ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Σχετικά με τη διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού!

23/11/2018 - 01:21

Σχετικά με τη διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Προκειμένου να καθησυχάσουμε τυχόν φόβους συναδέλφων, ότι θα έπρεπε να καταθέσουν αίτηση για να μην παραγραφούν τα αναδρομικά των 13ου και 14ου μισθών τους, με προηγούμενη ανακοίνωση Ενημερωτικό 111ο/ 1-10-2018 ενημερώσαμε πως θα καταθέσουμε στην Α΄Δ/νση  Αθήνας σχετική ομαδική Αίτηση για το σύνολο των εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ που εργάζονται στα σχολεία του Συλλόγου μας.

Λόγω όμως της άρνησης της Οικονομικής Υπηρεσίας της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας  να κάνει δεκτή μόνο την ομαδική αίτηση για το σύνολο των συναδέλφων, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν στη συμπλήρωση ατομικών αιτήσεων, που θα τις παραλάβει το ΔΣ του Συλλόγου για να τις καταθέσει επισυναπτόμενες στην ομαδική.

Σε κάθε σχολική μονάδα οι αιτήσεις όλων των συναδέλφων που επιθυμούν θα μπαίνουν σε κοινό φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται η επωνυμία του Δημοτικού σχολείου ή Νηπιαγωγείου και μία κατάσταση με τα ονόματα όσων έκαναν αίτηση.

Η παραλαβή των φακέλων με τις αιτήσεις θα γίνει την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στις 29/11/2018.

Διευκρινίζουμε ξανά ότι η αίτηση αυτή είναι για να παραταθεί η μη παραγραφή και δεν αποτελεί δικαστική προσφυγή!

Επισημαίνουμε  για άλλη μια φορά ότι βολεύει και την κυβέρνηση και τα κόμματα (που χρόνια τώρα συναποφασίζουν με τους «θεσμικούς» τους εταίρους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν) να  εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στη λογική ότι μέσα από τα δικαστήρια μπορούν να περιμένουν υπομονετικά την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων, αλλά και να σπέρνουν αυταπάτες ότι στην «μεταμνημονιακή εποχή» μπορούν να αυξάνουν και οι μισθοί μαζί με τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στον πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα. Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Κανείς συμβιβασμός με την λογική, ότι έγινε – έγινε, ούτε με τις αυταπάτες ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα. Η λογική του λιγότερου κακού και του εφικτού δε συνάδει στα αιτήματα και τους στόχους του οργανωμένου ταξικού κινήματος.

Απαιτούμε:

Κάλυψη όλων των απωλειών Να δοθούν τα χρήματα που κλέφτηκαν από όλους τους εργαζόμενους τώρα με νομοθετική ρύθμιση και όχι επιλεκτικά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους!

Επισυνάπτουμε υπόδειγμα αίτησης για συμπλήρωση (αυτή που στάλθηκε με ευθύνη της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ).                                               Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                       Γλαβίνα Σουζάνα

 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α΄ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Α Ι Τ Η Σ Η

            Τ…. ...................................................................................... του ………................…,         κατοίκου ...............………......., εκπαιδευτικού ΠΕ …….  (τηλ........................................)

*******

            Με τους ν. 4024/2011, 4093/2012 και 4354/2015, καταργήθηκε η καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων ύψους 500, 250 και 250 ευρώ (αντίστοιχα), όπως είχαν περιοριστεί με τον ν. 3845/2010.
Με τις υπ' αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η κατάργηση των ανωτέρω επιδομάτων, επειδή έγινε δεκτό, ότι ο 13ος και 14ος μισθός καθώς και η 13η και 14η σύνταξη συνιστούν περιουσιακό δικαίωμα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου (αντίστοιχα) και συμβάλλουν στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

            Τον τελευταίο καιρό, πλήθος δικαστικών αποφάσεων από τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία (Διοικητικά και Πολιτικά) της χώρας, συμμορφούμενα με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ δικαιώνουν εν ενεργεία υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών και διαφόρων Υπηρεσιών, που είχαν διεκδικήσει αναδρομικώς τα ανωτέρω ποσά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

            Να μου καταβάλετε αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που αντιστοιχούν στα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, τα οποία παρακρατήσατε παρανόμως.

            Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής, για κάθε έτος και αδιακόπως, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά καταβάλλονταν πριν την κατάργησή τους (31-12-2012).

….........................….................. 2018

Ο/η Αιτ…………
 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα