεροί και δεν είχαμε ατύχημα, αλλά ως πότε θα μας βοηθάει η τύχη;

Με τις πρόσφατες βροχές πλημμύρισαν αίθουσες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα! Παλιότερα είχαν πέσει σοβάδες μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας την ώρα λειτουργίας του σχολείου!

Στο 1ο Δημοτικό Αθηνών στο Παγκράτι αποκόπηκαν και έπεσαν σοβάδες στην αυλή του σχολείου από το κτήριο του διπλανού 7ου Γυμνασίου, που κομμάτι του «βλέπει» στην ίδια αυλή. Ευτυχώς που δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό!

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε άλλα σχολεία από τη νεροποντή!

Κύριοι Δήμαρχοι Βύρωνα και Αθηνών,

κύριοι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων Βύρωνα και Αθηνών,

πάρτε μέτρα για την ουσιαστική συντήρηση των σχολικών κτηρίων! Δεν πάει άλλο με τα μπαλώματα! Είναι πραγματικά ντροπή το 2018, που υπάρχει τεράστια επιστημονική-τεχνολογική πρόοδος ικανή να έχουμε σύγχρονα σχολική κτήρια για όλα τα παιδιά, να σφραγίζονται σχολεία ως επικίνδυνα, όπως έγινε με το 4ο Δημοτικό Βύρωνα, να πέφτουν σοβάδες ή να πλημμυρίζουν κτήρια!!!

Απαιτούμε από τον Δήμο Βύρωνα να παρθούν τώρα μέτρα, ώστε να στεγανοποιηθεί επιτέλους πλήρως το 8ο Δημοτικό Βύρωνα.

Απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες στο 1ο Δημοτικό Αθηνών αλλά και στο 7ο Γυμνάσιο, για να υπάρξει ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Να επισημάνουμε ότι το κτήριο του 1ου Δημοτικού Αθηνών είναι παλιό και χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα, για να μην έχουμε επικίνδυνες εκπλήξεις στο μέλλον! Παλιότερα έτρεχαν νερά από τους τοίχους και υπήρξε κίνδυνος από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση!

Ζητάμε από τους υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων Βύρωνα και Αθήνας να μας απαντήσουν εγγράφως τι έργα θα κάνουν, ώστε να λυθούν τα προβλήματα αυτά στα συγκεκριμένα σχολεία.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                     Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα