ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση 13ου-14ου μισθού

10/06/2019 - 16:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ! ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ), απ’ ότι φαίνεται από τα δημοσιεύματα, κρίνει συνταγματική την περικοπή 13ου και 14ου μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ! Κι αυτό έγινε παρά το ότι η προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣΤΕ την είχε κρίνει αντισυνταγματική και πυροδότησε μαζική δικαστική προσφυγή των ενδιαφερομένων.

Σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ θέλουμε να τονίσουμε ορισμένα ζητήματα:

  • Η απόφαση αυτή του ΣΤΕ βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις πολιτικές των μνημονιακών περικοπών των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και την τοποθέτηση των δικηγόρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη συνεδρίαση του ΣΤΕ, που, αφού έριξαν τόνους λάσπη στους Δημοσίους Υπαλλήλους και επιχείρησαν τον πιο ακραίο κοινωνικό αυτοματισμό, έλεγαν απίθανα πράγματα ανάμεσα στα οποία ότι η περικοπή αυτή έγινε για να σωθεί ο 12ος μισθός!!! Κι όλα αυτά απέναντι στους εργαζόμενους του Δημοσίου που στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης χάσαμε 6 μισθούς και τους διεκδικούμε πίσω και μέσα σε αυτούς είναι και οι 13ος και 14ος  τους οποίους διεκδικούν και δικαστικά χιλιάδες συνάδελφοι! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο ρόλος της αστικής δικαιοσύνης, που είναι πλήρως ταυτισμένη με όλες τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε άλλωστε για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε Συνταγματικά τα Μνημόνια! Είναι η «δικαιοσύνη» που μέσα σε μια νύχτα βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων, που αγωνίζονται για το δίκιο τους!
  • Η απόφαση του ΣΤΕ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ανάκτηση των απωλειών μας και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας μπορεί να γίνει πρώτα και κύρια με συλλογικούς αγώνες, οι δικαστικές προσφυγές από μόνες τους και η αναμονή δικαστικών αποφάσεων δε μπορούν να δικαιώσουν τους εργαζόμενους. Στη βάση αυτή είναι για άλλη μια φορά μεγάλες οι ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και σε πρωτοβάθμια σωματεία, που όχι μόνο δεν κινούνται στην κατεύθυνση διεκδίκησης, αλλά αποδέχονται το πλαίσιο της «αντοχής της οικονομίας», της «δημοσιονομικής πολιτικής» και των «ματωμένων πλεονασμάτων», δηλαδή το πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων και των κομμάτων τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που σε αρκετές περιπτώσεις μετέτρεψαν τα σωματεία σε προθάλαμο των δικηγορικών γραφείων!
  • Για τον Σύλλογό μας και για όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι απώλειές μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση και μέσα σ’ αυτές οι 13ος και 14ος μισθοί, δεν είναι “περασμένα ξεχασμένα”! Καμία δικαστική απόφαση δε μας πτοεί! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αταλάντευτα για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν και να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων αλλά και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που υποτάσσονται σ’ αυτές! Ο αγώνας αυτός πρέπει να ενταθεί το επόμενο διάστημα στους δρόμους αλλά και στην κάλπη, ώστε να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι, ώστε να δυναμώσει το κίνημα και να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα.

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                               Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                       Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα